Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
No ja na przykładMoon_Walk_Er pisze: Eeej, ktoś w ogóle zrozumiał o czym jest ten post?

Tak się składa, że szlagiery z Thrillera straszliwie mi się już przejadły...
Przetasowałam sobie więc album, przewartościowałam i... na dzień dzisiejszy moja wielka trójka prezentuje się tak:
1. The Lady In My Life
2. Human Nature
3. Baby Be Mine
To są dla mnie perły. Niezwykle cenne... Nieodkryte do końca, bo jak sam napisałeś "niekomercyjne" - o ile w ogóle można zaryzykować stwierdzenie, iż Thriller jest niekomercyjną płytą...

Miejsce pierwsze i drugie jest płynne. Wciąż nie mogę się zdecydować, która z tych piosenek robi na mnie silniejsze wrażenie... The Lady uwielbiam... Ma taki klimat, że po prostu roztapiam się słuchając!! A Human... o rety, skoro sam Miles Davis wziął ją na warsztat to znaczy, że można się w niej zatracić bez pamięci...
Kiedyś w jakimś radio, nie pamiętam jakim, bo to dość dawno było - przyklejono do Human Nature łatkę "najpiękniejszego utworu Michaela Jacksona"
Polemizowałabym... choć, nie protestowałabym zaciekle do ostatniej kropli krwi

Zdaje sobie sprawę, że żadna z tych kompozycji nie stanie na podium (dwie już praktycznie wypadły z gry... ) i bardzo dobrze...! Prywatnie można różnie szeregować album, a wygrać powinno to, co zmieniło historię, czyli...

Wyrok został już wydany, ale zagłosuję na Wanna Be Startin' Somethin' , ot tak pro forma...
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
- majkelzawszespoko
Lika pisze:Tak się składa, że szlagiery z Thrillera straszliwie mi się już przejadły...
Przetasowałam sobie więc album, przewartościowałam i... na dzień dzisiejszy moja wielka trójka prezentuje się tak:
1. The Lady In My Life
2. Human Nature
3. Baby Be Mine
no i szacunek wielki dla Ciebie za docenienie tych utworów : )

nie ma już po co głosować skoro perełki zostały w brutalny sposób odstrzelone ; P
thriller
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
- Moon_Walk_Er
No!Lika pisze:No ja na przykład![]()
Się cieszę

Niekomercyjne, w sensie, że nie były promowane na taką skalę jak te "komercyjne"...Lika pisze:bo jak sam napisałeś "niekomercyjne" - o ile w ogóle można zaryzykować stwierdzenie, iż Thriller jest niekomercyjną płytą...
Ja mam swojego faworyta do najlepszej piosenki z tej płyty

I powiem Ci, Lika, że jest do jedna z wymienionych piosenek przez Ciebie, a co ważniejsze - jeszcze nie odpadła

Baby Be Mine

http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę
- jonny bravo
nie podoba mi się i nigdy mi się nie podobalo human nature, wiec krew mnie zalewa kiedy czytam o "najpiękniejszym uteorze MJa".Ten ktos chyba nie mial zupelnie pojecia o muzyce MJa.A Human... o rety, skoro sam Miles Davis wziął ją na warsztat to znaczy, że można się w niej zatracić bez pamięci...
Kiedyś w jakimś radio, nie pamiętam jakim, bo to dość dawno było - przyklejono do Human Nature łatkę "najpiękniejszego utworu Michaela Jacksona"
Zgadzam się z myszaką,że perełki odpadaja.
Human nature,konsekwentnie.
- Moon_Walk_Er
- majkelzawszespoko
Agaa pisze:nie podoba mi się i nigdy mi się nie podobalo human nature, wiec krew mnie zalewa kiedy czytam o "najpiękniejszym uteorze MJa".Ten ktos chyba nie mial zupelnie pojecia o muzyce MJa.
Zgadzam się z myszaką,że perełki odpadaja.
Human nature,konsekwentnie.
Nie rozumiem, jak może się nie podobać "Human Nature"... Przepiękny utwór, tak więc ktoś, kto nazywa go najpiękniejszym utworem MJ-a, to może i nawet ma rację i przy tym na pewno ma pojęcie o muzyce MJ-a...

Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.