Ignorowanie tematów,czy jest możliwośc...

Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Maro

Ignorowanie tematów,czy jest możliwośc...

Post by Maro »

w prowadzenia takiej modyfikacji?
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Willy

Post by Willy »

Nie bardzo wiem o co chodzi ale sądząc chociażby po ilości odpowiedzi ignorowanie tematów jest możliwe nawet bez specjalnych modyfikacji. :]
Archi

Post by Archi »

Wchodząc np w dział hydepark mamy wprost nasra... tematów w których wypowiedzi są bardzo mało interesujące. Wchodząc na forum raz dziennie mamy wrażenie, że napisano coś nowego tymczasem ogranicza się to do kolejnego posta w temacie klasy "czy ubierasz się jak MJ".

Ignorowanie nie traktowało by pojawienie się posta w takim temacie jako ruchu na forum.

Mam nadzieję ze wyraziłem się zrozumiale.
Image
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

Ja zrozumiałem... ale tak na prawdę do 10 grudnia jestem mocno nieobecny.

Ewentualnie poproszę konkretny przykład na innym forum.
...
Maro

Post by Maro »

Oczywiście mogę Ci Rafał podesłać link ale czy jest sens abyś się rejestrował na forum o tematyce kibicowskiej? Wiesz o co nam chodzi(Mnie i Archi w przykładzie),chodzi o modyfikacje,która jest na pewno w fora php by przemo.
Czyli w danym dziale mamy do zaznaczenia ptaszkiem temat który nie będzie nam się wyświetlał w przyszłości,zawsze można też wprowadzić ignorowanie osób ;-)
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Archi

Post by Archi »

Przy takim natłoku ludzi i masowych wypowiedziach opcja staje sięcoraz bardziej potrzebna.
Image
Maro

Post by Maro »

Widzę Rafał że dodałeś ignorowanie tudzież ludzi.
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

Tak, właśnie przed chwilą... było trochę roboty.

Dodałem na razie tylko do stylu SubSilver, bo na tyle mogłem czasowo.

Jak masz chęć to proszę Cię potestuj jak to działa i zdaj mi raport czy wszystko gra :) Wdrożę wtedy po testach w innych stylach graficznych.
...
Maro

Post by Maro »

Tak na szybko rzuciłem okiem co i jak i z ignorowałem sobię użytkownika i po wciśnięciu jako zignorowany wyświetla sie tak jak po napisaniu posta:

Użytkownik dodany do listy ignorowanych kliknij tu aby powrócić na forum a pod tym to samo tyle że:

Użytkownik(...) kliknij HERE(...)

ps.gdzie mogę go odjąć z listy ignorowanych?

Ok już wiem wystarczy znaleźć tego kogoś post:

Dodałeś tą osobę do listy ignorowanych. Kliknij HERE by zobaczyć ten post.

:)

a co z ignorowaniem tematów?

A tak to działa:)
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

A no tak... było coś z dodaniem linka w profilu do listy ignorowanych użytkowników z możliwością zaprzestania ich ingorowania... zaraz zobaczę.

edit: Muszę gdzieś wpirzyć tego linka... może w profilu, ale na teraz to można sobie tu kliknąć www.forum.mjpolishteam.pl/ignore.php i tyle - możesz usuwać?
...
Maro

Post by Maro »

Najlepiej jak byś Rafał upchnął ten link pod linkiem do oznacz wszystkie fora jako przeczytane.
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

"Dodałeś tą osobę do listy ignorowanych. Kliknij TUTAJ by zobaczyć ten post." wyświetlało się w miejscu gdzie byłby post tej osoby, którą właśnie igorujemy. Nie działało - twórca tej modyfikacji popełnił błędy techniczne i musiałem po nim szukać i poprawiać :] Już działa.

Link do ignorowanych jutro umieszczę.

Żeby nie było... Admina i Moderatorów nie da się ignorować ;)
Last edited by Majkel on Thu, 10 Jan 2008, 23:51, edited 1 time in total.
...
Maro

Post by Maro »

Majkel wrote:Admin i Moderatorów nie da się ignorować ;)
Tak jak i samego siebie nenene
Majkel
Site Admin

Poprawki

Post by Majkel »

Gdy kogoś ignorujemy to nie wyświetla się treść postów tej osoby ani jej avatar przy tych postach ani żadne ikonki dotyczące tego postu.

Poprawiłem jeszcze parę szczegółów przy postach ignorowanych użytkowników:
- nie wyświetlają się już dodatkowe ikonki, takie jak ikonka do cytowania szybkiego tego postu, ikonka zgłoszenia postu do moderatora (no bo jak zgłaszać coś czego się nie widzi) itp. ikonki
- wyświetla się już maleńka ikonka przy napisie "Wysłany: ", która się nie ładowała
- nie wyświetla się wiek ignorowanych (bo i niby po co, skoro go ignorujemy?).

Mam nadzieję, że naród zadowolony z modyfikacji.
...
Maro

Post by Maro »

Hej Rafał dało by radę wstawić modyfikację ignorowanie poszczególnych tematów na forum,tak jak prosiłem wcześniej...
Post Reply