Oświećcie mnie, bo juz nie wiem. Czy Mike był nominowany kiedykolwiek do Pokojowego Nobla? Gdzieś czytałam, ze był raz w 2003 roku. Czy to prawda?

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Każdy, a przynajmniej ten kto chce, przekazuje organizacjom charytatywnym tyle kasy, na ile mniej więcej pozwalają mu jego możliwości finansowe. Np. Warren Buffet oddał na cele charytatywne, nie miliony, ale 40 miliardów dolarów - prawie cały swój majątek. I co z tego? Myślę, że tu nie ma najmniejszego znaczenia, ile kto kasy przekazał organizacjom charytatywnym, ile kapeluszy, sukienek czy czegoś tam jeszcze, przekazał na aukcje, ile singli charytatywnych nagrał, czy koncertów charytatywnych zagrał. Gdyby to brać pod uwagę, to co druga gwiazda Hollywood musiałaby zostać nominowana do nagrody Nobla. Bo większość ludzi znanych z pierwszych stron gazet wspiera finansowo organizacje charytatywne. Lub są założycielami własnych fundacji pomagających ludziom chorym na choroby wszelakie, od AIDS po gruźlicę, narkomanom, głodującym, bezdomym, ubogim dzieciom itd., itd.... aktorzy, muzycy, artyści ogólnie mówiąc, kto z nich nie ma, lub nie wspiera jakiejś fundacji charytatywnej? Ale za tego typu akty dobroci, Pokojowej Nagrody Nobla się nie dostaje. Przynajmniej do tej pory nikt nie dostał (a jeśli już ktoś z artystów miałby, to moim skromnym zdaniem, niejaki Bono ma na to największe szanse, zresztą dostaje nominację już od kilku lat).Lika wrote:do chwili obecnej przekazał na cele charytatywne około 250 milionów zielonych!! To dużo kasy.
www.google.plLika wrote:a kto to w ogóle jest ten Warren Buffet? Może miałby szansę na Nobla, gdyby był bardziej znany...
Został nominowany, czy tylko zgłoszono jego kandydaturę?Przypominam, że Michael już dwa razy był nominowany
jolene_ wrote:Żeby nie było, petycję podpisałam oczywiście, wszystkimi moimi mailami no i mailami mamy
Lika wrote:Wiesz co Yolu, po Twoich silnych argumentach już sama zwątpiłam... choć wcześniej dałabym sobie rękę uciąć, że właśnie TO PIERWSZE!SUNrise wrote:Został nominowany, czy tylko zgłoszono jego kandydaturę?Lika wrote: Przypominam, że Michael już dwa razy był nominowany
Może rzeczywiście ktoś puścił famę i POOOOSZZZZZŁOOOOOOOOOOOOOO..............................................w eter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeśli ktoś mógłby ostatecznie rozwiać moje wątpliwości - będę wdzięczna. Ręki stracić nie chcę![]()