"You can dance"- akcenty Michael'owe

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Agaa

Post autor: Agaa »

Tylko... po co jak szłaś do Kingi wziełaś to krzesło ze sobą??

hm,no tak...moze po to,żeby nie przeszkodzic nastepnemu uczestnikowi?

no diana,niesmialo przyznam,ze juz widzialam pare razy na youtubie ten trik pochylaniem się do tyłu i jestem jego wielką wielbicielką.zazdroszcze zdrowych kolan i fajnych mięsni :D
♥ MJ
Obrazek
Awatar użytkownika
Fresko555

Post autor: Fresko555 »

Marta tylko dlatego odpadla bo ludzie glosowali na Diane i Anie po to aby je wspomoc bo nikt sie nie spodziewal ze odpadnie wlasnie Marta. Malo kto glosuje na pewniaki, to taka mentalnosc,hehe Pozdrawiam Marte i cala Łódź :)
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Fresko555 pisze:Marta tylko dlatego odpadla bo ludzie glosowali na Diane i Anie po to aby je wspomoc bo nikt sie nie spodziewal ze odpadnie wlasnie Marta. Malo kto glosuje na pewniaki, to taka mentalnosc,hehe Pozdrawiam Marte i cala Łódź :)
W takich konkursach, "pewniak" to pojęcie abstrakcyjne ;-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
>>aGa<<

Post autor: >>aGa<< »

Bardzo się zdziwiłam że z programu odpadła Natalia a została Ania. Powinno być na odwrót. Natalia pokazała ze umie sie odnaleźć w każdym rodzaju tańca i ze jest wszechstronna, a w Ani nie zobaczyłam niczego co by przyciągneło moją uwage. Lecz gdyby w programie została Natalia to Diana mialaby przeciwnika równego siebie.
Diano byłas cudowna! W tym odcinku było mniej akcentów Majkelowych, ale bardzo mi sie podobało, szczególnie to połączenie kroków.
Lecz czegoś mi brakowało... mianowicie uśmiechu na twej twarzy pod koniec programu, ciężko tak patrzeć jak własna idolka sie tak zasmuca i zamartwia...
ale i tak Cie rozumiem i Ci sie nie dziwię.
Pozostaje mi życzyć Ci powodzenia w przyszłym odcinku no i Broadway'u. Pamiętaj!
Wszyscy fani Michaela są z Ciebie dumni!
Ostatnio zmieniony czw, 15 lis 2007, 14:26 przez >>aGa<<, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Natka

Post autor: Natka »

Diana jesteś niesamowita w tych swoich solówkach ! Chyba nikt stamtąd nie potrafi tak genialnie sie ruszać...
Szkoda że odpadła Natalia a przeszła tamta druga(nawet nie pamiętamy jak ma na imię :-/ ) Ona jest taka nijaka...Jest w miarę dobra w każdym tańcu ale nie pokaże już czegoś swojego...
A co do Michała Piróga, moja znajoma jest jego uczennicą, rozważam nawiązanie z nim bliższej znajomości. Czarująca osobowość.
Jakoś nie pokazał sie z najlepszej strony :-/ Jest żałosny.. Uparł sie na Dianę i w każdym odcinku sie pluje :-/ Yyyy no cóż..
Niech on sie lepiej już schowa bo zdążył pokazać jaki to jest czarujący.

Diana bez stresu! Ten zgnity Pieróg chyba nie wie o czym mówi..
Erna Shorter pisze:Denerwują mnie uwagi Piróga, zrobił się bezczelny, a to, co mówi jest często niesmaczne. Wariat
Nie wiem, co mu da ta złośliwość i kpina z wszystkiego.Paraliż
Nie szanuje nikogo z wyjątkiem samego siebie i to jego przerośnięte ego nie pozwala mu docenić prawdziwego talentu.wrrr
siadeh_ pisze:Ps. chetnie bym pogadala dzis z Pirógiem...moje glany rownież... Smooth
:rocky:
Trzymamy za Ciebie kciuki ! :happy:
[*]
MJ <33
Awatar użytkownika
Erna Shorter
Skąd: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a

Post autor: Erna Shorter »

M.Dż.* pisze:Cztery
Taniec zatańczony z grupą, na wejście, dwa programy w parze i solówka.
Faktycznie, na początku tańczyli w grupie. glupija
Co do solówki,to uważam,że na pewno w jakimś stopniu się przygotowywała,ale część to i tak improwizacja. Bardzo dobra swoja drogą. ;-)
MJowitek pisze:Diana faktycznie tańczy fenomenalnie, ale zyskała w moich oczach głównie za to, że jako jedyna nawiązała do słów krytyki. Inni potulnie słuchali, starając się uśmiechać przez łzy. Ona miała odwagę. I siłę.
Masz rację MJowitku. Brawo dla Diany! ;-)

Może Piróg jest profesjonalistą,ale jest chamski. Nie chodzi o to,żeby wszystkich chwalić i im słodzić, krytyka też jest ważna, dla motywacji,ale kiedy ta krytyka zamienia się w chamstwo,to już przesada.
Schmittko pisze:w każdej sekundzie kreuje się na gwiazdę i pozwala sobie w tym celu na wszystko
Masz rację Schmiciu. Wykorzystuje swoje 5 minut, tylko nie wiem czy z powodzeniem,bo z tego co widzę,to ludzie nie przepadają za nim,ale jak chce wyrobić sobię opinie kpiarza i chama, to cóż,jego sprawa. Może to go kręci? :knuje:

Zapomniałam wspomnieć jeszcze o występie Tita,który świetnie zatańczył do "Don't Stop 'Til You Get Enough". Zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Wydaje mi się,że to był taki gest w stronę Diany... oczywiście z racji sympatii do niej hihi ;-)

M.Dż.* pisze:Tak- Diany imię nawiązuję do niczego innego, jak utworu "Dirty Diana"
Gorące pozdrowienia dla rodziców Diany- to ludzie równie niesamowici, co sama Sasza
Gdyby wszyscy rodziciele byli tacy....
Respekt dla nich!Obrazek
Ja tez dziękuję moim rodzicom,a właściwie mojemu kochanemu tacie,za to,że dzięki niemu poznałam muzykę Majkiego. To naprawdę fantastyczna sprawa,mieć tak "zmajkelizowanyc"h rodziców.:dance:

Pozdrawiam z całego serducha rodzinę Staniszewskich! :-)

Aoow! :mj:
Obrazek
Awatar użytkownika
Karolina

Post autor: Karolina »

Diana zatańczyła jak zwykle wspaniale! ;-) I nawet Kasia była.
Piróg i te jego chamskie teksty... bez komentarza. :-/
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

Po obejrzeniu tego odcinka, tez chyba nic nowego nie powiem, jak inni: Diana byłaś super, i uważam, że pomysł na inną choreografię niż Michaela, był b. dobrym pomysłem, bo udowodniłaś to, że potrafisz nie jeden styl tańczyć, i tym Piruga w prawdzie zamknęłaś, a że on sie lansuje na "gwiazdę" to już inna sprawa. Mnie osobiście, troszkę wkurzył swoim komentarzem, ale na tym forum nauczyłem się nie barć pewnych uwag i komentarzy do siebie i Tobie Diana taka samo radzę. Umiesz pokazać, że jesteś świetną i jak to Agustiono powiedział: "Pokaz, że jesteś diamentem". Jednak pomimo wszystko, myślę, ze zakończyć ten program Diana możesz, tańcząc naprawdę Michaela.

Co do ogółu, to powiem tyle, że idzie 2 edycja... Cóż, myślałem, nad tym, aby spróbować, ale nie wiem czy jest tam, czego szukać, ponieważ najlepiej umiem tańczyć tylko Michaela, a prócz niego, niektóre ruchy z: Johna Travolty, J.LO, Britney Spears, Dirty dancing i troszkę własnych wygibasów, co raczej mi może Piróg zarzucić, to to, co zarzucił Dianie, i tutaj z nim bym sie zgodził, jeśli chodzi o moja osobę. Ale... Jeszcze troszkę czasu jest, więc zobaczymy jak to będzie. Ale oczywiście, byłem zaskoczony tym, faktem, że odpadała Natalia, byłem pewien, że Diana i Natalia to 2 the best tancerzy, którzy będą rywalizować o Broadway, i szok normalnie po werdykcie. Uważam, ze Natalia była bardzo dobra technicznie, jednak nie do końca jest ok. ona ma coś w sobie takiego, że ją dyskwalifikuje dla tego, uważam, że Diana mimo wszystko jest najlepsza, tylko szkoda, że Natalia tak szybko odpadła.
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
Archi

Post autor: Archi »

Mike pisze:Co do ogółu, to powiem tyle, że idzie 2 edycja... Cóż, myślałem, nad tym, aby spróbować, ale nie wiem czy jest tam, czego szukać, ponieważ najlepiej umiem tańczyć tylko Michaela, a prócz niego, niektóre ruchy z: Johna Travolty, J.LO, Britney Spears, Dirty dancing i troszkę własnych wygibasów, co raczej mi może Piróg zarzucić, to to, co zarzucił Dianie, i tutaj z nim bym sie zgodził, jeśli chodzi o moja osobę. Ale... Jeszcze troszkę czasu jest, więc zobaczymy jak to będzie. Ale oczywiście, byłem zaskoczony tym, faktem, że odpadała Natalia, byłem pewien, że Diana i Natalia to 2 the best tancerzy, którzy będą rywalizować o Broadway, i szok normalnie po werdykcie. Uważam, ze Natalia była bardzo dobra technicznie, jednak nie do końca jest ok. ona ma coś w sobie takiego, że ją dyskwalifikuje dla tego, uważam, że Diana mimo wszystko jest najlepsza, tylko szkoda, że Natalia tak szybko odpadła.

Bez obrazy Mike, miałem przyjemność widzieć jak tańczysz. Jesteś dobry ale po tym co zobaczyłem w tym programie to z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć że nie masz tam czego szukać. Między tobą a Dianą jest przepaść i nie chodzi tu o rychy MJ ale o uniwersalność. Też troszkę tańczę i mam pojęcie o akrobatyce i wiem jak nieprawdopodobnie wymagające figury są tam wykonywane. Jest to zdecydowanie zbyt wysoka poprzeczka dla wszystkich ktrórych miałem przyjemność oglądać na zlocie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Schmittko

Post autor: Schmittko »

Agaa pisze:widzialam pare razy na youtubie ten trik pochylaniem się do tyłu i jestem jego wielką wielbicielką.zazdroszcze zdrowych kolan i fajnych mięsni :D
miałem to już wczoraj napisać, ale padł mi net:

Przy tańcu Diany powinien widnieć napis: "nie róbcie tego w domu!".
Parę dni temu próbowałem bardzo asekuracyjnie, delikatnie, lajtowo wypróbować ten jej motyw, który w dzisiejszej solówce moja siostra określiła słowem "matrix" - mam na myśli to niesamowite przyziemienie pleckami :)
...prawie sie złamałem :smiech: Nie umiałem się ruszać do wieczora, ale - o dziwo - potem spałem ...jak zabity :]
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

Archi pisze:Bez obrazy Mike, miałem przyjemność widzieć jak tańczysz. Jesteś dobry ale po tym co zobaczyłem w tym programie to z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć że nie masz tam czego szukać. Między tobą a Dianą jest przepaść i nie chodzi tu o rychy MJ ale o uniwersalność. Też troszkę tańczę i mam pojęcie o akrobatyce i wiem jak nieprawdopodobnie wymagające figury są tam wykonywane. Jest to zdecydowanie zbyt wysoka poprzeczka dla wszystkich ktrórych miałem przyjemność oglądać na zlocie.
Sam bym z chęcią poszedł do programu ale faktycznie z takie figury jakie oni tam prezentuja są dla mnie na dzień dzisiejszy nieosiągalne. Jeśli chodzi o taniec to jestem samoukiem.Po prostu potarfie tańczyć ale nigdy nie chodziłem do żadnej szkoły tanecznej przez co nie mogłem się rozwinąć tak jak chciałem (pieprzone choszczno). A jak każdy wie większość osób które były lub jeszcze są w finale miały z tańcem do czynienia także w szkołąch tanecznych. Dlatego nie porwał bym sie na taki casting aby nie zrobić z siebie przygłupa. Bardzo duzo osób mówi mi że świetnie tańcze....często an dyskotekach zaczepiają mnie dziewczyny a czasem nawet chłopacy i mówia mi te przemiłe słowa ale jesli chodzi o You Can Dance to nie oszukam siebie bo na dzień dzisiejszy nie miałbym tam czego szukać. Pozdrawiam. :dance:
Awatar użytkownika
Michalinka

Post autor: Michalinka »

Mam szczęście, że M.Piróg jest z mojego pięknego miasta... do tego pani choreograf, która wymyślała do układów Magdy i Zibiego choreografie, pochodzi z mojego miasta i do tego robiła naszemu zespołowi układy taneczne... M.Piróg był uczniem tej pani chreograf.

A tak od rzeczy to M.Piróg jest obiektywny, ale nie szczędzi obrażających słów. Moim zdaniem powinien przestać sie tak wyrażać i powinien znaleźć inne słowa do oceniania wszystkich, nie obrażając przy tym innych ale być jeszcze przy tym obiektywnym jak Agustin Egurola,
Przesadził z tym pudlem i tymi pytkami...
Obrazek
Who's bad?
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

Michalinka pisze:Przesadził z tym pudlem i tymi pytkami...
Dla mnie w szczególności przesadził w momencie kiedy w strone Diany i Piotrka wyraził się "wy jesteście raczej bliżej samo masturbacji na scenie (czy parkiecie) niż czegoś tam (już nie pamiętam czego nenene )
Albo jak o tym Belly Dance się wyraził, że było to żenujące i ogólnie beznadziejne.
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Awatar użytkownika
Michalinka

Post autor: Michalinka »

Fresko555 pisze:Marta tylko dlatego odpadla bo ludzie glosowali na Diane i Anie po to aby je wspomoc bo nikt sie nie spodziewal ze odpadnie wlasnie Marta. Malo kto glosuje na pewniaki, to taka mentalnosc,hehe Pozdrawiam Marte i cala Łódź :)
ekhgm... jaka Matra?? chyba Natalia, co?? ;-)
Ostatnio zmieniony sob, 05 cze 2010, 14:21 przez Michalinka, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Who's bad?
Awatar użytkownika
roxipl

Post autor: roxipl »

Trochę zaskakujący był ten wczorajszy odcinek ,
1. Najbardziej żałuję , że odpadła Natalia , bo również uważam , że była najlepszą tancerką w programie . Dziewczyna jest wszechstronna i bardzo dobra technicznie , może zatańczyć wszystko .
2. Zgadzam się z Wami , że Diana tańczy świetnie , widać , że kocha to co robi i oddaje się temu , ale wydaje mi się , ze powinna znać podstawy innych tańców itp. Oczywiście 3mam kciuki za nia i życze wygranej !!
3. Ania z Maćkiem tańcza ślicznie w parze , widać , ze oddają sie występowi w pełni , cudnie było ich oglądać razem , ale w solówkach jużtak bardzo mi się nie podobają..

Na koniec , powtórze jeszcze raz , że życzę wygranej naszej majkelowej Dianie :D
ODPOWIEDZ