Wyjątkowe DVD rozprowadzane przez MJPT
- Omega Supreme
Wyjątkowe DVD rozprowadzane przez MJPT
Witajcie wpadłem na pewien ciekawy pomysł. Zauwazyłem ze niektórzy tutaj lubia takie płytki DVD z koncertem który nigdy nie był wydany oficjalnie lub inne jak np DANGEROUS DIARY albo SUPERBOWL. Otóż pomyślałem sobie że można by z pomocą wielu osób na tym forum zebrac jaknajlepszej jakości nietypowe materiały które nigdy nie były wydane oficjalnie. Mam na myśli DVD na płytke 8 GIGA gdzie w MENU było by wiele bogatych wewnętrznie opcji. Opcja np z występami fanów naśladujących MJa.. takie jak np wielu daje na youtube albo tyutaj na MJPT ... Czasem zdarza się ze takie występy maja w sobie coś fajnego do czego niektórzy z NAS wracają.. Jak Np SMOOTH CRIMINAL w dziale multimedia na stronce I AM BORED.. kojarzycie? Więc w tym menu mielibyśmy wiele takich zebranych zewszad najlepszych filmików. W innym dziale można by dać np materiały filmowe z wystąpień MJ w tv i nie tylko TZN: wreczenia nagród dla MJa... fragmenty z wiadomosci itp tego też jest sporo w necie jak np na youtube lub p2p i tego nigdzie nie sprzedaje sie za kase. Inny dział mógłby zawierać materiały dotyczące Polski gdzie trzeba by umieścić Te wszystkie dostępne miedzy innymi na naszym forum Telewizyjne przekazy o pobycie Króla w Polsce.. Jesli by sie dało można by dodac te relacje z RMF FM które są przecież wielka ciekawostką. Jakie jeszcze działy chętnie umieścilibyscie na takiej nietypowej bardzo 8 Giga płycie DVD? Oczywiscie wszystko bez chęci zysku a potem zahostowane mozna by udostępniac nawet fanom Zagranicą... Zastanawia mnie jedno Czy Fani M JACKSONA w roku 96 mieli jakąs kamere? Czy sfilmowano te tłumy na ulicach? i inne ciekawostki?> juz nie mowie o koncercie gdzie nie mozna było pewnie wnosić kamery Ale te wszystkie zdjęcia nagrania Video miejsc w warszawie gdzie MJ przejeżdzał samochodem itp itd... I jeszcze jedno kto sie zna na dobrych darmowych programach do tweorzenia DVD? jesli nie mozna dodawac do dvd mp3 i zdjęc.. to przeciez można połącvzyć mp3 i pokaz slajdów...w film jakimś programem a potem zaimportowac do odpowiedniego działu na dvd... Przy okazji niech ktos napisze czy na DVD pliki muszą zawsze tak duzo zajmowac? jesli np jakieś prywatne nagranie AVI zajmuje 20 mb to na DVD musi to zajmowac kilka razy wiecej? POCO skoro to jakosci nie polepsza wogóle? Tu prosze o wypowiedż speców od tworzenia DVD jesli tutaj tacy sa... ufff to sie rozpisałem.. długo mi to po głowie chodziło Gdzieś kiedys juz rzucałem Temat stworzenia FILMU o warszawie i MJ... ale może takie DVD wielotematyczne z przewagą na materiały FANOWSKIE lepiej chwyci... Pozdrawiam ;)
Ps: Gdyby temat Chwycił i sie rozkręcał to prosze też chętnych by proponowali tutaj jakieś (niewydawane oficjalnie ) zdjecia MJa.. a potem wybrało by sie wspolnie jakieś Odpowiednie z klimatem Do projektu Okladki tejże fanowskiej produkcji... Mysle ze pole do popisu jest moze warto.. Poco mają sie plątać po Youtubach i p2po te rozne wycinki z TV i występy fanów.. i inne materiały . Mozna to wreszcie pozbierac w fajne wydanie prawda?
PS2. Co chwile edytuje bo mam duzo pomysłów. Ja bym na okladke DVD proponował zdjęcie ukazujące ogromny Tłum ludzi na koncercie M Jacksona potem na to by sie tytuł dało To by oznaczało że te DVD to coś co pozbierali wlascie ci z "TŁUMU" fani.. (i wystąpili też naśladując)
Ps: Gdyby temat Chwycił i sie rozkręcał to prosze też chętnych by proponowali tutaj jakieś (niewydawane oficjalnie ) zdjecia MJa.. a potem wybrało by sie wspolnie jakieś Odpowiednie z klimatem Do projektu Okladki tejże fanowskiej produkcji... Mysle ze pole do popisu jest moze warto.. Poco mają sie plątać po Youtubach i p2po te rozne wycinki z TV i występy fanów.. i inne materiały . Mozna to wreszcie pozbierac w fajne wydanie prawda?
PS2. Co chwile edytuje bo mam duzo pomysłów. Ja bym na okladke DVD proponował zdjęcie ukazujące ogromny Tłum ludzi na koncercie M Jacksona potem na to by sie tytuł dało To by oznaczało że te DVD to coś co pozbierali wlascie ci z "TŁUMU" fani.. (i wystąpili też naśladując)
Ostatnio zmieniony czw, 22 lis 2007, 21:10 przez Omega Supreme, łącznie zmieniany 2 razy.
Polecam zajrzeć na forum MJNO i do działu multimedia.
http://www.mjnewsonline.com/board/forumdisplay.php?f=29
.
http://www.mjnewsonline.com/board/forumdisplay.php?f=29
.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
- Omega Supreme
ale czego konkretnie mam tutaj szukac :) ? tematów widze duzo... mają juz gdzieś taką akcje zagranicą o podobnym DVD czy moze chodzi o to ze mają materiały? hmm pozatym chyba trzeba miec konto zeby coś czytac u nich...
PS: jakby ktos miał propozycje na FOTY dzwięki a przedewszystkim Nieoficjalne Materiały Filmowe.. to piszcie i podawajcie w linkach i wiecej tym lepiej :)
PS: jakby ktos miał propozycje na FOTY dzwięki a przedewszystkim Nieoficjalne Materiały Filmowe.. to piszcie i podawajcie w linkach i wiecej tym lepiej :)
Tam znajdziesz największy zbiór nie oficjalnych wydawnictw od koncertów,przez gale,występy itp. na DVD.
np. Ten Superbowl i Dangerous Diary są wzięte stamtąd.
Zarejestruj się,to nic nie kosztuje,a wcale nie musisz tam pisać.
np. Ten Superbowl i Dangerous Diary są wzięte stamtąd.
Zarejestruj się,to nic nie kosztuje,a wcale nie musisz tam pisać.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
- Omega Supreme
maszracje chyba sie skusze bo I diary I superbowl ściągnałem z mjpt.. jednak myśle że jakośc tego jest taka ze ( mówie o Dangerous Diary i Superbowl) że lepiej gdyby to przerobić na bardzo dobrej jakosci AVI. Wtedy Obraz byłby Identycznej jakosci I dzwięk Też.. TO co oni dają na DVD to tak naprawde jakosć conajmniej AVI.. wiec w tym przypadku WOle mieć takie DIARY Superbowl I jeszcze inne rzeczy w formacie AVI tej samej jakosci.. i to wszystko na jednej DVD... dobrze ripuje np DVDx tylko trzeba wiedziec jak ustawiac opcje. A codo mojego pomysły To takie DIARY odpada Bo zadługie. Mój pomysł na DVD 8 giga to tak jakby pomysł na te Wszystkie porozpierniczane że tak powiem po youtubach i p2p krótkie rzeczy które lubimy mówiąc prościej ale ciezko gdziekolwiek zakatalogowac i konczy sie to na wrzucaniu do folderu np Zwanego " Różne" wręczanie nagród różne "smaczne" parodie prywatne wystąpienia.. . relacje z radia które zostaną zapomniane jesli sie beda plątac tu i tam mogły by trafić do wiekszego grona opatrzone WASZYMI fanowskimizdjęciami związanymi z M Jacksonem. Ja np nigdy nie byłem na ZLOTACH Fanów MJa z włąsnej WIny bo nie powiem zapraszany byłem przez ta lub inną osobe (dzięki) Mozna by tam zrobić dział z najlepszym i multimediami ze zlotów...MOGE tak pisac długo ale poco. Niech sie ludzie rozpiszą> TAK CZY SIAK ja mam ochote na zbieranie materiałów na jedno DVD
- Omega Supreme
nie no spoko.. wlasnie dlatego mowilem tylko o DAIARY i SUPERBOWL>. bo te dwie rzeczy MAM bo je ktos na MJPT podawał.. i wiem ze w tych przypadkach Nie warto mieć takiej jakości na DVD skoro navet AVI potrafi mieć lepszą jakość a kilka razy mniej zajmuje.. ale codo INNYCH których nie znam.. Ściągne ściagne. ;)