www.michaeljackson.pl

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Biografia musiał by być naprawdę często aktualizowana,na różnych stronach rok się zatrzymał na 1998r.,2001r,2005r.,chyba jedyna dobra i pełna i rzetelna jest na wikipedi.

Co do dyskografi można było by zrobić,nie tylko samych solowych albumów Michaela od Off The Wall,ale również i Jackson 5,The Jackson,solowe albumy z motown.

Można by było i też dać jaieś ciekawostki,o Michaelu,o albumach,potrzebna taka stronka która będzie przyciągać ludzi,aby się coś o Michaelu w tym przypadku nie fani również.

Jeśli chodzi o newsy to wdg. mnie nie ukazywać tylko takich w któych MJ jest bez skazy,ale rónież jego sprawy w sądach itp.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Robert Werner

Post autor: Robert Werner »

Myślałem o Wikiklopedii, ale nie wiem czy ten tekst jest dobry, więc w tym temacie wolałem zwrócić się do prawdziwych fanów, czyli Was.

Dyskografię będę budować we współpracy z jednym fanem-kolekcjonerem.
Nacisk położymy na erę od Off The Wall - TUC, ale o Jackson 5, czy The Jacksons oraz „gdy Michael był mały” też należy wspomnieć, choć co raz trudniej o źródła płyt z tamtych czasów.
Ogólnie mówiąc dyskografia ukaże się na koniec. Wspomnę również że planujemy dział dyskografia rozbić na pod-działy: 1.dyskografia, 2.videografia, 3.bibliografia.

Ciekawostki (czyli dla tych co nie wiedzieli wcześniej) są przewidziane w działach: Dyskografia oraz kalendarium.
Kalendarium jest tworzone na podstawie „Michael Jackson The Visual Documentary By Adrian Grant” przy współpracy ze wspomnianym fanem-kolekcjonerem.

Co do Newsów, to tak jak mówisz, wszystkie newsy bez wyjątku, aby były autentyczne.
Ale tutaj szukam osób lub serwisu który mógłby się tym zająć, ewentualnie już to robi i chciałby współpracować
Obrazek
Awatar użytkownika
Robert Werner

michaeljackson.pl // 30 listopada

Z przyjemnością chciałbym poinformować, że już w ten piątek 30 listopada o godzinie 18:00 serwis michaeljackson.pl zostanie udostępniony.

Z powyższym już teraz zapraszamy serwisy, które chciałby się znaleźć w dziale linki
do przesyłania nam swoich adresów wraz z opisem strony na adres: mjj @ michaeljackson.pl
z dopiskiem /Linki/

Ponad to w naszym dziale Usługi, przygotowaliśmy dla Was poniższe atrakcje:
- Możliwość założenia konta e-mail:
Twój nowy adres mail: twojanazwa@michaeljackson.pl
- Prowadzisz serwis o MJ, zarejestruj go u nas:
Twój nowy adres www: www.twojanazwa.michaeljackson.pl
dodatkowo rejestrując nowy adres znajdziesz się w naszym dziale linki / adresy promowane

Serdecznie Zapraszam i Pozdrawiam
Robert Werner

P.S.
Chciałem przypomnieć, że nie uzyskałem odpowiedzi odnośnie współpracy między naszymi serwisami. Chodziło o dział fanów i możliwej współpracy odnośnie przekazywania informacji na temat planowanych przez Was imprez.
Obrazek
Buszmen

Re: michaeljackson.pl // 30 listopada

Post autor: Buszmen »

Robert Werner pisze: P.S.
Chciałem przypomnieć, że nie uzyskałem odpowiedzi odnośnie współpracy między naszymi serwisami. Chodziło o dział fanów i możliwej współpracy odnośnie przekazywania informacji na temat planowanych przez Was imprez.
Wszelakie informacje na temat planowanych imprez są rozgłaszane tutaj na forum. Wystarczy co jakiś czas rozejrzeć się na forum, a nic Cię nie ominie. A co do współpracy, to chyba trzeba pytać indywidualnie każdego z osobna.
Awatar użytkownika
Robert Werner

No tak, ale ja nie zawsze zdołam pamiętać aby wejść na forum, nie zawsze ma się ten czas.
A jednak co promocja to promocja. I nie chodzi tu o moją osobę tylko o innych fanów, np. nie korzystających z forum
Buszmen pisze:A co do współpracy, to chyba trzeba pytać indywidualnie każdego z osobna.
Więc może w tym wątku niech się wypowiedzą te osoby, które miałbym zapytać
Chciałem przypomnieć, że jeszcze wszystkich tutaj nie poznałem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Robert Werner

No o to mi chodziło, a właśnie do tego celu myślałem aby ten dział mógł służyć z podaniem linka do Waszych stron informacyjnych.
Awatar użytkownika
Robert Werner

Witam

Chciałem się zapytać:
1. Czemu mój osobny temat został przeniesiony?
Widocznie nie mogę założyć osobnego tematu odnośnie otwarcia oraz prowadzenia naboru linków serwisów o MJ. Z czego jest mi bardzo przykro.
2. Czy szanowne www.mjpolishteam.pl chce aby dodać stronę do działu Linki?
Bo na razie nikt się nie zgłosił.

No cóż pozostaje mi teraz myśleć iż jestem dla Was raczej konkurencją niż partnerem,
który bynajmniej nie zmniejszy Wam oglądalności.

Pozdrawiam
Robert Werner
Obrazek
Buszmen

Post autor: Buszmen »

Robert Werner pisze: 1. Czemu mój osobny temat został przeniesiony?
Widocznie nie mogę założyć osobnego tematu odnośnie otwarcia oraz prowadzenia naboru linków serwisów o MJ. Z czego jest mi bardzo przykro.
Ja w sumie tylko czekałem aż to się stanie i mimo, iż nie jestem moderatorem, to jest to słuszna decyzja. I nie masz się co obrażać. Gdyby nie tego typu zabiegi każdy by sobie tworzył nowy temat o tym samym i byłby bałgan.
Robert Werner pisze: 2. Czy szanowne www.mjpolishteam.pl chce aby dodać stronę do działu Linki?
Bo na razie nikt się nie zgłosił.
Hm...w sumie ja jestem od strony. Zgłosiłem tylko swoją osobistą stronkę. A te 2 główne stronki są tak znane, że pomyślałem, że i tak wpiszesz. To powiedzmy, że zgłaszam tutaj. Wpisz po prostu obie, nikt się przeciez nie obrazi :-)
Awatar użytkownika
Robert Werner

Może i słuszna decyzja, na pewno w takim świetle jak przedstawiłeś.
Problem polega na tym iż część osób już czytająca tego starego posta nie wejdzie jeszcze raz.
A teraz gdy zrobiłem oficjalną informację oraz podałem informacje o nadsyłaniu linków to zupełnie co innego.

„A te 2 główne stronki są tak znane, że pomyślałem, że i tak wpiszesz.”

Nie do końca tak by było jak piszesz.
Bo niby po co miałbym w linkach podawać stronę jak może mjpolishteam.pl nie poda w swoich linkach mojej strony.
Acz zapewne bym to uczynił. Na razie widzę przestój w wątku na forum, po tym jak podałem pierwszą informację na temat serwisu. A może chodziło o tą oficjalność strony. Okazało się że nie oficjalna i emocje opadły.
Prosiłem o Wasze uwagi, pytania oraz sugestie.
Ze wszystkich osób, które wcześniej uczestniczyły w tym wątku tylko Ty Buszmen i kolega Maro odezwały się, podsunęły pomysły i napisali uwagi, za co Wam dziękuję.

Wcale się nie obrażam. Liczyłem tylko na wspólną rozmowę i poznanie wielu zdań na ten temat.

Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
Robert Werner

Serwis www.michaeljackson.pl

jest już otwarty!!!

Zapraszam Serdecznie
Obrazek
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

Panie Robercie, mi stronka jak najbardziej się podoba :)

Jest bardzo fajna, taka rzeczowa...
Myślę, że w miarę działania będzie z pewnością doskonalona ;-)

Gratuluję osiągnięcia i dziękuję za pracę w nią włożoną,
Moon_ :-)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Robert Werner

Dziękuję, miło mi że stronka się podoba.

Tak, będzie się cały czas rozwijać i mam nadzięję, że fani mi w tym pomogą.
Na razie w kalendarium jest listopad i grudzień. W miarę czasu stopniowo będą dokładane dalsze miesiące, styczeń, luty itd.

W dziale foto czekam na zdjęcia MJ z pobytu w Polsce.
Naturalnie już kilkanaście mam, ale jak może fani jeszcze przyślą, to zrobi się prawdziwą galerię.

Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

Robercie gratuluje rzeczowego podejścia do sprawy. Życzę tobie i sobie aby strona nie umarła za szybko i nie zarosła pajęczyną jak stało się z kilkoma innymi fajnymi polskimi stronami o MJ. Podoba mi się że strona jest przejrzysta. Na razie dosyć uboga ale to się pewnie zmieni.
Ja osobiście bym sobie życzył aby w Polsce była porządna, rozbudowana i integrująca strona o MJ – Polska wizytówka Michaela. Obecnie mamy w zasadzie tylko dwa fora a to jest zamknięty klan fanów.

Odniosę się tylko jeszcze do uwagi Buszmena i powiem że się z tobą Buszmen absolutnie nie zgadzam:
1. Strona Roberta ma „mocną broń” łatwy i oczywisty adres
2. Michael Jackson jest taką osoba która intryguje wszystkich ludzi a nie tylko fanów a zazwyczaj szukanie info rozpoczyna się (po za Google) od WWW.nazwa.com/pl
3. No i to co mnie najbardziej szokuje, największy muzyczny nierób ostatnich lat nadal zdobywa nowe rzesz fanów którym pewnie też najszybciej będzie do www.michaeljackson.pl
4. Jacksonworld jest najlepszym przykładem tego że szybko można stać się popularną i atrakcyjną stroną. Póki ona jeszcze tętniła życiem to ja osobiście jak chciałem poszukać jakiś ciekawostek., news’ów i aktualnych informacji to właśnie tam zaglądałem.

P.S.
www.michaeljackson.com też się odświeżył ale to oczywiście tylko na potrzeby marketingowe, może ktoś się skusi na 4 thrillera?
Awatar użytkownika
Robert Werner

Dziękuję Ci Thriller za posta i również się cieszę, że mój cel ziścił się.
„rzeczowe podejście do sprawy” i „strona jest przejrzysta”
Teraz tylko pozostaje go rozwijać.

„Ja osobiście bym sobie życzył aby w Polsce była porządna, rozbudowana i integrująca strona o MJ - Polska wizytówka Michaela.”
- to właśnie jest mój cel, acz czy uda się go zrealizować w 100 % tego sam nie wiem.

Co do domeny to zdradzę Wam, że po pierwszym dniu rejestracji domeny jak jeszcze nie wiadomo było co tu będzie, dostałem maila od czeskiego sobowtóra MJ z zapytaniem „kto stoi za tym adresem” Od tego momentu poznałem pierwszego internetowego fana.
No więc jednym słowem pomysł na serwis zrodził się po części dzięki czeskiemu fanowi.

A moje statystyki pokazywały (jak jeszcze nie wiedzieliście o istnieniu adresu), że połowa wejść na stronę była z wpisania adresu w przeglądarce.
Tak też znalazł stronę wspomniany już czeski sobowtór.

I mimo, że piszesz „3. … nowe rzesze fanów którym pewnie też najszybciej będzie do www.michaeljackson.pl” to wchodząc na pewną znajdą mjpolishteam.pl w linkach, forum, czy newsach. Moim celem początkowym było zrobienie serwisu - bazy z linkami do stron fanów.

„4. Jacksonworld”

Tak dostałem informację aby odezwać się do tego serwisu ale jak na razie bez odzewu.

Dzięki i Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
Robert Werner

Chciałem ogłosić 2 informację na temat michaeljackson.pl:

W związku z planowaną budową galerii zdjęć MJa z pobytu w Polsce,
chciałbym prosić osoby, które mają takowe zdjęcia o możliwość użyczenia ich.
Oczywiście zapewniam, że każde zdjęcie byłoby podpisane (kto nadesłał).
A osoby, które mają takie zdjęcia przeznaczone na sprzedaż to też nie było by problemu aby pod zdjęciem umieścić informację „kup foto” z adresem e-mail sprzedawcy.

Drugą informacją jest nasze serwerowe powiększenie.
W związku z tym przedstawiamy Wam stałą ofertę kont e-mail w naszej domenie @michaeljackson.pl

Pozdrawiam i zachęcam do podzielenia się zdjęciami MJa z Polski.

Robert Werner
Obrazek
ODPOWIEDZ