Anitka pisze:Dlatego to iluzja optyczna a nie umysłową ;)
Ale pozwolimy jej zostać w temacie
A kręcącą się tancerkę potrafisz wytłumaczyć?
To ja jeszcze z innej beczki...
Skoro mamy tu o umyśle, to może by tak do mózgu zajrzeć?
O płci mózgu już na forum bywało, przedwczoraj mnie naszło i zaczęłam szukać w necie jakiegoś dobrego testu. Z tymi dobrymi testami to w ogóle ciężko jak dla mnie, do większości nie mam zaufania, czy wyjdzie mi "jesteś super" czy "masz tendencje do ciężkich depresji", to zawsze jakoś kwituję to ostrożnym "aha".
No ale powiedzmy, że niektóre przynajmniej wyglądają na nieco bardziej sensowne.
Znalazłam jeden na płec mózgu, w komentarzach ktoś pisał, że niedawno wypoełniał podobny u pani psycholog, co nieco mnie zachęciło.
Dzięki testowi BSRI opracowanemu przez Sandrę Bem sprawdzisz jak bardzo twoje cechy wpisują się męskie i kobiece role społeczne. Ten test wskaże ci jakiego rodzaju masz osobowość - czy jesteś osobą typową płciowo, odwróconą płciowo, androgyniczną czy nieokreśloną płciowo.
Oczywiście dobrze jest wcześniej przeczytać tych kilka zdań wstępu...
test
Zrobiłam.
Wygląda na to, że jestem osobą androgyniczną.

Kiedyś robiłam coś podobnego, nie pamiętam gdzie..może na studiach własnie? Miałam ciut psychologii..shit, zapomniałam. W każdym razie wtedy mi wyszło podobnie, więc może coś w tym jest?
Podobnie, bo nie pamiętam jak dokładnie.
Teraz wynik mam uroczo równiutki: po 89/120 punktów w skali kobiecości i męskości. Różnica: 0. Hm.
Tak z ciekawości, wie ktoś czy płeć mózgu ma związek z preferencją seksualną? Czy jedno sobie a drugie sobie?