Problem z Forum MJPB
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia
- Robert Werner
Problem z Forum MJPB
Przenosze dział do tego tematu, chociaż nie dotyczy bezposrednio MJPT. Tu chyba lepiej pasuje -> siadeh_
Witam
Nie wiem czy powinienem o tym pisać, ale chciałbym ze wszystkimi podzielić się moimi obawami lub jak można byłoby rozwiązać problem.
Jeżeli źle robię lub się mieszam w nie swoje sprawy to przepraszam.
(ale martwię się ponieważ problem nadal istnieje)
To możecie usunąć ten wątek.
Ja tylko michaeljackson.pl zaistniało w postaci tylko informacyjnej, dostałem informację o Waszych 2 forach – klanach fanów skupionych dookoła nich.
W jednej z tej informacji zostałem poinformowany, że na MJPB mają jakiegoś użytkownika co się mianował ADMINem i trochę robi to co chce. W tej samej informacji było również że nowe forum ma ruszyć za jakiś czas.
A dziś w tzw. ShoutBox czy czat okienku pod forum MJPB zobaczyłem następujący dialog:
5 gru 07, 14:01
Magii: Ja też zauważyłam .A przede wszystkim zauwazyłam ze to forum już praktycznie nie istnieje.Dużo mniej jest komentarzy,Wiele fajnych osób odeszlo.Brak tej rodzinnej atmosfery jaka była.I nie mów Adminie
Magii: ze to naturalna kolejrzeczy .Bo tak nie jest .Bo to głownie z twojego powodu tak sie stało.Nowi co przyszli tego nie wiedzą.
5 gru 07, 16:01
ADMIN: No to czas sie pozbyc starych miiedzy innymi Ciebie
5 gru 07, 16:02
Aga_88: :/:/:/
5 gru 07, 16:03
Aga_88: To była już przesada
Aga_88: co napisałeś
5 gru 07, 16:06
ADMIN: tak sadzisz? niedlugo zacznie sie czyszczenie reszty kont, pozbedziemy sie kazdego kto nie chce tu byc i tyle
5 gru 07, 16:10
Aga_88: No najlepiej tak załatwić sprawę.. Jasneee
5 gru 07, 16:11
ADMIN: no pewnie ze tak, jak sie ktos nie potrafi przystosowac do zmian to odejdzie i po sprawie
5 gru 07, 16:13
Aga_88: heh.. śmieszne jest co piszez...
5 gru 07, 16:14
ADMIN: no ja tez sie usmialem, ale nie wiem czy reszta bedzie sie smiac
5 gru 07, 16:16
Aga_88: to smiej sie dalej i dalej usuwaj powodzenia... ;]
5 gru 07, 16:18
Aga_88: ktoś ma jakies "ale" to już sie odezwać nie można.. bo zagrozisz..
ADMIN: no problem usune cie z przyjemnoscia
Aga_88: haa
5 gru 07, 16:19
ADMIN: w regulaminie pisze ze niepotrzebne dyskusje z adminem to najprostsza droga do opuszczenia forum
Aga_88: dziwne bo ja nic takiego nie powiedziałam, ze nie che tu być ;]
5 gru 07, 16:21
ADMIN: no wiec dlatego jeszcze jestes
5 gru 07, 16:23
Karolina: ???
5 gru 07, 16:26
Aga_88: ahh i najlepiej już sie odzwyac nie będe bo przeciez grozi mi to usunięciem za dyskusje z ADMINEM ;]
5 gru 07, 16:28
Karolina: Admin, nie rozumiem Cię. Dlaczego usuwasz użytkowników? Przecież mają prawo do wyrażania własnego zdania.
5 gru 07, 16:29
ADMIN: dyskutowac mozna ale rzeczowo, a takie niepotrzebne dyskusje na temat jakiejs atmosfery uwazam za bzdurne i niepotrzebne
ADMIN: karolina alez ja nikogo nie usuwam za wlasne zdanie
5 gru 07, 16:32
ADMIN: na forum zaszly zmiany i niektorzy nie potrafia sie z tym pogodzic, ci widze beda musieli odejsc
Czy dałoby się im jakoś pomóc?
Witam
Nie wiem czy powinienem o tym pisać, ale chciałbym ze wszystkimi podzielić się moimi obawami lub jak można byłoby rozwiązać problem.
Jeżeli źle robię lub się mieszam w nie swoje sprawy to przepraszam.
(ale martwię się ponieważ problem nadal istnieje)
To możecie usunąć ten wątek.
Ja tylko michaeljackson.pl zaistniało w postaci tylko informacyjnej, dostałem informację o Waszych 2 forach – klanach fanów skupionych dookoła nich.
W jednej z tej informacji zostałem poinformowany, że na MJPB mają jakiegoś użytkownika co się mianował ADMINem i trochę robi to co chce. W tej samej informacji było również że nowe forum ma ruszyć za jakiś czas.
A dziś w tzw. ShoutBox czy czat okienku pod forum MJPB zobaczyłem następujący dialog:
Magii: Ja też zauważyłam .A przede wszystkim zauwazyłam ze to forum już praktycznie nie istnieje.Dużo mniej jest komentarzy,Wiele fajnych osób odeszlo.Brak tej rodzinnej atmosfery jaka była.I nie mów Adminie
Magii: ze to naturalna kolejrzeczy .Bo tak nie jest .Bo to głownie z twojego powodu tak sie stało.Nowi co przyszli tego nie wiedzą.
5 gru 07, 16:01
ADMIN: No to czas sie pozbyc starych miiedzy innymi Ciebie
5 gru 07, 16:02
Aga_88: :/:/:/
Aga_88: To była już przesada
Aga_88: co napisałeś
5 gru 07, 16:06
ADMIN: tak sadzisz? niedlugo zacznie sie czyszczenie reszty kont, pozbedziemy sie kazdego kto nie chce tu byc i tyle
5 gru 07, 16:10
Aga_88: No najlepiej tak załatwić sprawę.. Jasneee
5 gru 07, 16:11
ADMIN: no pewnie ze tak, jak sie ktos nie potrafi przystosowac do zmian to odejdzie i po sprawie
5 gru 07, 16:13
Aga_88: heh.. śmieszne jest co piszez...
5 gru 07, 16:14
ADMIN: no ja tez sie usmialem, ale nie wiem czy reszta bedzie sie smiac
5 gru 07, 16:16
Aga_88: to smiej sie dalej i dalej usuwaj powodzenia... ;]
Aga_88: ktoś ma jakies "ale" to już sie odezwać nie można.. bo zagrozisz..
ADMIN: no problem usune cie z przyjemnoscia
Aga_88: haa
ADMIN: w regulaminie pisze ze niepotrzebne dyskusje z adminem to najprostsza droga do opuszczenia forum
Aga_88: dziwne bo ja nic takiego nie powiedziałam, ze nie che tu być ;]
5 gru 07, 16:21
ADMIN: no wiec dlatego jeszcze jestes
5 gru 07, 16:23
Karolina: ???
5 gru 07, 16:26
Aga_88: ahh i najlepiej już sie odzwyac nie będe bo przeciez grozi mi to usunięciem za dyskusje z ADMINEM ;]
5 gru 07, 16:28
Karolina: Admin, nie rozumiem Cię. Dlaczego usuwasz użytkowników? Przecież mają prawo do wyrażania własnego zdania.
ADMIN: dyskutowac mozna ale rzeczowo, a takie niepotrzebne dyskusje na temat jakiejs atmosfery uwazam za bzdurne i niepotrzebne
ADMIN: karolina alez ja nikogo nie usuwam za wlasne zdanie
5 gru 07, 16:32
ADMIN: na forum zaszly zmiany i niektorzy nie potrafia sie z tym pogodzic, ci widze beda musieli odejsc
Czy dałoby się im jakoś pomóc?
No,ale to jest problem MJPB. My - MJPT - nie jestesmy w żaden sposób związani z tamtym forum. Mam oczywiście na mysli administratorów obu stron, moderatorów i generalnie osoby majace wpływ na tworzenie i stron i forów, bo wielu uzytkowników niejako laczy oba miejsca, ale to jest zupełnie inna kwestia.
Poza tym nikomu, kto jest administratorem forum nie mozna wchodzic w paradę, bo skoro to jego forum to ma prawo robic na nim co chce. Nikt sie nie moze chyba mianowac adminem... Gdyby na tym forum (MJPT) Rafał rozpoczął wycinanie uzytkowników, bo miałby taki kaprys - nam pozostałyby jedynie dwa wyjscia: albo pogodzic sie z jego planem, albo poszukac sobie innego forum.
...pzdr
siadeh_
Poza tym nikomu, kto jest administratorem forum nie mozna wchodzic w paradę, bo skoro to jego forum to ma prawo robic na nim co chce. Nikt sie nie moze chyba mianowac adminem... Gdyby na tym forum (MJPT) Rafał rozpoczął wycinanie uzytkowników, bo miałby taki kaprys - nam pozostałyby jedynie dwa wyjscia: albo pogodzic sie z jego planem, albo poszukac sobie innego forum.
...pzdr
siadeh_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"
* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
are you sure that I'm wrong?"
* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Ehhhh
Tak to Ja pisałem do Ciebie Robercie email że jest też drugie forum,powiem po krótce dawny Admin Damian znikł i niewiadomo co z nim się dzieje,przed jego rozpłynięciem dał mi admina jakoś chyba w lutym,tak więc sobie adminowałem tu i ówdzie,lecz nadszedł czas na zmiany w moim życiu i sobie wyjechałem z PL i nie miałem neta przez 3 miesiące,i ten ktoś sobie z hakował forum mnie usunął i zablokował i do tego jeszcze z hackował moje konto,usunął Nancy i parę starych użytkowników,wprowadził sobie jakies zmiany,ja swego czasu w ostatnie dni też miałem z nim problemy ale jakoś sobie dawałem radę,niewiem z czego korzysta ta osoba i z jakich programów ale jest zajebiście ciężka do wyeliminowania.
Tak to Ja pisałem do Ciebie Robercie email że jest też drugie forum,powiem po krótce dawny Admin Damian znikł i niewiadomo co z nim się dzieje,przed jego rozpłynięciem dał mi admina jakoś chyba w lutym,tak więc sobie adminowałem tu i ówdzie,lecz nadszedł czas na zmiany w moim życiu i sobie wyjechałem z PL i nie miałem neta przez 3 miesiące,i ten ktoś sobie z hakował forum mnie usunął i zablokował i do tego jeszcze z hackował moje konto,usunął Nancy i parę starych użytkowników,wprowadził sobie jakies zmiany,ja swego czasu w ostatnie dni też miałem z nim problemy ale jakoś sobie dawałem radę,niewiem z czego korzysta ta osoba i z jakich programów ale jest zajebiście ciężka do wyeliminowania.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Kolega ma racje,nawet próby pisania do właściciela serwera,tj.Cyberlorda nic nie poskutkowały.Majkel wrote:Dziwna sytuacja...
ale raczej nic poradzić nie mozna, zwlaszcza dlatego, ze forum jest na darmowym serwerze pd darmowym adresem (czy sie myle?), czyli jest NICZYJE wlasciwie :\
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
- Robert Werner
Hej, ja wiem kto i co do mnie pisał, ale z uwagi na temat chciałem innych zamieszanych pozostawić w formie anonimowej. O tym że są 2 fora poinformował mnie kolega Buszmen. Dopiero Ty Maro objaśniłeś, że macie taki problem.
I wszystko byłoby Ok., gdybym nie natknął się przypadkowo na ten dialog.
Dziękuję, że zainteresowaliście się tym.
Lecz szkoda, że nic nie da się zrobić. Oczywiście prócz rozwiązań profesjonalno-płatnych.
Chciałbym aby oba fora istniały bez problemowo,
ale lepiej byłoby gdybyście się w końcu połączyli / zjednoczyli.
Z tego co wiem to dostałem informację iż www.eyeofking.prv.pl jest w trakcie tworzenia nowego forum, które ma zastąpić MJPB.
Ale to czy się połączycie czy zostanie tak jak jest, będzie zależeć tylko od Was samych.
I wszystko byłoby Ok., gdybym nie natknął się przypadkowo na ten dialog.
Dziękuję, że zainteresowaliście się tym.
Lecz szkoda, że nic nie da się zrobić. Oczywiście prócz rozwiązań profesjonalno-płatnych.
Chciałbym aby oba fora istniały bez problemowo,
ale lepiej byłoby gdybyście się w końcu połączyli / zjednoczyli.
Z tego co wiem to dostałem informację iż www.eyeofking.prv.pl jest w trakcie tworzenia nowego forum, które ma zastąpić MJPB.
Ale to czy się połączycie czy zostanie tak jak jest, będzie zależeć tylko od Was samych.
- dariodavis
Mała korekta z mojej strony... Nie zamierzam tworzyć forum, które zastąpi MJJPB. Z moich informacji wynika, że ADMIN zamierza w dalszym ciągu prowadzić forum. Faktem jest, iż zamierzam stworzyć forum strony: "Eye Of King", jednak twierdzenie iż ma ono zastąpić MJJPB jest raczej błędne. Forum EOK ma głównie na celu przywrócenia użytkowników, którzy zostali wyrzuceni z MJJPB, lub nie odpowiada im sytuacja tam panująca. Niestety nie mogę podzielić się informacjami o terminie otwarcia ewentualnego nowego forum. W tej chwili swój wolny czas poświęcam na nową szatę graficzną dla EOK, która pojawi się w sieci już w grudniu. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam.
Last edited by dariodavis on Thu, 06 Dec 2007, 23:28, edited 1 time in total.
- dariodavis
Kolega chyba ma rację... Osobiście cenię forum MJPT i fajnie tu czasem zaglądnąć nawet jako gość... Pozdrawiam całą ekipę z MJPT...Majkel wrote:Fizyczne połączenie nie ma sensu, co pokazała praktyke niejedonokrotnie. Fora różniły i różnią się od siebie, każdy ma swoje preferencje i lepiej każdemu dać wybór, pozostawić go.
Zresztą nie ma selekcji u nas, każdy ma wstęp, a i nawet na 2 forach może śmiało uczestniczyć.
W O W!!
No skoro Maro twierdzi, że Damian zniknął już w lutym, to jestem zajefajne 11 miesięcy do tyłu
Ale to, że ktoś sobie tam adminuje nie wiadom jak, to już jest szok totalny!!
Powodzenia!
No skoro Maro twierdzi, że Damian zniknął już w lutym, to jestem zajefajne 11 miesięcy do tyłu

Ale to, że ktoś sobie tam adminuje nie wiadom jak, to już jest szok totalny!!

Wywalanie użytkowników według własnego upodobania?? Myślę Darku, że z powodzeniem powinieneś powiedzieć wprost, żeby cała familia MJPB przeniosła się na Twoje forum. Z tego co widzę, byłbyś bardziej kompetentnym administratorem i opiekunem całego forumdariodavis wrote:Mała korekta z mojej strony... Nie zamierzam tworzyć forum, które zastąpi MJJPB. Z moich informacji wynika, że ADMIN zamierza w dalszym ciągu prowadzić forum. Faktem jest, iż zamierzam stworzyć forum strony: "Eye Of King", jednak twierdzenie iż ma ono zastąpić MJJPB jest raczej błędne. Forum EOK ma głównie na celu przywrócenia użytkowników, którzy zostali wyrzuceni z MJJPB, lub nie odpowiada im sytuacja tam panująca. Niestety nie mogę podzielić się informacjami o terminie otwarcia ewentualnego nowego forum. W tej chwili swój wolny czas poświęcam na nową szatę graficzną dla EOK, która pojawi się w sieci już w grudniu. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam.

Powodzenia!
Trudno mi wypowiadać się na ten temat ponieważ sama znalazłam się w samym środku oka tego cyklonu, ale chcę Dario, żebyś wiedział, że zawsze możesz na mnie liczyć...dariodavis wrote:Faktem jest, iż zamierzam stworzyć forum strony: "Eye Of King".
Chcę przy okazji chcę podziękwoać użytkownikom MJJPB, którzy o mnie nie zapomnieli... to bardzo miłe z Waszej strony... :*

"Chciałem zmienić świat. Doszedłem jednak do wniosku, że mogę jedynie zmienić samego siebie"
- Aldous L. Huxley
-