Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.
Maro pisze:ps.MJ nie napisał Man In The Mirror jak i nie jest całym autorem tekstu do Keep The Faith:)
Siadeh_ i Glen Ballard maczali w nich palce.
Mnie Keep The Faith porywa. Ale to po latach, bo wcześniej też ignorowałem ten utwór. Wrócimy do tej dyskusji później, ok?
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Bad - mimo ogólnej niechęci do jednego z największych MJowych szlagierów, ja go uwielbiam, bo jest dla mnie jednym z coraz rzadszych ukłonów MJa w stronę swoich kompozycji z przełomu lat 70. i 80.
Liberian Girl - w porównaniu z inną balladą na płycie, IJCSLY, Liberian Girl to rewelacja. Nie porównywany do nikogo - porywa specyficznym klimatem i czymś nowym (ale dobrym) w majkelowym brzmieniu Man In The Mirror - nie cierpię wykonania z Grammys (tak jak każdego majkelowego playbacku), chociaż utwór bardzo lubię (z mniejszym naciskiem na początek)
Dirty Diana - Michael i rockowe kawałki to świetna sprawa, a po za "Give in to me", to właśnie "DD" jest praktycznie czysto rockowa (pomijając nieliczne elementy) z świetną pracą gitary
Smooth Criminal - bez komentarza, od początku mój nr 1;)
Niech odpadnie najsłabszy z najmocniejszych - "MITM"
Hey Joe, where you goin' with that gun in your hand?
Hey Joe, I said where you goin' with that gun in your hand?
I'm goin' down to shoot my old lady
You know I caught her messin' 'round with another man.
Huh! And that ain't too cool.