viva201 pisze:Kinoosia dzieki,że moje myśli ujęłaś w słowa.Dokładnie o Zgadzam sie z tobą w 100% i może w końcu poniektórym ty przemówisz do rozsadku,bo na prawdę nie ma sie czym przejmować.
...że niektórzy uważają troszkę inaczej nie znaczy, że nie mają na myśli dobra Michaela. To nie w tym rzecz. Nikt nie musi do niczego przekonywać, każdy z nas w pewien sposób, mniej lub bardziej, tłumaczy sobie `wybryki` naszego idola bo przecież on jest nam wszystkim jakby nie było w pewien sposób bliski. Trzeba jednak pewnego dnia zastanowić się nad tym, czy takie wygłupy się opłacają. Kochani nie możemy się oszukiwać, że wszystko jest cacy. Może jest cacy dla nas, a przynajmniej dla większości, ale chyba zależy nam żeby Michael był postrzegany jako inteligentny artysta, jakim bez wątpienia jest, a nie `dziwak`, na którego ostatnimi czasy się kreuje. Gdybym powiedziała tu i teraz, że nigdy nie stałam w jego obronie i nigdy nie bolało mnie serca za to co o Michaelu się wszem i wobec trąbi byłabym zwykła ignorantką. Trzeba jednak spojrzeć prawdzie w oczy, że w obecnych czasach czy tego chcemy czy nie bardzo ważny jest image nie wystarczy tylko sam geniusz. Gdybyśmy na to zamknęli oczy i udawali bez ustanku, że tego nie widzimy nie wiem czy byłoby to dobre rozwiązanie. Tym bardziej, że kierujemy w dużym stopniu dobrem Michaela.
Powiem szczerze, że dla mnie to śmieszne aby już drugi dzień roztrząsać co takiego Michael ma na twarzy podczas jednego, prywatnego wypadu do sklepu. Że też media nie mają o czym mówić w czasie kiedy tyle innych naprawdę ważnych problemów targa naszym światem...
Najgorsze tylko w tym wszystkim jest to, że dzisiejsza młodzież wyrasta na kozaczkach, pudelkach itp. itd. i trzeba spojrzeć prawdzie w oczy, że ślepo im ufają. A Michael w tej kwestii raczej nie zachęca do zapoznania się ze swoją twórczością... a wielka szkoda bo warta jest poznania.
Jeśli kogoś uraziłam to z góry przepraszam, ale nie mogę już patrzeć jak Michael robiąc 3 kroki w przód za chwilę cofa sie o 6... chociaż to nie zmienia faktu, że wciąż jest dla mnie Wspaniałym Artystą i chciałbym żeby takim był postrzegany bo naprawdę na to zasługuje.