Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.
Lika pisze: Liberian Girl jest przepiękną nastrojową balladą. Szepty w języku swahili potęgują klimat. Kawałek nadaje się zarówno do tańczenia, jak i do przytulenia. Nie wiem, czy w całej dyskografii Michaela znalazłoby się choć jedno nagranie porównywalne z takim rodzajem harmonii, jaki ostatecznie został osiągnięty tutaj... To jest majstersztyk! Ewenement! Niestety wolę delektować się dźwiękiem pozbawionym wizji. Teledysk psuje ogólne wrażenie...
nie mowie ze nie, naprawde kocham liberian girl i w pelni sie z toba zgadzam, ze jest przepiekna, ale zaskoczylo mnie to SC ;)
glosuje na BAD
He was always such a nice boy
The quiet one
With good intentions
Respectful to his mother
His life was stole
Now we'll never know
No dobrze, przyznaję się - jestem wielkim fanem "Bad". Polubiłem ten utwór od pierwszego przesłuchania, od obejrzenia teledysku, a pokochałem go, gdy usłyszałem jego różne wersje na Bad Tour. Dla mnie to tak naprawdę cud. Wielu nie wyobraża sobie MJa jako "złego", a widzę, że MJ przetrząsający afrykańską Liberię i poznający tamże dziewczynę, to codzienny widok:P
Bad - 21 głosów Liberian Girl - 12 głosów Dirty Diana - 2 głosy Smooth Criminal - 0 głosów
Głosujemy w tej rundzie do piątku.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Mimo, że od Bad zaczęło się moje fanowanie, to głosuję właśnie na ten utwór. Ostatnio zaczął mnie jakoś denerwować, natomiast głos Michaela w Liberian Girl sprawia, że miękną kolana :)
Mój głos- Smooth Criminal. Liberian Girl ma najbardziej porywającą melodię na płycie, a taka giatara, jak na Dirty Diana, zdarza się na albumie MJ co najwyżej raz. Smooth Criminal jest wybitne, ale instrumentarium piosenki bardzo się już zestarzało i brzmi plastikowo. Ale w sumie i tak mi to lotto, jaka będzie konfiguracja tych trzech utworów, bo każdy z nich to killer.
Ostatnio zmieniony pn, 24 gru 2007, 20:54 przez kaem, łącznie zmieniany 4 razy.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you