08.06.2005 sąd

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
SUNrise

Post autor: SUNrise »

siadeh_ pisze:a zegar jak tal tak stoi
Speechless pisze:a zegar działa dalej
MMarjory pisze:Przepraszam, chyba coś przeoczyłam... o jaki zegar chodzi
Kermitek pisze:Sluchajcie powiedzcie mi gdzie mozna znalezc ten zegar i czy nadal chodzi?
MJowitek pisze:Zegar jest tu:
mrpiter pisze:Zegar cały czas chodzi i ma się dobrze
Kermitek pisze:U mnie zegar stanal czy u was tez?
MMarjory pisze:nie, nie stanął... niestety
Schmittko pisze:zegar zatrzymał się na 20 h 18 min.
thewiz pisze:U mnie wciaz sobie tyka i nie ma zamiaru przestac
Lika pisze:Odśwież stronę thewiz. Zegar stoi... też tak miałam
Obrazek Dobranoc.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
dzina

Post autor: dzina »

Parę zdjątek!
Podobno wczoraj jakiś czub rozjechał samochodem te wbite w ziemię tabliczki! No cóż psycholi nigdy nie brakuje!

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
LittleDevil
Site Admin

Post autor: LittleDevil »

Obrazek

Obrazek
A Japanese fan cries after praying for Michael Jackson outside the Santa Barbara County Courthouse

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Spojrzcie na tego mlotka... gdzie sie tacy ludzie rodza?
Obrazek

to jest cudowne:
Obrazek

No jak, nie przyszla wam ochota na manifestacje? :diabel:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
MJPOWER

Post autor: MJPOWER »

Barto pisze:Witam.
Dzisiaj na CNN debatowali nad tym kto zaopiekuje sie dziecmi MJa w razie gdy pojdzie siedziec... (odpukalem to juz). Powiedzieli ze Debbie nie kwapiu sie usilnie o opieke nad nimi oraz, że duża szanse na opieke ma rodzina MJa. Sam ojciec Joe powiedzial ze bylaby to przyjemnosc dla niego opiekowac sie wnukami...
Na CBS twierdzą, że w razie problemu, rodzina Michaela nie będzie miała żadnego problemu by otrzymać prawo do opieki nad dziećmi
Awatar użytkownika
girlfriend

Post autor: girlfriend »

Fotki są cudowne... Zawsze , gdy widzę takie zdjęcia dostaję gęsiej skórki...Wtedy wiem, ze nie jeSTEŚMY SAMI... :dance:
Awatar użytkownika
MJPOWER

Obrazek

Cela przygotowana dla Michaela.
Odnoszę wrażanie, że polskie cele (poza kiblami) są lepsze. Tu nawet okna nie ma. Komórka a nie cela. Brak światła słonecznego powoduje silne depresje. Ja bym dostał klaustrofobii.
Więcej na:
http://info.onet.pl/1110702,12,item.html
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

MJPOWER pisze:Cela przygotowana dla Michaela.
Odnoszę wrażanie, że polskie cele (poza kiblami) są lepsze. Tu nawet okna nie ma. Komórka a nie cela. Brak światła słonecznego powoduje silne depresje. Ja bym dostał klustrofobii.
MJPOWER myślę, że nie powinieneś tego tutaj wstawiać :wariat: i tak większość z nas już pewnie ją widziała... :surrender:
Rzeczywiście okropna klitka, oby pozostała pusta... :nerwy:, albo nie - mam lepszy pomysł, powinni w niej zamknąć Bashira, Sneddona i calusieńką rodzinkę Arvizów!

Edit: Zażyczyłabym sobie jeszcze jakieś fajne kamerki, coś w stylu Big Brother, żebym mogła - siedząc wieczorem przy kompie, w cieplutkim wygodnym mieszkanku, pijąc spokojnie herbatkę - obserwować ich nocne zawzięte kłótnie o pryczę.
W końcu z bliźnim wypada się przecież podzielić, prawda? :diabel:
W myśl powyższej zasady jedzenie, też bym im ograniczyła na jedną osobę, budżet Kalifornii mniej by na tym stracił, a po kilku(set) latach odsiadki (bo jasne, że wyrok dowaliłabym każdemu z osobna, nie wspólny! :diabel: ) zwróciły by się nieco i koszty procesu.
Ups... chyba się zapędziłam... pomarzyć zawsze można... :diabel2:, ale bym była SATISFAKCION!!! :diabel2:
Ostatnio zmieniony czw, 09 cze 2005, 11:24 przez Lika, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MJPOWER

Lika pisze:
Odnoszę wrażanie, że polskie cele (poza kiblami) są lepsze. Tu nawet okna nie ma. Komórka a nie cela. Brak światła słonecznego powoduje silne depresje. Ja bym dostał klustrofobii.
MJPOWER myślę, że nie powinieneś tego tutaj wstawiać :wariat: i tak większość z nas już pewnie ją widziała... :surrender:
Rzeczywiście okropna klitka, oby pozostała pusta... :nerwy:, albo nie - mam lepszy pomysł, powinni w niej zamknąć Bashira, Sneddona i calusieńką rodzinkę Arvizów!
Być może masz rację. Czytam ostatnio zaledwie ok 70% tego co na forum i na tą fotkę nie wpadłem. A nie chciałem zakładac nowego tematu. Ale cóż, stało się.
Awatar użytkownika
Lika

MJPOWER pisze:
Lika pisze:
Być może masz rację. Czytam ostatnio zaledwie ok 70% tego co na forum i na tą fotkę nie wpadłem. A nie chciałem zakładac nowego tematu. Ale cóż, stało się.

Echhh... ale ja miałam na myśli to, że nie powinno jej tu być w ogóle (nieważne, czy sie pojawiła wcześniej na forum, czy nie...)
Tak jakoś deprawująco wpływa na nasz i tak już nie najlepszy nastrój... (a może tylko na mój, nie wiem... ) :surrender:
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

MJPOWER pisze: Cela przygotowana dla Michaela.
Odnoszę wrażanie, że polskie cele (poza kiblami) są lepsze. Tu nawet okna nie ma. Komórka a nie cela. Brak światła słonecznego powoduje silne depresje. Ja bym dostał klaustrofobii.
Więcej na:
http://info.onet.pl/1110702,12,item.html
Być może to tylko część sypialno-sanitarna. Możliwe że po drugiej stronie znajduje się np. obszerny salon z tarasem i widokiem na ocean. Żyć ,nie umierać. ;-)
Awatar użytkownika
Lika

Właśnie jeszcze a propos zdjęcia celi... :wariat:
Pozwolę sobie wyłuskać i przytoczyć fragment wypowiedzi Anety (z wątku o MANIFESTACJI :wariat: )

"Niestety obawiam się, że mogą MJa uznać winnym trzymania alkoholu w miejscach dostępnych dla dzieci - w końcu po coś prokuratura w ostatnim momencie czyn podawania alkoholu w celu uwiedzenia przekwalifikowała na ten własnie."

Czy w takim przypadku też grozi mu więzienie??! :nerwy:, czy raczej kara grzywny, albo wyrok w zawieszeniu?

Mógłby ktoś z Was to wyjaśnić, jeśli wiecie co i jak... Proszę japrosic
Cholernie się boję tego zarzutu... :nerwy:
Awatar użytkownika
Schmittko

Post autor: Schmittko »

Lika pisze:Czy w takim przypadku też grozi mu więzienie??! :nerwy:, czy raczej kara grzywny, albo wyrok w zawieszeniu?
z tego co czytałem, o ile dobrze zrozumiałem - a jeśli nie, to niech mnie ktoś poprawi - to Melville nie ma możliwości wyznaczenia kary grzywny. Jakbym miał więcej czasu to bym to jeszcze raz znalazł i dokładnie przeczytał, ale nie mam :]

Mam prośbę. Jadę na #$%&* kolokwium i nie będzie mnie do ok. 21, więc jakby coś się działo, to bardzo proszę o danie znać SMSem. Z góry dzięki! Narazie!
Speechless

Post autor: Speechless »

nie moga go za to skazac bo przeciez byl swiadek ktory widzial jak Arvizo sam wyciagal z szafki w kuchni butelke i chowal do plecaka.
Nie ma przepisu mowiacego ze alkohol trzeba trzymac w zamknietym na klucz pomieszczeniu wystarczy w szafce w kuchni (nie w pokoju dzieciecym)
thewiz

Post autor: thewiz »

Speechless pisze:nie moga go za to skazac bo przeciez byl swiadek ktory widzial jak Arvizo sam wyciagal z szafki w kuchni butelke i chowal do plecaka.
Nie ma przepisu mowiacego ze alkohol trzeba trzymac w zamknietym na klucz pomieszczeniu wystarczy w szafce w kuchni (nie w pokoju dzieciecym)

Tutaj wlasnie pies pogrzebany.Powtorze raz jeszcze- chodzi o "nieumyslne udostepnianie alkoholu".To oznacza ,ze mimo,ze sprawca(MJ) nie chcial popelnic czynu (udostepnic alkoholu dzieciom),to jednak do popelnienia czynu doszlo (alkohol dzieciaki pily na rancho,bez dwoch zdan) z powodu nie zachowania odpowiednich "regul ostroznosci" ( np. szafka zamknieta tak,ze dzieciaki nie maja szans sie do niej dostac),mimo ze sprawca (MJ) popelnienie czynu (skuteczne udostepnienie alkocholu dzieciom) przewidywal lub MOGL PRZEWIDZIEC.(jako rozsadnie myslacy mezczyzna w tym wypadku na moje oko mogl przewidziec taka sytuacje i tyle)

Poniewaz chodzi tu o wine nieumyslna,ta konstrukcja sprawia,ze MJa moga uznac winnym tego czynu.(Nie podawania alkoholu powtarzam raz jeszcze,ale jego nieumyslnego udostepnienia)W takim wypadku stopien zawinienia jest jednak znikomy -gdyby lawa zdecydowala sie MJa za to skazac,wymiar kary musialby byc niski.Nie podlega watpliwosci,ze w tej sytuacji to dzieciaki sa winne,ale to dorosli maja obowiazek dbania o ich porzadne zachowanie.MJ byl natomiast wlascicielem rancha gdzie bachory urzadzaly sobie libacje.

Dla pocieszenia - w dalszym ciagu nie uwazam by skazali MJa nawet za to.Jak wiemy obrona postarala sie przedstawic MJa jako faceta chowajacego alkochol w puszkach,tak by dzieciaki nawet nie wiedzialy co pije.To bardzo dobry punkt dla obrony,bo MJ ewidentnie podjal kroki by zapobiec sytuacji picia alkocholu przez dzieciaki.

Mam nadzieje,ze to troche Wam rozjasni w glowie.... :wariat:
Awatar użytkownika
Kermitek

Post autor: Kermitek »

Podaja na Sky news ze dzisiaj obrady maja trwac tylko trzy godziny bo cos tam komus wypada o ile dobrze zrozumialam to chodzi cos o ceremoni w szkole przynajmniej dla jednego z ławników czy cos w tym stylu?Wiecie cos o tym :surrender:
A przy okazji CNN popisalo sie najdurniejsza ankieta jaka sobie mozna wyobrazic .Pytaja CZy dazysz sympatia MJ'a? nenene
No nie nie maja juz co wymyslac na tych stacjach czy jak? glupija :wariat:
Kultura umożliwia rozkwit najpiękniejszych zdolności człowieka
Zablokowany