Znani i mniej znani o MJu

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Maverick

Post autor: Maverick »

Filmik wynaleziony przez LittleDevil:

http://pl.youtube.com/watch?v=fB0St5GXZps

Will Smith o Michaelu (od 01:46):

pyt: Michael Jackson gra...
WS: Gra kameo*! Jest przezabawny!
pyt: ... małą rolę - pół człowieka-pół ufoka. Czy to był dla niego duży wysiłek?
(śmiech)
WS: Michael Jackson jest naprawdę zabawny, jest, wiecie, jest... jeśli ktoś ma czas, żeby móc go spędzić z nim, być naprawdę przy nim... nie jest taki, taki jak ludzie myślą, że jest. Michael... Michael Jackson jest jak posiadacz podwójnego czarnego pasa, skopałby wam tyłki...
pyt: Nieee... naprawdę?
WS: Michael Jackson kopał ponad moją głowę.

* mała rólka wielkiego aktora
Awatar użytkownika
MJPOWER

Post autor: MJPOWER »

Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Fragment wywiadu (Dirk'a Peitz'a z Will.I.Am'em z dnia 20/08/2007) dotyczący MJ'a:
(...)
SZ: Twoja opinia jako biznesmana Czy nowy album Michaela Jacksona, w którym Ty też masz swój wkład odniesie sukces?? Czy kiedykolwiek zostanie w ogóle wydany?

Will.I.am: Uważam, że zostanie wydany. Co do reszty nie udzielam komentarzy. Układ między mną a Michaelem Jacksonem jest bardzo prosty: kiedy On zadzwoni do mnie zjawiam się w jego studio nagraniowym. Obecnie ustaliliśmy kolejny termin kontynuacji nagrania płyty - spotkamy się w studio w listopadzie. Michael Jackson to super facio podobnie jak Prince.

SZ: Pracowałeś także z Princem? Facet zatrząsł przemysłem rozrywkowym kiedy swój nowy album wypuścił jako darmowy dodatek do jednej z gazet w Wielkiej Brytanii.

Will.I.Am: Marzyciel. Występowałem razem z nim. Kilka miesięcy temu byłem wraz z zespołem Black Eyed Peas w Las Vegas. Prince zadzwonił do mnie, dawał show w jednym z tamtejszych kasyn, i zapytał „Chciałbyś wystąpić dziś wieczorem ze mną” powiedziałem `Oczywiście!” Nastepnego dnia zadzwonił do mnie jego asystent i powiedział: „Prince chciałby wiedzieć czy dzisiejszego wieczora również Pan wystąpi razem z nim” ja na to: Czy chcę?? A co może być bardziej cool od wystąpienia razem z Princem na scenie?? No tak racja, jedynie wystąpienie z nim aż dwa dni podrząd!! I dosłownie kilak minut później mój telefon ponownie zadzwonił: „Cześć, Tu Mike, co porabiasz??” a ja znowu Mike?? Michael Jackson?? WOW!! Właśnie w tym czasie kiedy do mnie dzwonił był w trakcie zmiany studia nagrań z Irlandii na Las Vegas. Powiedziałem „Cześć, dzisiaj wieczorem daję występ razem z Princem” „z Princem?? To wspaniale!” – ja więc kontynuowałem: ”powinieneś przyjść!” – a Mike”: „Naprawdę? Może być `cool`!” – ja na to: „Może być bardzo `cool`!” – „Dobrze przyjadę.” Wyobraź sobie coś takiego: Występuję z Pincem a Michael Jackson obserwuej nas z publicznosci!! Świety *** (miejsce na wulgaryzm ) Jaka jest szansa na to, żeby dostać telefon od Princa a zaraz potem od Michaela Jacksona i to wszystko w przeciągu kilku minut???

SP: Szansa jest zerowa.

Will.I.Am: Własnie. Ok. Więc spieszyłem na ten show wczesnym wieczorem i stanąłem w korku!!!! Myślałem w duchu ***** (miejsce na wulgaryzm  ) to najgorsza pora żeby kwitnąć w korku!!! Więc wyskoczyłem z auta i zacząłem biegnąć. W ostatnich sekundach dotarłem do klubu. Wszystko szło gładko a po 3 minutach zszedłem ze sceny, Prince wciąż wrzeszczał do mikrofonu: „Brawa dla Will.I.Am.”, przemknąłem przez holl i usiadłem do stolika Michaela Jacksona. Więc On naprawdę przyszedł! Spytałem „I co myślisz o mnie??” Michael odpowiedział “Nie wiedziałem, że rapujesz!” Człowiek kazał mi przylecieć do cholernej Irlandii dla kilku zdjęć i On nawet nie wiedział, że jestem nie tylko producentem ale też raperem!! Odpowiedziałem mu na to: „Nigdy nie słyszałeś mojej muzyki ani nie widziałeś żadnego clipu?? Do cholery jestem przecież głównym rapierem zespołu B.E.P .” A zresztą mniejsza z tym. Obok Michaela siedział aktor Chris Tucker a potem zszedł do nas ze sceny Prince…

SP: I zobaczył że obok Ciebie przy tym samym stoliku siedzi Michael Jackson?

Will.I.Am: Tak. Miał wciąż zawieszoną gitare na ramieniu i podszedł do naszego stolika. Więc my siedzieliśmy: Michael Jackson, Chris Tucker i naturalnie ja. Prince zatrzymał się dokładnie naprzeciwko Michaela Jacksona i zaimprowizował gwałtownie na gitarze ”Slap the gitar” i nie zrobił nic więcej i nie powiedział też nic… zero! Po prostu zagrał i nic poza! Co za scena!
Kiedy Prince znowu wrócił na scenę, Michael powiedział do mnie: „Prince zagrał na swojej gitarze mi prosto w twarz… Co się dzieje?” Teraz ja odpowiedziałem: „Jesteś tu właściwie incognito! I możliwe, że Prince chciał przez to powiedzieć: „a tak swoja droga tu właśnie siedzi Michael Jackson” I Prince sprawił, ze ludzie się podekscytowali, zresztą daj spokój, oni powinni wiedzieć, że Ty też jesteś tutaj!” Więc tak to była najbardziej szalona noc w moim życiu…

SP: I kiedy mówisz tę historię nikt Ci nie wierzy.

Will.I.Am.: Sam nie mogę w to uwierzyć! Ale muszę powiedzieć że to prawda. Każde słowo. Następnego ranka zjadłem śniadanie z Michaelem Jacksonem, razem popracowaliśmy nad dźwiękami do jego nowych utworów i to był ostatni raz kiedy go widziałem…
(...)

tłumaczyła Nancy z MJJPB japrosic

źródło
Ostatnio zmieniony pn, 27 sie 2007, 14:44 przez cicha, łącznie zmieniany 1 raz.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Karolina

Post autor: Karolina »

Fragment rozmowy z Ayo (dzisiejsze 'Wysokie obcasy'):

Każda dziewczynka kocha się w jakimś artyście. W kim się kochałaś?
W Michaelu Jacksonie (śmiech). To straszne, ale kochałam go bardzo. To było jeszcze przed jego operacjami. Zawsze chciałam wyglądać jak on! To żart.

Umiałaś robić 'moonwalk'?
Pewnie. Moi bracia i siostra też. Cały dom robił 'moonwalk'. Michael to była ostatnia ikona. Jak Elvis.
Awatar użytkownika
Kristina

Post autor: Kristina »

Tu jeszcze cos :-)

Brazil super model Gisele Bundchen mentioned about Michael Jackson during the interview with Fashion Channel (2008 Ford Fashion Week NY)

Gisele : What am I do spent time on my break day? usually I listen to Michael Jackson's Music like 'In the Closet' or 'Give into me' or 'butterflies' or... oh goshhhhhh i can't pick just some... i love all of his music . He is one of the most natural born talented artist I've ever seen. Michael has revolutioned moves, fashion and images of pop culture, usherd music video ages and many more oh yes he is just like my day of palm tree

Fajnie :-) O Gisele nie wiedzialam, ze az tak kocha Michaela :-)
Be Yourself - Have Your Own Credo
Awatar użytkownika
Malwina24

Nisha Kataria o MJju

Post autor: Malwina24 »

Nisha Kataria - Amerykańska piosenkarka pop urodzona w Kanadzie wyznała, ze miała zaszczyt zaśpiewać `I always love you` dla Michaela na ich `intymnym` spotkaniu na jego Ranczo w Neverland. Michael przyszedł uśmiechał się do niej, przytulił i poprosił by mu zaśpiewała hit Whitney Houston "I will always love you" - jeśli oczywiście potrafi, Ona to uczyniła (zresztą bardzo pięknie jak słychać na powyższym materiale) a Michael słuchał z zamkniętymi oczami, chwilami na nią zerkał a potem powiedział, że Nisha śpiewa jak Anioł, i że nie wiele osob potrafi to tak zaśpiewać.

no a tu link do you tuba :D

http://www.youtube.com/watch?v=2aCVdIsx7Tc

WSZYSTKO DZIęKI NANCY - DZIEKI KOCHANIE !!!!!!
He rocks my world since 1990 !!! Till forever ...

Obrazek
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Zapewne ktoś już tu o tym wspominał,ale pozwoliłem sobie przekleić własne wypociny z MJJPB , tematu /MJ inspiracją dla artystów młodego pokolenia/,miłej lekturki:)

Na początek pare porównań:

Usher-gwiazda R'n'B,Pop,fan Michael'a.Podczas wystąpień z okazji 30-to lecia kariery solowej Króla Popu,śpiewał Wanna Be Startin Somethin,Man In The Mirror i świetna końcówka tańca Robota z Michaelem.Koszulka prezętująca buty z cekinowymi skarpetkami takie jak MJ ma podczas występów do Billie Jean.
Przejdźmy do jego twórczości artystycznej,jeden z wideoklipów do złódzenia przypomina mi wydany teledys do Rock With You Michael'a a jest to Yeah:

Michael:

Obrazek

Usher:

Obrazek

Tu może nie klip,ale MJ prezentujacy się podczas Dangerous World Tour:

Obrazek

i Usher z jego DVD:

Obrazek

Tu mały perfomance Usher'a zobaczcie Sobie:

http://youtube.com/watch?v=T0V9WGVRe1o

loknijcie na 2.13-16 sek.

Nowy teledysk Ciary-Like a Boy,nawiązuje wyglądem do Michael'a i Janet;

http://thatgrapejuice.blogspot.com/2007 ... video.html

Kolejnym artystą młodego pokolenia jest Chris Brown.Dobrze znany z występu na WMA aranżując w hołdzie Michaelowi Thrillera.
Chris też na koncertach robi wzmianki Michaelowe,śpiewając jego przeboje.Dla przykładu posłuże się wykonaniem Rock With You i I ponad dwu minutowy perfomances jako MJ na koncercie.Jego ruchy taneczne są poniekąd wzorowane na Michaelu.W wywiadzie udzielony dla jakiejś strony internetowej Chris wypowiadał się o MJ:(tłumaczenie dc_saar)

Kogo zaliczasz do Twoich idolów?

Naturalnie Michaela Jacksona.Z jego muzyka sie wychowalem/ uroslem, tak jak z Sam Cooke, Tevin Campbell, Bobby Brown oder Anita Baker.

Jakie marzenia ma Chris Brown?

Chcialbym pracowac razem z Michaelem Jacksonem.Pragne wkrotce ruszyc na trase koncertowa, byc moze zagram z zespolem i poprostu nie chce nigdy przestac spiewac.

------
Chciałem przypomnieć że krążyły i krążą plotki orzekomej współpracy MJ i Chrisa.

Chris Brown
Obrazek

Pewnie wiecie że młody Wade Robson
Obrazek

Występował w reklamie pepsi z Michaelem,reklamówka nazywła się chyba PepsiBoy.
Michael uczył go sztuki tańca,czego efekty można było oglądać w Jego programie: /Wade Robson Project/ na MTV.Wade też jest choreografem, był odpowiedzialny za choreografie na trasie Britney Spears.Niewiem czy wikipedia okazuje się rzetelnym źródłem ale cytując jej fragment dowiaduje się nie stworzonych rzeczy: "Jako kilkulatek wygrał konkurs na tancerza wcielającego się w rolę Michaela Jacksona. Już w wieku 5. lat, tańczył w kilku teledyskach Michaela Jacksona ("Black or White", "Jam" i "Heal the World")." w Heal The World? Ciekawe.Wade też współpracował z NSYNC układał choreografię do piosenek z tras "No Strings Attached" i "POP Odyssey", oraz do hitów "Bye, Bye, Bye", "It's Gonna Be Me" i „Pop”. Wade układał też choreografię dla innych, mniej znanych gwiazdek pop - takich jak Pink, IMX czy A*Teens.

Pamiętacie,jeden program Wade był poświęcony Królowi Muzyki Pop,Michaelowi.Sam Wade pokazał jak On potrafi naśladować samego Jacksona tańcząc do Smooth Criminal i Thriller'a.Obejżeć można ten występ tu: Michael Jackson Tribute.

Wade również zeznawał w procesie Michael'a o molestowanie dziecka.Oczywiście korzystnie dla Króla Popu.
[CENTER]Obrazek[/CENTER]

Kikla słów ze strony Gazeta.pl:

Witam na forum poświęconym Wadowi Robsonowi..

Wade Robson to świetny tancerz,choreograf,producent,reżyser.

Wade Robson zdolności taneczne wykazywał już w wieku trzech lat. Tanecznych ruchów uczył się od najlepszych... Np.. Oglądając w kółko teledysk "Thriller" Michaela Jacksona. Wysiłek i poświęcenie opłaciły się. Mając 9 lat Wade został zaproszony do występu w kolejnym teledysku swojego idola - "Black or white". Jackson był pod wrażeniem. Wkrótce Wade tańczył już w "Jam" i "Heal the world".

Teraz, w wieku 22 lat, Wade to jedyna osoba, do której dzwoni Britney Spears gdy szuka tancerzy do nowego klipu. To właśnie Wade nadzorował choreografię podczas trasy koncertowej Britney w 2001 r.

Wade ma na swoim koncie również współpracę z boybandem N'Sync. A tak na marginesie... słynny tancerz także śpiewa, gra w filmach, pisze i produkuje..

W MTv mozna oglądać Wade Robson Project,konkurs taneczny dla amatorów, w którym można było wygrac 100.000$, ciuchy za 10.000$ i profesjonalny debiut.

Omarion zainspirowany Michaelem

Obrazek

"Przed każdywm występem muszę spojrzeć w Jego oczy(chodzi o plakat).On jest moją inspiracją"

Źródło:newpaper.
________

Jak nam powszechnie wiadomo,MJ zainspirował również Beyonce,Rihanne,po części Justina i innych popowych gwiazdek.
Awatar użytkownika
Spearmint

Post autor: Spearmint »

Ostatnio wyszukane ;-) :
Lenny Kravitz:"I had all The Jackson 5 singles-ABC,I'll be there, those indestructible Motown 45 records."

Viktoria Tolstoy(szwedzka wokalistka jazzowa):"W jej aranżacji znów powrócił Prince z Te Amo Corazon (...),ale i Michael Jackson z I can't help it.
"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
Awatar użytkownika
Maro

Ktoś coś szepnął o MJu...

Ze wzgledu na niezdecydowanie w kwestii tego czy ponizszy post jest dublem czy nie przyłaczam do tematu zmieniajac jednoczesnie jego temat... teraz chyba wszytski sie w tym miesci ;-) -> siadeh_

Pierwsze,temat może się nie przyjąć ale zamiast zakładać dziesiątki tematów w których się będzie pisało że ktoś coś powiedział nowego o MJu,więc można zrobić taki jeden temat gdzie będzie się umieszczało to i owo.

Spróbujmy ;-) w końcu świat do odważnych należy a moderatorzy też ludzie.

Tylko proszę bez HydeParku :war: ;-)

---
Slash:60 sekund

Obrazek

3 Grudnia 2007r.

by ANDREW WILLIAMS

(tylko dałem o MJu,zapraszam chętnych do tłumaczenia;))

(...)

You’ve worked with a variety of famous musicians. With whom did you get on best?
I really got on great with almost all of them. Michael Jackson’s record was a special moment,(...)

(...)

What was Michael Jackson like?

Very astute and professional – he knew exactly what he wanted me to do in the songs.

What about as a person?
He was great. All that stuff about his extra-curricular sexual preferences – I hope isn’t true. I never encountered anything like that. He was just a pleasure to work with.

---
Źródło:

http://www.metro.co.uk/fame/interviews/ ... page_id=11
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Kristina

It has been reported which A Foo Fighters have suggested which they attend to Michael Jackson songs as well as down shots of Jagermeister wine prior to starting onstage . In related news, frontman Dave Grohl revealed that they have an unusual pre-gig ritual. "Some bands pray to God they'll have the best show of their lives. Some bands huddle in a rugby scrum and yell, 'Go team!' We listen to Michael Jackson's Off The Wall and do Jager bombs, which are Dave Lee Roth juice. If you want to be Dave Lee Roth onstage, you need at least four Jager bombs to get you there," Grohl said.

Zrodlo: http://www.aceshowbiz.com/news/view/00013077.html

I nie pamietam czy juz bylo o H.I.M. ...

Rip Out The Wings Of A Butterfly" is the title of the first single. Its replacing "Killing Loneliness" which was supposed to be the first single, but it got cut off cause it sounded a bit too much like "The Sacrament" from "Love MEtal" album (2003). - Also we wanted to hit the swedish market by copying Broder Daniel (my note: swedish sucky sucky band) This ironic explanation comes by my description of the opening guitarrif in "Wings Of A Butterfly" that sounds creepingly much like Broder Daniel. A band the Finn never has heard of. (my note: lucky him!!!) -The rhythmic sounds in the verse are based on the fact that we believe Michael Jackson to be innocent, so we wanted a little of "Billy Jean" in the song. Do you know about the classic Che Guevara shirts? We were prepared to print them with Michaels face on it and the text "free Michael". We wouldve put ourselves on the barricades for Michael, he's as innocent as a newborn baby. Do you really believe that? - Yes I do. Ofcourse you can see that he's not normal, but that has to do with his upbringing. He's been in the musicbuisness since he was five years old and a supercelebrity in a country like USA - ofcourse you get distrubed! However I still believe he's innocent, Im completely on his side. He openly told about how his dad abused him during his childhood. -Its the classic psychological history about how he never had time to grow up normally. He had to be innocent and professional at seven years of age, which is completely insane. To hang out with small children is totally ok for me, its when the touching and wiggling in a strange way it gets disgusting.

I jeszcze Kanye West...
You were only seven when Thriller peaked. Was Michael Jackson on your radar when -- [Stares incredulously]
Kanye West : Was Michael Jackson on my radar?! I'm black. Michael Jordan, Michael Jackson, and Mike Tyson. Michael Jackson is my favorite artist of all time. Every time I hit the stage, every time I write a song, every time I write a rap, every performance I do, every time I pick out an outfit, I think about Michael Jackson. Michael Jackson is synonymous with the greatest that you could possibly do in music.
Awatar użytkownika
Spearmint

Post autor: Spearmint »

Jan Borysewicz,niezbyt pochlebnie o MJ'u:
Ale zwykle wybieram się na koncerty takich muzyków,którzy mi osobiście odpowiadają,więc raczej nie zdarza,żebym był na jakiejś tragedii...Na Michaelu Jacksonie byłem,to wyszedłem w połowie.
"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
Awatar użytkownika
Kristina

Amy Winehouse

"You know how you either grow up in a Michael Jackson house or a Prince house?" says Winehouse, whose accent reveals her north London roots. "For me it was Michael Jackson. I could never decide whether I wanted to be Michael Jackson or marry him. I don't care what people say about him now because he's a fucking genius. That's it - the end! He was robbed of his childhood, which is why he surrounds himself with children. When you're around kids you can be a little kid yourself and pretend that life is magic and you don't have to be one of those sweaty people going to work every day. I completely see what he's doing."
Awatar użytkownika
Maro

David Beckham loves MJ

Was listening to an interview with David Beckham on BBC Radio Online and they played PYT and he mentioned he and Victoria dance to that song and that his sons Romeo, Cruz and Brooklyn like David love MJ and his music. Skip to somewhere around 1 hour 6 mins to hear him talk about Michael.

Source:
Posted by Jay on the KOP Board
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Michelle, jeszcze jeden tak rażący spam i wlepiam bana.
Zanim zaczniesz postować na forum, zadaj sobie trochę trudu i przeczytaj Regulamin, a dopiero potem postuj.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Megi1975

Post autor: Megi1975 »

"W wywiadzie udzielonym magazynowi Uncut, gwiazda Guns n' Roses i Velvet Revolver - Slash (właśc. Saul Hudson) zdradził, że nie pozwolił Michaelowi Jacksonowi stanąć obok jego dwuletniego synka!

Sytuacja miała miejsce w Londynie, gdzie doszło do przypadkowego spotkania Slasha i Jacko:

"Jestem wielkim fanem Michaela. Naprawdę podziwiam go za wszystko, co dokonał. Wierzę, że jest niewinny i nie skrzywdził nigdy dzieci, o co go posądzano, ale pomimo wszystkiego uważałem za stosowne trzymać dzieciaka z dala od niego".

W ogóle Slash ostatnio pokazuje się z bardzo rodzinnej i delikatniejszej strony. Jak doniósł serwis Bang ShowBiz gitarzysta jest wielkim fanem muzyki z filmów Walta Disneya i ma w swojej kolekcji wszystkie soundtracki do jego obrazów! Faworytami Slasha są ścieżki dźwiękowe do "Księgi Dżungli" i "Kopciuszka".

Nas za to ciekawi, czy muzyk nabędzie za niewiele ponad miesiąc jubileuszową edycję "Thrillera" i wysłucha jej u boku syna?

http://www.infomuzyka.pl/Muzyka/1,83570,4804289.html

Ta informacja jest oczywiście do weryfikacji.Wystarczy tylko znaleźć ten wywiad.
Obrazek
ODPOWIEDZ