Czego chcielibyście się dowiedzieć o Michaelu?

O Michaelu rozmowy luźne.
Awatar użytkownika
Commoner

Post autor: Commoner »

prawie wcale nie chodził do szkoły...
Awatar użytkownika
Karolina

Post autor: Karolina »

Podobno był dobrym uczniem. I uczyli Go prywatnie...
Tak słyszałam :wariat:

Mnie ciekawi, co MJ je, a czego nie je... nenene
Jakie jest Jego ulubione danie, napój...
Może sobie zrobie Michaelową dietę glupija
Awatar użytkownika
Spearmint

Post autor: Spearmint »

Aaaa,czy coś wiadomo na temat ulubionych filmów MJ? Gdzieś czytałam,że E.T.,ale mi się wydaje,że to było takie stwierdzenie w celach komercyjnych...
"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
Awatar użytkownika
piotruś pan

Post autor: piotruś pan »

ja to bym sie chciala dowiedziec jak wyglada zwykly dzien Michaela o ktorej wstaje o ktorej je, czy oglada telewizje itd , a i jeszcze chcialabym zobaczyc jak robi moonwalkera na boso heh :P
I'm smooth, I'm bad
Awatar użytkownika
verter

Post autor: verter »

Mnie ostatnio nurtuje jedna sprawa. Czy te białe plasterki na palcach Michaela to rzeczywiscie są takie zwykle plastry opatrunkowe czy jakieś tasiemki?
"To be alone is to be different, to be different is to be alone"
Suzanne Gordon

Moja generacja
Awatar użytkownika
gregoryfx

Mick jest prowo ręczny czy lewo ???

Post autor: gregoryfx »

Mick jest prowo ręczny czy lewo ???

Witam tak jak w temacie
Michael Jackson - KING OF POP

Michael Jackson żyje, zawsze będzie żyć w naszych sercach...
Awatar użytkownika
Marzena07

Post autor: Marzena07 »

Podsumuję. Rzetelne fakty z zycia MJ. Odpowiadam na większość Waszych pytań.Michael nie jest scjentologiem i nigdy nim nie był.Mówi o sobie, że bardzo wierzy w Boga.Jest swiadkiek Jehowy a być świadkiem Jehowy to nie znaczy być w sekcie bo to nie sekta.Michaela plastry na palcach, które zakładał sobie na koncertach są plastrami opatrunkowymi, a nie tasiemkami.Michael nie zna nut bo nigdy nie chodził do szkoły muzycznej.Swoje utwory w latach 80 tych komponował na keybordach dlatego rzadko zapisywał je w tamtym okresie na papierze.Michael śpiewa tylko i wyłącznie ze słuchu.Nigdy też nie chodził do szkoły baletowej.Jeśli chodzi o taniec jest samoukiem-czyli jak dla mnie geniuszem! Michael jak sam mówi o sobie nie lububi jeść i jest wegetarianinem, lubi też kuchnię japońską. Jak sam też mówi nie lubi kawioru bo jest dla Niego za słony-powiedział to w innym wywiadzie.Michael waży przy wzroście 1 m 80cm 65 kg / chyba że w ostatnich miesiącach waga mogł Mu sie trochę podnieść -ale nie dużo/.Michael używa kilku rodzajów perfum.W 1996 r- używał perfumu o nazwie -obsesion 2.Michael nie był orłem w szkole.Nie lubił matematyki, ale najważniejsze jest to, że dostał w 1988 r tytuł Honoris Causa w dziedzinie nauk humanistycznych-H.Pondera. /ale o tym przypuszczam, że wiedzieliście/Dalej-Michael kocha filmy takie jak Harry Poter i filmyscience fiction np.-Gwiezdne wojny, filmy rysunkowe -Walta Disneya, horrory np.-S.Kinga,filmy akcji z Deniro, filmy z Chaplinem i stare kino od G.Rogers po filmy z F.Sinatrą i G.Kelly, bardzo lubi też oglądać programy w animal planet.Michael rzeczywiście po domu lubi chodzić w lużnych , swobodnych ubraniach tego typu i ja osobiście nie widzę w tym nic dziwnego, lubi czuć sie swobodnie i tyle.Z ulubionych zajęć domowych Michaela to rzeczywiście lubi odkurzć w domu.Michael Jackson jest praworęczny.
Gość

Post autor: Gość »

Mnie zastanawia czy opaski na ramieniu koszul coś znaczą?
Awatar użytkownika
Marzena07

ma znaczenie

Tak ma.Na Clipie Will You be there miał czarną opasekę na ramieniu bo zwracał się w tej piosence do Boga czy jeśli popełni błąd to czy On cały czas będzie na niego czekał i będzie Mu wybaczał jeśli popełni w życiu jakis błąd.Podczas kiedy zmała Lady Diana- ksieżna Valii i musiał odwołać koncert spiewając tylko jedną piosenkę -Gone to soon też miałwtedy czarną opaskę na ramieniu, tak, że sądzę że jej kolor ma znaczenie.Dlaczego nie napisałeś na moje PW? Ospowiedziałabym Ci :happy: ;-)

Jeśli chodzi o pomysł na Jego krok księżycowy - Moonwalk, to wziął sie on od żydowskich dzieci które kiedyś Michael obserwował jak tańczyły na ulicy i to od nich się uczy i to one są jego inspiracją do wymyślania układów tanecznych. / z resztą nie tylko/.Sam o tym mówił w jednym ze swoich wywiadów. ;-)
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

Ech ost. mam dziwne pytania bez odpowiedzi w myśli. Moge się tylko domyślać ale...

Czemu używał szminki? I czy dobrze widzę? Czy może dlatego że jego usta są nie odp koloru? O co w tym chodzi? Czy malował coś jeszce? Moze oczy?

Kim była ta kobieta ktora mu towarzyszyla gdy dostał 8 nagród za thillera The 26th Grammy Awards

hmm...mam cos jeszcze na koncu języka ale nie moge sobie przypomnieć ;/
Ostatnio zmieniony pt, 04 sty 2008, 21:25 przez Xander, łącznie zmieniany 1 raz.
>>aGa<<

Post autor: >>aGa<< »

Xander pisze:Kim była ta kobieta ktora mu towarzyszyla gdy dostał 8 nagród za thillera The 26th Grammy Awards
Była to słynna aktorka Brooke Shields ;-).
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Marzena07 pisze:Jeśli chodzi o pomysł na Jego krok księżycowy - Moonwalk, to wziął sie on od żydowskich dzieci które kiedyś Michael obserwował jak tańczyły na ulicy i to od nich się uczy i to one są jego inspiracją do wymyślania układów tanecznych. / z resztą nie tylko/.Sam o tym mówił w jednym ze swoich wywiadów.
a możesz podać jakieś wiarygodne źródło?
link do wywiadu, cokolwiek co byłoby wiarygodnym źródłem tej informacji i przekonałoby mnie?

z tego co mi wiadomo, moonwalk był, przepraszam za określenie 'murzyńskim' krokiem od kołyski. prosto z getta.

żydzi przecież nie mają poczucia rytmu, a co dopiero moonwalk... :wariat:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Marzena07

MJ sam mówił o tym na wywiadzie z Oprah Winfrey w 1992 r, że moonwalk to właśnie stąd się wziął. ;-)
mylisz się myśląc, że getto i dzieci murzyńskie nie są żydami bo niektóre z nich są .
Awatar użytkownika
Jacksomanka

Post autor: Jacksomanka »

A mnie ciekawi skąd sie wzięła Tatiana w The way you make me feel ...
to znaczy czy wygrała jakiś casting czy co ? Wiem że pocałowała MJ'a na scenie... :-/ Ale czy za to sie znalazła czy jak ? bo nie kumam ;-)

EDIT: naprawde ? :happy: Czyli wygrała casting ! Dobra jest ! :dance:
EDIT2: a coś chyba gdzieś jednak czytałam , ale przypomnieć sobei nie mogłam ;] Ale jednak go pocałowała, a MJ jej ze sceny zepchnąć nie mógł nie ?! :wariat:
Ostatnio zmieniony pt, 04 sty 2008, 23:22 przez Jacksomanka, łącznie zmieniany 2 razy.
Living in a rhythm where the minutes working overtime.
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

A mnie ciekawi skąd sie wzięła Tatiana w The way you make me feel ...
to znaczy czy wygrała jakiś casting czy co ?

Sama sobie odpowiedziałaś:)

A 1988r. po pocałowaniu MJ na scenie menager MJ Frank Dileo ją zwolnił,ba wyrzucił:)
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
ODPOWIEDZ