Artykuł w "Przekroju" [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

thewiz

Post autor: thewiz »

Cry me a river napisal Justin.
Artykul (mimo pewnych niescislosci, chyba naprawde w gaszczu bzdur o MJu trudno jest obecnie jakiemukolwiek dziennikarzowi napisac artykul skladajacy sie w 100% z prawdziwych faktow) jest bardzo dobry. Wlasnie takiego spojrzenia (najlepiej zmasowanego) potrzeba nam, bo przecietny odbiorca naprawde wierzy w atmosfere, ktora przekazuja media. Na razie jest tak dobrze, ze sama sie nie spodziewalam. Zobaczymy jak to wszystko (promocja Thrillera i nowy album) sie rozwinie. Uwazam, ze problemem jest na razie tylko fakt, ze wiele osob mysli, ze Thriller to nowy album MJa.
Awatar użytkownika
yukiko

Post autor: yukiko »

aaa, ja chcę jutro !
info zobaczylam akurat o 21 kiety to zamykają sklep, wrrr.
nie chcę czytać z internetu. hyhyhy,
jutro coś napiszę jak już pochłonę artykuł ;)
ciesze się, że w Polskiej gazecie pojawiło się coś naprawdę dobrego, jak można wywnioskowac z waszych wypowiedzi.
Obrazek
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Jestem pod wrażeniem!
Naprawdę uczciwy i rzetelny artykuł.
Dawno nie trafiłam na tak dobry tekst W POLSKIEJ prasie.
Z czystym sumieniem polecam. Warto wydać 4.50 :-)
Widać, że autor stara się być obiektywny!
Czyli, jednak można... Nawet dziś... Nawet wbrew powszechnie panującej opinii na temat muzyka...
Wystarczą dobre chęci! Nie będę się czepiać drobiazgów, bo dziś - o czym wspomniała thewiz, w przypadku Michaela Jacksona trudno oddzielić ziarno od plew. Nawet wytrawnemu dziennikarzowi...
Obeszło się jednak bez zbędnych złośliwości, co niezmiernie cieszy! Zyczyłabym sobie więcej tekstów na tym poziomie w naszej prasie.
Poważnej prasie. "Przebłyski dobroci" w brukowcach średnio mnie interesują, takie "wpadki" zdarzały się nawet onetowi... :wariat:

DZIĘKUJEMY PANIE JARKU! japrosic

Mav buziak dla Ciebie :calus:
wiesz za co ;)
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Fajny artykuł, bo napisał go dziennikarz, który wolał stworzyć coś życzliwego, wykraczając poza nudną mantrę prasową ostatnich lat, że Jackson jest śmieszny i straszny.
Uszanował człowieka, który dawał tak wiele dobrego masom ludzi, przez kilka dekad.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

mnie się podoba ciekawie napisane i nie tylko same negatywy,którymi ostatnio nas faszerowno ;-)
Obrazek
Katrina

Post autor: Katrina »

Przeczytałam komentarze typu "niektóre wiadomości mnie zbulwersowały" i chciałabym zauważyć, że na tym polega sztuka reportażu-gdyby autor wychwalał MJ pod niebiosa na calej długości tekstu to straciłby na wiarygodności.
Tymczasem zastosował starą, ale świetną praktykę- zaczął sceptycznie, momentami nawet obraźliwie(?) dla Michaela aby zakończyć pięknymi słowami:
Miejmy jednak nadzieję, że Michael Jackson nie powiedział jeszcze ostatniego słowa, że i z tej próby wyjdzie zwycięsko. Trzymajmy kciuki. Bo jeśli artyście znów powinie się odziana w białą skarpetę noga, przyjdzie nam znosić smutek bezkrólewia. Bo choć zdolnych pretendentów do tronu mamy bez liku, giganta porównywalnego z Jacksonem na razie na horyzoncie nie widać.
Pomimo kilku nieścisłości, ktore dla fanów MJ'a mogą być intrygujące, warto pamiętać, że ten artykuł nie jest zaadresowany do fanów MJ'a, ale do ogółu czytelników, którym wreszcie zostały stworzone warunki by spojrzeć na Michaela przychylnym okiem
I to się liczy
Pozdrawiam MJ'ówki ;-)
Awatar użytkownika
Diana_95

Post autor: Diana_95 »

viva201 pisze:mnie się podoba ciekawie napisane i nie tylko same negatywy,którymi ostatnio nas faszerowno
zgadzam sie :) jeden z najfajniejszych i najsensowniejszych artykulow o MJ-u jakie kiedykolwiek czytalam ;-) oby bylo tego wiecej... a nie plotki powtarzane od lat, ktore juz nikogo nie smiesza a fanow tylko irytuja.
co do plytki to nie obstawiajmy ze bedzie "wspaniala jak Thriller czy Bad albo kiepska jak Invictible" bo nie wiemy jakie MJ ma plany. A zreszta kazdemu podoba sie co innego ;-)
Come on baby, take a chance with us.
Come on baby take a chance with us.
And meet me on the back of the Blue Bus,
Doin' a blue rock.
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

Właśnie zakupiłem :D:D Ale zgubiłem 5 zł na miescie i kosztował mnie 9.50 ;( Gdybym nie rozmieniał 10 zł na Przekrój = nie miałbym drobnych do zgubienia ...

sorry chciałem się zwierzyć - jesteście ze mna?
:surrender:
Obrazek
Awatar użytkownika
zu

Post autor: zu »

Xander, of course :D

A co do prasy, do rzeczywiście w Vivie jest krótka wzmianka o MJ... ale zupełnie przeciwnego kalibru do "Przekroju". Krótko:
zdjęcie z "plastrami" + tekst, że teledysk Eminema był proroczy, bo MJ się rozpada, co stało się przez uderzenie Prince'a, kiedy to MJ odpadła warga.

Zastanawiam się, czy poziom przeciętnego IQ w tym kraju ze 100 spadł do 17,5?
Awatar użytkownika
Diana_95

zu pisze: co do prasy, do rzeczywiście w Vivie jest krótka wzmianka o MJ... ale zupełnie przeciwnego kalibru do "Przekroju". Krótko:
zdjęcie z "plastrami" + tekst, że teledysk Eminema był proroczy, bo MJ się rozpada, co stało się przez uderzenie Prince'a, kiedy to MJ odpadła warga.
zaaal :-/ nienawidze takich brukowcow!!! a widzialam ten artykul na czyms typu plotek.pl az mi sie smiac chce jak widze jakiegos malo rozgarnietego czlowieka ktory pisze plotki z jakiejs gazety tylko po to zeby napisac :-/
Doin' a blue rock.
Awatar użytkownika
Jacksomanka

Post autor: Jacksomanka »

Faajny jest ten artykul, naprawde fajny ;-)
Czytałam Go na lekcjii sztuki, z naszym pięknym wychowawcą ;-)
No i on zapytał się nagle , co wiem o trąbce na co ja tam coś wydukałam, al nie wiedziałam, to on na to :
Dobra, to umawiamy się ze jak Karolina napisze sprawdzian na 1 to wymyślamy karę.
Na co cała klasa:
Zakaz Michael'a na rok ! :nerwy: :rocky: Oczywiście wszyscy fani z mojej klasy, wymyślali różne opcje, ale to tak dla śmiechu.
Wymyslili jeszce żeby przefarbować mnie na rudo i zrobić mi kolczyki w pępku, na języku, w wardze i na brwi :nerwy:
I tak go napisze na np. 4 ;-)
Ale to tak przy okzaji ;-)
Wracając do artykułu, on naprawde fajnie to wszystko opisuje ;-)
Living in a rhythm where the minutes working overtime.
Awatar użytkownika
SILENTIUM

Post autor: SILENTIUM »

...
Ostatnio zmieniony pn, 25 maja 2009, 0:25 przez SILENTIUM, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Michalinka

Post autor: Michalinka »

Aaaaaaaaaaaaa[...]Jutro lece po sklepach i kioskach, a jak nie będzie, to do Galerii Echo do Empiku...Poprostu musze mieć tą gazetę... :happy: japrosic :mj: :picie: :wariat: :cool: Sorka, tak mnie ponisło... ;-)
Obrazek
Who's bad?
Awatar użytkownika
Diana_95

Jacksomanka pisze:Zakaz Michael'a na rok
:smiech: ja bym chyba zwariowala ;-) niezle masz w klasie...ja niestety nie :-/ u mnie tylko 4 osoby na 25 sluchaja MJ-a po prostu koszmar jakis :-/
Doin' a blue rock.
Awatar użytkownika
Patty

Post autor: Patty »

SILENTIUM pisze:Dostałam "Przekrój" dopiero w trzecim kiosku :wariat: Inwazja fanów?
Ja tak samo :D
Artukuł tez mi sie wydaje wporzadku tylko mnie zastanawiało to że leżał na wątrobe w szpitalu....ale tak to w porządku:D
Neutralny raczej artukulek:D
ODPOWIEDZ