Współpraca ze Slashem

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Post Reply
Buszmen

Współpraca ze Slashem

Post by Buszmen »

Cytuję maila, który do mnie doszedł i szczerze nie pamietam w końcu ile tych piosenek było, więc może mi pomożecie.

"Witam!!!

Jakie kawałki nagrał Jackson ze Slashem (tym gitarzystą w cylindrze z Guns N` Roses)?Chodzi mi o taki jeden konkretny,ale z tytułu znam tylko Black or White.Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam"
Yana

Post by Yana »

Może chodzi Ci o "Give in to me". Z tego co pamiętam, to Slash występował w teledysku do tej piosenki razem z Michaelem, ale i w nagraniu też brał udział.
Pank

Re: Slash + MJ ?

Post by Pank »

Black or white
Give in to me - także w teledysku, jak wiadomo powszechnie :)
D.S.
Morphine
Privacy - jedna wielka niewiadoma :wariat:

Slash pojawił się na koncertach Michaela podczas 10. rocznicy otwarcia MTV w 1991 r., gościnnie podczas koncertów w Tokio 30 i 31 grudnia 1992 r., kolejnego występu dla MTV w 1995 r. dwóch koncertów MJ & Friends w 1999 r. i podczas dwóch (chyba...) koncertów w Madison Square Garden w 2001 r.

A tak wogóle to SUNrise wie pewnie więcej :>
Buszmen

Post by Buszmen »

właśnie czekam :P
Ale dzięki Pank, o to mi chodziło! Niech Sunrise potwierdzi i wyślę odpowiedź mailem!
SUNrise

Post by SUNrise »

Pank wrote:Privacy
W nagrywaniu tej piosenki na pewno nie brał udziału. Napisał o tym kiedyś na swojej oficjalnej stronie że - "he did not play on this song". To tak, dla wyjaśnienia raz na zawsze.
Slash pojawił się na koncertach Michaela podczas 10. rocznicy otwarcia MTV w 1991 r., gościnnie podczas koncertów w Tokio 30 i 31 grudnia 1992 r., kolejnego występu dla MTV w 1995 r. dwóch koncertów MJ & Friends w 1999 r. i podczas dwóch (chyba...) koncertów w Madison Square Garden w 2001 r.
Pank nie czytasz dokładnie mojego tematu Image (bo już o tym było). Pominąłeś jeszcze Dangerous Concert In Oviedo Spain (Black Or White [with SLASH]) Sept. 21, 1992.
Nie wiem dlaczego fani MJ zawsze zapominają, że tam Shh na zaproszenie MJ'a też wpadł z wizytą. Zresztą wtedy zostało zrobione to słynne zdjęcie http://membres.lycos.fr/mig76/mjj16.jpg
ImageImage
Speechless

Post by Speechless »

SUNrise wrote:W nagrywaniu tej piosenki na pewno nie brał udziału. Napisał o tym kiedyś na swojej oficjalnej stronie że - "he did not play on this song". To tak, dla wyjaśnienia raz na zawsze.
mylisz się - MJ w piosence PRIVACY krzyczy tuż przed partią gitarową SLASH!

sam slash nawet moze nie wiedziec do jakiego kawalka nagrywal partie gitarowa - piosenki dema MJ czasem roznia sie diametralnie od siebie i nie sadze zeby <MJ krzyczal ot tak sobie slash! a na gitarze grał ktos inny :wariat:
Pank

Post by Pank »

A nie mówiłem, że SUNrise będzie wiedzieć jeszcze więcej? :P
SUNrise wrote:Pank nie czytasz dokładnie mojego tematu
Przeczytałem jakąś połową (a trochę tego już było...) - głównie wywiady :-) I przyznam, że słucham przez to więcej Guns'n'Roses - ba! - w kolejce najpotrzebniejszych płyt umieściłem "Apetite for destruction", jako, że całej płyty jeszcze nie znam, a to w końcu klasyka :)

A co do solówki w "Privacy"... też mi się nie wydaje, że to Slash, skoro sam to potwierdził... było o tym już wiele wątków :P
SUNrise

Post by SUNrise »

Speechless wrote:mylisz się - MJ w piosence PRIVACY krzyczy tuż przed partią gitarową SLASH!
sam slash nawet moze nie wiedziec do jakiego kawalka nagrywal partie gitarowa - piosenki dema MJ czasem roznia sie diametralnie od siebie i nie sadze zeby <MJ krzyczal ot tak sobie slash! a na gitarze grał ktos inny :wariat:
To znaczy, ze Slash jest takim idiotą i to totalnie nieprzytomnym w dodatku, że nawet nie wie co i kiedy i z kim nagrywa???
Slash był pytany o tę piosenkę wielokrotnie I zawsze był bardzo zdziwiony, że ludzie sądzą iż brał on udział w nagraniach na album Jacksona "Invincible".
Oto cytat, z wywiadu, którego udzielił 27 października 2001 dla Guitar World:

In song "Privacy" on Michael Jackson's forthcoming album, Invincible,sounds like Michael says "SLASH" right before a short guitar solo (..)"
SLASH: " I did not play on this album. Maybe they borrowed something from HIStory or Dangerous, (...)"

Jeśli chcesz mogę Ci poszukać więcej jego wypowiedzi na ten temat. Za każdym razem mówił, że nie miał nic wspólnego z nagrywaniem Privacy czy w ogóle czegokolwiek na Invincible. A to, że MJ krzyczy w Privacy "Slash", to już się jego musisz zapytać dlaczego. W każdym razie na pewno nie dlatego, że Slash tam gra!
ImageImage
Willy

Post by Willy »

SUNrise wrote: Pominąłeś jeszcze Dangerous Concert In Oviedo Spain (Black Or White [with SLASH]) Sept. 21, 1992.
True
SUNrise wrote:Nie wiem dlaczego fani MJ zawsze zapominają, że tam Shh na zaproszenie MJ'a też wpadł z wizytą. Zresztą wtedy zostało zrobione to słynne zdjęcie http://membres.lycos.fr/mig76/mjj16.jpg
A tu kolejne zdjęcie, troche mniej słynne bo zrobione przed chwilą, z jednego z moich amatorskich koncertów których nigdy nie oglądam.Image

The proof:
Oviedo
Image
:party:
Schmittko

Post by Schmittko »

ROTFL :smiech:
Post Reply