siadeh_ wrote:
Forum sie rozrasta, a to ciagnie za soba potrzebe zmian w organizacji tego miejsca. Od jakiegos czasu forum zaczęlo sie nieco zamulać, co wynikało z nie do konca sprecyzowanych zasad działania poszczególnych działów.
Wyłączenie forum na ostatnie kilkanascie godzin wynikało z potrzeby posprzątania go.
Na razie zmiany obejmuja najnowsze posty w dziale FAKTY.
- W dziale tym piszemy tylko fakty dotyczace Michaela, dzieki czemu na forum powstanie konkretny dział informacyjny. W tym dziale nie tylko spam jest niedozolony, ale wszelkie komentarze nie będące uzupelnieniem danej (sprawdzonej!) wiadomości.
- Kazdy z tych wątków posiada swój bliźniaczy odpowiednik w dziale HydePark, w którym mozecie spokojnie prowadzić dyskusje na dany temat.
Dla przykladu:...w dziale FAKTY mamy wątek "Nagrody Michaela Jacksona", gdzie umieszczona jest lista wszystkich nagród, jakie zostały przyznane MJowi na przestrzeni lat. Wszystkie posty poniżej stanowia uzupelnienie tej listy natomiast komentarze do nagrod, dyskusje na ich temat umieszczone zostały w HydeParku jako "Nagrody Michaela Jacksona [koment.]".
Tak dzieje sie i powinno się dziać od tej chwili z kazdym watkiem pojawiającym sie w dziale głównym.- Aby nie trzeba było szukać zbyt długo w HP interesujacego nas tematu, kazdy wątek w FAKTACH rozpoczyna się zdaniem: "Komentarze do tego wątku umieszczamy tutaj" (pod słowem "tutaj" znajduje sie odsyłacz do odpowiedniego watku w HP).
- To samo z watkami w HP. Kazda osoba zakładająca temat z końcówką :"[koment.]" zobowiazana jest do podania na jego poczatku podac odnosnik do watku głównego (zbawieniem byłoby, gdyby kazdy kto odnosi sie do innego postu niz poprzednicy - cytował go w swojej wypowiedzi...).
Na razie udało mi sie tylko częściowo usunac spam z wątków opatrzonych końcówka "[koment.]". Zwyczajnie nie wystarczyło mi czasu.
Jesli inni moderatorzy nie beda mieli innych planów nastepna porcja zmian wiażąca sie z zamknieciem forum na kilka godzin nastapi w piatek (sobote i niedzielę mam nadzieje uda sie oszczedzic...).
Mam nadzieje, ze wprowadzane zmiany zadowola zarówno tych, ktorzy na forum szukaja przede wszystkim rzetelnych informacji wyłuskanych z milionów komentarzy, a takze tych, którzy lubią dyskutowac na temat Michaela i nie tylko.
Pozdrawiam,
Kinga
Ps. oczywiscie jesli wątek dotyczy jakiegos wydawnictwa MJa, to bliźniaczy temat powinien pojawić sie nie w Hydeparku, a w dziale DYSKOGRAFIA , gdzie rozmawiamy o ... dyskografii![]()
ZMIANY [koment.]
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia
ZMIANY [koment.]
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"
* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
are you sure that I'm wrong?"
* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009