Mesereau - mowa koncowa, kompletna wersja

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Kermitek

Post by Kermitek »

Dobra wzielam na warsztat dwa pierwsze moge to nazwac zwrotkamiod 1-28 i 1-28 moze na jutro uda mi sie to przetlumaczyc ide do roboty nad tym paptki wszystkim
Kultura umożliwia rozkwit najpiękniejszych zdolności człowieka
la_licorne

Post by la_licorne »

Kermitek wrote:Dobra wzielam na warsztat dwa pierwsze moge to nazwac zwrotkamiod 1-28 i 1-28 moze na jutro uda mi sie to przetlumaczyc ide do roboty nad tym paptki wszystkim
Zaraz spróbuje zrobic 3 i 4 "zwrotke" glupija
kate

Post by kate »

ok. to ja spróbuję 5 i 6, tylko nie wiem czy mi wyjdzie :]
la_licorne

Post by la_licorne »

3 i 4 :

Kiedy zabrala swoje dzieci do The Laugh Factory, umieściła je na scenie, karząc im robić skecze i sztuki o ich nieszczęściu, o tym jacy byli biedni, o tej części miasta, z której pochodzą przed Georgem Lopezem; kiedy opowiedziała Geogrowi Lopezowi jak jej dzieci nurkowaly po monety w fontannie; kiedy zaczęto gromadzić fundusze i pieniądze zostały przekazane, kiedy Janet Arvizo zawołała G lopeza, żeby dać mu prezent i zeby mu podziękować, czy nie prosiła o pieniądze?
Kiedy Janet Arvizo i Davellin nie przestawały nękać Chrisa Tuckera "Kiedy dostaniemy ciężarówke? Kiedy dostaniemy ciężarówke? Kiedy dostaniemy ciężarówke?" czy nie prosiła o pieniądze?
Kiedy Janet Arvizo poszła do Miss Kennedy, która była właścicielką szkoły tańca i powiedziała "Wiesz, że podpisaliśmy ugodę w sprawie J. C. Penny. Dostaliśmy trochę pieniędzy, ale nie zostało nam nic poza 2 rowerami. Proszę Cię, abyś dalej dawala moim dzieciom lekcje za darmo." czy nie prosiła o pieniądze?
Kiedy Janet Arvizo wymyśliła oszustwo J. C. Penny, kiedy jej prawnik był zszokowany słysząc, że op 25 spotkaniach z nim zeznala, że była 25 razy pieszczona przez ochroniarzy J. C. Penny, czy nie prosiła o pieniądze?
Kiedy Janet Arvizo kazała swoim dzieciom dzwonić do sławnych ludzi, ciagle ich nękać, próbując dostać pieniądze, układając ich dialogi i ćwicząc je, czy nie prosiła o pieniądze?
Kiedy Janet Arvizo poszła do redaktora lokalnej gazety w El Monte i powiedziała "Nie mamy ubezpieczenia. Chemioterapia kosztuje 12 000$ za zastrzyk. Prosze podaj nasz numer konta w twoim artykule. Prosze napisz artykuł. Wiem, ze to jest sprzeczne z twoimi zasadami postępowania, ale prosze, zrób to dla nas, bo nie możemy pokryć rachunkow medycznych." czy prosiła kogos o pieniądze?
Kiedy do Joy Leno zaczęły dochodzić wiadomosci "Jesteś naszym ulubionym komikiem", wiadomości, które on uznał za wcześniej zaplanowane i brzmiące sztucznie, takie, które raczej nie wyszły by z ust dziecka w tym wieku, kiedy zadzwonił do szpitala i w tle słyszał kobietę mówiącą swojemu synowi, zeby był gadatliwy, żeby powtarzal "Jesteś moim ulubionym komikiem", kiedy wydawalo mu się, ze mogą prosić o pieniądze, ale wlasciwie nie robili tego. Co robiła Janet Arvizo?
Zapytajcie siebie samych, "Czy mam problemy z uwierzeniem w słowa Janet Arvizo?" Ponieważ jeśli macie najmniejszy problem, który wydaje się wamy być uzasadniony, jeśli macie najmniejsza wątpliwość, najmniejsze podejrzenie, Pan Jackson opwinien iść do domu i być wolny. Lista osób, które ona prześladowała jest nieskończona. czy wiecie, że dziesięć dni po...
Last edited by la_licorne on Sat, 11 Jun 2005, 23:01, edited 1 time in total.
Kermitek

Post by Kermitek »

ok teraz moja kolej 1i 2 nie wiem czy dobrze ale starałam sie.Prosze mnie nie krytykowac

Santa Maria,California
Czwartek, 2 czerwca,2005
Mowa koncowa pana Thomas'a A. Mesereau'a
Mr.MESEREAU:Dziekuje.Dziekuje Wysoki Sadzie.To zupelnie wiek komputerów , prawda/
Panie i Panowie Przysiegli.Chciałbym zaczac moja mowe koncowa od podziekowania kazdemu z was w imieniu Michael'a Jackson'a, jego rodziny i kazdego z obronców za cały czas spędzony nad ta sprawa .To był długi proces Wy spedziliscie tutaj wiele miesiecy.Wy spedziliscie duzo czasu przypatrujac sie pewnym zeznaniom, jedne byly interesujace inne nie, jedne były nudne inne bardzo ekscytujace, ale wy musieliscie pracowac bardzo bardzo ciezko i my wszyscy doceniamy to bardzo mocno .
Dziekuje wam bardzo mocno.
Panie i Panowie.Ja tylko uslyszalem jak prokuratura podniosła sie ,zaczeła swoja zamykajaca przemowe od ataku na mnie .I cokolwiek prokuratura zrobi z tym , wy wiecie ze oni maja kłopot. Teraz ja móglbym
spojrzec i powiedziec wam ze Mr.Sneddon stwierdzil iz Debbie Rowe zezna ze byl scenariusz na odparcie ataku.Jednak ona tego nie zrobiła.Ona stwierdziła wrecz przeciwnie .Ja moge powiedziec wam, ze Mr.Sneddon mówił, ze Chris Carter bedzie zeznawał o czynach jakie wydazyly sie w Neverland. On jednak nigdy sie nie pokazał.
I moge wrescie powiedziec, ze Christian Robinson miał rzekomo przyjsc przyjsc z pomoca dla prokuratury i powiedziec o rzeczach bedacych wyrezyserowanych.Tymczasem on tego nie zrobił. My go wezwalismy. I on powiedział ze nie było zadnego scenariusza.Nie o to w tym wszystkim chodzi.To nie jest konkurs popularnosci miedzy prawnikami.
Sdnem tej sprawy jest życie, przyszłosc, wolnosc i reputacja Michael'a Jackson'a.Towłasnie jest to co znajduje sie w waszych rekach.I pytanie stojace przed wami jest bardzo prosteCzy wy wierzycie rodzinie Avizos ponad wszelka watpliwosc, lub tez nie wierzycie?
Jesli nie wierzycie,Mr Jackson musi odejsc wolnyJa przedstawilem, podłoze na zeznaniach jakie usłyszeliscie, świadkach jakich widzieliście,kwestie jaką mieliscie przedstawiona, tutaj nie ma innej mozliwosci stwierdzenia ze rodzina Arvizos jest godna zaufania ponad wszelka watpliwosc.
I jesli wy nie mozecie tego zrobić, jeśli jest cokolwiek co powiedzieli, cokolwiek co zaprezentowali, co stało sie przyczyna ze wy zatrzymujecie sie i sie zastanawiacie lub tez podejrzewacie czy to miało kiedykolwiek miejsce, wtedy MR Jackson musi być uniewinniony przez nasz prawny system.
Usłyszeliscie tak duzo zeznan o blaganiach i skomleniach pani Arvizos.
Prokuratorzy przynieśli (podniesli) i próbuja podeprzec jej zeznania, usprawiedliwić jej działania, wyjaśnić jak miła osobą jest , mówiac wam , ze mozecie jej ufać, mówiąc ze wszyscy powinni jej ufać. I on przede wszystkim patrzył wam w oczy i mówił "ONA NIGDY NIE PROSIŁA O PIENIĄDZE".
Wiec ja mam kilka pytań dla ławników.

Mam nadzieje ze dobrze to zrobilam i z sensem glupija Nie bic mnie prosze
Last edited by Kermitek on Sat, 11 Jun 2005, 21:33, edited 1 time in total.
kate

Post by kate »

eee... ja się lepiej zajmę 7 i 8 bo 5 i 6 coś mi nie idzie glupija
MMarjory

Post by MMarjory »

aha... no to może ja spróbuję 5 i 6
Kermitek

Post by Kermitek »

To próbujcie ja swoja prace juz odrobiłam a nie mam cierpliwosci dalej nad tym siedziec dzisiaj moze jutro
MMarjory

Post by MMarjory »

5 i 6
Wiecie, że 10 dni po rozstrzygnięciu sprawy J.C. Penney- oskarżyciel chciał, abyście myśleli że ona otrzymała tylko $32,000. Faktem jest, że ona wpłaciła 25,000 na konto dla Gavina, 8,000 na konto dla Stara i ona i ustawiła te pieniądze tak, że nie miała do nich dostępu, za co ją chwaliłem. Ona miała znacznie więcej niż $32,000 i tak, musiała płacić legalne opłaty i koszty i to co normalnie robicie kiedy szeregujecie akta sprawy sądowej i bierzecie to do rozstrzygnięcia. Ale kiedy ona szeregowała akta dla zapasowego dobrobytu 10 dni po zabraniu pieniędzy, czy prosiła o pieniądze?
W sprawie J.C. Penney, w jej zeznaniach, kiedy przyznała że szeregowała akta świadczące o kalectwie / niezdolności , stwierdziła, że była w depresji, a gdy była zapytana ‘dlaczego jesteś w depresji?’ powiedziała ‘bo jestem nikim’, czy Janet Avizo prosiła o pieniądze?
Kiedy ona nieuczciwie usiłowała ukazać kalectwo, każda urzędową zapomogę, ona mogła dawać sobie radę z krzywoprzysięstwem poprzez stałe zgłoszenia o dobroczynności, gdzie upozorowała
rozstrzygnięcie , upozorowała konta bankowe, zamaskowała korzyści, czy Janet Avizo szukała pieniędzy? Bo, jeśli myślicie, że szukała, oskarżenie przepada.

Teraz, panie i panowie, wynik jest bardzo prosty. Jeśli nie wierzycie Avizom poza uzasadnionymi wątpliwościami, MJ musi być uniewinniony. Takie jest prawo. I te tłumaczenia są kompletnie niegodziwe/ fałszywe [claims are completely based upon
your having to believe the Arvizos every which way
but Sunday(?) – znów mam problem… :surrender: ]
Teraz, zgadzam się, że świadkowie, których powołaliśmy i których zeznania otrzymaliśmy w tej sprawie udowadniają, że Arvizowie są wyuczonymi artystami , aktorami i kłamcami.
Co mam na mysli?
Janer Arvizo jest bardzo interesującą indywidualistką z kilku przyczyn. Czasem wprost prosiła o pieniądze. Bezpośrednio prosiła jej prawnika, Mr. Ranieni o datek. Powiedział – nie.
Znacznie częściej Janet Arvizo nie prosi wprost o pieniądze. Lecz ona jest taka uzdolniona w tym co robi, w artykułowaniu swych opowieści żałości i nieszczęścia, ubóstwa jej rodziny, sponiewierania jej, wszystkich problemów, że niewzruszenie osoba ta skłania innych do wypisania jej czeku.
Czy to nie wydarzyło się Hamidowi Moslehi w jego domu podczas kręcenia odpieranego video? On widział, że brała lekcje aktorstwa, jak ona opisywała.

cóż, tak sobie mi to wyszło :surrender: ale cóż, trudny tekst, nie dziwię się, że nie chciałaś go, Kate ;-)
Moge się wziąc za kolejne dwa, 17-18
Last edited by MMarjory on Sun, 12 Jun 2005, 16:25, edited 1 time in total.
kate

Post by kate »

7 i 8. Proponuję pisać na forum jeśli ktoś chce się zabrać za tłumaczenie którejś części, bo mogą wyjść nieporozumienia, np. dwie osoby zaczną tłumaczyć to samo - niepotrzebnie! I to na tyle :]

"Wszyscy nas opuścili. DCFS. Mój mąż. Wszyscy. Nikt nie pomógł. Nie mogłam -- nie mogłam nakarmić moich dzieci. Nie miałam dla nich płatków. Nie mieliśmy pieniędzy. Nie mieliśmy żadnych środków transportu. Nie mogliśmy się nigdzie dostać." Mówi o tym wszystkim w "rebuttalu". Potem rozmawia przez 25 minut z Hamidem... i co robi Hamid? Wypisuje jej czek na $2,000. Pytam się - czy prosiła o pieniądze? Kiedy rozmawiała przez telefon z Jamie Masadą i Jay Jacksonem -- i w tym czasie mieszkała z Jay Jacksonem. Zarabiał on $80,000 rocznie. Jay Jackosn zapytał czy Masada mógłby płacić za lekcje karate, z Janet przy telefonie; czy nie wydaje wam się, że o coś prosiła? Widzicie, Janet Arvizo jest o wiele bardziej sprytna niż jej były mąż David. David był jak słoń w składzie porcelany. Po prostu wchodził i mówił "Daj nam pieniądze" lub wysyłał Gavina żeby ten powiedział "Daj nam pieniądze". Janet najpierw tworzy jakąś więź. Ledwie cię zna i już przytula. Kocha. Mówi "Jesteś naszą rodziną. Jesteś moim bratem. Jesteś moim ojcem. Wszyscy jesteśmy częścią twojej rodziny, a ty częścią naszej". Zaczyna wysyłać listy do Michaela Jacksona w 2002r., a przecież pan Zonen mówił, że nie miała wtedy żadnego kontaktu z Michaelem. Każdy list "Tatusiu Michaelu, jesteś naszą rodziną. Kochamy cię. Nie możemy bez ciebie żyć." wzmacnia ten efekt. Janet Arvizo rozwija związek zanim spojrzy ci w oczy i opowiada bajkę o swojej niedoli mówiąc dlaczego powinieneś coś jej dać. Robiła to już wielokrotnie. Wiecie, że Janet Arvizo chciała, aby jej dzieci były aktorami. Jest to wiadome, ponieważ uczęszczały one do różnych szkół przygotowujących do aktorstwa. Zawsze kiedy szły do takiej szkoły, mówiła nuczycielom jak bardzo byli biedni. Wiecie, że jej dzieci chciały zostać aktorami. Powiedziały, że chcą zostać aktorami. Wiecie też, że była prawie nałogowo uzależniona od sław. Przyznam, że nie chodziło tylko o wyłudzanie pieniędzy. Był to również dreszcz emocji. Podniecenie. Dzownili do każdej sławy w mieście, do której mogliby się przyczepić. Chris Tucker powiedział "Sprawili, że myślałem że jestem jedynym komikiem w ich życiu. Potem dowiedziałem się, że dwonili do każdego komika w Los Angeles." To bardzo niezwykła historia. Cięzko uwierzyć, że to prawda kiedy spogląda się wstecz na MO Arvizów. Ale to prawda i my to udowdniliśmy. Dalej. Czy są kłamcami? Pokażę wam strony transkryptu z tego procesu, ich zeznania i pokażę, gdzie wielokrotnie popełniali krzywoprzysięstwo. Ale to nic nowego. Spójrzcie na sprawę J.C. Penney. Jak się rozpoczęła?
kate

Post by kate »

set that up so that she can't touch it
i ustawiła te pieniądze tak, że nie mogła ich tknąć (czyli dostęp do nich mieli tylko Gavin i Star).
Kermitek

Post by Kermitek »

Wllasnie to chcialam napisac wiecie ta mowa koncowa robi sie coraz ciekawsza i mozna uslyszec tu o wielu zeznaniach o ktorych nie slyszelismy a byly w sadzie o wielu slowach ktore uzyto Bozisz to mocna mowa koncowa bardzo mocna jak kopniak w tylek prokuratorowi Snedzio :rocky: :rocky: :rocky: :rocky: Gdyby tylko ......O boziu boziu
la_licorne

Post by la_licorne »

OK czyli już mamy 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8... Ciag dalszy nastapi... :smiech:

"
kate

Post by kate »

Ja mogę jeszcze trochę potłumaczyć... ale to dopiero od jutra :]
Kermitek

Post by Kermitek »

la_licorne wrote:OK czyli już mamy 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8... Ciag dalszy nastapi... :smiech:

"
Dobra to biore teraz do obróbki 9 i 10 zglaszajcie sie po nastepne.Bo mało mam dzisiaj czasu na ta zabawe.i wziełam jeszcze 11 i 12 zwrotke łacznie ze słowami 13" early'90s?"czyli do pierwszego znaku zapytania
Post Reply