hmm zazrdość czy nie

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Lucho

Post autor: Lucho »

Kingoosia pisze:Zrozumiałam.
Radzę Ci poćwiczyć czytanie ze zrozumieniem, bo testu gimnazjalnego nie przejdziesz. ;)

Według mnie(i pewnie nie tylko mnie ;p) chodziło o to, że temu fanowi Mozarta może się nie podobać MJ(w końcu każdy ma inny gust, nie ma rodzaju muzyki, który kochają wszyscy :-) ), ale braku talentu muzycznego odmówić mu nie może.

Sam nie wiem, po co to piszę. Pewnie i tak zrozumiesz to po swojemu, inaczej, niż wszyscy. :)
Iza_

Post autor: Iza_ »

Sugar pisze: Nie. Wiedzą muzyczną jest to, że Jackson ma ogromną rolę w wykształtowaniu się dzisiejszych trendów powielanych na całym świecie, co nie jest chyba dla nikogo żadną nowością. I nie usprawiedliwia tu nawet zamiłowanie tylko do muzyki klasycznej.
Moim zdaniem trzeba bazować na własnych uszach, a nie tylko na tym, że ktoś tam ukształtował dzisiejsze trendy albo sprzedał tyle i tyle płyt.
Zwłaszcza, że niewiadomo czym niezwykłym są te dzisiejsze trendy.
Jak komuś nie podobają się te dzisiejsze trendy to również możliwe, że nie będzie mu się podobał Jackson, który te trendy zapoczątkował.
Sugar pisze: Nie przypadła mi do gustu twórczość The Beatles - czy powinnam ich nazwać beznadziejnymi gwiazdorami mając na uwadze tylko moje odczucia, nie zważając na fakt że ich pojawieniu się towarzyszyło wielkie BUM, obecne do dziś, tak ważne w kształtowaniu się muzyki?
Wiesz. Jeśli rzeczywiście zapoznałabyś się całkowicie z muzyką The Beatles to miałabyś prawo tak powiedzieć.
Bo nie bazowałabyś tylko na tym co osiągnęli The Beatles, ale na tym co TY słyszysz.

Tak czy inaczej większość ludzi twierdzi, że Jackson ma talent, więc kilka wyjątków nie są niczym strasznym.
Przecież każdy MA prawo do wyrażania własnego zdania na temat artysty bazując na własnych odczuciach, a nie tylko na jego pustych osiągnięciach.

Lucho dlaczego nie może odmówić? Ma prawo przecież.
To, że Jackson ma talent nie jest faktem absolutnym
Awatar użytkownika
Kingoosia

Post autor: Kingoosia »

Lucho pisze:Według mnie(i pewnie nie tylko mnie ;p) chodziło o to, że temu fanowi Mozarta może się nie podobać MJ(w końcu każdy ma inny gust, nie ma rodzaju muzyki, który kochają wszyscy ), ale braku talentu muzycznego odmówić mu nie może.
A ja mówię, że może. Jeśli mi się nie podoba twórczość Avirl Lavigne, to mogę powiedzieć, że według mnie nie ma talentu. I co?
Sugar napisała, że jeśli ktoś nie uważa Michaela Jacksona za wybitnego artystę, tzn., że ma brak wiedzy muzycznej. Dokładnie tak.
Lucho pisze:Radzę Ci poćwiczyć czytanie ze zrozumieniem, bo testu gimnazjalnego nie przejdziesz. ;)
Nie pozwalaj sobie na takie teksty :podejrzliwy: .
To, co jest w nas, będzie i wokół nas.
: )
Awatar użytkownika
Lucho

Post autor: Lucho »

Lucho dlaczego nie może odmówić? Ma prawo przecież.
To, że Jackson ma talent nie jest faktem absolutnym
Gdyby talentu nie miał, to nie osiągnąłby tak wielkiego sukcesu. ;)
Kingoosia pisze:Sugar napisała, że jeśli ktoś nie uważa Michaela Jacksona za wybitnego artystę, tzn., że ma brak wiedzy muzycznej. Dokładnie tak.
Wiedziałem, że tak będzie. :) Ja ładnie tłumaczę, a Ty dalej swoje. Przeczytaj 10 razy to, co napisała Sugar. Zauważysz, że nic takiego nie napisała.
Kingoosia pisze:Nie pozwalaj sobie na takie
To była po prostu rada. ;) Nie chcesz się do niej stosować, proszę bardzo.
Awatar użytkownika
Sugar

Post autor: Sugar »

Iza_ pisze:Jeśli rzeczywiście zapoznałabyś się całkowicie z muzyką The Beatles to miałabyś prawo tak powiedzieć.
Mam prawo mówić wszystko ; ) Zapytałam inaczej - czy powinnam? To chyba kwestia kultury osobistej.
Kingoosia pisze:Sugar napisała, że jeśli ktoś nie uważa Michaela Jacksona za wybitnego artystę, tzn., że ma brak wiedzy muzycznej. Dokładnie tak.
Nie chcę tego, ale chyba muszę zacząć tłumaczyć jak 5-latkowi. Napisałam, że jeśli ktoś nazywa tak ważną dla dzisiejszego świata muzycznego osobę beznadziejnym gwiazdorem, to nie świadczy to o odmiennym guście muzycznym a o niewielkiej znajomości muzyki. Dzisiejszej, fakt, nie muzyki klasycznej tylko popularnej, ale kto mu się karze wypowiadać skoro nie jest tym zainteresowany i ma o niej zielone pojęcie? Nie łatwiej powiedzieć nie podoba mi się, powstrzymując się od wydawania takich opinii w temacie którego się nie zna?
Awatar użytkownika
Jacksonfanka

Post autor: Jacksonfanka »

Kingoosia pisze: Nie można ocenić czyjejś wiedzy muzycznej po tym czy lubi muzykę Michaela Jacksona, tylko po tym jaką muzykę lubi w ogóle.
ja bym raczej wogóle nie oceniała bo każdy lubi co innego i to nie ja decyduje o tym czy to dobra muzyka czy zła
Awatar użytkownika
keep_the_faith

Post autor: keep_the_faith »

Widzę, że temat przerodził się w rozmowę o zaprzeczalnym/niezaprzeczalnym talencie Michaela a nie o problemie m4e, heh.
Wracając do głównego tematu. Mam koleżankę (właściwie to nie moja koleżanka tylko młodsza prawiesąsiadka, zamieniamy ze sobą średnio jedno zdanie tygodniowo ;-) ), która przy mnie nic o Michaelu nie mówiła, ani pozytywnie ani negatywnie. Dopiero po jakimś czasie dowiedziałam się, że próbowała mnie (i Mja przy okazji) ośmieszyć. Opowiadała wszystkim jaka to ja jestem zła bo słucham „tego Michaela Jacksona”, heh. Podejrzewam, że mówiła to troszkę ostrzej, ale nie chcę tu tego cytować ;-) . Na szczęście nie udało jej się nikogo do mnie zniechęcić. Po kilku dniach stała się wielką fanką ;]. Zdążyła już zagrać w szkolnym przedstawieniu przebrana za MJ (to co mówiła nie godne było „prawdziwego fana” więc daruję sobie cytowanie jej roli ;-) ) i zmienić sobie nick na epulsie na Michael_Jackson_ :wariat: . Chyba nie mogę jej zarzucić, że Michael podoba jej się tylko wizualnie bo ma już jedną płytę (oczywiście pomijając to, że nie wiedziała jak ta płyta się nazywa ;-) ). Chyba naprawdę ją ta muzyka zafascynowała, tego oczywiście nie mam jej za złe (chociaż muszę się przyznać, że na początku ta dziewczyna wyjątkowo działała mi na nerwy). Teraz przeszkadzają mi tylko te obgadywania za plecami i próby upokarzania mnie.
Podobnie miałam po „Tańcu z Gwiazdami”. Wcześniej tylko ja chodziłam na zajęcia taneczne a po programie wszystkie moje koleżanki się zapisały. Zrobiła się taka szkoła poza szkołą ;-) . Na początku oczywiście wielki szał, na przerwach rozmowy tylko o tańcu i pokazywanie sobie nawzajem nowych kroków... Po jakimś czasie nie potrafiłam już odróżnić szkoły od treningów :wariat: . Po jakimś roku oczywiście wszystko ucichło, koleżankom taniec się znudził a ja znów byłam szczęśliwa, heh. Myślę, że z moją prawiesąsiadką będzie podobnie ;-) .
A jeśli chodzi o różowe koleżanki m4e to wydaje mi się, że słuchają MJa także dla szkolnej popularności. I to jest właśnie najgorsze. Może i Michael naprawdę im się podoba, ale myślę, że wiem o jaki typ dziewczyn tu chodzi. Na siłę chcą robić coś innego niż wszyscy, coś oryginalnego, a teraz, kiedy o Michaelu nie mówi się za dużo, słuchanie jego muzyki należy do dość oryginalnych czynności ;-)
Awatar użytkownika
Kingoosia

Lucho pisze:Gdyby talentu nie miał, to nie osiągnąłby tak wielkiego sukcesu. ;)
Wielu ludzi wykreowano na gwiazdy, chociaż wcale nie mieli talentu. I osiągnęli sukces.
Lucho pisze:To była po prostu rada. ;) Nie chcesz się do niej stosować, proszę bardzo.
Rada? To troszkę nie trafiłeś.

Kingoosia pisze:Sugar napisała, że jeśli ktoś nie uważa Michaela Jacksona za wybitnego artystę, tzn., że ma brak wiedzy muzycznej.
Sugar pisze:Napisałam, że jeśli ktoś nazywa tak ważną dla dzisiejszego świata muzycznego osobę beznadziejnym gwiazdorem, to nie świadczy to o odmiennym guście muzycznym a o niewielkiej znajomości muzyki.
Nie widzę różnicy.
Sugar pisze:ale kto mu się karze wypowiadać skoro nie jest tym zainteresowany i ma o niej zielone pojęcie?
Sugar pisze:Mam prawo mówić wszystko
Właśnie dlatego, że on też ma takie prawo. A pojęcie ma - i już chyba 3 razy to napisano. Zapoznał się z twórczością Michaela, nie spodobała mu się, i stwierdził, że Jackson jest benadziejny. Ma prawo tak twierdzić. Nie podoba mu się i koniec. Nie świadczy to o znikomej wiedzy, bo wiedzę o muzyce Michaela jak widać ma - ale mu się nie podoba.
Sugar pisze:Nie chcę tego, ale chyba muszę zacząć tłumaczyć jak 5-latkowi.
Czuję dokładnie to samo.
Awatar użytkownika
Sugar

Post autor: Sugar »

Nic nie czaisz a mi nie chce się już tłumaczyć.
Awatar użytkownika
whatever_

Post autor: whatever_ »

Sugar bez kitu daj se siana ;-) My Cię rozumiemy. A, że jedna osoba nie to już wiesz...
Obrazek
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Kingoosia pisze:
Lucho pisze:Gdyby talentu nie miał, to nie osiągnąłby tak wielkiego sukcesu. ;)
Wielu ludzi wykreowano na gwiazdy, chociaż wcale nie mieli talentu. I osiągnęli sukces.
rozmawiamy o Jacksonie, który wykreowany raczej nie był... nie wiem, brakuje Ci argumentów, że tak zjeżdżasz z tematu?
Rada? To troszkę nie trafiłeś.
z tego co tu widzę, trafił w 10.

ja powiem krótko, jesli ktoś twierdzi, że Michael Jackson jest beznadziejnym gwiazdorem (i to jest bardzo ważne stwierdzenie w tej całej dyskusji, źle rozumiane przez niektórych), to pod stwierdzeniem, że ma, może nie ubogą, ale na pewno bardzo ograniczoną wiedzę muzyczną, podpisuję się obiema rękami nogami i czołem nawet.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Kingoosia

majkelzawszespoko pisze:rozmawiamy o Jacksonie, który wykreowany raczej nie był... nie wiem, brakuje Ci argumentów, że tak zjeżdżasz z tematu?
Dziwne, że odnosisz się tylko do tego jednego cytatu ;].
Istnieją ludzie, dla których sukces jaki odniósł Michael Jackson wcale nie jest sukcesem. I trzeba się z tym pogodzić, a nie walczyć do upadłego kto tu ma rację.
Bo ja nie mam ochoty walczyć o to, czy Michael jest wielkim artystą czy nie, bo uważam, że jest. Ale inni ludzie mają prawo sądzić inaczej. To forum to nie koniec świata.
majkelzawszespoko pisze:z tego co tu widzę, trafił w 10.
Słabo patrzysz.
Awatar użytkownika
whatever_

Post autor: whatever_ »

Kingoosia pisze:Istnieją ludzie, dla których sukces jaki odniósł Michael Jackson wcale nie jest sukcesem.
nie wiem w takim razie jaką skale sukcesu sobie obrali (czyli co dla nich jest już sukcesem) :-/ No bo sorry te wszystkie rekordy nie są sukcesami...? :wariat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Kingoosia

No mnie nie pytaj, ja tak nie uważam. Mówię tylko, że mają prawo tak sądzić, bo dla jednego sukcesem jest wygranie Konkursu Chopinowskiego, a dla drugiego pierwsze miejsce na liście Bravo Hits :|.
Zależne jedynie od gustu.
Awatar użytkownika
michael4ever

Post autor: michael4ever »

weźcie się ludzie ogarnijcie bo ten temat przerodził sie w nic nie wnoszącą do tematu kłótnię. :nerwy:
ODPOWIEDZ