Ostatnio obejrzany film
Xscape, widziałam po opisie, że to oglądałeś ale nie chciałam przerywać.
Pamiętam, że jak ten film obejrzałam, to potem troche czasu spędziłam na trafianie z powrotem na jedną scenę, tylko po to, żeby przepisać kilka zdań.
Tak sobie o, bo dlaczego by nie.
Lubię czasem takie "dlaczegobynie".
-Wiesz, dawno temu było za miastem jezioro. Bawiliśmy się tam, kąpaliśmy, łowiliśmy ryby. Pewnego dnia, w listopadzie, przyleciało tam stado kaczek. Chyba z pięćdziesiąt. Tej samej nocy przyszły straszliwe mrozy i niemal w kilka sekund skuły całą powierzchnię lodem. Razem z kaczkami.
Wiesz co się dalej stało?
Wzniosły się rankiem w niebo i odleciały unosząc ze soba jezioro. Powiadają, że przeniosły je gdzieś do Georgii...
Pamiętam, że jak ten film obejrzałam, to potem troche czasu spędziłam na trafianie z powrotem na jedną scenę, tylko po to, żeby przepisać kilka zdań.
Tak sobie o, bo dlaczego by nie.
Lubię czasem takie "dlaczegobynie".
-Wiesz, dawno temu było za miastem jezioro. Bawiliśmy się tam, kąpaliśmy, łowiliśmy ryby. Pewnego dnia, w listopadzie, przyleciało tam stado kaczek. Chyba z pięćdziesiąt. Tej samej nocy przyszły straszliwe mrozy i niemal w kilka sekund skuły całą powierzchnię lodem. Razem z kaczkami.
Wzniosły się rankiem w niebo i odleciały unosząc ze soba jezioro. Powiadają, że przeniosły je gdzieś do Georgii...
MJowitek pisze:-Wiesz, dawno temu było za miastem jezioro. Bawiliśmy się tam, kąpaliśmy, łowiliśmy ryby. Pewnego dnia, w listopadzie, przyleciało tam stado kaczek. Chyba z pięćdziesiąt. Tej samej nocy przyszły straszliwe mrozy i niemal w kilka sekund skuły całą powierzchnię lodem. Razem z kaczkami.
Uwielbiam to !!!!!
- Speed Demon
"U Pana Boga w ogródku", kontunuacja "U Pana Boga za piecem" sprzed 10 lat.

Tym, że to kontynuacja, nie trzeba się zniechęcać, można na to spokojnie pójść jak na zupełnie osobny film.
Podczas tegorocznego festiwalu filmów fabularnych w Gdyni film zdobył nagrodę specjalną jury.
Nagrodę MJowitka też :]
Bardzo ciepły film, ze sporą dawką humoru.
Chciałam zobaczyć coś, co by nie było głupią komedią, ale też nie wywoływało wzniosłych westchnień egzystencjalnych.
Co chciałam-dostałam.
I tak sobie myslę, coby na "Sztuczki" się wybrać.
Skoro zdobyły Złote Lwy, to...
Kto widział i ma jakieś zdanie?

Tym, że to kontynuacja, nie trzeba się zniechęcać, można na to spokojnie pójść jak na zupełnie osobny film.
Podczas tegorocznego festiwalu filmów fabularnych w Gdyni film zdobył nagrodę specjalną jury.
Nagrodę MJowitka też :]
Bardzo ciepły film, ze sporą dawką humoru.
Chciałam zobaczyć coś, co by nie było głupią komedią, ale też nie wywoływało wzniosłych westchnień egzystencjalnych.
Co chciałam-dostałam.
I tak sobie myslę, coby na "Sztuczki" się wybrać.
Skoro zdobyły Złote Lwy, to...
Kto widział i ma jakieś zdanie?
- majkelzawszespoko
- Speed Demon
Godziny Szczytu 3
Jestem gigantycznym fanem Jackiego (i Chrisa), a dwie poprzednie części to dla mnie kult nad kultami, zerwałem się wczoraj z zajęć, przejechałem całą linię metra od Placu Wilsona do Imielina by dostać się na 12:15 na seans do Multikina (taki impuls:).
Kto zna duet Lee & Carter ten mógł się spodziewać, że wszystkie pomysły wyczerpał on w dwóch poprzednich częściach. Nie spodziewałem się, że trójka będzie tak genialna. Zaczyna się od Chrisa kierującego ruchem ze słuchawkami na uszach i tańczącego a la Michael Jackson. A żeby nie zdradzać nic więcej powiem tak - przez cały film siedziałem z rogalem/bananem na ustach. Naprawdę warto! By zobaczyć, czemu Carter zaśpiewał "Everybody was kungfu fighting...":)
POLECAM!!!
Speed Demon
Ps. Film został zmiażdżony przez krytyków. Kocham go nad życie:)
Jestem gigantycznym fanem Jackiego (i Chrisa), a dwie poprzednie części to dla mnie kult nad kultami, zerwałem się wczoraj z zajęć, przejechałem całą linię metra od Placu Wilsona do Imielina by dostać się na 12:15 na seans do Multikina (taki impuls:).
Kto zna duet Lee & Carter ten mógł się spodziewać, że wszystkie pomysły wyczerpał on w dwóch poprzednich częściach. Nie spodziewałem się, że trójka będzie tak genialna. Zaczyna się od Chrisa kierującego ruchem ze słuchawkami na uszach i tańczącego a la Michael Jackson. A żeby nie zdradzać nic więcej powiem tak - przez cały film siedziałem z rogalem/bananem na ustach. Naprawdę warto! By zobaczyć, czemu Carter zaśpiewał "Everybody was kungfu fighting...":)
POLECAM!!!
Speed Demon
Ps. Film został zmiażdżony przez krytyków. Kocham go nad życie:)
Czekałem z niecierpliwością na ten film(!), ale nie wiedziałem, że ma być taki dobry jak opisujesz to Speed, dlatego czym prędzej pójde w sobote albo niedziele do kina.
PS Kto nigdy nie oglądał niech żałuje. Acha, i przed obejrzeniem 3. części niech najpierw zaglądnie do dwóch pierwszych

PS Kto nigdy nie oglądał niech żałuje. Acha, i przed obejrzeniem 3. części niech najpierw zaglądnie do dwóch pierwszych

Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
W Godzinach Szczytu 3 panuje humor "rozporkowy" ,ale co z tego skoro dobrze bawi. Caly seans w kinie spadalam z krzesla ze smiechu, choc gagi byly przesadzone jak diabli. Ech, nie ma jak to dawka prymitywnego humoru w dobrym wydaniu
Natomiast wspomniana juz Georgia Rule to zupelnie inny film. Z ogromnym zainteresowaniem przygladam sie Lindsay Lohan, ma naprawde talent dziewczyna. Siegnelam po ten film miedzy innymi dla niej i nie zaluje. Choc w trakcie krecenia zdjec aktorka byla mocno uzalezniona ( od imprezowania i wszelkiego rodzaju uzywek) i nie potrafila zapanowac nad swoim zachowaniem, to mimo calej otoczki rozkapryszonej divy swietnie wyszla jej rola.
Czy ktos widzial okrzyczany przez Polakow ( ktory w USA przeszedl bez echa,szukalam go w kinach i nie znalazlam ) Human traffic z ABC - Alicja Bachleda Curus?

Natomiast wspomniana juz Georgia Rule to zupelnie inny film. Z ogromnym zainteresowaniem przygladam sie Lindsay Lohan, ma naprawde talent dziewczyna. Siegnelam po ten film miedzy innymi dla niej i nie zaluje. Choc w trakcie krecenia zdjec aktorka byla mocno uzalezniona ( od imprezowania i wszelkiego rodzaju uzywek) i nie potrafila zapanowac nad swoim zachowaniem, to mimo calej otoczki rozkapryszonej divy swietnie wyszla jej rola.
Czy ktos widzial okrzyczany przez Polakow ( ktory w USA przeszedl bez echa,szukalam go w kinach i nie znalazlam ) Human traffic z ABC - Alicja Bachleda Curus?

Baraka
Bardzo...niezwykły film.
Dokumentalny.
Trwa 96 minut i nie pada w nim ani jedno słowo (jeśli nie liczyć pieśni w kompletnie nieznanych językach tak zwanych dzikich plemion).
Tylko obraz i muzyka.
Obrazy zrealizowano na taśmie 70mm podczas 14 miesięcznej podróży przez 24 kraje (równiez po Polsce).
Bardzo, bardzo polecam.
Aczkolwiek uprzedzam, że ja po tym filmie jeszcze bardziej odczuwam pragnienie zaszycia się gdzieś z dala od ludzi, z dala od jakiejkolwiek pseudocywilizacji, nawet przeprowadzka na wieś by mi już nie wystarczyła.
Zajawka:
http://www.youtube.com/watch?v=A4NpOcpPcZA
Chciałabym zobaczyć to wszystko na dużym ekranie.
A najbardziej - na żywo.
Zwłaszcza niektóre miejsca.
- majkelzawszespoko
Ostatnio to codziennie oglądam jakiś film,no bo co tu robić po pracy.
Do rzeczy
wczoraj oglądałem zapewne z tytułu Wam znany film,"To nie jest kraj dla starych ludzi",napiszę krótko do połowy film był bardzo ciekawy a reszta mnie bardzo rozczarowała,najbardziej koniec.
Z filmów które mógłbym polecić to:
American Gangster,John Rambo,Hitman,Edison,Trylogia Bourne,Shoot Em Up,The Kingdom,Strzelec i Urban Justice.
Jeśli ktoś chce wiedzieć coś więcej na temat tych filmów wyżej to może pisać lub poczytać na filmweb.pl.
Co możecie polecić ciekawego?najlepiej jakiś sensacyjny.Oczywiście z nowych.
Do rzeczy
wczoraj oglądałem zapewne z tytułu Wam znany film,"To nie jest kraj dla starych ludzi",napiszę krótko do połowy film był bardzo ciekawy a reszta mnie bardzo rozczarowała,najbardziej koniec.
Z filmów które mógłbym polecić to:
American Gangster,John Rambo,Hitman,Edison,Trylogia Bourne,Shoot Em Up,The Kingdom,Strzelec i Urban Justice.
Jeśli ktoś chce wiedzieć coś więcej na temat tych filmów wyżej to może pisać lub poczytać na filmweb.pl.
Co możecie polecić ciekawego?najlepiej jakiś sensacyjny.Oczywiście z nowych.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster