Michael Jackson - HIStory on film DVD (1995, 1997)

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Jak oceniasz tę płytę?

1
1
2%
2
0
Brak głosów
3
1
2%
4
4
7%
5
18
32%
6
33
58%

Liczba głosów: 57

Awatar użytkownika
Pank

Michael Jackson - HIStory on film DVD (1995, 1997)

Post autor: Pank »

Obrazek

1995: HIStory ON FILM: VIDEO GREATEST HITS

Kompilacja jedenastu najważniejszych teledysków Michaela Jacksona, wydana w 1995 r. podczas premiery albumu "HIStory", a reedytowana na DVD w 2001 r.

- Brace Yourself
- Billie Jean
- The Way You Make Me Feel (full version)
- Black Or White (panther version)
- Rock With You
- Bad (full version)
- Thriller (full version)
- Beat It
- Remember The Time
- Don't Stop 'Til You Get Enough
- Heal The World
Ostatnio zmieniony pn, 28 lip 2008, 20:35 przez Pank, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pank

Michael Jackson - HIStory of Film: Volume II (1997)

Post autor: Pank »

Obrazek

1997: HIStory on FILM: VOLUME II

Druga część kompilacji teledysków wraz z nowymi wówczas wideoclipami do albumu "HIStory", słynnym performancem "Billie Jean" dla Motown oraz 15-minutowym występem dla MTV z 1995 r. Co ciekawe, przy wydaniu materiału, część fanów była oburzona tym, iż na wydawnictwie pojawiły teledyski "Beat it", czternastominutowy "Thriller" oraz ten sam "Teaser" z pierwszej części kompilacji, zamiast których można byłoby wstawić chociażby ocenzurową przez stacje muzyczne "więzienną" wersję "They don't care about us", czy inne teledyski.

- Teaser
- Billie Jean (Motown 25: Yesterday, Today And Forever)
- Beat It
- Liberian Girl
- Smooth Criminal
- 1995 MTV Video Music Awards Performance
- Thriller
- Scream
- Childhood (Theme From "Free Willy 2")
- You Are Not Alone
- Earth Song
- They Don't Care About Us
- Stranger In Moscow
- Blood On The Dance Floor (Refugee Camp Mix)
- Brace Yourself
Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

....no i lipna jest ta wersja BOTDF ...przynajmniej jak dla mnie :-/ . Poza tym to fajne jest to wydanie, no i płytka DVD jest dwóstronna glupija
baniakwls

Post autor: baniakwls »

Hmm...No wiec chciałbym powiedizec ze na pierwszej czesci dvd History nie bylo"Teaser"tylko był "Carmina Burana",a to dwie rozne rzeczy sa.pozdrawiam

aha i lista utworow zamieszzconych na dvd nie jest u Ciebie pank cala,na tym dvd znajduje sie jeszzce obszerny Mjmegaremix.Zauwazylem to tez u kumpla an dvd nie wiem moze to jakies podroby albo moze mam szzcescie i mam limitowana wersje.
"He is my passion..."
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
AgnesJackson

Post autor: AgnesJackson »

Obrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

Moje pierwsze dvd Michaela!
Pierwsze i najlepsze bo w scieżkach 5.1 dodane są efekty dzwiękowe,
Bad brzmi tu rewelacyjnie!
Żałuję tylko i zastanawiam się od dłuższego czasu dlaczego Sony nie wydaje dvd wszystkich Jacksona ze ścieżkami 5.1!
A o DTS to już nie wspomnę...
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
MJwodzuMJ

Post autor: MJwodzuMJ »

No cóż... kupiłem to wydawnictwo (Vol. I i Vol. II w takiej ładnej, złoto-czarnej tekturce-okładce), za całe szto czydzieści zlociszów (by FaN.pl) i aż tak bardzo się nie rozczarowałem ;)
Pank pisze:część fanów była oburzona tym, iż na wydawnictwie pojawiły teledyski "Beat it", czternastominutowy "Thriller" oraz ten sam "Teaser" z pierwszej części kompilacji
I wcale się owym fanom nie dziwię...! Tym bardziej, gdy (jak w moim przypadku) kupuje się dwupak.
Abe pisze:lipna jest ta wersja BOTDF
Rzeczywiście. BOTDF został pozbawiony tego, co w nim najlepsze - klimatu.
Abe pisze:płytka DVD jest dwóstronna
Akurat dla mnie jest to wielka wada. Płytka jest pozbawiona obrazka, łatwiej się brudzi/niszczy no i trzeba ją przekładać w napędzie.

Ogólnie wydanie bardzo ładne i dosyć wartościowe (w przeciwieństwie do marnego Number Ones). Prezentuje się dobrze zarówno na ekranie monitora jak i na półce :-)
Mimo wszystko - warte swej ceny!

PS. Może by tak połączyć ten temat z tematem o Vol. I - i tak żaden nie cieszy się szczególnym wzięciem a tak przynajmniej łatwiej będzie cokolwiek znaleźć - ale to tylko taka moja propozycja, nie bijcie od razu xD
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 7336#97336
Maverick pisze:Box Set, w luksusowym, matowym opakowaniu, bedzie dostępny przez limitowany czas.
A później spłowieje i nie będzie już takie wyjątkowe...
Jako fan MJ nie czułem się tak upokorzony od czasu pomnikowego spotu HIStory.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Tóż to śmiech na sali :smiech:

Czyż wydawca Sony BMG jest tak tępe ,czy brak im jakichkolwiek praw do wydawania CZEGOŚ NOWEGO NA DVD?ale setny raz wydawać to co już zostało wydane to czysty IDIOTYZM! kur... chociaż p******** koncert z trasy History mogli by wydać,jakikolwiek... czy oni tam mają ludzi od marketingu? aż się chce powiedzieć Ku*wa Mać! znowu? Czy Michael też jest jakiś zacofany?
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Maverick

Post autor: Maverick »

Ja się poczułam źle już przy b-side'ach z singli T25.

Potem przy "King Of Pop" oddzielnie dla każdego kraju.

Następnie przy re-edycji The Essential.

A teraz to.

$ONY celebrates... :/

EDIT: Maro, Michaela chyba nie ma po co w to mieszać... aczkolwiek rozumiem wybuch złości.

Acha, tekst po angielsku kończy się zdaniem: "a must have for every MJ fan". Ale bałam się tego przetłumaczyć :(
MJwodzuMJ

Post autor: MJwodzuMJ »

Pozostaje pytanie - co będzie następne?
Bad w wyjątkowo-nietuzinkowej srebrej folijce
czy może niepowtarzalnie-limitowany a must-have
koncert z Bukaresztu z nowym eksluzywnym menu, zawierającym
ścieżkę dźwiękową z serialu 'Polskie drogi'? :zgon:

Mówiliście, że w tym roku Sony BMG już niczym nie może zaskoczyć; a jednak... :-P
Mandey

Mnie najbardziej śmieszy "Thriller" i ""Beat It" na obu płytach. Piękne jest również otwarcie i zamknięcie wydawnictwa w postaci "Brace Yourself" Wydawnictwo godne rangi Króla Popu! :-/
:ziew:
Ostatnio zmieniony pn, 28 lip 2008, 20:30 przez Mandey, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Mogli wydać kompletny zestaw klipów, razem z klipami The Jacksons. Łączyli już przecież materiał zespołu i Michaela na Essential właśnie. Chciałbym mieć wreszcie pełną wersję Can You Feel It w ładnej kopii i pośmiać się z pierwszych klipów The Jacksons, jak choćby ten do tytułowego Goin' Places. I mieć wszystkie videa MJ- również She's Out Of My Life, Another Part Of Me, Man In The Mirror, Dirty Dianę, Whatzupwitu, Say Say Say, Why, TDCAU-prison version, Ghosts, HIStory, itd w jednym boksie.
Ale fan MJ wg wydawcy nie jest wymagający. Jest głupim, bezmyślnym konsumentem. Kupi wszystko, byleby pojawiły się na opakowaniu magiczne dwa słowa- Michael Jackson. Po co się starać dla takiego klienta? Te wszystkie komercyjne rekordy Michaela teraz nam się odbijają czkawką.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Mandey

kaem pisze:Chciałbym mieć wreszcie pełną wersję Can You Feel It w ładnej kopii i pośmiać się z pierwszych klipów The Jacksons, jak choćby ten do tytułowego Goin' Places. I mieć wszystkie videa MJ- również She's Out Of My Life, Another Part Of Me, Man In The Mirror, Dirty Dianę, Whatzupwitu, Say Say Say, Why, TDCAU-prison version, Ghosts, HIStory,
Ale w 5.1. Bo po klipach z DVD "Number Ones" mam czkawkę.
Pytam się jednak kto to zrobi? Wydaje mi się że nie uraczymy już nigdy tak dobrego wydawnictwa DVD jakim był zestaw klipów i dodatków do "Dangerous".
kaem pisze:Ale fan MJ wg wydawcy nie jest wymagający. Jest głupim, bezmyślnym konsumentem. Kupi wszystko, byleby pojawiły się na opakowaniu magiczne dwa słowa- Michael Jackson.
Amen.
ODPOWIEDZ