Samo "The Girl Is Mine 2008" wg mnie zasługuje na szóstkę.
I może powiecie, że to przesada, bo stary wokal, muzyka nie w klimatach Michael'a, innym się znów może nie podobać obecność Will.I.Am'a.
Ale szóstka jest niepodważalna... Dlatego, że każdemu kto usłyszy tę piosenkę natychmiastowo wpada ona w ucho. I nie ważne czy ten ktoś ma lat 15 i słucha hip-hopu, czy ma lat 40 i słucha muzyki relaksacyjnej...
To jest właśnie chyba to coś, co Michael chciał osiągnąć tymi remiksami. Udało mu się i to bardzo.
To, że ta piosenka grana jest w praktycznie wszystkich rozgłaśniach świadczy tylko o jednym - jest na nią popyt. Czyli, że
ludy chcieć jej słuchać.
Wiadomo - Michael nigdy nie podobał się wszystkim, ale wydanie tego
kawałka na singlu było wg mnie świetnym krokiem, nie tylko marketingowym
A reszta tych bonusów też nie jest zła...
WBSS też mi się podoba, ale nie ma już tego, co udało się duetowi MJ&Will.I.Am tchnąć w "The Girl Is Mine". Nie mówię, że piosenka nie ma szans na rynku muzycznym, jednak mogę stwierdzić, że takim hitem jak TGIM nie będzie.
P.Y.T też nie jest złe. Nawet całkiem, całkiem. Z tym, że jest to już bardziej piosenka dla fanów, nie sądzę, by trafiła do większych mas. Ot, takie jakieś przeczucie. W moim odtwarzaczu będzie gościło dość często, jedak już wiem, że nie tak często jak The Girl Is Mine :)
To są wg mnie udane [w pełnym tego słowa znaczeniu] remiksy.
Natomiast już dwa pozostałe są troszkę... nie teges
Nie wiem jak można było brać się za remiksowanie Billie Jean... Tożto świętokradztwo. I w dodatku zrobić z niej takiego gniota. Fe.
No i zostało jeszcze to Beat It z Fergi. Jak słucham tej piosenki, to mam wrażenie, że czym dalej, tym lepiej. Na początku pani Fergi się tak niemiłosiernie męczy z tą piosenką, że aż odstarsza. Później już tak w uszy ten kicz nie wali, ale jednak jakoś nadal nie uważam tej piosenki za
wypał. A szkoda...
W ankiecie dałem piątkę, bo po
obliczniu średniej ważonej z ocen wszystkich wyżej wymienionych utworów, w przybliżeniu do jedności wychodzi mi czarno na białym 5.