Michael Jackson - Thriller: 25th Anniversary Edition

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Jaki remiks umieszczony na tej płycie podoba Ci się najbardziej?

The Girl is Mine 2008 (ft. will.i.am)
43
28%
P.Y.T. (Pretty Young Thing) 2008 (ft. will.i.am)
31
20%
Wanna Be Startin' Somethin' 2008 (ft. Akon)
38
24%
Beat It 2008 (ft. Fergie)
19
12%
Billie Jean (2008 Kanye West mix)
25
16%

Liczba głosów: 156

Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Zdjęcia w wysokiej rozdzielczości okładek:

- TGIM 2008
- THRILLER 25 CLASSIC
- THRILLER 25 ZOMBIE CLASSIC

Source: Sony BMG / MJ data bank / MJ street/ MJJC

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Maro

OMG

Epic email to radio for WBSS single release to radio:

Michael Jackson w/ Akon
"Wanna Be Startin' Somethin' 2008"

Celebrating the Thriller 25th Anniversary of the World's Biggest Selling Album of All Time

New CD Re-Package Available 2.12.08

The World's Biggest Album just got bigger featuring previously unreleased tracks with will.i.am, Fergie, Kayne West and Akon

Feb.3 Super Bowl XLII TV Spot

Feb.10 Grammy Tribute featuring will.i.am, Akon and Fergie

Mid-Feb. BET Honors include a tribute to Michael Jackson

Thriller 25 MySpace and Facebook launch January

Massive Press, TV, Radio, Online and Outdoor Advertising campaign to launch Feb. 1

Źródło:MJJC

ps.nie wiem czy pewne,ale jeśli......
:nerwy:

Komentujemy:

MJ na Grammy 08?

MJ na Superbowl?

MJ na BET?

No i oczywiście odnosząc się do Thriller'a 25 komentujemy tutaj:

Komentarze odnośnie Thriller'a 25th

WBSS pierwszym singlem we Francji:

Wanna Be Startin' Somethin' 2008 to be released as a single in France

Expect a few changes in the promotion plan for Thriller the 25th Anniversary Edition.

2 Pressings of The Girl Is Mine 2008 (CD5 & 12") will hit the streets on January 28th, and the new version of Wanna Be Startin' Somethin' featuring Akon & Michael Jackson will also be released as a CD Single (2 track CD5). The release date of this new single will be announced soon.

Fans who want to get their hands on The Girl Is Mine 2008 - 2 track CD5 will have to wait a little: its released has been postponed.

Schedule:

The Girl Is Mine 2008 - 12": jan. 28th, 2008
The Girl Is Mine 2008 - CD5: jan. 28th, 2008
Wanna Be Startin' Somethin' 2008 (2 track CD5): TBC
The Girl Is Mine 2008 (2 track CD5): Postponed

Source: Sony BMG France / MJ data bank
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Maro

Source: Epic and www.legacyrecordings.com
Email was sent to radio stations.
25th Anniversary BONUS TRACKS HISTORY was also sent out. (see below)

25th Anniversary Michael Jackson THRILLER
bonus tracks

In addition to the original 9 songs, 7 bonus tracks have been added to the biggest selling album of all time THRILLER .

The following is an explanation/description of these new, all previously unreleased, bonus tracks.

1. Vincent Price voice over and ghoulish laughter.

2. ‘Wanna Be Startin’ Somethin’ 2008’ – Michael Jackson with Akon.
This is a new track produced by Akon and Michael, featuring Akon’s vocal and a brand new 2008 MJ vocal track.
Not a remix but a new version of this classic.

3. ‘P.Y.T. (Pretty Young Thing) 2008’ – Michael with will.i.am.
This is not a remix of the original album track, in fact it is a different song - although the chorus is similar - written entirely by Michael. It was the original pre-album demo, and it is now remixed by MJ and will and features added will.i.am vocals and production.

4. ‘The Girl Is Mine 2008’ – Michael with will.i.am.
This new version is based on an earlier demo than the MJ and Paul McCartney album classic. This is not a remix of the album track but a whole new previously unreleased track – reproduced and mixed anew by MJ and will and features a will.i.am rap.

5. ‘Billie Jean 2008’ – remixed by Kanye West.
A new remix of the mega-hit, from the original tracks.

6. ‘Beat It 2008’ with Fergie.
This new version is both a remix and a new track – Michael’s vocals and most of the instruments are derived from the original sensational album track. Fergie’s vocal, additional band tracks and the production by will.i.am and MJ are new.

7. ‘For All Time’
This beautiful new classic was recorded by Michael in 1982 and never completed or released. He has now completed the song and added to the original production with new vocals and band tracks. Majestically mixed by Mick Guzawski, this newly produced track by MJ is a worthy addition and appropriate closer to THRILLER – the biggest selling album of all time – ‘For All Time.’

---

Plus okładka singla Wanna Be Startin' Somethin':

Obrazek

Source:Mj_Data_Bank
Awatar użytkownika
Maro

Z ostatniego newsa wynika że:
W WBSS jest nowy wokal i w FAT,reszta bazuje ana:
TGIM-wczesne demo
BeatIT-z oryginalnego kawałka
PYT-remix dema z TUC
BJ-remix Kanyego
Awatar użytkownika
Maro

Piraty z azji:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

własnie był pan z poczty i dał mi do rąk singielka "The Girl Is Mine 2008" :happy:
słuchając na porządnym sprzęcie i w porządnej jakości
kawałek powala!
z wrażenia sfotografowałem się z nim i dałem fotkę na bloga... (z nim tzn. z singlem) glupija
Kupcie bo warto to tylko 12 zł!
Ostatnio zmieniony czw, 31 sty 2008, 13:07 przez Mandey, łącznie zmieniany 8 razy.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Singiel przesłuchany. I nie mogę wciąż oprzeć się wrażeniu, że The Girl is Mine 2008 zbyt bazuje na Hey Mama The Black Eyed Peas. Może dlatego zdecydowanie bardziej wolę drugi utwór z małej płytki - najlepiej z nieco przyspieszonym tempem. A jeszcze ciekawiej jest przy utworze trzecim, szczególnie gdy włączony jest bezpośrednio po obu przeróbkach. ;)

Swoją drogą, jeżeli do komercyjnego singla The girl is mine 2008 dołożono taką miłą niespodziankę, może i przy następnym - zapewne Wanna be startin' somehin' 2008 - również coś dodadzą. Chociażby ten przerażająco krótki (16 sekund plus parę achów i yeahów) fragment z Michaelem a capella. ;-) Obserwując jaką reakcję wzbudza Don't stop the music Rihanny, utwór z Akonem mógłby rzeczywiście osiągnąć sporą popularność. Po początkowym kręceniu nosem, nie da się zaprzeczyć że utwór potencjał ma.
Canario

Post autor: Canario »

Nie wiem jak wam ale mi sie te remixy podobaja. Sa to remixy a nie na nowe utwory i tak trzeba je oceniac. "TGIM" I "PYT" sa swietne, blysnol w nich Will.I.Am. "Billie Jean" niezle,podoba mi sie nowe brzmienie. A rewelacyjne jest "WBSS" z Akonem. To moze byc potencjalny hit.Malo w tej piosence Michaela ale za to jest aktualny wokal. Jedyny niestrawany dla mnie utwor do duet w "Beat It" z Fergi. I dlatego oceniam te remixy na 5. Ogolnie jestem pozytwnie zaskoczony.
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

Samo "The Girl Is Mine 2008" wg mnie zasługuje na szóstkę.
I może powiecie, że to przesada, bo stary wokal, muzyka nie w klimatach Michael'a, innym się znów może nie podobać obecność Will.I.Am'a.
Ale szóstka jest niepodważalna... Dlatego, że każdemu kto usłyszy tę piosenkę natychmiastowo wpada ona w ucho. I nie ważne czy ten ktoś ma lat 15 i słucha hip-hopu, czy ma lat 40 i słucha muzyki relaksacyjnej...
To jest właśnie chyba to coś, co Michael chciał osiągnąć tymi remiksami. Udało mu się i to bardzo.
To, że ta piosenka grana jest w praktycznie wszystkich rozgłaśniach świadczy tylko o jednym - jest na nią popyt. Czyli, że ludy chcieć jej słuchać.
Wiadomo - Michael nigdy nie podobał się wszystkim, ale wydanie tego kawałka na singlu było wg mnie świetnym krokiem, nie tylko marketingowym ;-)

A reszta tych bonusów też nie jest zła...
WBSS też mi się podoba, ale nie ma już tego, co udało się duetowi MJ&Will.I.Am tchnąć w "The Girl Is Mine". Nie mówię, że piosenka nie ma szans na rynku muzycznym, jednak mogę stwierdzić, że takim hitem jak TGIM nie będzie.
P.Y.T też nie jest złe. Nawet całkiem, całkiem. Z tym, że jest to już bardziej piosenka dla fanów, nie sądzę, by trafiła do większych mas. Ot, takie jakieś przeczucie. W moim odtwarzaczu będzie gościło dość często, jedak już wiem, że nie tak często jak The Girl Is Mine :)
To są wg mnie udane [w pełnym tego słowa znaczeniu] remiksy.

Natomiast już dwa pozostałe są troszkę... nie teges :wariat:
Nie wiem jak można było brać się za remiksowanie Billie Jean... Tożto świętokradztwo. I w dodatku zrobić z niej takiego gniota. Fe.
No i zostało jeszcze to Beat It z Fergi. Jak słucham tej piosenki, to mam wrażenie, że czym dalej, tym lepiej. Na początku pani Fergi się tak niemiłosiernie męczy z tą piosenką, że aż odstarsza. Później już tak w uszy ten kicz nie wali, ale jednak jakoś nadal nie uważam tej piosenki za wypał. A szkoda...

W ankiecie dałem piątkę, bo po obliczniu średniej ważonej z ocen wszystkich wyżej wymienionych utworów, w przybliżeniu do jedności wychodzi mi czarno na białym 5. :wariat:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

o nie, nie, nie....zdecydowanie nie ogarniam zadnego z tych kawalkow.

kazdy utwor z osobna zostal odarty z charakteru i zupelnie rozmyty i zamulony.

porazka, za Billie Jean'a czy Beat It to bym oskalpowala, no niech mi ktos powie po co robic cos takiego, jak sie nie ma zupelnie pomyslu na remix, zero koncepcji, zero innowacyjnosci. wymuszone, przerazliwie nudne mixy, w dodatku najlepszych kawalkow z Thriller'a.

The Girl Is Mine mnie smieszy, ale po zastanowieniu to chyba jednak bardziej irytuje :P

jedyny kawalek, ktorego moge sluchac to P.Y.T. , bo przynajmniej najbardziej odbiega od oryginalu, prezentuje troche inne spojrzenie, no i moze WBSS da sie jeszce odsluchac do konca
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

homesick pisze:P.Y.T. , bo przynajmniej najbardziej odbiega od oryginalu
Paradoksalnie to jest właśnie remix pierwowzoru (które można uznać za oryginał) - dema P.Y.T. Natomiast, to co uważaliśmy za oryginał (od roku 1982) - to oryginałem nie było, ale za to porządnie przerobionym kawałkiem z dema. ( glupija )
ps. Matko...mam nadzieję, że niczego nie pomotałam w tym rozumowaniu... :nerwy:

ps' Ok. Już poprawiłam.
Ostatnio zmieniony czw, 31 sty 2008, 13:17 przez cicha, łącznie zmieniany 1 raz.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Pomotałaś, Aniu. Oryginał znany jest nie od 1983, a 1982 roku.

PYT w tej wersji czy w wersji demo znanej z Ultimate C. to właściwie zupełnie inny utwór, niż ten z 1982r. i tak też go traktuję.
Czy ktoś wie, jak w końcu jest z wydaniem deluxe? Rzeczywiście 20 tys. na cały świat? Ktoś to rzucił na początku, teraz ta informacja już nie jest podawana w notkach prasowych, informujących o wydaniu reedycji Thrillera.
Ostatnio zmieniony czw, 31 sty 2008, 13:17 przez kaem, łącznie zmieniany 2 razy.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

hehe.. no to wlasnie wychodzi moja ignorancja i to ze dopiero nadganiam z materialem ;)

w demowkach, niewydanych kawlakach itp, caly czas jestem do tylu, no ale przynajmniej wiem czemu mi sie podoba :]
'the road's gonna end on me.'
ZAQ84

Post autor: ZAQ84 »

Czy ktoś wie, jak w końcu jest z wydaniem deluxe? Rzeczywiście 20 tys. na cały świat?
Ja czytałem na stronce MJ data bank, że 20000 sztuk ma być dostępnych na rynku angielskim (UK).

http://mjdatabank.com/news/actuellement ... ler_25.htm

Odsyłam do newsa z 15 grudnia...

Nie wiem, jak to wygląda u nas :-/
ZAQ
Awatar użytkownika
MJJ

Post autor: MJJ »

Na scenie w Empiku MJ już stoi i czeka na 9 lutego.

Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ