Johnny Depp
- Tiger Lilly
Ja przesłuchałem Soundtrack, i jestem pod wrażeniem. Johnny potwierdza, że jest niesamowicie wszechstronnym aktorem...w musicalach także sie sprawdza, nie mówię już tu o głosie którym mnie zachwycił w utworze "Johanna"...ale o nominacji do Oskara :D. Nie wiem jak u was...ale u mnie jednym z ulubionych filmów z Johnnym to Sekretne Okno, genialna kreacja pisarza chorego na schizofrenię.
- Erna Shorter
- Lokalizacja: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a
Cicha! Dzięki za linki, jesteś the best!!!!!!!! 
Obejrzałam wreszcie "Benny i Joon".
Rewela, bardzo przyjemna komedia obyczajowa.
Naprawdę przyjemnie się ogląda.
Johnny, co prawda odegrał tu rolę drugoplanową, ale za to mistrzowsko, np scena, kiedy robi salto (nie był to jakiś trick?:podejrzliwy:), albo taniec talerzy, czy scena z kapeluszem. Uwielbiam tego faceta, czego on jeszcze nie zrobi.
Podobało mi się, że głównym motywem filmu były przemiany w życiu tych ludzi.
Każdy żył w swoim szarym i monotonnym życiem, aż w końcu zjawił się taki niepozorny Sam i wszystko wywróciło się do góry nogami. Jak pozory czasem mogą mylić. Joon okazała się zwykłą osobą, która też może mieć normalne życie, Sam wcale nie był półgłówkiem, tylko tak naprawdę bardzo nieśmiałym, ale za to szalenie inteligentnym młodym facetem, a Benny, znudzony życiem i nieustanną opieką nad siostrą, stracił poczucie wartości. Bajka dla dorosłych.
Sceny z żelazkiem i robieniem puree z ziemniaków za pomocą paletki, wymiatają!
Ja myślę,że Johnnemu Oskar się należy, chociażby za całokształt. ;)

Obejrzałam wreszcie "Benny i Joon".
Rewela, bardzo przyjemna komedia obyczajowa.
Naprawdę przyjemnie się ogląda.
Johnny, co prawda odegrał tu rolę drugoplanową, ale za to mistrzowsko, np scena, kiedy robi salto (nie był to jakiś trick?:podejrzliwy:), albo taniec talerzy, czy scena z kapeluszem. Uwielbiam tego faceta, czego on jeszcze nie zrobi.
Podobało mi się, że głównym motywem filmu były przemiany w życiu tych ludzi.
Każdy żył w swoim szarym i monotonnym życiem, aż w końcu zjawił się taki niepozorny Sam i wszystko wywróciło się do góry nogami. Jak pozory czasem mogą mylić. Joon okazała się zwykłą osobą, która też może mieć normalne życie, Sam wcale nie był półgłówkiem, tylko tak naprawdę bardzo nieśmiałym, ale za to szalenie inteligentnym młodym facetem, a Benny, znudzony życiem i nieustanną opieką nad siostrą, stracił poczucie wartości. Bajka dla dorosłych.

Sceny z żelazkiem i robieniem puree z ziemniaków za pomocą paletki, wymiatają!

Wiesz,nie byłabym tak sceptycznie nastawiona, filmu jeszcze nie widzieliśmy.Tiger Lilly pisze:Johnny został nominowany do Oscara za najlepsza rolę pierwszoplanową w "Sweeney Todd..." Spodziewałam się po tym filmie najlepszego ale nominacji do Oscara to nie Podejrzliwy
Kurcze,śpiewający Johnny to naprawdę cos. Can't wait to hear/see it. ;)Banan pisze:Ja przesłuchałem Soundtrack, i jestem pod wrażeniem. Johnny potwierdza, że jest niesamowicie wszechstronnym aktorem...w musicalach także sie sprawdza, nie mówię już tu o głosie którym mnie zachwycił w utworze "Johanna"...
Ja absolutnie ubóstwiam "Edwarda Nożycorękiego", natomiast "Sekretne okno" to dobry film, jednak z tego co wiem,to chyba niedoceniony przez kretyn… yyyy krytyków.Banan pisze:ale u mnie jednym z ulubionych filmów z Johnnym to Sekretne Okno, genialna kreacja pisarza chorego na schizofrenię.

- Tiger Lilly
Erna, zrozumiałaś moje słowa opacznie. Jak napisałam, spodziewam się po "Sweeney Todd" wszystkiego, co najlepsze ze względu na poprzednie dokonania aktorsko-reżyserskiego duetu Depp-Burton. Ale oczywiście nie widziałam jeszcze tego filmu, więc nie mogę mieć zdania na temat słuszności nominacji w żadnej z kategorii, w której "Sweeney Todd" je otrzymał. A zatem pisząc, że nie spodziewałam się nominacji dla Johnny'ego miałam na myśli, że Akademia od wielu lat zdawała się nie dostrzegać talentu i świetnych ról tego aktora. I chyba zwątpiłam w to, że się to zmieni. Dlatego jestem bardzo mile zaskoczonaWiesz,nie byłabym tak sceptycznie nastawiona, filmu jeszcze nie widzieliśmy.

When everything starts to fall
So fast that it terrifies you
When will you hit the wall?
Are you gonna learn to fly?
So fast that it terrifies you
When will you hit the wall?
Are you gonna learn to fly?
- Erna Shorter
AAA... w takim razie wybacz kochana. Faktycznie źle Cię zrozumiałam. Zgadzam sie,że Akademia nie dostrzegała Johnnego, ale kto wie, być może w tym roku to się zmieni. Trzymam kciuki,bo Oskar należy mu się.Tiger Lilly pisze:Erna, zrozumiałaś moje słowa opacznie. Jak napisałam, spodziewam się po "Sweeney Todd" wszystkiego, co najlepsze ze względu na poprzednie dokonania aktorsko-reżyserskiego duetu Depp-Burton. Ale oczywiście nie widziałam jeszcze tego filmu, więc nie mogę mieć zdania na temat słuszności nominacji w żadnej z kategorii, w której "Sweeney Todd" je otrzymał. A zatem pisząc, że nie spodziewałam się nominacji dla Johnny'ego miałam na myśli, że Akademia od wielu lat zdawała się nie dostrzegać talentu i świetnych ról tego aktora. I chyba zwątpiłam w to, że się to zmieni. Dlatego jestem bardzo mile zaskoczona
Pozdrawiam

- majkelzawszespoko
ja dużo bardziej cenię złote globy oraz same nominacje do oskarów.Agaa pisze:chociaz nie wiem czy oskar jest wyznacznikiem talentu.
oskar to jest tylko tak dla picu żyby był.
ma wymiar czysto komercyjny, dlatego ostatnimi laty było dużo niespodzianek, lub też nietypowych laureatów. Między innymi wiele nagród poszło w ręce "nieamerykańskie", przy świetnych amerykańskich produkcjach, co pokazuje intencje ludzi akademii.
no wiesz myszaka, pare razy już tak mówiłem ; DAgaa pisze:W tym roku oskar dla Johnnego bedzie
chociaż w tym roku nie ma za dużej konkurencji, może jeszcze Vigo Mortensen może mu podeptać po piętach, się zobaczy : )
? ; DAgaa pisze:Myszaka,nie podrywaj Erny.
Erna czy czujesz się podrywana? ; >
- Erna Shorter
Wiesz też uważam,że Oscary,to nie jest wyznacznik talentu,ale na pewno podsumowanie dorobku, czy też roli danego aktora. Niestety decyduje tu jakaś tam,wyznaczona komisja,a nie widzowie i to jest nie fair.Agaa pisze:W tym roku oskar dla Johnnego bedzie,chociaz nie wiem czy oskar jest wyznacznikiem talentu....wielokrotnie nie zgadzalam sie z werydktami w sprawie tych nagród,no ale coż..
yyy...Agaa pisze:Myszaka,nie podrywaj Erny.

Szczerze?majkelzawszespoko pisze:? ; D
Erna czy czujesz się podrywana? ; >
Nawet mi to do głowy nie przyszło.

Chyba,że to przez tą propozycję pójścia razem do kina,ale przecież to o niczym nie świadczy.

- Kingoosia
To nie z JohnnymSugar pisze:A tak odchodząc od aktorstwa - słyszeliście piosenkę "One" którą wykonał w duecie z Vanessą Paradis? Bardzo ładna

Swoją drogą, Vanessa ma niesamowicie śliczny i delikatny głos.
To, co jest w nas, będzie i wokół nas.
: )
: )
- Erna Shorter
Hmm... a ja byłam przekonana,że to Johnny śpiewa. No cóż...Kingoosia pisze:To nie z Johnnym Podejrzliwy . Spójrz w "About this video".
A propos muzyki:
Amy Anne Band - Johnny Depp
Johnny Depp, you're deep
I'd like to watch you when you sleep
And smell the shirt in which you slept
Johnny Depp
Johnny Depp, you're hip
I'd like to bite your lower lip
And scrunch your Edward Scissor-hair
Johnny bear
You've got tattoos, one said "Winona", I know
But you broke up with her, and now it just says
"Wino"
Johnny Depp, you're cruel
You're the harbinger of drool
Mow my lawn without a shirt
Johnny dirt
John A, John B, John C, John D, John EEEEEEE
Well, you like girls with foreign accents, tiny
waists,
I'm not a waif, but I could love you more than you
would
Probably deserve...
Johnny Depp, you're the bomb
If you'd come to meet my mom
I'd cry a single, salty tear
Johnny dear
John A, John B, John C, John D, John EEEEEE
Wesley Willis - Johnny Depp
You are a rich man
You are a rich rock singer
You are a busy man with the midas touch
I like you a lot in the mix
Johnny Depp
Johnny Depp!
Johnny Depp
Johnny Depp!
You are a working class dog
You are a busy man
You own the Viper Room in Hollywood, California
You can really call the shots
Johnny Depp
Johnny Depp!
Johnny Depp
Johnny Depp!
You are a friend to the end
You are a messiah
You are a great man on a ride
I like you very well in the mix
Johnny Depp
Johnny Depp!
Johnny Depp
Johnny Depp!
No cóż, skoro powstał utwór pt. "Michael Jackson", to czemu nie może powstać pt. "Johnny Depp".

Pierwsza piosenka jest nawet przyjemna,ma zabawny tekst, a druga to totalne jaja.
Miłego słuchania.

- majkelzawszespoko
na temat Johnnego Deppa:
kursy/stawki w Profesjonalu na poszczególnych aktorów nominowanych do oskara:
Daniel Day-Lewis - 1.2
Johnny Depp - 5
George Clooney - 7.5
Viggo Mortensen - 20
Tommy Lee Jones - 27
czyli drogie panie, bukmacherzy największe szanse dają Danielowi Day-Lewis'owi.
ale ciekawy kurs na Johnnego. za każdą postawioną złotówkę, można zarobić 5zł.
a jeszcze ciekawszy na Viggo Mortensena, który zagrał tez świetną rolę i może włączyć się do walki, wtedy za każdą złotówkę, wygrywamy złotych 20.
kursy/stawki w Profesjonalu na poszczególnych aktorów nominowanych do oskara:
Daniel Day-Lewis - 1.2
Johnny Depp - 5
George Clooney - 7.5
Viggo Mortensen - 20
Tommy Lee Jones - 27
czyli drogie panie, bukmacherzy największe szanse dają Danielowi Day-Lewis'owi.
a jeszcze ciekawszy na Viggo Mortensena, który zagrał tez świetną rolę i może włączyć się do walki, wtedy za każdą złotówkę, wygrywamy złotych 20.
- Erna Shorter
Oj tak.Agaa pisze:tiaaaa...druga piosenka ujmuje ciekawym tekstem...

A my i tak wiemy swoje i wiemy, który z nich ma dla nas największą wartość.majkelzawszespoko pisze:czyli drogie panie, bukmacherzy największe szanse dają Danielowi Day-Lewis'owi.

- majkelzawszespoko
mała "ocena" filmu przez kolege, który już widział:
Lenor 9:44:50
ej
Lenor 9:45:02
kosmicznie pop********y jest ten film
Lenor 9:45:08
sweeney todd
Lenor 9:45:25
centralnie aż podjeżdża pod tarantino i martwice mózgu
Lenor 13:33:47
ale nudny jest czasami
Lenor 13:33:55
jak śpiewają po 15 minut i nic sie nie dzieje to idzie przysnąć
Lenor 13:34:21
i jest jedno ujęcie :D centralnie jak w edwardzie nożycorękim :D identyczne:D
czyli dobrze się zapowiada, ; D
Lenor 9:44:50
ej
Lenor 9:45:02
kosmicznie pop********y jest ten film
Lenor 9:45:08
sweeney todd
Lenor 9:45:25
centralnie aż podjeżdża pod tarantino i martwice mózgu
Lenor 13:33:47
ale nudny jest czasami
Lenor 13:33:55
jak śpiewają po 15 minut i nic sie nie dzieje to idzie przysnąć
Lenor 13:34:21
i jest jedno ujęcie :D centralnie jak w edwardzie nożycorękim :D identyczne:D
czyli dobrze się zapowiada, ; D
- Erna Shorter
Ze względu na ten fragment waham się nad pójściem do kina.majkelzawszespoko pisze:centralnie aż podjeżdża pod tarantino i martwice mózgu

Boję się,że moja psychika nie zniesie jakichś, super drastycznych scen.

Czy ktoś kto widział już ten film,może mi mniej więcej przybliżyć jak bardzo krwawe są sceny?japrosic
siadeh_ pisałaś,że być może będziesz miała okazję zobaczyć "Sweeney Todd" wcześniej. Jeśli tak będzie, czekamy na Twoją recenzję.

To z kolei jest bardzo przekonujący argument.majkelzawszespoko pisze:jak śpiewają po 15 minut i nic sie nie dzieje to idzie przysnąć

Ubóstwiam musicale.

mzs dziękuję Ci za te info. Zobaczymy, czy pójdę czy poczekam aż film będę mogła zobaczyć w domu.