Nagrody Grammy

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Buszmen pisze:Nie rozumiem Cie w tym momencie. Napisałem to samo co Ty, nikt z Michaela strony nie mówił o jego pobycie. Za to dużo się mówiło o Tribute to Thriller, a brak tego punktu w programie ma trochę wspólnego z tym, ze chyba Michael miał być. Myślę, że jest to wystarczający powód, żeby to umieścić w tamtym dziale.
Czyli nadal rozmawiamy na różne tematy?
No, OK.
Przy czym ja piszę o tym, że temat został zakończony w chwili, gdy okazało się, że Michael'a tam nie było.
Pozostała dyskusja dotyczyła jego potencjalnego "samobójstwo medialnego", o czym rozmawiano wielokrotnie i nikt nikomu nie broni nadal rozmawiać byleby nie mnożyć wątków, w których to samo zostało napisane już kilkakrotnie.
BadJack pisze:Po pierwsze złośliwy
BadJack pisze:Jackson zamiast płyt wydaje teraz fotki ze studia. No ale i to cieszy hahahaha
Nie pomyślałam, że jesteś tak wrażliwy na złośliwość.....
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
BadJack

Post autor: BadJack »

M.Dż.* pisze:Nie pomyślałam, że jesteś tak wrażliwy na złośliwość.....
remember to always think twice ;-)
Mandey

Post autor: Mandey »

Cztery statuetki Grammy trafiły w tym roku do dawnego frontmana legendy rocka Led Zeppelin, Roberta Planta, występującego w duecie z amerykańską piosenkarką folkową Alison Krauss.

Grammy nazywana jest muzycznym Oscarem. Wyróżnienia przyznano po raz 51. w czasie niedzielnej gali w Los Angeles.
Utwór Planta i Krauss "Please Read the Letter" wyróżniono m.in. jako nagranie roku.
Trzy statuetki zdobyła brytyjska grupa Coldplay za utwór "Viva la Vida". Tyle samo nagród otrzymał amerykański raper Lil Wayne.
Najlepszym debiutem i wokalistką według jurorów okazała się pochodząca z Londynu piosenkarka Adele.
Polacy, którzy znaleźli się na liście nominowanych do Grammy w kategorii najlepszego wykonania chóralnego: dyrektor naczelny i artystyczny Filharmonii Narodowej Antoni Wit oraz kierownik Chóru Filharmonii Narodowej Henryk Wojnarowski, nie otrzymali wyróżnień.

Nagroda Grammy jest przyznawana przez Narodową Akademię Sztuki i Techniki Rejestracji w USA, za wyróżniające się osiągnięcia w muzyce rozrywkowej. Jest jedną z trzech najbardziej znaczących nagród muzycznych przyznawanych co rok.
Nagroda wzięła swoją nazwę od statuetki przyznawanej artystom w formie małego pozłacanego gramofonu. Grammy jest przyznawana w 105 kategoriach i w ponad 30 różnych gatunkach muzycznych.
źródło: PAP

WSZYSCY NOMINOWANI ORAZ ZWYCIĘZCY
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Dodam jeszcze, że Radiohead otrzymali dwie statuetki. I Peter Gabriel również dwie. No i statuetkę otrzymali Ladysmith Black Mambazo, znani z końcowej części Moonwalkera. Madonna, pomimo kilku nominacji, musiała obyć się smakiem.
Dziwi mnie brak nominacji dla A. Keys i Jacka White'a za świetny utwór do nowego Bonda. Ale to może za rok.

Radiohead na żywo na ceremonii rozdania Grammy.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

kaem pisze:Dziwi mnie brak nominacji dla A. Keys i Jacka White'a za świetny utwór do nowego Bonda. Ale to może za rok.
Mhmm...gdy utwór pojawił się w sieci niestety większości nie zachwycił i został mocno skrytykowany. Mnie się podobał zajebiście i żałuje ,że mimo tak głośnego filmu ,piosenka ta przeszła bez większego echa.
daria3891

Post autor: daria3891 »

Głosujcie! :-)
Dla mnie faworytem jest Recovery, Eminema, którego jestem szczęśliwą posiadaczką ;-).
cut that out!
Awatar użytkownika
pLaYmAn

Post autor: pLaYmAn »

Na Michaela przede wszystkim głosować !!!!
Awatar użytkownika
buziaczek

Post autor: buziaczek »

pLaYmAn pisze:Na Michaela przede wszystkim głosować !!!!
Pewnie, że głosujemy.

http://tweeter.faxo.com/53rd_Grammy_Awa ... erformance
Tutaj, też głosujemy. Juz konkretnie na TII.

Pewnie, będzie bitwa między Gagą, a Rihanną z Eminemem, jesli idzie o song. Zobaczymy, kto wyjdzie z największą liczbą statuetek w lutym.
1958 - forever...
ODPOWIEDZ