Artykuły na temat "Thriller"25th Anniv.[koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
calineczka

Post autor: calineczka »

Artykuł bardzo fajny, cieszę się, że powstają takie :)
Jestem bardzo zaskoczona wypowiedzią Agnieszki Chylińskiej.
[*] Forever, Michael

25 czerwca

Słowik podleciał w górę, na lipie zaśpiewał,
zdjął motyla z powietrza,
zniknął ze zdobyczą...
Drzewo szumi, w powietrzu poszukuje zbiega
i zapachem powtarza
melodię słowiczą.

Maria Pawlikowska-Jasnorzewska
Awatar użytkownika
Michael_fan

Post autor: Michael_fan »

Po przeczytaniu takiego artykułu rośnie serce i człowiek cieszy się, że wie, kim jest Michael Jackson! Oby tak dalej - oby prasa pisała tylko takie artykuły :D
P.S. Billie Jean wykonane na imprezie naprawdę robi furorę ;)
Brak słów... [*]
Gone Too Soon...
Jako

Post autor: Jako »

Jestem bardzo zaskoczona wypowiedzią Agnieszki Chylińskiej.
Tak, ja też...ja to myślałem, że ona zawsze metal i rock. A tu zaskok!!!
Artykuł bardzo fajny. No i wreszcie "Billie Jean" a nie "Billy Jean".
Obrazek
Awatar użytkownika
Mistiness

Post autor: Mistiness »

Agnieszka Chylińska pisze:Był niezwykle utalentowanym artystą.
Czyżby Agnieszka nie wierzyła już w moc Michaela?
Miejmy nadzieje, że jeszcze ją zaskoczy.

.
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Czekasz na płytę tej... tyle lat, a ona sobie do rzepy pisze! ;) Niegdyś już zamieszczano na tym forum parę informacji o zdaniu Agnieszki o Michaelu. Na przykład, jedną z jej ulubionych płyt w ogóle była Off the Wall. Teraz widzę, że docenia inny album.

A sama recenzja - bardzo dobra. Trudno zresztą powiedzieć chyba cokolwiek złego o tej płycie. Tak samo jak trudno powiedzieć coś wielce pozytywnego o remiksach - rzeczywiście, im częściej ich słucham, tym jeszcze bardziej zaczynam podziwiać dwudziestopięciolatka.
Mistiness pisze:Czyżby Agnieszka nie wierzyła już w moc Michaela?
Nie ukrywajmy - wiele osób, w tym najwięksi fani sprzed lat, naprawdę przestają w to wierzyć... o ile nie przestali dawno temu. Szczególnie gdy Michael wykonuje, moim zdaniem naprawdę niewielki wysiłek (co za eufemizm!) by pokazać że dalej artystą produktywnym, zachwycającym i pozytywnie nieobliczalnym jest.
Awatar użytkownika
Krejzi_

Post autor: Krejzi_ »

Ciekawy i pozytywny artukuł. Więcej takich
Awatar użytkownika
Krejzi_

Post autor: Krejzi_ »

SILENTIUM pisze:Obrazek
Fajny artukuł:)
Awatar użytkownika
Spearmint

Post autor: Spearmint »

:smiech:
Przepraszam,nie mogę się powstrzymać. :smiech:
W "Tele Tygodniu"? Recenzja "Thrillera"? :smiech:
Do pewnego czasu myślałam,że ta płyta jest majstersztykiem,legendarnym arcydziełem.Dzisiaj myślę o niej jako o opakowanym w ładne pudełeczko zbiorze piosenek.Ha!Komu by się nie spodobały wielkie "Billie Jean","The Girl...","Beat it"?No właśnie...Thriller stracił całą swoją magię,kiedy zauważyłam,że jest niczym więcej niż zawsze dobrze smakującym,odgrzewanym kotletem.No bo kto nie poczuje się głodny na hasła typu "najlepiej sprzedający się album wszechczasów","legendarna płyta muzyki pop"?Ta "recenzja" mnie bardzo rozśmieszyła,bo zdałam sobie sprawę,że np: ot,to zdanie jest niezwykle prawdziwe i myślę tak samo:
Bo "Thriller"(...) to raczej po mistrzowsku przygotowany towar skierowany do szerokich rzesz nabywców niż dzieło sztuki
"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Spearmint pisze:opakowanym w ładne pudełeczko
No co Ty? Przecież to tylko papierowe świecidełko...
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Billy Jean

Post autor: Billy Jean »

POmijając to że każdy z fanów MJ sięgnął już do każdej informacji jaka dawałaby mozliwość nasycenia się wiadomościami na temat jego zycia kariery małżeństwa i dzieci a także skandali-zgadzam się z p. Tomaszem Stańko-Michael musi byc silny jesli chce jeszcze coś znaczyć w tym "szołbiznesie".Być może odcinanie kuponów od "Thrillera" nie jest na to metodą ale dajmy człowiekowi czas.Kochajmy go jak dziecko ale traktujmy jak dorosłego,świadomego swych wyborów człowieka.Jeżeli wizja wspólpracy z którymś z producentów się sprawdzi to życzmy mu powodzenia i nakręcajmy ten przemysł bo o to tu chodzi-by wszyscy byli szczęsliwi.Pani Agnieszka Chylińska stwierdza że Michael nie przewidział iż jego fani-dzieci-kiedyś dorosną i nie będą juz kochac go bezwarunkowo jak małe pieski(bo pewnie o to A Ch chodziło).A może jest tak że to my nie dorośliśmy do tego przekazu i być może dzięki temu że jest on dzieckiem zaklętym w ciele mężczyzny a my wciąż tak bardzo dorośli-Michael będzie mógł uświadamiać kolejnym pokoleniom swój przekaz.Prosty ale genialny w swej prostocie.Mam nadzieje że mnie ktoś zrozumiał a jak nie to pytać i wytłumaczę.Pozdrawiam-fanka MJ
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

który numer? bo ja raczej czytam wszystkie tele tygodnie.
mam chyba jakiś wybrakowany ; D
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
gregoryfx

Post autor: gregoryfx »

Swietny artykul, az sie milo czyta... Kocham Cie Michael !!! :mj:
Michael Jackson - KING OF POP

Michael Jackson żyje, zawsze będzie żyć w naszych sercach...
Awatar użytkownika
Kaarolcia

Post autor: Kaarolcia »

nr 8 (od 22.02 do 28.02) : )
Obrazek
Awatar użytkownika
Spearmint

Post autor: Spearmint »

cicha pisze:No co Ty? Przecież to tylko papierowe świecidełko...
Nie wiem,cóż to za diabelstwo,bo jubileuszowego Thrillera nie kupiłam i nie mam zamiaru.
Łuu,zaczyna się-coraz głośniej o MJ'u.Szkoda tylko,że zamiast chwalić się czymś nowym,promuje ten zakurzony materiał...
"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
Awatar użytkownika
Michael_fan

Post autor: Michael_fan »

A ja kupiłam i jestem bardzo zadowolona. Thriller w formie książeczki jest naprawdę świetnie zrobiony. Michael błyszczy, że aż daje po oczach ;p

A co do "zakurzonego materiału", o którym wspomniała Spearmint małym druczkiem - nie uważam, żeby to był zły pomysł. Thriller dalej elektryzuje ludzi i myślę, że warto pokazać pokoleniu VIVY kim jest Michael Jackson. Jest duża szansa, że zainteresują się jego twórczością, a chyba o to nam chodzi? Przypuszczam, że gdyby najpierw wypuścił na rynek nowy album, mało kto by się pokusił o jego kupno (nie licząc naszej MJowej familii). A wydaje mi się, że rozegranie tego w taki sposób, zwiększy sprzedaż nowego albumu.
Brak słów... [*]
Gone Too Soon...
ODPOWIEDZ