[PLOTKA]Neverland wystawiony na aukcję publiczną 19.03.08
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
[PLOTKA]Neverland wystawiony na aukcję publiczną 19.03.08
Jak donosi portal FOX News - http://www.foxnews.com/story/0,2933,332776,00.html - (a także media Polskie: http://www.dziennik.pl/zycienaluzie/art ... uctwa.html http://www.tvn24.pl/-1,1540347,wiadomosc.html ),
wyznaczono termin aukcji publicznej, w której wystawiona zostanie posiadłość Michaela. Do aukcji ma dojść 19.03.2008, o ile Michael nie spłaci długu (25 milionów dolarów).
Umieszczam w Hyde Parku bo - o ile zdążyłem się zorientować - nie ufamy zbytnio doniesieniom FOX News .
EDIT. Teraz chyba można już umieścić w Faktach:
http://edition.cnn.com/2008/US/02/26/ja ... index.html
wyznaczono termin aukcji publicznej, w której wystawiona zostanie posiadłość Michaela. Do aukcji ma dojść 19.03.2008, o ile Michael nie spłaci długu (25 milionów dolarów).
Umieszczam w Hyde Parku bo - o ile zdążyłem się zorientować - nie ufamy zbytnio doniesieniom FOX News .
EDIT. Teraz chyba można już umieścić w Faktach:
http://edition.cnn.com/2008/US/02/26/ja ... index.html
Proponuję ten temat przerzucić do FAKTÓW w dniu aukcji (jeśli do niej dojdzie), a do tego czasu wszystko się jeszcze może zdarzyć...MJwodzuMJ pisze:EDIT. Teraz chyba można już umieścić w Faktach
;)
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
Gdybym miała te 25 milionów dolarów to bym dała Michelowi bez wahania.
Szkoda, ale mam nadzieję że nie sprzedadzą Neverlandu, bo tam jeszcze nie byłam! a chce! i mam nadzieje że kiedyś się wybiorę i spotkam samego Króla (ahhh...)
Szkoda, ale mam nadzieję że nie sprzedadzą Neverlandu, bo tam jeszcze nie byłam! a chce! i mam nadzieje że kiedyś się wybiorę i spotkam samego Króla (ahhh...)
Gone Too Soon... We see again but not yet, not yet.... in the sky on the better side... I love You My King! Forever:*
I believe that we can change the world... this begun Michael The King Of Pop... help him...
FOREVER! Thank You My King!
I believe that we can change the world... this begun Michael The King Of Pop... help him...
Michael jest zbyt związany z Neverlandem. Pamiętam, że wypowiadał się na temat tego, że pomimo ingerencji Policji w jego prywatny teren nie chce nigdy sprzedać swojego domu. Aukcja ma podobno zawierać wszystko co znajduje się w Neverland, włącznie ze wszystkimi prywatnymi przedmiotami Michaela, nie tylko to "co jest przytwierdzone na stałe" do posiadłości. Jeżeli faktycznie tak się stanie, to dla mnie jest to pierwszy dowód, w który uwierze na to, że Michael faktycznie ma problem z finansami.
I oby się zdarzyło. W sensie, że oby z tą sprawą wyszło to samo co z rzekomym przejęciem Neverlandu przez Jolie i Pitta. Bo jak nie, to wszem i wobec oświadczę, że Michael jackson to kłamczuch. Już nawet angielska Wikipedia podała te informację.cicha pisze:Proponuję ten temat przerzucić do FAKTÓW w dniu aukcji (jeśli do niej dojdzie), a do tego czasu wszystko się jeszcze może zdarzyć...
;)
"I will never sell Neverland! Neverland is me!" Oh ah ohhh...
a może on się chce tego pozbyć... bo i tak już dzieciaków tam nie zaprasza a to bylo m.in pod dzieci budowane. przynajmniej nie będzie miał kosztów utrzymania na głowie... w zameczku w Irlandii niech mieszka. bliżej mamy na kawkęJeżeli faktycznie tak się stanie, to dla mnie jest to pierwszy dowód, w który uwierze na to, że Michael faktycznie ma problem z finansami.
i to jest w tym wszystkim najbardziej niepokojace.Buszmen pisze:Aukcja ma podobno zawierać wszystko co znajduje się w Neverland, włącznie ze wszystkimi prywatnymi przedmiotami Michaela, nie tylko to "co jest przytwierdzone na stałe" do posiadłości. Jeżeli faktycznie tak się stanie, to dla mnie jest to pierwszy dowód, w który uwierze na to, że Michael faktycznie ma problem z finansami.
a problemy z wyplacalnoscia jakies miec musi, bo inaczej nie byloby stawiania wszystkiego na ostrzu noza, albo sprzedalby jeszce jak Neverland byl w swej swietnosci, albo utrzymal go w jako takim stanie uzywalnosci
a nie teraz pozbywal sie go z przymusu gdy niszczeje i gdy stawia mu sie ultimatum.
ale poczekamy zobaczymy.
klamal to w wielu innych kwestiach, a tu jasno powiedzial przeciez, ze to juz nie jest jego dom, nic nie trwa wiecznie, nawet Michael musi dorosnac. niestetyBo jak nie, to wszem i wobec oświadczę, że Michael jackson to kłamczuch.
'the road's gonna end on me.'
Niejednokrotnie rzeczniczka Michaela Jacksona w swoich oswiadczeniach podkreslala ze Michael nie straci Neverlandu,Fox news moim skromnym zdaniem w zadnym wypadku nie jest wiarygodnym zrodlem informacji, tym bardziej ze ta telewizja kieruje korporacja Mardoka.Dopoki nie bedzie nastepnego oswiadczenia Pani Bain w tej sprawie ja uwazam dyskusje na te temat za bezcelowa.Nie mamay zadnego potwiedzenia ze tak sie stanie ze strony rzeczniczki Michaela Jacksona.
Pozdrawiam Wszystlich i dziekuje za uwage.
Przybrana mama Marzeny07
Marzena w pracy w Irllandii
Pozdrawiam Wszystlich i dziekuje za uwage.
Przybrana mama Marzeny07
Marzena w pracy w Irllandii
co do prywatnych rzeczy Michaela to niech nawet nie ważą się ich tknąć.
Każdy ma to co mu się podoba i nie powinno się tego odbierać, raczej 'konfiskowac' w tym wypadku
Jeżeli 'ktoś' (nie wiem kto) kupi posiadłość Michela to nie będzie już to samo i pewnie zrobi coś co by na pewno się Michelowi spodobało.
Każdy ma to co mu się podoba i nie powinno się tego odbierać, raczej 'konfiskowac' w tym wypadku
Jeżeli 'ktoś' (nie wiem kto) kupi posiadłość Michela to nie będzie już to samo i pewnie zrobi coś co by na pewno się Michelowi spodobało.
Gone Too Soon... We see again but not yet, not yet.... in the sky on the better side... I love You My King! Forever:*
No właśnie... to wszystko jest jakieś dziwne. Ani przez moment nie przyszło mi do głowy, że Michael Jackson (tak, tak, ten słynny Michael Jackson!), mógłby mieć jakiekolwiek problemy finansowe. Przy jego dochodach zarzuty o przeogromnych wydatkach związanych z ekstrawagancją, działalnością charytatywną, czy czym tam jeszcze, zawsze zdawały się być bezpodstawne. Gdy dojdzie do tego jeszcze wielkie przywiązanie jakim Michael dażył (daży!) swój niegdysiejszy dom i fakt, że Nibylandia jest, bądź co bądź, pewnym symbolem Króla Popu, trudno było mi uwierzyć w tę medialną nagonkę. Ale teraz, gdy rozpisuje się o nim tyle - w jakimś stopniu - prestiżowych portali (oprócz tego, co podałem w pierwszym poście, dochodzi jeszcze kilka źródeł pokroju USA Today), sam nie wiem co o tym sądzić.Buszmen pisze:Michael jest zbyt związany z Neverlandem. Pamiętam, że wypowiadał się na temat tego, że pomimo ingerencji Policji w jego prywatny teren nie chce nigdy sprzedać swojego domu. Aukcja ma podobno zawierać wszystko co znajduje się w Neverland, włącznie ze wszystkimi prywatnymi przedmiotami Michaela, nie tylko to "co jest przytwierdzone na stałe" do posiadłości. Jeżeli faktycznie tak się stanie, to dla mnie jest to pierwszy dowód, w który uwierze na to, że Michael faktycznie ma problem z finansami.
Z jednej strony - gdyby Neverland nie zmienił właściciela - byłoby wspaniale (jeśli prawdą jest to o czym pisze Busz, że aukcji podlegają przedmioty znajdujące się na terenie Nibylandii, to przejmowanie ich przez nowego właściciela, byłoby mentalnym policzkiem wymierzonym Michaelowi na oczach opini publicznej - bez względu na to jak przyzwoity byłby nowy właściciel).
Z drugiej strony - gdyby nowy właściciel okazał się wspaniałomyślnym przyjacielem naszego idola i Nibylandię oddałby pod zarząd jakiemuś domowi dziecka czy organizacji charytatywnej, to byłoby to piękne podsumowanie funkcji jaką Neverland pełnił gdy jeszcze mieszkał tam Michael.
EDIT.
Problem tkwi w tym, że Pani Bain już w tej sprawie zabierała głos (jeszcze przed podaniem daty aukcji), zaś ostatnio jest mało aktywna (chociażby w sprawie Grammy). Wszystko wskazuje na to, że ogłoszenie o aukcji publicznej pochodzi z jakiejś instytucji w tej sprawie kompetentnej. Natomiast sprawą zajął się nie tylko nieprzychylny Michaelowi FOX News, ale także wiele innych mediów.Marzena07 pisze:Niejednokrotnie rzeczniczka Michaela Jacksona w swoich oswiadczeniach podkreslala ze Michael nie straci Neverlandu,Fox news moim skromnym zdaniem w zadnym wypadku nie jest wiarygodnym zrodlem informacji, tym bardziej ze ta telewizja kieruje korporacja Mardoka.Dopoki nie bedzie nastepnego oswiadczenia Pani Bain w tej sprawie ja uwazam dyskusje na te temat za bezcelowa.Nie mamay zadnego potwiedzenia ze tak sie stanie ze strony rzeczniczki Michaela Jacksona.
W każdym razie - poczekajmy na wynik tego przedstawienia, które trwa już od kilku miesięcy.
- jam_jam_nati