Akon & Michael Jackson - Hold My Hand [koment.]

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Aga_88

Post autor: Aga_88 »

lama_louie pisze:Nie zauważyliście, że robimy się jak tacy jak "antyfani" MJ'a? Oni piszą o Nim brednie, mówią, że jest beznadziejny - my tak samo o Akon'ie. Do Akona nic nie mam, ale wolałabym, żeby MJ zrobił coś sam...
Tez tak uważam..

Fakt, że Akon jakoś do MJ nie pasuje.. Równiez nie podoba mi się ich współpraca, poza tym sam Akon na tym zarabia i wiezie się na Michaelu.. Ale cóż.. Jakoś trzyma się na tym rynku muzycznym, a z tym singelm to jeszcze nic nie wiadomo, więc nie ma się co martwić..
Poczekajmy ;-) ;-)
A co do utworu, to dla mnie nie jest aż taki zły.. nenene
Mandey

Post autor: Mandey »

oj gorąco się zrobiło w temacie Akon & MJ...
Ok. Michaela wola że chce z nim nagrywać... może to i dobrze...
fani maja swoje zdanie...
Akon jest napewno utalentowanym artystą ale mnie bynajmniej jakoś nie rajcuje...
"Smack That" bardzo pusty i debilny text ale muza spoko... vocal on ma taki bardzo afrykański jakby go prosto z Nigerii przywieżli ale mniejsza o to...
Więc musimy sie nijako godzić na jego współpracę z MJ.
...ale ja bynajmniej nie dam złamanego grosza na singla "WBSS 2008" nie ma mowy! Ten kawałek brzmi jak Akon Feat: Michael Jackson a powinno być odwrotnie! Za to oddał bym resztę pieniędzy na singla "For All Time" (który zapewne się nie ukaże) bo tam Król w najwyższej formie... Pozdro For All! ;-)
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
chihiro

Post autor: chihiro »

Mandey pisze:...ale ja bynajmniej nie dam złamanego grosza na singla "WBSS 2008" nie ma mowy! Ten kawałek brzmi jak Akon Feat: Michael Jackson a powinno być odwrotnie!
Wokal Michaela na WBSS jest rewelacyjny i dlatego utwór ten ma dla mnie dużą wartość. Nieistotne, że to tylko parę wersów. Tym większe wrażenie robi, że skontrastowany z koszmarnym głosem Akona, który zresztą śpiewać nie potrafi.

Natomiast Hold My Hand jest w istocie dobrym utworem. lol. Łatwo mogę sobie wyobrazić, że śpiewa go Michael.
To straszne, ale chyba kupię tego singla, jeśli usłyszę tam MJ glupija
thewiz

Post autor: thewiz »

Generalnie bardzo nie podobaja mi sie niektore komentarze odnosnie Akona, za malo konstruktywnej krytyki za duzo brukowego poziomu. Kazdy, kto wypowiada sie w taki sposob o Akonie tudziez innym artyscie odbiera sobie prawo do negowania wypowiedzi innych w podobnym tonie w stosunku do Michaela. Ignorancja jednak czasami jest silniejsza.
Akona osobiscie polubilam, gdy przesluchalam utwor Sorry blame it on me. Generalnie slyszalam go z czestotliwoscia 5x na dzien w radio, wiec musial wpasc mi w ucho glupija. Tekst wlasnie tej piosenki polecam wszystkim uprzedzonym, moze Wasze uprzedzenia w konfrontacji z orginalna wypowiedzia autora zostana w Waszym wlasnych oczach zdewaluowane. Na to licze.
Tak wogole to ostatnio bardzo duzo slucham muzyki na topie, co pozwala mi sie w nieprawdopodobny sposob odprezyc. Chopina mam na specjalne okazje, Akona z Rihanna do duetu na co dzien w celu energetyzowania. :-)
Awatar użytkownika
Megi1975

Post autor: Megi1975 »

A mi się podoba ten kawałek.Fajnie buja.Dodać jeszcze wokal Michaela a będę happy :-)
Obrazek
Dorotka_'_

Post autor: Dorotka_'_ »

Ja lubie Akona. Podobają mi się jego piosenki i głos ;).
I wolę żeby Michael pracował z Akonem niż np. z Madonną :surrender:
Obrazek
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Akon Hoping For Michael Jackson Collaboration On Forthcoming LP, Acquitted

'It's a worldwide record,' says 'Kon, who's releasing his new album in early May.

Akon says it won't be long before his new album hits the shelves.
"We're trying to get it out by the first week of May," he recently told MTV News in Los Angeles. "The album is practically done now. It's called Acquitted."
The singer is hoping the first single will feature Michael Jackson, who he just spent time working with. (While some reports say Jackson has finished recording his part for the track, it was unclear whether all the legal hurdles had been cleared as of press time.)
"It's a worldwide record," Akon said. "The record is so huge. It's too big. [Michael's] the only person I could have collaborated with. The other [songs] on the album are huge though."
Akon has so much music in his catalog that he already has a follow-up to Acquitted mapped out.
"My fourth album is called Double Jeopardy," he revealed. "I'm already on it. It's all set up. If they want all the records now, it would take me 30 days to put it together."
During his talk with MTV News, 'Kon's good friend T-Pain strolled up and began making jokes. The two are supposed to go on tour later this year with the entire Konvict Muzik team. Pain has also been in Atlanta working on an album that's set to drop in the coming months.
Meanwhile, Akon's vocal swagger can be heard on the new 25th-anniversary reissue of Jackson's Thriller, where he remixed "Wanna Be Startin' Somethin'."
"These records are timeless," he said. "They can go on forever. It's easy, because a lot of stuff we are doing now was taken from records back then. We're all sampling, taking ideas from melodies back then. It was real easy for me."

Źródło:

http://www.mtv.com/news/articles/158267 ... akon.jhtml

Cieszę się to może MJ zaśpiewa większość kawałka a Akon tylko z 5 zwrotek :smiech:
cicha pisze:Chyba miałeś na myśli z 5 wersów

Zgadza się :-)
Ostatnio zmieniony wt, 04 mar 2008, 21:48 przez Maro, łącznie zmieniany 1 raz.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Maro pisze:Cieszę się to może MJ zaśpiewa większość kawałka a Akon tylko z 5 zwrotek
Chyba miałeś na myśli z 5 wersów :smiech:
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Patty

Post autor: Patty »

Dorotka_'_ pisze:Ja lubie Akona. Podobają mi się jego piosenki i głos ;).
I wolę żeby Michael pracował z Akonem niż np. z Madonną :surrender:
Własnie 100 procent racji
Nie lubie Madonny...:) Niech nawet na nia nie patrzy...
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

nie no jasne. lepiej z gościem który wziął się nagle z kryminału i nie prezentuje sobią prawie nic, niż z Królową.

spoko.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Dangerous

Post autor: Dangerous »

Królowa? Czy prowokatorka?
A ktos taki jak Akon gość z "kryminału" niema prawa zaistnieć? To jest straszne co wypisujesz. Niech MJ sam sprubuje powrócić.
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

Dangerous pisze:Królowa? Czy prowokatorka?
Michael Jackson Krol? czy Prowokator Manipulator i swietny marketingowiec ? hmm?
talentem Madonnie do Jacksona daleko, ale duet z nia to by bylo cos przez duze C i z gwiazdami tego sortu powinien sie MJ prowadzac. a z Akonem to tylko przysluga dobrego wujka, zeby ladnie jego nazwisko na plycie wygladalo.
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
eworrra

Post autor: eworrra »

Xscape pisze:Gdyby Akon był naprawdę słaby nie miał by takiej pozycji jaką ma teraz na rynku. Niestety albo nawet stety trzeba sobie wbić do łba ,że jedyną osobą która może pomóc wrócić Michaelowi na "tron" są włąśnie wszystkie te osoby które dziś królują na muzycznych listach przebojów. Wśród nich jest takze akon.
Pozwolę sobie użyć słów Jana Nowickiego "Idole są tacy, jaka jest publiczność.".
Osobiście uważam, że MJ nie potrzebuje pomocy "artystów" pokroju Akona, jeżeli jednak sam Michael stwierdził, że taka pomoc jest niezbędna, to wolę żeby nie wydał już żadnej płyty.
Hey Joe, where you goin' with that gun in your hand?
Hey Joe, I said where you goin' with that gun in your hand?
I'm goin' down to shoot my old lady
You know I caught her messin' 'round with another man.
Huh! And that ain't too cool.
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

eworrra pisze: Osobiście uważam, że MJ nie potrzebuje pomocy "artystów" pokroju Akona, jeżeli jednak sam Michael stwierdził, że taka pomoc jest niezbędna, to wolę żeby nie wydał już żadnej płyty.
:podejrzliwy:

Mnie również owa kolaboracja szczególnie nie zachwyca, ale mimo wszystko - zanim wyda się wyrok, warto najpierw sprawdzić jak Panom wyjdzie to, co zamierzają wspólnymi siłami zrobić...
Madonna też podobno Akonem nie gardzi :)
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Czy już w lipcu usłyszymy kolaboracje Akona z Michaelem?

Za allhiphop.com

http://allhiphop.com/stories/rumors/arc ... 20035.aspx

Akon’s new single features Michael Jackson – YEP! That’s what I am hearing. From what I understand Akon is taking his game to the level above next level and working with the “gloved one.” But what is going to be even more incredible, is they are even going to do a video for this song. Guess when it comes out? Late July. You heard from from the illest to the seed right here. I would LOVE for Mike to come back. It may not be Thriller but I saw about three Michael Jacksons and the BET Awards and its time for the original.

:dance:
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
ODPOWIEDZ