Otoczenie a Michael
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
U mnie w klasie koledzy i koleżanki dosyc szybko się "skapnęli", że słucham MJ-a, chocby po tym, że nie było przerwy kiedy bym nie zrobił Moonwalka lub zanucił jedna z piosenek MIchaela. Zresztą zacząłem cały czas gadac jaki on to jest THE BEST! Nie przejmuję sie ich komentarzami. Bardzo sie wyróżniam spośród mojej grupy przyjaciół. Wszyscy słuchają rocka i metalu, a ja MJ-a. Teraz każdy w szkole mówi "Kamil...aaa ten od Jacksona". Niektórzy mają jakieś dalej komentarze typu "Słuchasz tego pedofila głupiego" wściekam sie wtedy, ale jestem cierpliwy...Tak to właśnie jest u mnie w szkole. Niektóre koleżanki i koledzy chcą sie nauczyc Moonwalka, i pytają o nazwy utworów, bo chcieliby sobie ściągnąc. Ale fajnie, że jestem najlepszym fanem MJ-a e szkole

Od techno można z nudów zdechnąćmaadziulaa pisze:Jak ja słysze techno,to mi sie rzygać chce
U mnie wszyscy raczej wiedzą czego słucham, nigdy tego nie ukrywałem.
Ale jak sie spytam kto śpiewał "Say say say" to nikt nie wie.
A jak sie spytam kto molestował dzieci i sie wybielał to wszyscy "Jackson!!!"

- calineczka
Moja mama lubi kilka jego piosenek, ale mój tata go nie znosi, zawsze kiedy wchodzi do pokoju a ja słucham Michaela, czytam o nim, bądź jestem na forum :P mówi "Znowu ten Jackson, za lekcje byś się lepiej wzięła." Taty niestety jak na razie nie potrafię przekonać do Michaela, ale tak samo było z Mansonem a jednak kupił mi Dvd z koncertem, płytę, koszulkę itp. mam nadzieję, że do MJ'a prędzej czy później też go przekonam.
A reszta rodziny?
Kuzynka złapała bakcyla
, mój wujek go nie lubił i tak jest nadal podobnie z jedna babcią, druga nawet powiedziała mi, kiedy w Tele tygodniu zobaczyła artykuł o Michaelu i czasem mówi do mnie "mały Mike :P" rzadko, ale zdarza się :)
A reszta rodziny?
Kuzynka złapała bakcyla

[*] Forever, Michael
25 czerwca
Słowik podleciał w górę, na lipie zaśpiewał,
zdjął motyla z powietrza,
zniknął ze zdobyczą...
Drzewo szumi, w powietrzu poszukuje zbiega
i zapachem powtarza
melodię słowiczą.
Maria Pawlikowska-Jasnorzewska
25 czerwca
Słowik podleciał w górę, na lipie zaśpiewał,
zdjął motyla z powietrza,
zniknął ze zdobyczą...
Drzewo szumi, w powietrzu poszukuje zbiega
i zapachem powtarza
melodię słowiczą.
Maria Pawlikowska-Jasnorzewska
- maadziulaa
Ja też jestem jedyną fanką MJ'a w szkole za wzgledu na to że chodze do prywatnej,niedawno otwartej szkoły i za wiele klas to tam nie ma
"Wybiela sie i molestuje dzieci"-to są szkody,jakie wyżądzają strony typu pudelek i brukowce:/Współczucie dla tych ludzi

"Wybiela sie i molestuje dzieci"-to są szkody,jakie wyżądzają strony typu pudelek i brukowce:/Współczucie dla tych ludzi

http://unpredictableamateur.deviantart.com/
Zapraszam do oglądania moich zdjęć :)
Dobrze powiedziane.kuba pisze:Ale jak sie spytam kto śpiewał "Say say say" to nikt nie wie.
A jak sie spytam kto molestował dzieci i sie wybielał to wszyscy "Jackson!!!"
Niestety taka jest prawda.
Kiedyś, na lekcji chemii nauczycielka wyszła z klasy i wiadomo- wszyscy zaczęli sobie gadać. No i nagle z sąsiedniej ławki słyszę słowo Michael. Przykuło to moją uwagę i zaczęłam ich podsłuchiwać. Byli to sami chłopcy. I tak jakby się bawili w Michaela. Nagle słyszę hasło: "Kocham dzieci". Dalej pewnie się domyślacie, co było. Pełno śmiechu! Ja tylko spojrzałam na nich i szczerze mówiąc, smutno mi się zrobiło. Na koniec dodam, że nikt nie wie o tym, że słucham Michaela (oprócz koleżanki z ławki).

"Mieszanka pasji, wizji, ekscentryzmu doprowadza do szału i obłędu..."
- maadziulaa
Ja też jestem ciekawa:)Moja klasa nawet nie wiem skąd sie dowiedziala,nigdy nic o Michaelu nie mowilam(no poza koleżanką w ławki,przechodzącą procej Majkelizacji)Ja slucham tylko muzyki,a skąd wiedzą że Michaela??:)(napewno go sluchają tylko nie chcą sie przyznać:P(???czemu to nie wiem)(bo nie wierze,ze gadaliby o nim takie glupoty,nie sluchając go wczesniej)A że slucham Michaela moja klasa nie jest na tyle rozwinieta umyslowo(czytaj jest zacofana kilka(naście)lat)żeby sie skapnąć ze to on śpiewacalineczka pisze:Dlaczego nikt nie wie, chodzi o to, że go nie tolerują i zaczęli by w nieodpowiedni sposób komentować twój gust, czy jest jakiś inny powód?Basia1992 pisze: Na koniec dodam, że nikt nie wie o tym, że słucham Michaela (oprócz koleżanki z ławki).
Pytam tak tylko, z ciekawości

Nie umiem tego inaczej napisać

to teraz ja się wypowiem:
Zauważyłam (na własnym przykładzie też) iż osoby prowadzące tu rozmowę, w większości nastolatkowie/ szkoły podstawowe i gimnazja, mają problem lub są wyśmiewani z powodu Michaela Jacksona. A czy to źle mieć jakiś autorytet, być czyimś fanem?? Odpowiedź chyba jest jasna.
Moja rada: nie zwracajcie uwagi na tych bezmyślnych ludzi- nie wiedzą co tracą
Po co sobie nimi nerwy psuć? (+ te brukowce
)
Pozdro
mia_łłł...
Zauważyłam (na własnym przykładzie też) iż osoby prowadzące tu rozmowę, w większości nastolatkowie/ szkoły podstawowe i gimnazja, mają problem lub są wyśmiewani z powodu Michaela Jacksona. A czy to źle mieć jakiś autorytet, być czyimś fanem?? Odpowiedź chyba jest jasna.
Moja rada: nie zwracajcie uwagi na tych bezmyślnych ludzi- nie wiedzą co tracą
Po co sobie nimi nerwy psuć? (+ te brukowce

Pozdro

Gone Too Soon... We see again but not yet, not yet.... in the sky on the better side... I love You My King! Forever:*
I believe that we can change the world... this begun Michael The King Of Pop... help him...
FOREVER! Thank You My King!
I believe that we can change the world... this begun Michael The King Of Pop... help him...
FOREVER! Thank You My King!
Chodzi o to, że oni są tacy, że gdyby się dowiedzieli o tym, że słucham "pedofila", to mieliby przez długi czas radochęcalineczka pisze:Dlaczego nikt nie wie, chodzi o to, że go nie tolerują i zaczęli by w nieodpowiedni sposób komentować twój gust, czy jest jakiś inny powód?
Pytam tak tylko, z ciekawości

"Mieszanka pasji, wizji, ekscentryzmu doprowadza do szału i obłędu..."
- maadziulaa
Ja bym osiwiała z taką klasą
wspólczuje ,mnie nie obchodzi co o mnie reszta mysli,bo zawsze sie znajdzie ktoś kto bez względu na upodobania bedzie mnie tolerował.(ja myśle:)Jeszcze raz współczuje klasy

- calineczka
Moi znajomi (nawet ci, którzy lubią Michaela) mówią czasem coś złego o nim, żeby mnie zdenerwować. Wiem, że nie przeszkadza im to, że go lubię, kilka osób nawet zmajkelizowałam
i lubią mnie bez względu na to jakiej muzyki słucham. Ludzie w mojej szkole są bardzo tolerancyjni dla wszystkich i szanują osoby które nie są takie jak inni, mają swój gust, styl bycia. Owczy pęd? To nie dla nas...
Basia1992 - mam nadzieję, że w liceum spotkasz bardziej rozumne, tolerancyjne osoby, życzę Ci tego z całego serca

Basia1992 - mam nadzieję, że w liceum spotkasz bardziej rozumne, tolerancyjne osoby, życzę Ci tego z całego serca

Ja takzecalineczka pisze:Basia1992 - mam nadzieję, że w liceum spotkasz bardziej rozumne, tolerancyjne osoby, życzę Ci tego z całego serca

Moja klasa jest ogolnie beznadziejna i nietolerancyjna. Kiedys z moja zmajkelizowana kupela siedzialysmy i ogladalysmy kalendarz z MJ-em. Przyszli nasi 'koledzy' i pytaja czy zglupialysmy. Ja patrze na nich. Oni na kalendarz i smieja sie ze patrzymy na wybielonego faceta ktory jest jakis... (pozwole sobie ocenzurowac slownictwo kolegow :/) I wtedy byl dzwonek. Ja (oczywiscie :D) poszlam robic im awanture. I wiecie jakie pytanie padlo? "Po co go sluchasz skoro nikt inny i tak go nie lubi?"...

Come on baby, take a chance with us.
Come on baby take a chance with us.
And meet me on the back of the Blue Bus,
Doin' a blue rock.
Come on baby take a chance with us.
And meet me on the back of the Blue Bus,
Doin' a blue rock.