Otoczenie a Michael

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Jako

Post autor: Jako »

U mnie w klasie koledzy i koleżanki dosyc szybko się "skapnęli", że słucham MJ-a, chocby po tym, że nie było przerwy kiedy bym nie zrobił Moonwalka lub zanucił jedna z piosenek MIchaela. Zresztą zacząłem cały czas gadac jaki on to jest THE BEST! Nie przejmuję sie ich komentarzami. Bardzo sie wyróżniam spośród mojej grupy przyjaciół. Wszyscy słuchają rocka i metalu, a ja MJ-a. Teraz każdy w szkole mówi "Kamil...aaa ten od Jacksona". Niektórzy mają jakieś dalej komentarze typu "Słuchasz tego pedofila głupiego" wściekam sie wtedy, ale jestem cierpliwy...Tak to właśnie jest u mnie w szkole. Niektóre koleżanki i koledzy chcą sie nauczyc Moonwalka, i pytają o nazwy utworów, bo chcieliby sobie ściągnąc. Ale fajnie, że jestem najlepszym fanem MJ-a e szkole
:mj:
Obrazek
Jako

Post autor: Jako »

Na początku rodzice śmiali się. Mówili nawet,że sie przez niego zmieniłem na gorsze!!! Ale teraz mama to "akceptuje". Ostatnio znalazła w sklepie fedory, i powiedziała, że pojedziemy i mi może fundnac:D
Obrazek
Awatar użytkownika
kuba

Post autor: kuba »

maadziulaa pisze:Jak ja słysze techno,to mi sie rzygać chce
Od techno można z nudów zdechnąć

U mnie wszyscy raczej wiedzą czego słucham, nigdy tego nie ukrywałem.
Ale jak sie spytam kto śpiewał "Say say say" to nikt nie wie.
A jak sie spytam kto molestował dzieci i sie wybielał to wszyscy "Jackson!!!"
Obrazek
Awatar użytkownika
calineczka

Post autor: calineczka »

Moja mama lubi kilka jego piosenek, ale mój tata go nie znosi, zawsze kiedy wchodzi do pokoju a ja słucham Michaela, czytam o nim, bądź jestem na forum :P mówi "Znowu ten Jackson, za lekcje byś się lepiej wzięła." Taty niestety jak na razie nie potrafię przekonać do Michaela, ale tak samo było z Mansonem a jednak kupił mi Dvd z koncertem, płytę, koszulkę itp. mam nadzieję, że do MJ'a prędzej czy później też go przekonam.
A reszta rodziny?
Kuzynka złapała bakcyla :dance: , mój wujek go nie lubił i tak jest nadal podobnie z jedna babcią, druga nawet powiedziała mi, kiedy w Tele tygodniu zobaczyła artykuł o Michaelu i czasem mówi do mnie "mały Mike :P" rzadko, ale zdarza się :)
[*] Forever, Michael

25 czerwca

Słowik podleciał w górę, na lipie zaśpiewał,
zdjął motyla z powietrza,
zniknął ze zdobyczą...
Drzewo szumi, w powietrzu poszukuje zbiega
i zapachem powtarza
melodię słowiczą.

Maria Pawlikowska-Jasnorzewska
Awatar użytkownika
maadziulaa

Post autor: maadziulaa »

Ja też jestem jedyną fanką MJ'a w szkole za wzgledu na to że chodze do prywatnej,niedawno otwartej szkoły i za wiele klas to tam nie ma :-P
"Wybiela sie i molestuje dzieci"-to są szkody,jakie wyżądzają strony typu pudelek i brukowce:/Współczucie dla tych ludzi glupija
http://unpredictableamateur.deviantart.com/
Zapraszam do oglądania moich zdjęć :)
Mandey

Post autor: Mandey »

kuba pisze:A jak sie spytam kto molestował dzieci i sie wybielał to wszyscy "Jackson!!!"
ja bym to troszkę inaczej ujął na twoim miejscu :nerwy:
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Basia1992

Post autor: Basia1992 »

kuba pisze:Ale jak sie spytam kto śpiewał "Say say say" to nikt nie wie.
A jak sie spytam kto molestował dzieci i sie wybielał to wszyscy "Jackson!!!"
Dobrze powiedziane.
Niestety taka jest prawda.

Kiedyś, na lekcji chemii nauczycielka wyszła z klasy i wiadomo- wszyscy zaczęli sobie gadać. No i nagle z sąsiedniej ławki słyszę słowo Michael. Przykuło to moją uwagę i zaczęłam ich podsłuchiwać. Byli to sami chłopcy. I tak jakby się bawili w Michaela. Nagle słyszę hasło: "Kocham dzieci". Dalej pewnie się domyślacie, co było. Pełno śmiechu! Ja tylko spojrzałam na nich i szczerze mówiąc, smutno mi się zrobiło. Na koniec dodam, że nikt nie wie o tym, że słucham Michaela (oprócz koleżanki z ławki).
Obrazek

"Mieszanka pasji, wizji, ekscentryzmu doprowadza do szału i obłędu..."
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

calineczka pisze:"mały Mike :P"
u mnie sie przyjeło "podróba Jacksona" :-/
Obrazek
Awatar użytkownika
maadziulaa

calineczka pisze:
Basia1992 pisze: Na koniec dodam, że nikt nie wie o tym, że słucham Michaela (oprócz koleżanki z ławki).
Dlaczego nikt nie wie, chodzi o to, że go nie tolerują i zaczęli by w nieodpowiedni sposób komentować twój gust, czy jest jakiś inny powód?
Pytam tak tylko, z ciekawości
Ja też jestem ciekawa:)Moja klasa nawet nie wiem skąd sie dowiedziala,nigdy nic o Michaelu nie mowilam(no poza koleżanką w ławki,przechodzącą procej Majkelizacji)Ja slucham tylko muzyki,a skąd wiedzą że Michaela??:)(napewno go sluchają tylko nie chcą sie przyznać:P(???czemu to nie wiem)(bo nie wierze,ze gadaliby o nim takie glupoty,nie sluchając go wczesniej)A że slucham Michaela moja klasa nie jest na tyle rozwinieta umyslowo(czytaj jest zacofana kilka(naście)lat)żeby sie skapnąć ze to on śpiewa glupija
Nie umiem tego inaczej napisać nenene może ktoś zrozumie o co mi chodzi:P
maryska17

Post autor: maryska17 »

to teraz ja się wypowiem:
Zauważyłam (na własnym przykładzie też) iż osoby prowadzące tu rozmowę, w większości nastolatkowie/ szkoły podstawowe i gimnazja, mają problem lub są wyśmiewani z powodu Michaela Jacksona. A czy to źle mieć jakiś autorytet, być czyimś fanem?? Odpowiedź chyba jest jasna.
Moja rada: nie zwracajcie uwagi na tych bezmyślnych ludzi- nie wiedzą co tracą
Po co sobie nimi nerwy psuć? (+ te brukowce :rocky: )

Pozdro ;-) mia_łłł...
Gone Too Soon... We see again but not yet, not yet.... in the sky on the better side... I love You My King! Forever:*

I believe that we can change the world... this begun Michael The King Of Pop... help him...

FOREVER! Thank You My King!
Awatar użytkownika
Basia1992

Post autor: Basia1992 »

calineczka pisze:Dlaczego nikt nie wie, chodzi o to, że go nie tolerują i zaczęli by w nieodpowiedni sposób komentować twój gust, czy jest jakiś inny powód?
Pytam tak tylko, z ciekawości
Chodzi o to, że oni są tacy, że gdyby się dowiedzieli o tym, że słucham "pedofila", to mieliby przez długi czas radochę :surrender: Bo wiecie- jak można słuchać kogoś, kto molestuje niewinne dzieci, kto nie toleruje swojej rasy i przechodzi dziesiątki operacji plastycznych, by się wybielić. U nas jest tak, że trzeba jakoś się dopasować do reszty klasy, by od niej "nie odstawać". A chyba nie ma nic gorszego niż nietolerancja klasy i obmawianie (przynajmniej dla mnie). Kiedyś już miałam podobną sytuację, gdy prawie wszyscy się ode mnie odwrócili i szczerze powiem, że drugi raz nie chcę takiego czegoś przeżywać. Więc postanowiłam Michaela "utrzymać w tajemnicy". Może w liceum zdecyduję się na mówienie otwarcie o swoim guście muzycznym.
Obrazek

"Mieszanka pasji, wizji, ekscentryzmu doprowadza do szału i obłędu..."
Awatar użytkownika
maadziulaa

Ja bym osiwiała z taką klasą :smutek: wspólczuje ,mnie nie obchodzi co o mnie reszta mysli,bo zawsze sie znajdzie ktoś kto bez względu na upodobania bedzie mnie tolerował.(ja myśle:)Jeszcze raz współczuje klasy
Awatar użytkownika
calineczka

Post autor: calineczka »

Moi znajomi (nawet ci, którzy lubią Michaela) mówią czasem coś złego o nim, żeby mnie zdenerwować. Wiem, że nie przeszkadza im to, że go lubię, kilka osób nawet zmajkelizowałam nenene i lubią mnie bez względu na to jakiej muzyki słucham. Ludzie w mojej szkole są bardzo tolerancyjni dla wszystkich i szanują osoby które nie są takie jak inni, mają swój gust, styl bycia. Owczy pęd? To nie dla nas...

Basia1992 - mam nadzieję, że w liceum spotkasz bardziej rozumne, tolerancyjne osoby, życzę Ci tego z całego serca :calus:
Awatar użytkownika
Diana_95

Post autor: Diana_95 »

calineczka pisze:Basia1992 - mam nadzieję, że w liceum spotkasz bardziej rozumne, tolerancyjne osoby, życzę Ci tego z całego serca
Ja takze :calus:
Moja klasa jest ogolnie beznadziejna i nietolerancyjna. Kiedys z moja zmajkelizowana kupela siedzialysmy i ogladalysmy kalendarz z MJ-em. Przyszli nasi 'koledzy' i pytaja czy zglupialysmy. Ja patrze na nich. Oni na kalendarz i smieja sie ze patrzymy na wybielonego faceta ktory jest jakis... (pozwole sobie ocenzurowac slownictwo kolegow :/) I wtedy byl dzwonek. Ja (oczywiscie :D) poszlam robic im awanture. I wiecie jakie pytanie padlo? "Po co go sluchasz skoro nikt inny i tak go nie lubi?"...
:surrender: no jakas porazka. To potwierdza teze ze aby byc fajnym i lubianym wsrod czesci dzisiejszej mlodziezy musisz sie przypodowac reszcie. Mnie to przeraza. Ale... ( :diabel: ) mila rzecza ktora mnie ostatnio spotkala w mojej klasie fanow techna i HH byl kolega ktory zaczal wolac do mnie (dodajmy swiadomie :D) "Majkel"... no cuz. z niektorymi da sie wytrzymac ;-) z reszta-nie.
Come on baby, take a chance with us.
Come on baby take a chance with us.
And meet me on the back of the Blue Bus,
Doin' a blue rock.
Awatar użytkownika
gryff

No tak

Post autor: gryff »

Czasami przezywaja mnie Jackson ale dla mnie to zaszczyt :happy: a tak to czasami mi mowia ze to pedofil nos mu odpada niektorzy sie wysmiewaja ale ja mam to daleko gdzies jeden juz za wysmiewanie sie z Michaela dostal nenene
Obrazek
ODPOWIEDZ