Marshall Bruce Mathers III czyli Eminem

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Emin3m jest dość dobry w swoim fachu,bardzo podoba mi się film 8 mila,lubię do niego wracać.Płyt wszystkich nie przesłuchałem,ale zawsze coś tam wpadało w ucho.Jedynym czym się ośmieszył to teledyskiem do Just Lose It.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
maadziulaa

Post autor: maadziulaa »

Moje koleżanki kiedyś kiedyś nałogowo słuchały Eminema,ale to nie mój typ.Nie mówie,że jest zły.Ma dobre piosenki.
Ja teraz słycham Ne-Yo -Go on girl
http://pl.youtube.com/watch?v=cZHTLUlYAXg Polecam ;-)
http://unpredictableamateur.deviantart.com/
Zapraszam do oglądania moich zdjęć :)
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Jacksomanka pisze:Słuchałam Go od 8 roku życia, bo dopiero wtedy się spostrzegłam że ktoś taki jest. Wtedy byłam nim oczarowana
a co Cię w nim oczarowało w wieku 8 lat?
teksty, technika czy jak? bo nie kumam jak się można zajawić eminemem w wieku 8 lat.

Maro pisze:Jedynym czym się ośmieszył to teledyskiem do Just Lose It.
wiesz... ośmieszył jak ośmieszył. pokazał że jest ignorantem, że nie rózni się od ogółu. kawałek jako kawałek jest bardzo dobry.

calineczka pisze:Mam jego płytę Encore, której bardzo lubię czasem posłuchać.
i to się chwali. tak tak : )

ja generalnie czekam na nową płytę, nad którą em pracuje. jestem pewien że pozamiata.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Sugar

Post autor: Sugar »

Czemu ośmieszył się akurat w tym teledysku? Bo zakpił sobie z Michaela? Nie zauważyłeś że to samo robił wcześniej i pewnie zrobi jeszcze nie raz?

śmieszne.

U mnie Run DMC, Crown Royal wałkuję ;D
Awatar użytkownika
Jacksomanka

Post autor: Jacksomanka »

majkelzawszespoko pisze:a co Cię w nim oczarowało w wieku 8 lat?
Tak naprawdę wszystko zaczęło się od tego że bardzo często jeździłam samochodem z chłopakiem mojej siostry, który kochał głośną muzykę itd.
No i miał tych płyt mnóstwo i zawsze włączał inną, i raz się trafiło na Eminema, długo go słuchałam, po czym dopiero się spytałam kto to ... i tak mogłam go słuchać codziennie, i podkreślam słuchałam hip-hopu, bo chciałam być chłopcem i się przy tym upierałam . Zresztą bylo to w wakacje, a w wakacje jeżdżę na Mazury, i mam domek we wsi, a na przeciwko mamy sąsiadów, gdzie dzieci jest mnóstwo, oczywiście wtedy byłam mała i głupia. Jest tam 3 chłopaków, którzy też mnie w to wkręcili itd.
A oczarowała mnie chyba muzyka, a głębiej się nad tym nie zastanawiałam. ;-)
Living in a rhythm where the minutes working overtime.
Awatar użytkownika
Smooth_b

Post autor: Smooth_b »

majkelzawszespoko pisze:wsłuchaj się.
Tutaj widać jak eminem potrafi perfekcyjnie wejść w bit i to robi wrażenie, ale dla mnie raperami nr jeden zawsze czarni. Ostro tna słowa a wychodzi na odwrót- tak płynnie,ja to uwielbiam.Eminem ma taka barwe, że jak krzyknie głośniej to nieciekawie brzmi. Widać to np kiedy śpiewa w którymś ze swoich kawałków, ale poza tymi momentami podoba mi się jego chłopięcy głos.

A teraz coś z innej beczki http://pl.youtube.com/watch?v=uO_vFuzPJvc
Ciekawy jest moment kiedy Kate i Leo kręcą się wokól własnej osi trzymajac sie za ręce i uwaga- każde kręci się w inną strone. Interesujace.. ;d
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Temat Eminema wałkowany był na tym forum z milion razy... :wariat:
Sugar pisze:
Czemu ośmieszył się akurat w tym teledysku? Bo zakpił sobie z Michaela?
Sugar, nie chodzi o to z kogo ktoś sobie kpi. Chodzi o to jak.
Poza tym czy to była kpina? Baaardzo delikatnie ujęte...
Michael jest doskonałym "materiałem" na parodie, skecze, kabarety i przeróżne gagi, co tam się komu nawinie.
NAPRAWDĘ WSZYSTKO można zrobić z wyczuciem, smakiem, nie rezygnując również z odrobiny INTELIGENTNEJ uszczypliwości.
Nie wplątując w to jednak - nie bójmy się nazwać rzeczy po imieniu, zwykłego chamstwa i prostactwa!
Chciał się "ponabijać" z operacji plastycznych Michaela, "odpadającego" nosa - OK. jestem w stanie bezboleśnie to przełknąć.
Nie on jeden. "Misiek" sam sobie zgotował taki los...
Ale wymiotowanie na kogoś?!
Aluzje do tego, że na skutek nieszczęśliwego wypadku podczas kręcenia reklamy PEPSI Michaelowi zapaliły się włosy i doznał ciężkich poparzeń...
/nikt mi nie wmówi, że Em o tym nie wiedział, że to przypadek :mlotek: /
W końcu ugaszenie tego "pożaru" w muszli sedesowej...

Prowokacja ze strony "kolegi" z branży, tak :zgon: ?
Ciekawe czemu Michael nie stosuje podobnych chwytów...
Naprawdę gorąco współczuję osobom, które pod wpływem teledysku -
Just Lose It /mówię o wizji, nie o piosence / poczuły chęć posiadania płyty Eminema. Nic im już nie pomoże :glupi:

Może i jest dobrym raperem. Mojego szacunku nie ma.

Przepraszam, że znowu rozgrzebałam temat.
Widząc posty fanów Michaela, takie jak ten - napisany przez Sugar.
Posty wskazujące jednoznacznie na to, iż w zachowaniu E. nie widzą NIC nagannego, nie umiem siedzieć cicho :surrender:
Naświetliłam sprawę po swojemu. Oczywiście możesz mieć inne zdanie.
Nie wykluczam, że to ze mną jest "coś" nie tak...
Za wąski wachlarz poczucia humoru mam na przykład :wariat:

Żeby nie było OT
Szatkowanie dyskografii J5 w "Najsłabszym Ogniwie" spowodowało, iż siedzę w tym po uszy :)

Teraz aplikuję sobie album Get It Together
Piosenka: "It's Too Late To Change The Time" :muzyka:
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
sergi13

Post autor: sergi13 »

A dla mnie to faktycznie komercja... bez obrazy oczywiście fanów ;-) W sumie Eminem nieźle wymiata w swoim nowym krążku, naprawdę płyta z przekazem nie da się przejść obok niej obojętnie ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Kachlik

Post autor: Kachlik »

Eh...Eminem..to już nie ten sam człowiek...Kiedyś był całkiem inny..Szczerze?..większość gwiazd zżera komercja... i nic na to nie poradzimy.
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

sergi13 pisze:W sumie Eminem nieźle wymiata w swoim nowym krążku, naprawdę płyta z przekazem nie da się przejść obok niej obojętnie
szczególny przekaz możemy usłyszeć w kawałku Insane ;d

Kachlik pisze:Eminem..to już nie ten sam człowiek...Kiedyś był całkiem inny..Szczerze?
dla mnie trzyma stary poziom, dalej najlepszy nawijacz na kuli ziemskiej.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Kachlik

Post autor: Kachlik »

Rzeczywiście najlepszy jest nadal...ale jednak to już nie to samo.. : )
Awatar użytkownika
editt

Marshall Bruce Mathers III czyli Eminem

Post autor: editt »

Jak wszystkim wiadomo, Eminem jest artystą dośc kontrowersyjnym. Kiedyś nie zbyt interesowałam się jego twórczością, ale juz dawno temu usłyszałam piosenkę "Sing for the moment" i co jakiś czas pojawiałą się ona w mojej głowie. Lubiłam oglądac jego klipy.
W pewnym momencie postanowiłam poznac go bliżej, kupiłam płyty i ... uzalezniłam się od jego muzyki. Jest świetnym artystą, teksty jego piosenek nie są 'grzeczne', ale jest prawdziwy w tym co robi. Oczywiście nie podoba mi się klip w którym nabijał się z Michael'a, zresztą nabijał się z wielu znanych osób.
Em ma wiele świetnych piosenek. Moimi ukochanymi są:
Sing for the moment
Loose yourself
Beautiful
3 a.m.
Hailie's song
White America
Like toy soldiers
Cleanin out my closet
Stan
Mockinbird
Say goodbye Hollywood

Jakie jest wasza opinia o Eminemie? ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Bardzo lubię Eminema, od początku :):) Nie chcę się tutaj za bardzo rozwijać na temat,ale dla tych, którzy strasznie krzywdują,że wyśmiewał MJ czy coś... właśnie za to go lubię! - paradoksalnie tak.Bo to jego styl entertaimnent - zauważcie,że on wyśmiewa każdego, siebie też :D przecież on się przebiera za te karykatury w teledyskach itp. On dobrze wie o co kaman w biznesie, jest inteligentny i umie zainteresować. Poza tym jest jednym z niewielu artystów w dzisiejszych showbiz ,który nie poddaje się prawom wytwórni artystycznych, nie daje sobie narzucać,mówić co ma robić, śpiewać. Nawet jeśli zbratał się z Sony to jestem pewna,że i tak będzie robił swoje, pisał i nagrywał swoje, zachowa swój styl i indywidualność. Albo mu pozwolą albo zerwie kontrakt. Się wie:):)

a btw., jakoś jestem pewna,że jeśli sam Michael oglądał kiedyś jakieś klipy Ema i widział go parodiującego siebie to śmiał się, a nie obrażał.
Ludzie - więcej dystansu do siebie i do sztuki ! :):) Pozdrawiam.

p.s. hm, moje debeściaki Eminema?
Lose Yourself
The Way I Am
Criminal
White America
Business
Without Me
Sing For The Moment
Kill You

;-)
Awatar użytkownika
Trust in me

Post autor: Trust in me »

Niektore utwory Eminema sa fajne np. Stan. Ale to jego parodiowanie gwiazd jest czasem zalosne, a juz z Just lose it podpadl mi calkowicie bo ta parodia Michaela byla niesmaczna i chamska.
Obrazek
Awatar użytkownika
MJ4everify

Post autor: MJ4everify »

Słucham Eminema od 7 roku zycia i wciąż go uwielbiam:) Jednocześnie jestem fanką Mihchaela, bo moim zdaniem jedno nie musi wykluczać drugiego, wystraczy tylko odzielić jedno od drugiego. Warto zauważyć, że i owszem wysmiewa się z wielu gwiazd, ale na tapetę bierze też siebie. Nie raz krytykował się we własnych utworach, on pokazuję po prostu, że trzeba mnieć ten dystans, o którym wspomniała wyżej akaagnes. Dystans do siebie, sztuki, otoczenia i podejścia do życia.
Obrazek
ODPOWIEDZ