Moonwalk, strój ---> wskazówki
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Czesc jestem nowa na forum. Mam powiedzieć jak ucze się moonwalka a więc... Zaczęłam od filmików na youtube a potem jakieś instrukcje w necie. Moonwalk jest niby łatwy ogólnie mi wychodzi, ale nie ma w tym takiej płynności i takiego efektu. Wiecie może o co chodzi ? (Może dlatego, że robie to w skarpetkach...)
[*]
- Lady Justine
Kara1992, zasadniczo to zależy od techniki wykonywania.
Skarpetki? O ile Ci nie spadają to powinno być dobrze, choć przyznam, ze najlepiej się tańczy w butach śliskich (tzn.: bez żadnych anty-poślizgowych podeszew, itd.) a do tego dość twardych (tzn.: z dość sztywną podeszwą, ale nie aż tak bardzo żeby nie można było zgiąć stopy).
Hmm... również podłoże jest ważne. Powinno być w miarę proste. Mi się najlepiej robi na zakupach w sklepie na śliskich kafelkach (tylko trzeba być przygotowanym, że ludzie się dziwią, ze tak dziwnie idziesz cały czas do tyłu) ;]
Popracuj nad techniką robienia, a będziesz mogła moonwalkować "prawie" wszędzie i w miarę płynnie.
Pamiętaj praktyka czyni mistrza.
Pozdrawiam, i życzę powodzenia w szlifowaniu swojego moonwalku
P.S. Mam zamiar w najbliższym czasie nagrać swój własny moonwalkowy filmik. Gdy już będzie to nie zapomnę wam go pokazać
Skarpetki? O ile Ci nie spadają to powinno być dobrze, choć przyznam, ze najlepiej się tańczy w butach śliskich (tzn.: bez żadnych anty-poślizgowych podeszew, itd.) a do tego dość twardych (tzn.: z dość sztywną podeszwą, ale nie aż tak bardzo żeby nie można było zgiąć stopy).
Hmm... również podłoże jest ważne. Powinno być w miarę proste. Mi się najlepiej robi na zakupach w sklepie na śliskich kafelkach (tylko trzeba być przygotowanym, że ludzie się dziwią, ze tak dziwnie idziesz cały czas do tyłu) ;]
Popracuj nad techniką robienia, a będziesz mogła moonwalkować "prawie" wszędzie i w miarę płynnie.
Pamiętaj praktyka czyni mistrza.
Pozdrawiam, i życzę powodzenia w szlifowaniu swojego moonwalku
P.S. Mam zamiar w najbliższym czasie nagrać swój własny moonwalkowy filmik. Gdy już będzie to nie zapomnę wam go pokazać
- lama_louie
http://pl.youtube.com/watch?v=2vGIeeaNYBk
a jak zrobić to, wiem, że to zapewne jest proste, ale sprawia mi więcej problemów od sidewalka, moonwalka, czy obrotów...niby przypatruje sie kilkanaście razy układowi nóg, ale jakoś nie wchodzi mi to do tej łepetyny. Może ktoś uraczyć mnie radami?
a jak zrobić to, wiem, że to zapewne jest proste, ale sprawia mi więcej problemów od sidewalka, moonwalka, czy obrotów...niby przypatruje sie kilkanaście razy układowi nóg, ale jakoś nie wchodzi mi to do tej łepetyny. Może ktoś uraczyć mnie radami?
Ten ruch wbrew pozorom nie jest wcale prosty. Musisz się odbijać nogami na przemian, kiedy prawa noga idzie w bok, to lewa idzie na zewnątrz (pięta), z drugą nogą jest identycznie tylko że odwrotnie. Jeśli tego nie poczujesz (po pierwszych próbach bolą strasznie kostki), to nigdy tego poprawnie nie wykonasz
Obejrzyj ten filmik: http://pl.youtube.com/watch?v=TG3Xz7tWCC0
Tutaj dobrze widać, jednak Ramady wykonuje to troche inaczej.
Obejrzyj ten filmik: http://pl.youtube.com/watch?v=TG3Xz7tWCC0
Tutaj dobrze widać, jednak Ramady wykonuje to troche inaczej.
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
- majkelzawszespoko
Mam prośbę....czy nie wiecie moze jak przyrobić piosenkę The Way You Make Me Feel . Chodzi mi o wykonanie z Britney Spears na 30th. Chodzi mi o wyciczenie publiczności. Dodam,że potrzebuje tego na występ do szkoły.Kumpela ma być Britney,a ja Michaelem Jednak głupio by to wyszło kedy było by słychać publiczność
Uuu...teraz zauważyłem błędy ortograficzne
M.Dż.*--> Edycja postów nie boli....
Uuu...teraz zauważyłem błędy ortograficzne
M.Dż.*--> Edycja postów nie boli....
sergi13, publiką w nagraniu się nie przejmuj.
Jeśli akustyk odpowiednio podprowadzi muzykę (włączy i będzie pogłaśniał do głośności docelowej) nie będzie to tak rażące.
Co więcej, ma to dwie zalety:
- doda Ci skrzydeł, bo trudno odróżnić aplauz z nagrania od rzeczywistego
- możliwe, że zmyli publiczność i pozwoli jej dać się ponieść emocjom, a to tylko z korzyścią dla Ciebie.
Powodzenia w każdym razie
Jeśli akustyk odpowiednio podprowadzi muzykę (włączy i będzie pogłaśniał do głośności docelowej) nie będzie to tak rażące.
Co więcej, ma to dwie zalety:
- doda Ci skrzydeł, bo trudno odróżnić aplauz z nagrania od rzeczywistego
- możliwe, że zmyli publiczność i pozwoli jej dać się ponieść emocjom, a to tylko z korzyścią dla Ciebie.
Powodzenia w każdym razie
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
W sumie zapodam fotkę moich przerobionych mokasynów,pokazywałem pewnemu chłopakowi na n-k bo mnie prosił więc pomyślałem że pokaże i tutaj.
Obcas jest podwójny nowa skóra na podeszwie i obcasie.Trochę już starta bo "dałnowałem" na brukowej na High Street przed CCTV,byłem trochę %%% i pomyślałem że może mnie w tv pokażą
http://img204.imageshack.us/img204/614/ ... 409da1.jpg
Drunk pole doing moonwalk :D
Obcas jest podwójny nowa skóra na podeszwie i obcasie.Trochę już starta bo "dałnowałem" na brukowej na High Street przed CCTV,byłem trochę %%% i pomyślałem że może mnie w tv pokażą
http://img204.imageshack.us/img204/614/ ... 409da1.jpg
Drunk pole doing moonwalk :D
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster