Moonwalk, strój ---> wskazówki

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
MichaelX

Post autor: MichaelX »

http://pl.youtube.com/watch?v=ShT5IBXMX ... re=related

to dla niekumatych jak zrobić spina czyli te obroty
Na zawsze z Michaelem....

"Kiedy ciało jest smutne, serce powoli umiera."
Albert Camus
Awatar użytkownika
MooNi

Post autor: MooNi »

A wie ktoś skąd można nabyć taką koszulę z cekinami jaką zakłada MJ do Billie Jean??
I wish i can move like Michael Jackson!!
Awatar użytkownika
Kara1992

Post autor: Kara1992 »

Czesc jestem nowa na forum. Mam powiedzieć jak ucze się moonwalka a więc... Zaczęłam od filmików na youtube a potem jakieś instrukcje w necie. Moonwalk jest niby łatwy ogólnie mi wychodzi, ale nie ma w tym takiej płynności i takiego efektu. Wiecie może o co chodzi ? (Może dlatego, że robie to w skarpetkach...) :mj:
[*]

Obrazek
Awatar użytkownika
Lady Justine

Post autor: Lady Justine »

Kara1992, zasadniczo to zależy od techniki wykonywania.

Skarpetki? O ile Ci nie spadają to powinno być dobrze, choć przyznam, ze najlepiej się tańczy w butach śliskich (tzn.: bez żadnych anty-poślizgowych podeszew, itd.) a do tego dość twardych (tzn.: z dość sztywną podeszwą, ale nie aż tak bardzo żeby nie można było zgiąć stopy).

Hmm... również podłoże jest ważne. Powinno być w miarę proste. Mi się najlepiej robi na zakupach w sklepie na śliskich kafelkach (tylko trzeba być przygotowanym, że ludzie się dziwią, ze tak dziwnie idziesz cały czas do tyłu) ;]

Popracuj nad techniką robienia, a będziesz mogła moonwalkować "prawie" wszędzie i w miarę płynnie.

Pamiętaj praktyka czyni mistrza.

Pozdrawiam, i życzę powodzenia w szlifowaniu swojego moonwalku

P.S. Mam zamiar w najbliższym czasie nagrać swój własny moonwalkowy filmik. Gdy już będzie to nie zapomnę wam go pokazać
Obrazek
Awatar użytkownika
lama_louie

Post autor: lama_louie »

Możesz także obejrzeć kawałek Living with MJ, ten kiedy Michael uczy Bashira moonwalka... Daje tam kilka rad o tańcu i moonwalku, takich jak np. "Myślenie jest największym błędem w tańcu. Musisz to poczuć..." i że "suniesz na pięcie, nie odrywasz pięty od ziemi".
Obrazek
Gość

Post autor: Gość »

http://pl.youtube.com/watch?v=2vGIeeaNYBk

a jak zrobić to, wiem, że to zapewne jest proste, ale sprawia mi więcej problemów od sidewalka, moonwalka, czy obrotów...niby przypatruje sie kilkanaście razy układowi nóg, ale jakoś nie wchodzi mi to do tej łepetyny. Może ktoś uraczyć mnie radami?
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

Ten ruch wbrew pozorom nie jest wcale prosty. Musisz się odbijać nogami na przemian, kiedy prawa noga idzie w bok, to lewa idzie na zewnątrz (pięta), z drugą nogą jest identycznie tylko że odwrotnie. Jeśli tego nie poczujesz (po pierwszych próbach bolą strasznie kostki), to nigdy tego poprawnie nie wykonasz ;-)

Obejrzyj ten filmik: http://pl.youtube.com/watch?v=TG3Xz7tWCC0
Tutaj dobrze widać, jednak Ramady wykonuje to troche inaczej.
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

męczyłem się z tym cholerstwem chyba ze 3 lata.
o dziwo nauczyłem się po pijaku.

nie wiem co Ci poradzić, wg mnie cały sekret tkwi w przeniesieniu ciężaru ciała na przednią część stóp.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
sergi13

Post autor: sergi13 »

Mam prośbę....czy nie wiecie moze jak przyrobić piosenkę The Way You Make Me Feel . Chodzi mi o wykonanie z Britney Spears na 30th. Chodzi mi o wyciczenie publiczności. Dodam,że potrzebuje tego na występ do szkoły.Kumpela ma być Britney,a ja Michaelem glupija Jednak głupio by to wyszło kedy było by słychać publiczność :smutek:

Uuu...teraz zauważyłem błędy ortograficzne ;-)

M.Dż.*--> Edycja postów nie boli....
Awatar użytkownika
hope

Post autor: hope »

albo spróbuj z publicznością w tle.
ja ostatnio tańczyłam na apelu "Dangerous" tą "taneczną" wersje z publicznością w tle i nie powiem ... wyszło nieźle.
wszyscy tak szaleli, że nie było słychać szmerów w tle.
gorzej jeżeli ludzie z twojej szkoły raczej nie bawią się w piski na występach ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

sergi13, publiką w nagraniu się nie przejmuj.
Jeśli akustyk odpowiednio podprowadzi muzykę (włączy i będzie pogłaśniał do głośności docelowej) nie będzie to tak rażące.
Co więcej, ma to dwie zalety:
- doda Ci skrzydeł, bo trudno odróżnić aplauz z nagrania od rzeczywistego
- możliwe, że zmyli publiczność i pozwoli jej dać się ponieść emocjom, a to tylko z korzyścią dla Ciebie.
Powodzenia w każdym razie ;-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
mistrz34

Post autor: mistrz34 »

Ja mam pytanie, czy szył ktoś kiedyś albo próbował uszyć rękawiczkę z Billie Jean? Bo tak sobie szyje patrze na ta rękawiczkę i tak mało MJ'owa. Tzn. chodzi mi mniej więcej o jaki kolor cekinów najlepiej posiadać(mam srebrne) i jeszcze słyszałem o koralikach ale nie wiem na ile to prawda. :) :mj:
Awatar użytkownika
hope

Post autor: hope »

ja sobie taką uszyłam !
nie jest trudno. przyszyłam tylko cekiny biało-srebrne wzdłuż w równych liniach. mi wyszła MJowo. twoja też powinna ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

W sumie zapodam fotkę moich przerobionych mokasynów,pokazywałem pewnemu chłopakowi na n-k bo mnie prosił więc pomyślałem że pokaże i tutaj.

Obcas jest podwójny nowa skóra na podeszwie i obcasie.Trochę już starta bo "dałnowałem" na brukowej na High Street przed CCTV,byłem trochę %%% i pomyślałem że może mnie w tv pokażą :smiech: :smiech: :smiech:

http://img204.imageshack.us/img204/614/ ... 409da1.jpg

Drunk pole doing moonwalk :D
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
MJackson

Post autor: MJackson »

Ja widziałam te buty na naszej klasie ale ile mniej więcej kosztują razem z tym podbiciem?
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ