Otoczenie a Michael

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Michael.

Post autor: Michael. »

Ja edukuje koleżanki i kolegów...xD
A jak chcą wiedzieć więcej, wysyłam im e-mailem informacje o tej chorobie, zazwyczaj wierzą....:D
Ale jest taka jedna co twierdzi uparcie, że on sobie skórę wszczepił...I coś pił....chyba ją uduszę, juz parę osób tą głupotą przekonała.... :surrender: :surrender: I co ja mam zrobić? :surrdnder:
Chyba się poddam.....
Ale jest plus, zMajkelizowałam mamę, mówi, że jest ze mnie dumna, że słucham Majkela...Oby taaak dalej...xD
A tata o niczym nie wiem.... nenene Nawet o tym jak tańczę....Co za człowiek, nawet się nie skapnął, że jego córka tańczy, słucha jakiejś mucyki, kupuje sobie plakaty, a jego syn świruje na punkcie Majkela i pisze na wszystkim KING OF POP... :surrender: :surrender: :surrender:

:mj: :mj: :mj: :mj: :mj: :mj:
Obrazek
Love The Cure! :banan:
Awatar użytkownika
derozje

Post autor: derozje »

W moim otoczeniu to wszyscy szanują MJ'a ale takimi fanami jak ja, czy wy nie są jeżeli chodzi o kolegów. A jedna koleżanka ciągle mi wmawia że Michael się wybielał i tak dalej... już jej słuchać nie moge Oo'
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
Awatar użytkownika
Kadia

Post autor: Kadia »

Moja klasa skapnęła się, że słucham Michaela dopiero wczoraj, jak narysowałam Josepha Haydna w stroju z Thrillera na muzyce O.o I dzisiaj do mnie pewien chłopak z klasy "A Michael Jackson lubi dzieci" a wchodząc do sali od religii jeszcze inny kolega "Weź Jackson spadaj stąd". Ów kolega napisał dzisiaj do mnie na GG "Michael to h*j i noob". Ja się pytam (wściekła) niby dlaczego. "Bo tak. Noob jeden" po czym mnie zablokował :smiech:
[*]
Awatar użytkownika
Kadia

Szkoda że mnie bloknął, bo akurat wysyłałam mu video z trasy Dangerous z pytaniem "Umiesz tak tańczyć?"
[*]
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

Szkoda że mnie bloknął, bo akurat wysyłałam mu video z trasy Dangerous z pytaniem "Umiesz tak tańczyć?"
prześlij mi plik i daj jego gg to mu to prześlę z pozdrowieniami od ciebie:D:D:D
Obrazek
Awatar użytkownika
calineczka

Post autor: calineczka »

viva201 pisze:
prześlij mi plik i daj jego gg to mu to prześlę z pozdrowieniami od ciebie:D:D:D
Wszyscy możemy przesłać ;-) Kolega by się zdziwił nenene
Awatar użytkownika
calineczka

Post autor: calineczka »

A dziś mama weszła do pokoju, kiedy leciał Michael i zaczęła tańczyć. Wstałam i zdumiona krzyknęłam, śmiejąc się przy tym : "Mama lubi MJ'a!"
Mama odpowiedziała "A czy ja kiedyś mówiłam, że go nie lubię?"
Ja zdumiona: "Lubisz Michaela, mamo ... ! "
Mama: "Lubię czasem posłuchać dobrej muzyki, ale wielką fanką nie byłam i nie jestem"
Ja: "Ale będziesz, mając taką córkę, zostaniesz fanką."
Mama :"Zobaczymy głuptasie"
[*] Forever, Michael

25 czerwca

Słowik podleciał w górę, na lipie zaśpiewał,
zdjął motyla z powietrza,
zniknął ze zdobyczą...
Drzewo szumi, w powietrzu poszukuje zbiega
i zapachem powtarza
melodię słowiczą.

Maria Pawlikowska-Jasnorzewska
alutka.ka

Post autor: alutka.ka »

U mnie raczej nie ma z tym problemu, bo MJ'a, można powiedzieć, że wyssałam z mlekiem matki. Odkąd pamiętam, u mnie w domu Michaela namiętnie sie słuchało, a wszystkimi procesami rodzice sie emocjonowali
[ tych z 1993 roku, akurat nie pamiętam ;-) ]. Czasem nawet babci, czy dziadkowi zdarza sie nucić Billie Jean, albo Black or White. Większy problem mam jednak ze znajomymi, dla których MJ to zboczeniec i głupek [niestety, tak już jest jak się ślepo wierzy w to, co mówią w TV], oraz moją nauczycielką od polskiego, dla której MJ to pedał [nie wiem skąd u niej taki pogląd! ]. I za wszelką cenę 'kompromituje' mnie przed klasą.
Awatar użytkownika
Jacksomanka

Post autor: Jacksomanka »

Na angielskim byłą kiedyś taka sytuacja:
Rozmawialiśmy o piosenkarzach, idolach etc.
No i ja z Marysią, oczywiście siedząc w jednej ławce, zaczęłyśmy jej gadać, bo akurat na nas padło że my wielbimy MJ'a.
Zaczęła wtedy swoje gadać:
Michael Jackson to jest zły, jak pamiętam jego koncert, to wtedy było dużo ludzi, dużo osób mdlało, a te jego ruchy, to nie jest to co się lubi. :-/
Ja bardziej wolę U2.

Na tym się skończyło, ale jej wersja to jej.
Living in a rhythm where the minutes working overtime.
kostka

Post autor: kostka »

Pokazałam dzisiaj tacie zdjęcia Michaela - mulata - Murzyna. Powiedział coś, co mnie trochę dotknęło:
Tata: I widzisz, jaki przystojny był kiedyś? A jak się zrobił biały to taka pokraka.

I jeszcze wujek nagrywał mi Radio Zet live i powiedział mojej mamie w rozmowie telefonicznej:
Wujek: Jak ona może takiej muzyki słuchać?! Przecież to okropne!

Ale wujkowi wybaczam, bo ma 80 lat :)
Awatar użytkownika
Kadia

A przede wszystkim oczu ;-)

A ja dzisiaj siedząc nad matmą w dużym pokoju postanowiłam zaszaleć i zapuściłam na wieży Thrillera :mj: Robię te lekcje i akurat na Billie Jean wchodzi moja mama (przeciwniczka Michaela) i nagle... Zaczyna sobie nucić i tańczyć :wariat: Ja się jej pytam "Od kiedy ty Jacksona lubisz?" a ona tylko "Z którego to roku piosenka? Bo pamiętam, jak do tego na dyskotekach tańczyłam".

LOL :wariat:

Moja mama i Michael :smiech:
[*]
alutka.ka

Post autor: alutka.ka »

U mnie w klasie jedyna znana piosenka MJ'a to Billie Jean oczywiście. Tylko tyle udało mi się zdziałać, bo na przerwach to tylko jakiś szajs w stylu techno leci. Nawet nie próbowałam z tym walczyć. A o mojej miłości do MJ'a wie dużo osób, bo wiedzą, że w całej szkole, nas, fanów jest tylko trójka ;D
Awatar użytkownika
Dangerous_Dominika

Post autor: Dangerous_Dominika »

Wczoraj z tata ogladalm film, w ktorym grala Janet.

Ja:O w tym filmie gra Janet Jackson
Tata;kto to jest?
ja;siosrta Michaela Jacksona
po kilku minutach
tata;JAnet jest podobna do Michaela
Ja;do Michaela kiedy byl bialy czy czarny?
tata;ogolnie...maja podobne rysy twarzy

Ciekawe skadf moj tata wie jakie rysy ma Michael...z plaktow nie bo jeszcze nie powiesilam po remoncie u mnie w pokoju...hmm..a wiec skad??
"Jestem
Powątpiewaniem w sens
Formą ponad treść
Bywam protestem, planem B
I wlepką w metrze" - HEY
Awatar użytkownika
maadziulaa

Post autor: maadziulaa »

Ja dzisiaj z moją rodzinką oglądałam Moonwalker'a :-)
A kiedy leciało Come together,mój tata powiedział,że zawsze lubił tą piosenkę.Postępy :happy:
http://unpredictableamateur.deviantart.com/
Zapraszam do oglądania moich zdjęć :)
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

Dangerous_Dominika pisze:Ciekawe skadf moj tata wie jakie rysy ma Michael...z plaktow nie bo jeszcze nie powiesilam po remoncie u mnie w pokoju...hmm..a wiec skad??
o tak bo postac Michaela znana jest tylko skromnemu gronu polswiatka i podziemia muzycznego. a twarz kojarza juz tylko nieliczni wtajemniczeni, w koncu to nie on jest najbardziej rozpoznawalana zyjaca istota na ziemi.
'the road's gonna end on me.'
ODPOWIEDZ