Michael zasługuje na utwór pochwalny
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
- Liberian Girl
Michael zasługuje na utwór pochwalny
Muszę napisać wypracowanie na temat: "Który wspołczesny twórca muzyczny zasługuje na utwór pochwalny?". Oczywiście że Michael Jackson na to zasługuje. Potzebuje waszego zdania na ten temat, co zmienił w muzyce? co wprowadził? dlaczego to właśnie on zasługuje na to wg was? itp.
Mam już nawet pomysł ale aby wypracowanie było ciekawsze zależy mi na waszej odpowiedzi
Licze na was
Mam już nawet pomysł ale aby wypracowanie było ciekawsze zależy mi na waszej odpowiedzi
Licze na was
- maadziulaa
Ciekawy temat wypracowania.:)O wiele ciekawszy niż mój"Zachęć ucznia z innej części Polski do odwiedzenia swojego regionu"
No cuż ,ja na razie koncepcji jakoś nie mam :D.Na twoim miejscu napisałabym o teledyskach,o thrillerze i o wykonawcach,którzy go podziwiają i sie wzorują na MJ'u.:)Wiem że nie pomogłam,ale chęci sie liczą:DJa się zabiorę teraz za moje wypracowanie,a Tobie życzę powodzenia
No cuż ,ja na razie koncepcji jakoś nie mam :D.Na twoim miejscu napisałabym o teledyskach,o thrillerze i o wykonawcach,którzy go podziwiają i sie wzorują na MJ'u.:)Wiem że nie pomogłam,ale chęci sie liczą:DJa się zabiorę teraz za moje wypracowanie,a Tobie życzę powodzenia
http://unpredictableamateur.deviantart.com/
Zapraszam do oglądania moich zdjęć :)
Zapraszam do oglądania moich zdjęć :)
- Liberian Girl
Liberian Girl gorąco polecam ci link poniżej zatytułowany...
Poczytaj O Michaelu Jacksonie. Kliknij na to... Tam masz wszystko jak na tacy, pięknie opisane co i dlaczego, jak i po co? Polecam bo to chyba najlepiej opisany Michael jeśli chodzi o ogólno-światową sieć zwaną Internetem po polsku oczywiście
Poczytaj O Michaelu Jacksonie. Kliknij na to... Tam masz wszystko jak na tacy, pięknie opisane co i dlaczego, jak i po co? Polecam bo to chyba najlepiej opisany Michael jeśli chodzi o ogólno-światową sieć zwaną Internetem po polsku oczywiście
- calineczka
Michael dość silnie udziela się charytatywnie, nie jest zarozumiały, tworzy dobrą, uniwersalną muzykę, której słuchają różne pokolenia (jest kultowy, chyba można tak powiedzieć?), wielu ludzi wzoruje się na nim, ma miliony fanów na całym świecie, wszystko co ma, zdobył ciężką pracą, zaangażowniem, oddaniem i uporem. Kocha to co robi, wkłada w to całe serce. Pisze o problemach dzisiejszego świata, namawia do zmiany swojego postępowania, które prowadzi do wojny, głodu itp. Jest wrażliwy i bardzo ludzki.
[*] Forever, Michael
25 czerwca
Słowik podleciał w górę, na lipie zaśpiewał,
zdjął motyla z powietrza,
zniknął ze zdobyczą...
Drzewo szumi, w powietrzu poszukuje zbiega
i zapachem powtarza
melodię słowiczą.
Maria Pawlikowska-Jasnorzewska
25 czerwca
Słowik podleciał w górę, na lipie zaśpiewał,
zdjął motyla z powietrza,
zniknął ze zdobyczą...
Drzewo szumi, w powietrzu poszukuje zbiega
i zapachem powtarza
melodię słowiczą.
Maria Pawlikowska-Jasnorzewska
ja musze na sztuke zrobic referat pt.'muzyka pop z uwaga na michael jacksona'
wszystko ladnie pieknie ale jakbyscie znali jakies ciekawostki czy cos to byloby super.. bo nie chce wszystkiego zywcem z wikipedii..
przepraszam Liberian Girl ze w twoim temacie, ale nie chcialam juz nowego zakladac gdy tematyka jest tak podobna. ;)
wszystko ladnie pieknie ale jakbyscie znali jakies ciekawostki czy cos to byloby super.. bo nie chce wszystkiego zywcem z wikipedii..
przepraszam Liberian Girl ze w twoim temacie, ale nie chcialam juz nowego zakladac gdy tematyka jest tak podobna. ;)
He was always such a nice boy
The quiet one
With good intentions
Respectful to his mother
His life was stole
Now we'll never know
The quiet one
With good intentions
Respectful to his mother
His life was stole
Now we'll never know
- Liberian Girl
Kurczę, ja to mogę sobie tylko pomarzyć o takim temacie wypracowania... Jak ma się wychowawczynię taką jak ja, to jedynym wyjściem jest uzbroić się w cierpliwość i modlić się o lepszą polonistkę w gimnazjum
Szczerze mówiąc... Skoro piszesz o Michaelu, o swoim ulubionym artyście to spróbuj napisać sobie na kartce wszystkie te cechy, za które go cenisz, a później złóż to po prostu w całość Zobaczysz, nawet się nie obejrzysz a napiszesz pracę dzięki której cała klasa zostanie zmajkelizowana
Szczerze mówiąc... Skoro piszesz o Michaelu, o swoim ulubionym artyście to spróbuj napisać sobie na kartce wszystkie te cechy, za które go cenisz, a później złóż to po prostu w całość Zobaczysz, nawet się nie obejrzysz a napiszesz pracę dzięki której cała klasa zostanie zmajkelizowana
[*]
- Streetwalker
Super temat:) Napisz za co ty cenisz Michaela,o nowym stylu jaki wprowadził w tańcu i w muzyce,który naśladują teraz inni piosenkarze.Wspomnij o koncertach,które zawsze były wielkim wydarzeniem w danym kraju,o świetnych teledyskach,o sukcesie Thrillera oczywiście! Koniecznie napisz o jego dobrym serduchu,jak pomaga ludziom,jaki jest wspaniały,o piosenkach które są nie tylko wpadającymi w ucho utworami,ale mają jakieś przesłanie itd. Aaaa czuję,że ja bym się mogła rozpisać w tym temacie jakbym miała takie wypracowanie stworzyć.
Miłej pracy życzę:)
Miłej pracy życzę:)
nasza pani od sztuki po prostu pytala nas o zainteresowania. nie pozwolila mi zrobic referatu tylko o michaelu ale o ogolnie muzyce pop, z uwaga na michaela.. :)Kadia pisze:Kurczę, ja to mogę sobie tylko pomarzyć o takim temacie wypracowania... Jak ma się wychowawczynię taką jak ja, to jedynym wyjściem jest uzbroić się w cierpliwość i modlić się o lepszą polonistkę w gimnazjum
maro chodzi mi o rozne ciekawostki zwiazane nie tylko z michaelem ale ogolnie dotyczace popu i takie ktorych nie mozna znalezc na wikipedii czyli cos poza to ze zrobil thrillera i najdluzszy teledysk swiata i najdrozszy teledysk ale ogolnie o cos co caloksztalcie. nie wiem jak to okreslic
He was always such a nice boy
The quiet one
With good intentions
Respectful to his mother
His life was stole
Now we'll never know
The quiet one
With good intentions
Respectful to his mother
His life was stole
Now we'll never know
Ja bym napisała tak:)
Według mnie artsta,który zasługuje na utwór pochwalny.Jest Michael Jackson- osba o której nigd niegdy nie zapomni.
Artsta ten wszedł w ludzki umysł nie tylko z powodu tego,że tworzy muzyke o której nikt nie zdoała zapomnieć ale równiez przez swoją osobowość,którą powiini naśladować wszyscy współcześni artści.Michael jest to postać której na pewno zabraknie w przyszłości osobą którą bedziemy pamietać.Jedgo dokonań muzycznych żaden artysta jeszcze nie zdołał zrobić i przez długi czas nikt raczej nie pokona.Jego albumy są dowodem na to,że w tym człowieku żyje muzyka która jest jego życiem.Każdy jego album jest lepszy i bardziej doskonałay.A wystepy na żywo są nie zapomniane jeśli ktoś choć raz na nim był to nigdy o nim nie zapomni.Na tych koncetach jest magia która Michael sam tworzy.Układy taneczne i choreografia są tak bardzo dopracowane co światyczy o tym,że człowiek ten bardzo kocha to co robi i dba o każdy szczegół.Michael zasłynoł również z tego jakiim jest człowiekiem we wnątrz.Widać że jest to osoba która potrafi sie dzlielić z ludzmi tego potrzebującymi.Jego serce jest bardzo łaskawe na ludzkie krzywdy.Dowodem tego może być fundacja charytatywna,którą założył.Pieniądze która oddał dziecią mają bardzo durze znaczenie.I wiem,że jest on bardzo dumny z siebie bo jak kiedyś powiedzieł"Muzyka to nie wszystko ja che jeszcze pomogać.To świadczy o bardzo dobrej duszy Michaela.Teksty utworów to nie jest zwykły tekst piosenki jest taki przesłanie-przesłanie o to aby poprawiać swoje złe czyny i walczyć ze złem świata.
Uważam,że Michael Jackson jest to jedyny artysta który załuguje na piosenke pochwalną.Ponieważ iważam że on jest artystą dla którego to co robi jest bardzo ważne.A to moim zdaniem jest najważniejsze:)
Przepraszam na błedy ale tak na szypko pisałam(wiem że beznadziejnie ale takie jest moje zdanie:L)
Według mnie artsta,który zasługuje na utwór pochwalny.Jest Michael Jackson- osba o której nigd niegdy nie zapomni.
Artsta ten wszedł w ludzki umysł nie tylko z powodu tego,że tworzy muzyke o której nikt nie zdoała zapomnieć ale równiez przez swoją osobowość,którą powiini naśladować wszyscy współcześni artści.Michael jest to postać której na pewno zabraknie w przyszłości osobą którą bedziemy pamietać.Jedgo dokonań muzycznych żaden artysta jeszcze nie zdołał zrobić i przez długi czas nikt raczej nie pokona.Jego albumy są dowodem na to,że w tym człowieku żyje muzyka która jest jego życiem.Każdy jego album jest lepszy i bardziej doskonałay.A wystepy na żywo są nie zapomniane jeśli ktoś choć raz na nim był to nigdy o nim nie zapomni.Na tych koncetach jest magia która Michael sam tworzy.Układy taneczne i choreografia są tak bardzo dopracowane co światyczy o tym,że człowiek ten bardzo kocha to co robi i dba o każdy szczegół.Michael zasłynoł również z tego jakiim jest człowiekiem we wnątrz.Widać że jest to osoba która potrafi sie dzlielić z ludzmi tego potrzebującymi.Jego serce jest bardzo łaskawe na ludzkie krzywdy.Dowodem tego może być fundacja charytatywna,którą założył.Pieniądze która oddał dziecią mają bardzo durze znaczenie.I wiem,że jest on bardzo dumny z siebie bo jak kiedyś powiedzieł"Muzyka to nie wszystko ja che jeszcze pomogać.To świadczy o bardzo dobrej duszy Michaela.Teksty utworów to nie jest zwykły tekst piosenki jest taki przesłanie-przesłanie o to aby poprawiać swoje złe czyny i walczyć ze złem świata.
Uważam,że Michael Jackson jest to jedyny artysta który załuguje na piosenke pochwalną.Ponieważ iważam że on jest artystą dla którego to co robi jest bardzo ważne.A to moim zdaniem jest najważniejsze:)
Przepraszam na błedy ale tak na szypko pisałam(wiem że beznadziejnie ale takie jest moje zdanie:L)
- Liberian Girl
- Liberian Girl