Michael Jackson - Thriller: 25th Anniversary Edition

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Jaki remiks umieszczony na tej płycie podoba Ci się najbardziej?

The Girl is Mine 2008 (ft. will.i.am)
43
28%
P.Y.T. (Pretty Young Thing) 2008 (ft. will.i.am)
31
20%
Wanna Be Startin' Somethin' 2008 (ft. Akon)
38
24%
Beat It 2008 (ft. Fergie)
19
12%
Billie Jean (2008 Kanye West mix)
25
16%

Liczba głosów: 156

Maverick

Post autor: Maverick »

Tak, płyta DVD zawiera przerażające treści :)
Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

Moje spostrzeżenia:
1) Ta reedycja chyba brzmi trochę głośniej, niskie tony są głębsze w porównaniu z Thrillerem SE
2) Szkoda, że wycieli bonusowe utwory, które były w poprzedniej reedycji, rozumiem, że w zamian dostajemy kilka remixów, ale równie dobrze, można było zrobić wydanie 2CD+DVD, gdzie na drugiej CD zamieszczone by zostały właśnie te remixy
3) …a co do remixów, to najbardziej podoba mi się „P.Y.T.” i „Wanna Be Startin’ Somethin’” , ten drugi ze względu, że słyszymy tam choć trochę nowego wokalu MJ no i utwór nie stracił na słuchalności. „P.Y.T.” brzmi też fajnie, podoba mi się ten rytm, natomiast uważam, że bardzo stracił utwór „The Girl Is Mine”, nie pasuje taki klimat do tego utworu, chyba, że jestem już tak przesiąknięty oryginalną wersją, że nie potrafię posłuchać tego kawałka obiektywnie, nie porównując do oryginału. „Beat It” i „Billie Jean” to porażka, jak dla mnie … Co do „For All Time” to wszyscy posiadacze TUC go znają, ale tu chyba jest trochę dłuższy niż w poprzednim wydaniu ?
4) Na DVD wszystko co już widzieliśmy, szkoda, że nie dali chociaż całego występu Motown 25 :-/
5) Duży atut tego wydania to super fajna książeczka ( przynajmniej w wydaniu Deluxe ), ładne zdjęcia, staranne wykonanie, ale…no właśnie, kolejne „ale”. Płyty po kilku krotnym wyjęciu i włożeniu zaczynają się rysować, bo są wsuwane w taką prowizoryczną „kopertę”, jakby nie można było tego inaczej rozwiązać :-/

Reasumując, wydanie nie do końca przemyślane. Wiele atutów tej edycji przyćmiewa kilka drobnych niedoróbek, małe ale rażą…
Ta reedycja chyba najbardziej skierowana jest do kogoś kto nie posiada jeszcze w swoim zbiorze tak genialnego albumu jak „Thriller” Michael’a Jackson’a. Dla stałych fanów, którzy mają już po kilka wydań tego krążka, może to być ładny rarytas, ale nie wnosi nic znaczącego, bo to dalej ten sam „Thriller. ;-)
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

oddyssey pisze:Nie jestem dokońca trzeźwy :)
I to mi się podoba ;-)

BTW,ciekawe kiedy wyjdzie singiel WBSS?jeżeli w ogóle taki wyjdzie...

Mnie się widzi taka tracklista:

Obrazek

1.Akon feat. MJ-Wanna Be Startin' Somethin' 2008 single version
2.Akon- Wanna Be Startin' Somethin' demo(już nam znane)
3.Michael Jackson-Wanna Be Startin' Somethin' brand new vocal demo June 2007,1.30:)(MJ śpiewający jedną zwrotkę więcej;))

Sweet Dreams....... ;-)
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Maverick

Maro pisze:Limitowana wersja dwu track'owego singla ze specjalną okładką zostanie wydana we Francji 7 Kwietnia.

Obrazek
:podejrzliwy:

Toż to jakaś makabra... Za przeproszeniem, na pomysł takiej okładki mogli wpaść tylko Francuzi.
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Nie wydaje wam się że MJ powinien być nominowany do Grammy w 2009 roku za tą reedycje? ;-)
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Mandey

Post autor: Mandey »

Maryska17 pisze:nie powinien- tylko musi!
i tyle z mojej strony...
A z jakiego to niby powodu? W jakiej kategorii?
Najlepsza reedycja roku? Żadnej nominacji podejrzewam
nie dostanie bo dwa razy się nie nagradza tego samego albumu...
Chyba że jako reedycje... w co wątpię by była
tam taka kategoria choć mogę się mylić ;-)
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
lebelle

Post autor: lebelle »

Ale za co ma być nominowany do Grammy ?? Za Thriller 25 ? Przeciez to juz odgrzewany kotlet, ktory byl nominowany do Grammy i zdobyl ich aż 8.

A nowy material chyba raczej wszyscy przyznamy (remiksy) nie zasluguja nawet na nominacje.

Nie wiem czy istnieje kategoria NAJLEPSZA REEDYCJA czy cos takiego.
Maverick

Bez obaw... inwencja twórcza w nagradzaniu Michaela gospodarzom rozdań się nie kończy. Jeśli będą chcieli go nagrodzić (ściągnąć na uroczystość, znaczy) to na pewno nie stanie im na przeszkodzie brak kategorii :cool:
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Nie widzę takiej kategorii wśród ubiegłorocznych. Jest best package, ale nawet jakby, przyznanie tej nagrody nie jest pokazywane w czasie antenowym.
Za to Michael ma szansę na polskiego Fryderyka, bo my mamy nagrodę za reedycję.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Maro pisze:Nie wydaje wam się że MJ powinien być nominowany do Grammy w 2009 roku za tą reedycje? ;-)
Maro powiedz, że to pytanie retoryczno-ironiczne ;)
Najbardziej mu potrzebne kolejne nagrody za Thrillera :wariat:
Maverick pisze: Jeśli będą chcieli go nagrodzić (ściągnąć na uroczystość, znaczy)
Nic odkrywczego nie powiem jeśli napiszę, że w przypadku Michaela brakuje jakiejkolwiek synchronizacji.
Zależność pierwszego <=> drugiego & odwrotnie --> po prostu nie istnieje :party:

Inaczej moglibyśmy... :knuje:
kaem pisze:
Za to Michael ma szansę na polskiego Fryderyka, bo my mamy nagrodę za reedycję.
spodziewać się Michaela w PL już w przyszłym roku... ach, już to widzę :cool:

BTW: Dzisiaj (co prawda dopiero w godzinach wieczornych, ale przecież nie napiszę, że jutro... :wariat: ) wręczanie Fryderyków!
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Mandey

Jest CD + DVD,
Są już dwa singielki CD,
Jest... Making Of Thriller kolegi Willy'ego,
Są Podcasty z iTunes...
Będzię książka?... Ja się piszę nawet choćby była po arabsku! ;-)
ps. jak ja bym chciał by tak samo z moją ukochaną "Bad" też tak było... mmmm... rozpływam się
Awatar użytkownika
MJJ

Post autor: MJJ »

Program o tym jak ekipa MTV wciela się w rolę MJ w teledysku THRILLER, przy okazji opowiadając o swoich wspomnieniach z okresu kiedy wyszedł oryginalny THRILLER.
Obrazek
Mandey

Czy może mi ktoś odpowiedzieć dlaczego na iTunes kupując "Thriller 25" dostajemy dodatkowo "Billie Jean (Long Version)", "Thriller (Instrumental Version)", "Billie Jean (Underground Mix)", "Carousel", "Someone In The Dark", "Human Nature (Alternate Version)".
Hm? Czy ktoś może mi to wyjaśnić? Chciałbym zaznaczyć że na iTunes całkowity brak "Got The Hots" :nerwy:
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Mandey pisze:"Human Nature (Alternate Version)"
O. Ktoś słyszał? Czymś się różni od oryginału?
Mandey pisze:iTunes całkowity brak "Got The Hots"
To taki chwyt, żeby podenerwować jeszcze bardziej niejapońskich fanów Michaela Jacksona i przyczynić się do popełnienia niebanalnego wykroczenia w postaci ściągnięcia utworu z sieci, jako że japońskiej edycji Thrillera 25 nie ma nawet nawet na fan.pl. Albo ślepy jestem.
Ostatnio zmieniony pn, 14 kwie 2008, 17:26 przez Pank, łącznie zmieniany 1 raz.
Mandey

Pank pisze:O. Ktoś słyszał? Czymś się różni od oryginału?
Publikowałem to tutaj.. dokladnie tutaj
parę postów od dołu... Znalazłem to w sieci parę tygodni temu.
Różni się troszeczkę ale się różni ;-)
ODPOWIEDZ