Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
Basia1992

Post autor: Basia1992 »

ABC
Obrazek

"Mieszanka pasji, wizji, ekscentryzmu doprowadza do szału i obłędu..."
Awatar użytkownika
kuba

Post autor: kuba »

Get It Together
Obrazek
Awatar użytkownika
malakonserwa

Post autor: malakonserwa »

ABC
Obrazek
thewiz

Post autor: thewiz »

:surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender:

Odpadl moj numer 1

:surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender:

Glos na Get It Together.

Juz nic nie bedzie takie samo....

:surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender:
Awatar użytkownika
Ahsha

Post autor: Ahsha »

Dobra... to teraz... myślę, że jestem zmuszona głowsować na ABC
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Mandey pisze:Kaem ma rzecznika prasowego :smiech::smiech::smiech:
Na to wychodzi... :smiech::smiech::smiech:

Dobra, żarty się skończyły... jestem niepocieszona po ostatniej stracie :surrender:

Wyleciała moja ulubiona płyta :wsciekly:

Wobec tego czas na:
Get It Together!! :snajper:
nie bawię się już w sentymenty...
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
Smooth_b

Post autor: Smooth_b »

Lika hehe biorąc pod uwagę np to:
Lika pisze:Nie chcę umierać!!
to:
Lika pisze:zmasowany atak :>
Lika pisze:... a teraz idę sobie gorączkę zmierzyć, bo chyba mam
albo to:
Lika pisze: :snajper:
nie bawię się już w sentymenty...
lub też treść dowolnego postu Twojej produkcji w tym temacie mam podstawy sadzic ze ta zabawa Cie kiedyś wykończy ;-)
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Właściwie wyklarował się już zwycięzca. Choć kto wie, było już tyle niespodzianek...
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

To może jakieś szybsze zakończenie :knuje: nenene
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
kaem

nocoty. Kibice zespołu Jackson 5 byliby zawiedzeni. Prawda, Wrocławiu?
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

W obronie ABC - Get It Together :knuje:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Szucia

Post autor: Szucia »

jak dla mnie ABC
Obrazek
Awatar użytkownika
Michael.

Post autor: Michael. »

Get it together - ABC musi przetrwać! XD
Obrazek
Love The Cure! :banan:
Maverick

Post autor: Maverick »

Maverick pisze:głosowanie na "ABC", kaem, to cios. Może przesłuchasz jeszcze raz?
kaem pisze:Wiesz... Przesłuchałem wiele razy i naprawdę wiem, co lubię bardziej. Tymczasem zamurowało mnie, jeżeli chodzi o głosy na Looking Through The Windows- dla mnie najlepszej płyty J5. ABC przy niej to Kopciuszek. I miałbym to samo pytanie...
Idąc za radą Twą i swą :] spędziłam ostatnie półtora tygodnia z "Lookin'...". Album jest bardzo dobry, przede wszystkim ze względu na odwagę w skomponowaniu dla chłopców pierwszych dorosłych piosenek. W wokalu Michaela (najwyraźniej w piosence tytułowej) pojawia się coś nowego, chropowatego (czego z kolei nie słychać na "Benie" :knuje: ). Dojrzalej też interpretuje teksty.
"Lookin'..." jest dla mnie jak "Bad". Genialny album z dwoma utworami, które wszystko psują. Nie do przejścia jest dla mnie refren "Doctor My Eyes"... no co to ma być... jakiś nieudany romans z tandetnym musicalem :/ Oraz "To Know" - kwintesencja nijakości. Na szczęście, w przeciwieństwie do "Bad", tutaj te utwory są jeden po drugim i można je za jednym zamachem przerzucić, żeby totalnie odpłynąć do krainy szczęśliwości z "Little Bitty Pretty One".
Maro pisze:To może jakieś szybsze zakończenie
Maro, chcesz kończyć najciekawszą rozgrywkę w historii tej zabawy i odebrać mi ostatnią motywację do wchodzenia na forum?! nenene
/O, właśnie mnie olśniło w kwestii "dlaczego Michael Jackson", który chyba zdetronizuje mój dotychczas ulubiony wątek "Teorie nt. wyglądu powyższego indywiduum". Idę się wypowiedzieć, zaraz wracam!/
/Jestem/

"ABC" kocham. I nijak nie potrafię porównać do "GIT". Po prostu nie mają żadnych punktów wspólnych. Ale muzycznie "GIT" jest dla mnie szczytowym osiągnięciem zespołu. Poza tym jednak, gdybym musiała wybierać, to psychodelia wygrałaby z dziką inwazją słodkości ;) Jak ja się cieszę, że się zdecydowałam stchórzyć i nie muszę przechodzić przez te dramaty wyboru :)
Awatar użytkownika
kaem

Maverick pisze:gdybym musiała wybierać, to psychodelia wygrałaby z dziką inwazją słodkości ;) Jak ja się cieszę, że się zdecydowałam stchórzyć i nie muszę przechodzić przez te dramaty wyboru
Mam tego nie traktować jak głosu na ABC?

Też uważam, że pomimo stosunkowo niedużej frekwencji (spodziewałem się gorszej), to najciekawsza faza tego wątku. Dużo emocji, zaskaujące zwroty, a pomimo to kulturka. I poczucie, że piszemy o czymś, o czym nie każdy ma pojęcie. Jak "coś dla wybranych", a bez snobowania- przecież każdy ma dostęp. Bo do wyborów podchodzę poważnie i nawet znając dobrze te płyty, piłuję je raz jeszcze, by wiedzieć, co lubię bardziej, a co mniej. I jeszcze sprowokowało mnie to do poczytania o poszczególnych płytach w sieci- choćby na ang. wikipedii.

Rozumiem, że płyty trudno dostać, ale nie oszukujmy się, można je mieć, nie kupując- i to dość szybko. Potrzebna motywacja. Ale ok. Nie każdy musi. Można zatrzymać się na znaniu 25% dyskografii Michaela i luzik. Ja na tym nie tracę, a zyskuję.
To tak w nawiązaniu do wypowiedzi thewiz.
Zablokowany