"TV Okay!"...

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.
Awatar użytkownika
Mike

"TV Okay!"...

Post autor: Mike »

Wiecie, co byłem w sklepie i czytająć "Rzeczpospolita"ą to zauważyłem "TV Okay!", na pierwszej stronie gazety zdjęcie Michaela nawet jedno z ładniejszych i napisane po spodem na czerwono Michael Jackson po tem na biało Nie a na żółto Winny. Nie weim czy coś jest w środku bo gazeta z płtyą jest więc w folii, jak ktoś coś bedzie widziała niech mi powie, bo jestem ciekaw czy coś tam napiali o nim czy nie.
Nastepna sprawa, jestem ciekaw czemu napisali żółtym Winny a białym Nie? Czy to coś znaczą te kolory?
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
MJPOWER

Post autor: MJPOWER »

W środku jest jedna strona i dwa zdjęcia (okładka BAD i w czerwonej kamizelce sprzed sądu). Co się tyczy treści to standardzik w stosunku do publikacji, które ukazały się po wyroku.
Awatar użytkownika
Mike

Ok. Thanks. Oh, no! Thanks so much! :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

zeskanuję (chyba już jutro!) i dodam do skanów, które już są pod adresem: www.orca.mila.edu.pl/~r_rynkiewicz/not-guilty-press/
...
Awatar użytkownika
aneta
V.I.P.

Post autor: aneta »

Jest już.
dzięki Rafał :)
Jeśli nie będziesz miłował, nie będziesz żył;
jeśli naprawdę i konsekwentnie ukochasz,
zabiją cię.
~Herbert McCabe
Awatar użytkownika
Mike

Nie wiem co jest ale ta strona mi od początku w ogule nie wchodzi, ciągle mi pokazuje, że strona nie istnieje.
Obrazek
Awatar użytkownika
Yana

Post autor: Yana »

Będąc na mieście widziałam też coś w dzisiejszej Gali. Jest 5 stron, z czego 3 to zajmują zdjęcia.
Awatar użytkownika
girlfriend

Post autor: girlfriend »

Yana pisze:Będąc na mieście widziałam też coś w dzisiejszej Gali. Jest 5 stron, z czego 3 to zajmują zdjęcia.
http://www.gala.pl/gala2/index.jsp?plac ... &page=text
Tutaj mozna tylko poczytać, nie ma fotek niestety :surrender: A po takich słowach:"Podstarzały Piotruś Pan " nie wiem czy warto w ogóle zagłębiać się w lekturę... :surrender: Mam szczerze dość wszystkich mediów... Wychodzę z pracy, idę do domu, zamykam okna i drzwi. Omijam telewizor i radio z daleka. Usiędę do kompa i posłucham ukochanego głosu Michaela, który sprawia, że jest mi lżej...
Ostatnio zmieniony wt, 21 cze 2005, 14:47 przez girlfriend, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Yana

girlfriend pisze:
http://www.gala.pl/gala2/index.jsp?plac ... &page=text
Tutaj mozna tylko poczytać, nie ma fotek niestety :surrender:
Właśnie miałam to dopisac.

Są tam dwa wielkie błędy....
co do daty rozpoczęcia procesu i wysokości kaucji.
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Yana pisze: Są tam dwa wielkie błędy....
co do daty rozpoczęcia procesu i wysokości kaucji.
Dwa wielkie błędy mówisz... hmm... :wariat:
To doprawdy baaardzo łagodne "ujęcie problemu", bo jak dla mnie, to cały artykuł jest jednym WIELKIM błędem - tak się zastanawiam, czy autorka czasem fachowej pomocy nie potrzebuje :wariat:
Najlepiej niech założy "koalicje" :wariat: z tą panią od "Akademi Pana Kleksa" :smiech: glupija
Spotkają się przy kawie - porozmawiają niczym dwie bratnie dusze, przeanalizują to i owo, wnioski powyciągają...
Bosze... :wariat: :surrender:
Awatar użytkownika
Yana

Lika pisze:
Dwa wielkie błędy mówisz... hmm... :wariat:
To doprawdy baaardzo łagodne "ujęcie problemu", bo jak dla mnie, to cały artykuł jest jednym WIELKIM błędem - tak się zastanawiam, czy autorka czasem fachowej pomocy nie potrzebuje :wariat:
No wiesz, przeglądałam tylko pobieżnie.
Awatar użytkownika
MMarjory

Post autor: MMarjory »

http://www.orca.mila.edu.pl/~r_rynkiewi ... 05_3_s.jpg <- to jeden z najokropniejszych artykułów jakie kiedykolwiek przeczytałam o Michaelu! Proponuje go wyrzucuć z tej stronki, jest naprawdę straszny! MJ jest tu przedstawiony jak najgorszy potwór :beksa: jak ja nienawidze takich artykułów!
życie Warszawy pisze: Zaczęło się od operacji plastycznych nosa. Potem chirurdzy zajęli się wysami jego twarzy, która po kolejnych operacjach stawała się coraz bardziej dziewczęca Ostatnim etapem jego metamorfozy było wybielanie skóry. Szacuje się, że łącznie poddał się 150 zabiegom (...) sypia w namiocie tlenowym (...) chłopcy lubią byc dotykani...

I jeszcze taki tekst
życie Warszawy pisze: Bo ten z pozoru dobry, cudowny wieczny dzieciak tak naprawde jest w środku zupełnie inny. Odrażający, zły i niebezpieczy. Może nie z własnej winy, ale jednak...

To tylko niektóre z okropnych fragmentów, których jest tutaj o wiele więcej (cały artykuł jest odrażający). Strasznie mi przykro... jejku, dlaczego ludzie wypisują takie rzeczy, dlaczego tak Go krzywdza? :beksa: Co Mickey im zrobił?
I ani słowa w tym artykule o bezpodstawnych oskarżeniach ani o wyroku NIEWINNY!
:beksa::beksa::beksa:
Strasznie mi przykro, strasznie... To bardzo boli.... :beksa:
Jak można tak bardzo krzywdzić drugiego człowieka... wiem, że powinnam się już przyzwyczaić do takich artykułów, ale ten wydał mi sie wyjątkowo krzywdzący... Ludzie, kto pracuje przy tych gazetach! Czy tam nikt nie ma serca?? :smutek:
Awatar użytkownika
lunatyczka

Post autor: lunatyczka »

:smutek: faktycznie cięzko się to czyta...a dlaczego się tak dzieje? Dlaczego ludzie potrafią tak krzywdzić drugiego człowieka? Częstym powodem jest zawiść, ktora jest cechą bardzo często występującą wsród polskich dziennikarzy. :zly: Pamiętacie jak dziennikarze chcieli zniszczyc Edytę Górniak, i prawie im sie udało. Często to równiez bierze się z tego, ze jesli ktos się od nas bardzo rózni, albo jest w jakiś sposób inny od reszty spełeczeństwa, jesli postępuje nietuzinkowo, jego zachowanie moze wydawac się dziwczanie, to wtedy budzą sie nasze pierwotne instynkty i chęc wykluczenia takiego dziwoloąga z naszego społeczeństwa. Jesli ktos ogladal film "Dogville" ma tam doskonaly przyklad tego mechanizmu.
Co nam pozostaje?
Mozna nie czytać takich rzeczy, po prostu. Albo pisać listy do redakcji takich gazet. Moze za którymś razem się opamiętają.
Mylse ze w innych okolicznosciach Mike na pewno cieszyby się powszechnym szacunkkiem i uznaniem... :knuje: , ale póki co jest inaczej. :smutek:
Pozdrawiam wszystkich!!!
Obrazek
Michael is a beautiful soul.
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

MMarjory pisze:http://www.orca.mila.edu.pl/~r_rynkiewi ... 05_3_s.jpg <- to jeden z najokropniejszych artykułów jakie kiedykolwiek przeczytałam o Michaelu!
Muszę się z Tobą zgodzić :-/
Uprzedzałam jednak, że ten artykuł jest beznadziejny.
Dołączył do pozostałych pozycji tylko dlatego, że znalazł się obok dwóch innych artykułów w "Życiu Warszawy", w dzień po ogłoszeniu wyroku.
Nie chciałam dawać jedynie tych "trochę bardziej pozytywnych", bo to by nie oddało pełnego obrazu szmatławca, jakim jest "Życie Warszawy" (a pomyśleć, że kiedyś nim nie było :-/ ).
Zauważ jednak jedną BARDZO ważną rzecz- artykuł ten był pisany jeszcze przed wyrokiem, a jego autor był przekonany, że Michael pójdzie siedzieć. I to mi poprawia humor, bo kolejny dziennikarz nie śpi teraz po nocach. Dureń! :smiech:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Kermitek

Post autor: Kermitek »

nie odnosicie wrazenia ze oni wypisuja takie bzdury po to by nie wypasc smiesznie w oczach opini publicznej Przypomnijcie sobie w TVN24 wypowiedz zaraz po wyroku pana Holdysa (chyba dobrze pamietam nazwisko - brak mi do nich pamiecia ale cyferki to jak najbardziej pamietam HE) na temat medi i ich znajomosci tamtego prawa , co wszystkim sie podobalo . Przy czym uwazam ze najwiekszym blaznem w opiniach okazalo sie wlasnie TVN.Przypomina mi sie moment pokazania filmu z pierwszego zeznania Gavina, gdy obrona zrezygnowala z rebutal i jak kometowali to owi dziennikarze - cytuje "Nawet obrona sie podala.Przybliza to wyrok skazania Michaela na kare 20 lat wiezienia".A co potem bylo jak zmieniali te soja spiewke He pamietacie to ?!
Dlatego dochodze do wniosku ze to sposob na utrzymanie i wyjscie z sytuacji z twarza
Kultura umożliwia rozkwit najpiękniejszych zdolności człowieka
ODPOWIEDZ