REQ: JACKSONMANIA - wizyta w Polsce'96 - POLSAT - MPEG2/VOB

Tu zamieszczamy i prosimy o materiały graficzne, audio i wideo. Zakaz udostępniania plików wydanych oficjalnie - szczegóły w regulaminie.
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

mjjgirl pisze:To nie jest momupload, to megaupload. Dla mnie jest najlepszy i najszybszy, wiec tu zamiescilam. Jesli nie mozesz sciagnac to mi przykro, nie przekonasz sie wiec ze jakosc po 10 latach z kasety video nadal moze byc bardzo dobra.
Wiem pomyliłem strony. NIe będę już o tym rozmawiał,bo to sensu nie ma, ale jak kiedyś coś dasz na lepsza stronę, i sciagne i bedzie w dobrej jakości a stwierdzisz, ze jest super, to bede wiedział, że jeszcze mało wiesz.
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Mike, do jasnej ciasnej! :war:
Bo mi aż ręka drży nad przyciskiem "ostrzeżenie" :-/
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
mjjgirl

Post autor: mjjgirl »

Mike pisze:
mjjgirl pisze:To nie jest momupload, to megaupload. Dla mnie jest najlepszy i najszybszy, wiec tu zamiescilam. Jesli nie mozesz sciagnac to mi przykro, nie przekonasz sie wiec ze jakosc po 10 latach z kasety video nadal moze byc bardzo dobra.
Wiem pomyliłem strony. NIe będę już o tym rozmawiał,bo to sensu nie ma, ale jak kiedyś coś dasz na lepsza stronę, i sciagne i bedzie w dobrej jakości a stwierdzisz, ze jest super, to bede wiedział, że jeszcze mało wiesz.
Bylabym wdzieczna gdybys wkoncu opuscil ten temat i przestal w nim posylac bo rzeczywiscie to tylko strata czasu. Nie sciagnales pliku, nie wiesz jakiej jest jakosci, dobra a super to duza roznica. Wypowiedz sie po obejrzeniu pliku. I nie mow mi ze malo wiem bo akurat tak sie sklada ze jestem sporo starsza od ciebie a materialami video, ich konwersja, itp zajmuje sie wystarczajaco dlugo i doglebnie. Jestem maniakiem jesli chodzi o jakosc video wiec naprawde daj sobie na luz. Wiem co mowie i bede obstawiac przy swoim. Jest to moja ostateczna odpowiedz na twoje posty, na kolejne naprawde nie bede marnowac czasu, wiec spusc z tonu. Jesli nie zgadzasz sie z moim zdaniem, twoja sprawa, twoj wybor. Nie mam zamiaru sie o to klucic przez nastepne 10 stron tego tematu.
Pozdro
Michael...
Obrazek
Awatar użytkownika
nanek

Post autor: nanek »

czy ktos moze wzuci caly materila z koncertu w polsacie na jaką porzadną strone???
Obrazek
zapraszam http://www.mjtunes.com/ Świetne radio MJ

Nanek- z ŚLĄSKA (HANYS)
Awatar użytkownika
Tomo128

Post autor: Tomo128 »

Wiecie może, gdzie można znaleźć zapis koncertu z Bemowa nagrywanego przez RMF FM oczywiście tylko dźwiękowo?????
Tomo128
Obrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

Wejdź tutaj tam znajdziesz moją relację z koncertu i w jednym z moich postów jest link do pobrania takiej audycji... Początek koncertu plus pierwsze trzy utwory!
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Tomo128

Wielkie dzięki!!!!! Najlepsze: ,,Widać scenę! Nie! To pustynia!" Emocje chyba najbardziej udzielały się komentatorom.
Tomo128
Obrazek
Buszmen

Post autor: Buszmen »

mjjgirl pisze:
Mike pisze:
Bylabym wdzieczna gdybys wkoncu opuscil ten temat i przestal w nim posylac bo rzeczywiscie to tylko strata czasu. Nie sciagnales pliku, nie wiesz jakiej jest jakosci, dobra a super to duza roznica. Wypowiedz sie po obejrzeniu pliku. I nie mow mi ze malo wiem bo akurat tak sie sklada ze jestem sporo starsza od ciebie a materialami video, ich konwersja, itp zajmuje sie wystarczajaco dlugo i doglebnie. Jestem maniakiem jesli chodzi o jakosc video wiec naprawde daj sobie na luz. Wiem co mowie i bede obstawiac przy swoim. Jest to moja ostateczna odpowiedz na twoje posty, na kolejne naprawde nie bede marnowac czasu, wiec spusc z tonu. Jesli nie zgadzasz sie z moim zdaniem, twoja sprawa, twoj wybor. Nie mam zamiaru sie o to klucic przez nastepne 10 stron tego tematu.
Pozdro
A ja jestem po stronie Mike'a i nie będe się kłócił z Wami na słowa, bo to i tak nic widzicie nie daje.
Podam Wam fakty:

1. rozdzielczość VHS to 352x288 dla PAL i 352x240 dla NTSC, a DVD to 720x576 dla systemu PAL i 720x480 dla NTSC
2. kaseta jest nośnikiem analogowym, więc każde odtwarzanie i kopiowanie wiąże się z utratą jakości
3. na VHS dźwięk nagrywany jest analogowo, max 2 kanały (+ charakterystyczny szum), w DVD dźwięk jest cyfrowy i możliwe jest aż 6 kanałów
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

Busz no, chyba nie chcesz powiedzieć, że Twoj rip materiałów z wizyty w Polsce jest najlepszej mozliwej jakości jaką mogłeś osiągnąć z tej kasety. Nie róbmy jaj. Zgrałeś to do formatu bliskiemu vcd i wygląda to jak wyglada, obraz jest skompresowany i wszędzie widać pixle. Gdyby to przegrać z VHS na nagrywarke dvd z jakimiś przyzwitymi ustawieniami to obraz byłby bliski oryginałowi jeśli nie taki sam (czytaj zauważalnie lepszy od Twoich ripów) tyle że pliki zajmowałyby kilka razy więcej niż teraz. Przecież to jest oczywista oczywistość. Nie rozumiem o co tutaj się spierać. Właśnie takiej wersji szukała mjjeyes i w tym sporze zgadzam się ze wszystkim co napisała i jestem po jej stronie. :]
Buszmen

Post autor: Buszmen »

Ja chciałem tylko uzmysłowić, ze VHS nigdy nie będzie lepsze jakościowo DVD i raczej nie można zgranej kasety nazwać, że jest w SUPER jakości.
Awatar użytkownika
Tomo128

Posiada ktoś może cały koncert w Polsce na VHS ??
Tomo128
Obrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

Tomo128 pisze:Posiada ktoś może cały koncert w Polsce na VHS ??
Obawiam się drogi kolego że nie ma takiego szczęśliwca na świecie.
Polsat prawdopodobnie rejestrował występ, ale nigdy nigdzie nie zostało to opublikowane, nawet w swojej telewizji puszczał tylko fragmenty.
A szkoda bo to by dla Nas polskich fanów była niesamowita sprawa!
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Liberian Girl

Post autor: Liberian Girl »

Ja byłam ambitna i napisałam jakiś miesiąc temu meila do polsatu z pytaniem czy posiadają cała relację jednak to tej pory nie uzyskałam odpowiedzi i już raczej nie dostane...
A szkoda bo to by dla Nas polskich fanów była niesamowita sprawa!
Zgadzam się z toba Mandey, że byłoby to coś wspaniałego
mjjgirl

Post autor: mjjgirl »

Willy pisze:Busz no, chyba nie chcesz powiedzieć, że Twoj rip materiałów z wizyty w Polsce jest najlepszej mozliwej jakości jaką mogłeś osiągnąć z tej kasety. Nie róbmy jaj. Zgrałeś to do formatu bliskiemu vcd i wygląda to jak wyglada, obraz jest skompresowany i wszędzie widać pixle. Gdyby to przegrać z VHS na nagrywarke dvd z jakimiś przyzwitymi ustawieniami to obraz byłby bliski oryginałowi jeśli nie taki sam (czytaj zauważalnie lepszy od Twoich ripów) tyle że pliki zajmowałyby kilka razy więcej niż teraz. Przecież to jest oczywista oczywistość. Nie rozumiem o co tutaj się spierać. Właśnie takiej wersji szukała mjjeyes i w tym sporze zgadzam się ze wszystkim co napisała i jestem po jej stronie. :]

Dzieki Willy. A tym ktorzy sadza ze nie mozna miec bardzo dobrej jakosci video uzyskanej z VHS, proponuje sciagniecie mojego ripu TWYMMF zamieszczonego kilka postow wczesniej. Oczywiscie ze nie bedzie to hiper extra jakosc DVD jaka sie otrzymuje na oryginalnych plytach, ale wciaz bardzo dobra.
Michael...
Obrazek
Awatar użytkownika
Tomo128

Na YouTube są tylko ,,The Way You Make Me Feel" i ,,Heal The World" z koncertu z Polski. Hmm, zdawało mi się, że w okolicach 1997-1999 r. Polskat puszczał ten konert w całości. Może się mylę, bo już dokładnie nie pamiętam. Jakby Michael w przyszłości przyjechał do Polski z trasą, to Polsat dla przypomnienia puściłby ;-) :dance:
Tomo128
Obrazek
ODPOWIEDZ