Wiem pomyliłem strony. NIe będę już o tym rozmawiał,bo to sensu nie ma, ale jak kiedyś coś dasz na lepsza stronę, i sciagne i bedzie w dobrej jakości a stwierdzisz, ze jest super, to bede wiedział, że jeszcze mało wiesz.mjjgirl pisze:To nie jest momupload, to megaupload. Dla mnie jest najlepszy i najszybszy, wiec tu zamiescilam. Jesli nie mozesz sciagnac to mi przykro, nie przekonasz sie wiec ze jakosc po 10 latach z kasety video nadal moze byc bardzo dobra.
REQ: JACKSONMANIA - wizyta w Polsce'96 - POLSAT - MPEG2/VOB
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson

http://www.youtube.com/user/ktossomeone

http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Bylabym wdzieczna gdybys wkoncu opuscil ten temat i przestal w nim posylac bo rzeczywiscie to tylko strata czasu. Nie sciagnales pliku, nie wiesz jakiej jest jakosci, dobra a super to duza roznica. Wypowiedz sie po obejrzeniu pliku. I nie mow mi ze malo wiem bo akurat tak sie sklada ze jestem sporo starsza od ciebie a materialami video, ich konwersja, itp zajmuje sie wystarczajaco dlugo i doglebnie. Jestem maniakiem jesli chodzi o jakosc video wiec naprawde daj sobie na luz. Wiem co mowie i bede obstawiac przy swoim. Jest to moja ostateczna odpowiedz na twoje posty, na kolejne naprawde nie bede marnowac czasu, wiec spusc z tonu. Jesli nie zgadzasz sie z moim zdaniem, twoja sprawa, twoj wybor. Nie mam zamiaru sie o to klucic przez nastepne 10 stron tego tematu.Mike pisze:Wiem pomyliłem strony. NIe będę już o tym rozmawiał,bo to sensu nie ma, ale jak kiedyś coś dasz na lepsza stronę, i sciagne i bedzie w dobrej jakości a stwierdzisz, ze jest super, to bede wiedział, że jeszcze mało wiesz.mjjgirl pisze:To nie jest momupload, to megaupload. Dla mnie jest najlepszy i najszybszy, wiec tu zamiescilam. Jesli nie mozesz sciagnac to mi przykro, nie przekonasz sie wiec ze jakosc po 10 latach z kasety video nadal moze byc bardzo dobra.
Pozdro
Michael...

A ja jestem po stronie Mike'a i nie będe się kłócił z Wami na słowa, bo to i tak nic widzicie nie daje.mjjgirl pisze:Bylabym wdzieczna gdybys wkoncu opuscil ten temat i przestal w nim posylac bo rzeczywiscie to tylko strata czasu. Nie sciagnales pliku, nie wiesz jakiej jest jakosci, dobra a super to duza roznica. Wypowiedz sie po obejrzeniu pliku. I nie mow mi ze malo wiem bo akurat tak sie sklada ze jestem sporo starsza od ciebie a materialami video, ich konwersja, itp zajmuje sie wystarczajaco dlugo i doglebnie. Jestem maniakiem jesli chodzi o jakosc video wiec naprawde daj sobie na luz. Wiem co mowie i bede obstawiac przy swoim. Jest to moja ostateczna odpowiedz na twoje posty, na kolejne naprawde nie bede marnowac czasu, wiec spusc z tonu. Jesli nie zgadzasz sie z moim zdaniem, twoja sprawa, twoj wybor. Nie mam zamiaru sie o to klucic przez nastepne 10 stron tego tematu.Mike pisze:Wiem pomyliłem strony. NIe będę już o tym rozmawiał,bo to sensu nie ma, ale jak kiedyś coś dasz na lepsza stronę, i sciagne i bedzie w dobrej jakości a stwierdzisz, ze jest super, to bede wiedział, że jeszcze mało wiesz.mjjgirl pisze:To nie jest momupload, to megaupload. Dla mnie jest najlepszy i najszybszy, wiec tu zamiescilam. Jesli nie mozesz sciagnac to mi przykro, nie przekonasz sie wiec ze jakosc po 10 latach z kasety video nadal moze byc bardzo dobra.
Pozdro
Podam Wam fakty:
1. rozdzielczość VHS to 352x288 dla PAL i 352x240 dla NTSC, a DVD to 720x576 dla systemu PAL i 720x480 dla NTSC
2. kaseta jest nośnikiem analogowym, więc każde odtwarzanie i kopiowanie wiąże się z utratą jakości
3. na VHS dźwięk nagrywany jest analogowo, max 2 kanały (+ charakterystyczny szum), w DVD dźwięk jest cyfrowy i możliwe jest aż 6 kanałów
Busz no, chyba nie chcesz powiedzieć, że Twoj rip materiałów z wizyty w Polsce jest najlepszej mozliwej jakości jaką mogłeś osiągnąć z tej kasety. Nie róbmy jaj. Zgrałeś to do formatu bliskiemu vcd i wygląda to jak wyglada, obraz jest skompresowany i wszędzie widać pixle. Gdyby to przegrać z VHS na nagrywarke dvd z jakimiś przyzwitymi ustawieniami to obraz byłby bliski oryginałowi jeśli nie taki sam (czytaj zauważalnie lepszy od Twoich ripów) tyle że pliki zajmowałyby kilka razy więcej niż teraz. Przecież to jest oczywista oczywistość. Nie rozumiem o co tutaj się spierać. Właśnie takiej wersji szukała mjjeyes i w tym sporze zgadzam się ze wszystkim co napisała i jestem po jej stronie. :]
Obawiam się drogi kolego że nie ma takiego szczęśliwca na świecie.Tomo128 pisze:Posiada ktoś może cały koncert w Polsce na VHS ??
Polsat prawdopodobnie rejestrował występ, ale nigdy nigdzie nie zostało to opublikowane, nawet w swojej telewizji puszczał tylko fragmenty.
A szkoda bo to by dla Nas polskich fanów była niesamowita sprawa!
- Liberian Girl
Willy pisze:Busz no, chyba nie chcesz powiedzieć, że Twoj rip materiałów z wizyty w Polsce jest najlepszej mozliwej jakości jaką mogłeś osiągnąć z tej kasety. Nie róbmy jaj. Zgrałeś to do formatu bliskiemu vcd i wygląda to jak wyglada, obraz jest skompresowany i wszędzie widać pixle. Gdyby to przegrać z VHS na nagrywarke dvd z jakimiś przyzwitymi ustawieniami to obraz byłby bliski oryginałowi jeśli nie taki sam (czytaj zauważalnie lepszy od Twoich ripów) tyle że pliki zajmowałyby kilka razy więcej niż teraz. Przecież to jest oczywista oczywistość. Nie rozumiem o co tutaj się spierać. Właśnie takiej wersji szukała mjjeyes i w tym sporze zgadzam się ze wszystkim co napisała i jestem po jej stronie. :]
Dzieki Willy. A tym ktorzy sadza ze nie mozna miec bardzo dobrej jakosci video uzyskanej z VHS, proponuje sciagniecie mojego ripu TWYMMF zamieszczonego kilka postow wczesniej. Oczywiscie ze nie bedzie to hiper extra jakosc DVD jaka sie otrzymuje na oryginalnych plytach, ale wciaz bardzo dobra.
Michael...

Na YouTube są tylko ,,The Way You Make Me Feel" i ,,Heal The World" z koncertu z Polski. Hmm, zdawało mi się, że w okolicach 1997-1999 r. Polskat puszczał ten konert w całości. Może się mylę, bo już dokładnie nie pamiętam. Jakby Michael w przyszłości przyjechał do Polski z trasą, to Polsat dla przypomnienia puściłby