Beat It autorstwa Fall Out Boy

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

Obecnie więcej jest Michaela w radiui Eska Rock niż na bardziej POPularnych stacjach...a to za sprawa Fall Out Boy i ich coveru BEAT IT...

Mnie sie podoba bardzo :-)

Jak ktos ma ochote to mozna posluchac tutaj

...pzdr
s_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

siadeh_ pisze:Fall Out Boy i ich coveru BEAT IT...
Fall Out Boy składają hołd Michaelowi Jacksonowi

Fall Out Boy przerobił piosenkę Michaela Jacksona "Beat It" i szykuje do niej teledysk, inspirowany klipami gwiazdy popu.

Wokalista grupy, Patrick Stump, potwierdził, że najnowszy teledysk jego grupy jest inspirowany klipami Michaela Jacksona. Zaznaczył jednak, że budżet Fall Out Of Boy przeznaczony na jego kręcenie nie dorównuje pieniądzom, jakie inwestował w produkcję Michael, więc nie jest tak wymyślny.

- Jeżeli Michael Jackson chciałby wrócić, sugeruję mu ten teledysk - powiedział basista formacji Pete Wentz. Muzyk dodał, że król popu powinien pokazać światu, że żyje.

Teledysk do piosenki "Beat It" ma być gotowy w ciągu najbliższych tygodni.

http://muzyka.onet.pl/0,1734822,newsy.html

ps.Pogrubione kursywą,zgadzam się w 100 procentach z tym basistą :surrender:
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
huczek

Post autor: huczek »

to jest miejsce wymiany informacji o coverach. news
Maro pisze: Zaznaczył jednak, że budżet Fall Out Of Boy przeznaczony na jego kręcenie nie dorównuje pieniądzom, jakie inwestował w produkcję Michael, więc nie jest tak wymyślny.
jak dobrze pamiętam z biografii moonwalk, Michael video Beat It nakręcił z własnej kieszeni. Czy to wymagało, aż tak ogromnego budżetu, żeby zwołać garstkę gangsterów i choreografa, operatorów i reżysera? Nie sądzę, żeby Fall Out of Boy miał mniejszy budżet, szczególnie biorąc pod uwagę fakt,ze dzisiejsze, standardowe budżety na teledyski są znacznie wyższe, a dodatkowo można zdziałać więcej dzięki tańszej i łatwiej dostępnej technice (kamery, oświetlenie, montaż).
MJ zresztą gani podejście pt "nie każdy ma budżet Michaela Jacksona". Przede wszystkim liczy się pomysł. Tu chłopaki wpadli na pomysł skopiowania czyjegoś pomysłu. Może być ciekawe, pod warunkiem, że nie będzie to w 100 procentach odtwórcze.
Obrazek
Maverick

Post autor: Maverick »

Z MJJC - o teledysku "Beat It" FOB:

The Fall Out Boy's new video of the "Beat It" coverage pays homage to Michael Jackson. The full length video will be premiered at midnight Monday on MTV and also on TRL on Tuesday. Pete Wentz states that the video is not only playing homage to "Beat It," but will give 25 -50 nods to Michael Jackson. Wentz went on to say that there will be dancers moonwalking and wearing one glove. He stated that to get the full affect the observer will have pause the video frame by frame to figure it out. There are also celebrity cameos in the video, including Tony Hale from "Arrested Development" who appears as a karate sensei.
The song appears on a CD packaged with the band's new DVD, "Live in Phoenix."

Nowy teledysk zespołu „Fall Out Boy”, do coveru piosenki „Beat It” oddaje hołd Michaelowi Jacksonowi. Pełna wersja teledysku będzie miała swoją premierę w poniedziałek o północy na MTV oraz we wtorek na TRL. Pete Wentz* stwierdza, że teledysk oddaje hołd nie tylko samemu „Beat It”, ale kłania się też jakieś 25-50 razy samemu Michaelowi. Wentz zdradził ponadto, że w teledysku będzie można zobaczyć tancerzy noszących jedną rękawiczkę i wykonujących moonwalk. Stwierdził, że aby uchwycić pełny efekt, widz będzie musiał pauzować teledysk klatka po klatce. W teledysku wystąpią także znane osoby, między innymi Tony Hale z serialu „Arrested Development” w roli mistrza karate.

*basista FOB
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Oficjalne Video Fall Out Boy-Beat It !

http://pl.youtube.com/watch?v=WR0-eHhfe2E

a może by tak zrobić osobny wydzielony temat na temat tego coveru i teledysku? :-)

kaem-> wydzielone
Ostatnio zmieniony czw, 01 maja 2008, 21:20 przez Maro, łącznie zmieniany 1 raz.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

no calkiem, calkiem :] podoba mi sie

spodziewalam sie czegos gorszego, a tu nawet z klasa wybrneli, o ile mozna mowic o klasie w wydaniu tego typu bandow

a wokalista w roli Jacksona z Dirty Diany :hahaha:
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
Megi1975

Post autor: Megi1975 »

Moim zdaniem cover Fall Out Boy średni,ale przecież wiadomo,że arcydzieła nikt nie poprawi a tylko zepsuje ;-) ,ale fajnie ,że kolejna gwiazda(zespół) rozsławia Michaela :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
vera123

Post autor: vera123 »

Dno totalne. Nie podoba mi sie wogóle.
Zespół jest tragiczny. Koleś ma głos jak by jeszcze mutacji nie przeszedł. Drze się nie miłosiernie. Bleeeeeee :surrender:
Ostatnio zmieniony sob, 03 maja 2008, 19:55 przez vera123, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

vera123 pisze:Dno totalne. Nie podoba mi sie wogóle.
Zespół jest tragiczny. Koleś ma głos jak by jeszcze mutacji nie przeszedł. Drze się niemiłosiernie. Bleeeeeee :surrender:
Oooo, a ja sobie czekałem aż ktoś pierwszy zjedzie ten cover, by nie być pierwszym, który krytykuje. Zagrane ok, ale wokal tego kolecha to jest dno. Sam w pewnym momencie nie wie jak ma śpiewać, wysoko czy nisko.
Cieńkie jak barszcz to wykonanie...
vera123 jestem z Tobą :-)
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
BlackDimension

Post autor: BlackDimension »

ja tez uwazam ,że cienkie.. zwlaszcza wokal... niby się starają ale wychodzi im to jakby chcieli a nie mogli :]
Obrazek
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

bo to shitowy zespol, ale jak na wspolczesne warunki i to jak okaleczono remixy z Thrillera i w porownaniu z tym co Alien <jak zwykle nie pamietam jak dalej szla nazwa> zrobil ze Smooth Criminal z sama piosenka i klipem....

to to sie oglada i slucha bez refluksow zoladka. a nawet usmiechnelam sie pare razy ;)
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
Isabell__

Post autor: Isabell__ »

Jak dla mnie ta wersja FOB nie byłaby taka zła, gdyby nie ten wokal - jak już wcześniej właśnie pisaliście... ale tak to jest jak współczesny EMO zespolik bierze za muzyczną legendę (nie mam nic do EMOwców, tylko chciałam przez to wyrazić fakt, że jedno do drugiego nie pasuje)...

BlackDimension pisze:http://pl.youtube.com/watch?v=ht0qtcDgSLU <----- skoro mowa o Beat It ... słyszeliście to ???
Jak dla mnie ta wersja jest lepsza od FOB... ale to tylko moje skromne i małoznaczące zdanie... xP
"If you care enough
For the living
Make a little space
Make a better place... "
Gosix

Post autor: Gosix »

Głos ma gościu jakby mu ktoś tosterem przysmarzał palce, więc kapela dosyć na tym traci.
Ta wersja nie ma w sobie tej fajnosci jaką roztacza wersja Michaelowa.
chociaż..gdybym nie znała pierwzoru to może bym się bardziej zachwyciła
Ale teledysk OK, bo zmajkelizowany :mj:
Awatar użytkownika
Erna Shorter
Skąd: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a

Post autor: Erna Shorter »

Obejrzałam videoclip i przesłuchałam z uwagą cały utwór.
Zupełnie nowa wersja Beat It, warto posłuchać,żeby zobaczyć jak bardzo inna jest od oryginału.
Cover świetny! :happy:
Nie jest to jakiś hicior,ale przyglądając się karierze FOB, to nie tworzą oni muzyki dla hitów,tylko dla dobrej zabawy.
Całość owinięta jest "Michael'ową otoczką",(ależ mi się określenie "wymyśliło" glupija)ale z jajem. Te wszystkie Michael'owe akcenty,no bomba! :smiech:
To dopiero hołd dla króla! ;)

Rewela! Więcej takich coverów. ;)
Obrazek
missi

Post autor: missi »

Przeglądając forum przypadkowo natknęłam się na ten temat :) Przyznaję bez bicia, że wcześniej nie słyszałam tego kawałka w wykonaniu FOB. Postanowiłam więc jak najszybciej to nadrobić :P Nadrobiłam ...i pierwsze co mi przyszło do głowy: muzyka świetna! ALE coś mi tu nie pasuje... Co? Głos tego gościa! :P Podsumowując: Gdyby zamiast kolesia z FOB zaśpiewał MJ, to byłabym wręcz zachwyconą tą wersją :P
Obrazek
ODPOWIEDZ