Kiedy Michael wyda premierowy materiał/album? Hazard :-)

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

W którym miesiącu 2008 roku Michael wyda nową płytę/premierowy materiał?

Czas głosowania minął śr, 30 kwie 2008, 17:48

w maju
5
6%
w czerwcu
1
1%
w lipcu
3
3%
w sierpniu
8
9%
we wrześniu
5
6%
w październiku
9
10%
w listopadzie
15
17%
w grudniu
8
9%
w 2008 Michael nie wyda płyty z premierowym materiałem
33
38%

Liczba głosów: 87

Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

a może listopad nenene
Obrazek
kochamgo

Post autor: kochamgo »

i takie podejście mi się podoba.
nie przesadzajmy z tymi (odległymi) terminami.
Awatar użytkownika
Liberian Girl

Post autor: Liberian Girl »

Ja też obstawiam listopad, ale nie początek tylko koniec
MJwodzuMJ

Post autor: MJwodzuMJ »

Jako fani czekaliśmy już dosyć długo więc poczekamy jeszcze pare (naście?) miesięcy. Ważne żeby nowy album zawierał naprawdę NOWY i niepowtarzalny (w tym pozytywnym rzecz jasna sensie) materiał i przy tym sprzedał się jak największym nakładem (a to właśnie nieuchronnie wiąże się z czasem wydania).
Tak czy siak - jedno jest pewne:
Nie ma takiej opcji, żebyśmy "czegoś" nie dostali.
Świadczą o tym między innymi działania (a raczej ich brak) Michaela, pogłoski w prasie, wypowiedzi Will.I.Am'a, no i w pewnym sensie kroki podejmowane przez Sony.
Moim zdaniem - sierpień-wrzesień (żeby trafić w sezon ogórkowy) a najpóźniej listopad (grudzień raczej odpada).
Jakby powiedział MJ - i to nie jest wbrew pozorom kpina - 'wszystko w rękach Boga' japrosic
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

MJwodzuMJ pisze:
Moim zdaniem - sierpień-wrzesień (żeby trafić w sezon ogórkowy) a najpóźniej listopad (grudzień raczej odpada).
Jakby MJ wydał album w sezonie ogórkowym, to byłby to chyba najgłupszy ruch z punktu widzenia marketingu. Ja właśnie strzelam w okolice świąteczne.
Nie dość, że okazja do wydania albumu jest (kto by nie chciał mieć "MJnewalbum" pod choinką?), to jeszcze jest to najodleglejszy termin w tym roku, a dołączyłem ostatnio do grona pesymistów;)
MJwodzuMJ

Speed Demon pisze:
MJwodzuMJ pisze:
Jakby MJ wydał album w sezonie ogórkowym, to byłby to chyba najgłupszy ruch z punktu widzenia marketingu. Ja właśnie strzelam w okolice świąteczne.
Nie dość, że okazja do wydania albumu jest (kto by nie chciał mieć "MJnewalbum" pod choinką?), to jeszcze jest to najodleglejszy termin w tym roku, a dołączyłem ostatnio do grona pesymistów;)
:knuje:
Może masz rację... Sam już głupieje i nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Sezon ogórkowy może by i pasował..... ale dla rocznicowego Thriller'a (w celu uniknięcia konkurencji na rynku wydań reedycyjnych). Nieeee.... ta zgadywanka już mnie męczy - przychylam się do sprostowania mojej wypowiedzi przez kolegę Speed Demon'a ;-).
Awatar użytkownika
Liberian Girl

Mógłby zrobić prezent na 26 listopada ;-) hehe
Awatar użytkownika
Speed Demon

hmm, to może pierwszy grudnia w ramach... nadziei na powtórzenie sukcesu "Thrillera":) sezon ogórkowy naprawdę nie - nie dość, że dziś mało kto kojarzy w ogóle kto to jest MJ, a większość ma go prawdopodobnie za aktora z tasiemcowych seriali, bo jest częstym gościem tabloidów, to jeszcze nawet nie kupiłby jego nowego albumu nikt z ludzi, którzy go nie znają, a chcieliby. Bo podejrzewam, że promocja i chęci klientów byłyby w tym okresie kiepskie
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Speed Demon pisze:nie dość, że dziś mało kto kojarzy w ogóle kto to jest MJ, a większość ma go prawdopodobnie za aktora z tasiemcowych seriali, bo jest częstym gościem tabloidów,
To jest ironia?tak?
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

grudzień odpada, ludzie raczej słuchają piosenek swiatecznych w tym czasie,
to by nie było najlepsze posunięcie...ci co go nie znają to nie będą mieli za bardzo czasu i ochoty na słuchanie "nowego" wykonawcy...
Obrazek
Awatar użytkownika
Liberian Girl

1 lub 2 grudnia też biorę pod uwagę, ale na 18 urodzinki płytką bym nie pogardziła :D
Awatar użytkownika
Speed Demon

Maro pisze: To jest ironia?tak?
Owszem
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Speed Demon pisze:
Maro pisze: To jest ironia?tak?
Owszem
Bo już powoli mój puls podskakiwał,prawie dostałem palpitacji.

ufff :wariat:
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
MJwodzuMJ

viva201 pisze:ci co go nie znają to nie będą mieli za bardzo czasu i ochoty na słuchanie "nowego" wykonawcy
Speed Demon pisze:nie dość, że dziś mało kto kojarzy w ogóle kto to jest MJ
Bez względu na to czy ironizujecie, czy też nie ;)
Czy my aby mówimy o tym samym człowieku? O tym, którego imię jeszcze w '92 skandowały tłumy zebrane na koncercie w Bukareszcie? O tym, którego ludzie NAZYWAJĄ Królem? O tym, którego według amerykańskich rankingów 'kojarzą' niemal wszyscy, chodzący po tej planecie?
Ja wiem, że cieszy się (chociażby w Polszy) złą sławą, co zawdzięczamy "złym, (niemieckim? ;-)) mediom", ale nadal wszelkiego rodzaju spikerzy/redaktorzy/dziennikarze szanujących się środków masowego przekazu mają do niego jako taki szacunek. Nie bądźmy bezgranicznymi pesymistami (a niby w jakim nakładzie rozszedł się Thriller 25, hę?).
Odpowiednio poprowadzona kampania promocyjna i kolejne rekordy czekają na pobicie (może się troszkę rozmażyłem), bez względu na jakość nowego materiału. A chyba nikt nie wątpi w PRowskie umiejętności MJa/ekipy MJa.
To by było na tyle :-)
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

1 Grudnia moja 18 - stka!! Nieźle by mi zrobił :D:D
Obrazek
ODPOWIEDZ