Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

zu

Post by zu »

Jest w cytowaniu samego siebie coś z masochizmu i narcyzmu jednocześnie. Ponieważ w ostatnich dniach jestem świadkiem i bohaterem dość drastycznych historii, przypowiastek i przywołanych rozgrywek, pozwolę sobie na tę jakże niechlubną zagrywkę. Z lenistwa. Wybaczcie.
zu wrote:No to jestem rodzynkiem: "Heaven Can Wait"

Dokładnie to przemyślałam: jakkolwiek "You are my life" i "Don't walk away" oraz "The Lost Children" (dorzuciłabym jeszcze "Cry", ale jednak TROCHĘ jest lepsza....) są po prostu rzewnymi balladkami - zbyt prostymi jak na potencjał Michaela, moim zdaniem - tak "Heaven Can Wait" nie mogę słuchać. Zgrzyta mi w uszach ryczący wokal Michaela przy końcu, dziwaczna harmonia drażni moje bębenki niemiłosiernie - nie, stanowczo o ile "The Lost Children" są nieszkodliwe [kto, no kto mnie przekona do tej piosnki...], tak "Heaven Can Wait" niecierpię, wzdrygam się, a dzisiaj przesłuchałam tylko dlatego, że musiałam wybrać: prościzna, czy dziwaczność.

Żeby nie było: "Heaven..." ma swoje mocne strony - jest ambitniejsza niż takie "Don't walk away" - ale co z tego, jeśli harmonia jest okropna, okropna (słuchać się nie da!), słowa nieco infantylne, a całość dziwaczna. OUT.
"Heaven Can Wait".
kochamgo

Post by kochamgo »

Don't Walk Away

na tym samym poziomie, co You are my life. osobiście nic do niej nie mam, ale wg mnie 2. najgorsza jeśli chodzi o tę płytę.
Mistiness

Post by Mistiness »

mam problemy z głosowaniem na tej płycie. generalnie utwory z Invincible dzielą się na te za którymi przepadam, i nie przepadam, więc ciężko znaleźć mi najsłabsze ogniwo wśród grupy drugiej ; P poważnie zastanawiam się nad The Lost Children i Don't Walk Away. chociaż, gdyby z TLC wyeliminować te okropne aaaaaaaaaaaaall the lost children, i wszędobylskie dzieciaki źle by nie było ;) także głos oddaje na Don't Walk Away

.
kaem

Post by kaem »

Oddane głosy:
Don't Walk Away- 12
Speechless- 7
The Lost Children- 6
Butterflies- 3
Invincible- 2
Heartbreaker- 2
Heaven Can Wait- 2
Privacy- 1
Cry- 1
1 głos oddany po czasie.

Don't Walk Away najsłabszym ogniwem w tej rundzie.

Runda 3

Unbreakable
Heartbreaker
Invincible
Break Of Dawn
Heaven Can Wait
You Rock My World
Butterflies
Speechless
2000 Watts
Privacy
Cry
The Lost Children
Whatever Happens
Threatened

Mój głos- Cry. W swoim czasie było to dla mnie najgorsze nagranie w całej karierze MJ wydane na singlu. A że Michael lubi bić rekordy, pobił i ten 2 lata później.
Przed kompletną katastrofą Cry ratuje chór, pod koniec utworu. Mimo to piosenka brzmi jak karykatura Man In The Mirror.
You Are Not Alone, Cry, One More Chance... Sąd powinien podtrzymać zakaz zbliżania się R. Kelly'ego do MJ. Dla zdrowia psychicznego fanów tego drugiego.
Last edited by kaem on Tue, 29 Apr 2008, 20:49, edited 1 time in total.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Maverick

Post by Maverick »

"Cry" to niewątpliwie największy gniot w karierze Michaela...

Głos na "Heartbreaker".
homesick

Post by homesick »

kaem wrote:You Are Not Alone, Cry, One More Chance... Sąd powinien podtrzymać zakaz zbliżania się R. Kelly'ego do MJ. Dla zdrowia psychicznego fanów tego drugiego.
czytasz mi w myslach ;)

nie jestem w stanie przetrawic niczego co ten koles zaserwowal dla Michaela.

mialam glosowac na The Lost Children....ale niech Maverick sie cieszy ;) wole juz te dzieciece chorki i odglosy galazek trzaskajacych pod butami.

Cry .. jest to najszybciej przerzucany przeze mnie utwor na Invincible..zaraz po YAML, dobrze ze wolno sie rozkreca, to zawsze mam troche czasu, zanim uslysze pierwsze dzwieki, zeby siegnac w panice po pilota ;]

ALE

EDIT;

rzutem na tasme zmiana na THE LOST CHILDREN....
stojac pod murem z nozem na gardle .....
Last edited by homesick on Fri, 02 May 2008, 14:56, edited 1 time in total.
'the road's gonna end on me.'
hubertous

Post by hubertous »

homesick wrote:wiec CRY. jest to najszybciej przerzucany przeze mnie utwor na Invincible..zaraz po YAML, dobrze ze wolno sie rozkreca, to zawsze mam troche czasu, zanim uslysze pierwsze dzwieki, zeby siegnac w panice po pilota ;]
Kompletnie was nie rozumiem :-/ Świetny kawałek, super aranżacja - uwielbiam słuchać - relaksuję się przy nim ;-)

Głos na gniota! - The Lost Children!
Image
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Basia1992

Post by Basia1992 »

Butterflies-próbowałam polubić, ale nic z tego nie wyszło :-/
Image

"Mieszanka pasji, wizji, ekscentryzmu doprowadza do szału i obłędu..."
viva201

Post by viva201 »

Głos na gniota! - The Lost Children!
popieram
Image
Maverick

Post by Maverick »

Zlitujcie się nad tymi dziećmi, to jest bardzo dobry utwór. Nawet skrót - TLC - mówi sam za siebie ;)

Obiektywnie ( :diabel: ) rzecz ujmując, powinno odpaść tandetne Cry (w pierwszej rundzie...).
Michalina J. xD

Post by Michalina J. xD »

Butterflies
Image
Image
zu

Post by zu »

Najpierw znów chciałam cytować siebie samą w ramach desperacji, ale nie. Ale nie. Dzisiaj coś się wydarzyło. Od dzisiaj potrafię wskazać konkretny moment, od którego bardzo miła dla ucha Heaven Can Wait staje się okropnym, drażniącym dziwolągiem. (Dla mnie, subiektywnie, no offence!)

Otóż jest moment, w którym bardzo ładny wokal Michaela zaczyna być podłożony chórkiem: po słowach "To my baby girl!" wchodzi "łooooo łoooo łooooooo", od którego cierpnie mi skóra na plecach. Po tych trzech zawodzących zaśpiewach w tle (tak, zawodzących, ponieważ każde pojedyncze "łoooooo" nie jest jednym konkretnym dźwiękiem, ale lekko "podjeżdża" z tonu niżej!!! How come?!) Od tego momentu zapominam, że do tego momentu piosenka jest przyjemna. Od tego momentu chcę ją NATYCHMIAST WYŁĄCZYĆ.

Mój glos: "Heaven Can Wait" (od łoooo łoooo łooooo)
Love and peace.
homesick

Post by homesick »

hubertous wrote:Kompletnie was nie rozumiem e Świetny kawałek, super aranżacja - uwielbiam słuchać - relaksuję się przy nim
bo Cry to jest dobrze zrobiona tandeta, taki typowy kawalek do radia Zet w godzinach wczesengo popoludnia...Pani Jadzia z Pania Stasia siedza w biurze i obgaduja nowe buty kolezanki z drugiego pietra, a ten kawalek leci sobie w tle i nikt go nie zauwaza...MUZYKA DO WINDY...w tym jest dobry R. Kelly

za duzo slucham muzyki, zeby mi wciskano taki chlam i to jescze z Michaelem na wokalu.

The Lost Children przynajmniej przykuwa uwage budzi kontrowersje...cos toba trzepnie przy pierwszym przesluchaniu...wkurwi nawet, albo poruszy ;)
Sugar

Post by Sugar »

tralala, w dupach wam się poprzewracałooo

Głosuję na Speechless.
homesick

Post by homesick »

tralala, w dupach wam się poprzewracałooo

oj i to juz dawno.

:P
Locked