homesick pisze:tu nie chodzi o pojedynek miedzy balladami a szybkimi utworami, a miedzy dobrymi a zlymi piosenkami.
Dokładnie...
tancerz pisze:2000 Watts tekst do bani...
Bardzo lubilem piosenkę zespołu Blackstreet, nagraną wespół ze Slashem,
Fix. Pamiętam, jak pierwszy raz usłyszałem
2000 Watts, skojarzyła mi się tamta piosenka. Nawet Riley, członek Blackstreet, jest współautorem obu kawałków.
2000 Watts jest szybsze, bardziej podkręcone, ale charakter podobny. Dla mnie mógłby to być numer jeden, a na pewno pierwsza trójka albumu. To chyba najświeższy pod względem pomysłu na aranżację utwór na płycie. I jak z wokalem fajnie Michael ekserymentuje.
Czytam uważnie wszystkie wpisy tu, jak i w tematach w dziale dyskografia, dotyczących poszczególnych płyt, w tym
Invincible. Widząc jednak reakcję niektórych forumowiczów na tą i na
Heartbreker i niektóre uzasadnienia nie głosowania na
Cry czy "klasycznych" ballad, które już odpadły czy niechęć do tych wokalnych Michaelowych eksperymentów mam wrażenie, że fanom trudno przyjmować zmiany i wolimy, by nasz idol był zachowawczy.
W wywiadzie dla
TV Guide, na krótko przed wydaniem
Invincible Michael powiedział, że ma ochotę wykonać
Billie Jean zupełnie inaczej; że ma alternatywne pomysły, ale stwierdził, że fani wolą po staremu. Wtedy bardzo się oburzyłem i miałem mu nabluzgać od ciemniaków, bo nie zna swoich fanów. Sam przecież czekam na takie nowalijki. Dobrze, że nie pojechałem do Stanów mu nawtykać. Dziś miałbym się z niepyszna.
tancerz pisze:MJfanTASTIC pisze:Nie mam litości ani taryfy ulgowej dla... The Lost Children nic mnie w tym songu nie porywa, no nic nul nada
A mnie wręcz przeciwnie aż ciarki przechodzą podczas :
"Home with their fathers,
Snug close and warm, loving their mothers
I see the door simply wide open
But no one can find thee "
No właśnie! W tym samym momencie u mnie ta sama reakcja.
Do Maverick:
Pytałaś o momenty w
Heartbreaker. Dla mnie to jest most:
I never thought that I would stop dreamin' about you
Stop being without you
But everyone told me so, to stop caring about you
and start being without you
but I'll find a way to go and start doin' without you
and stop talkin' aboout you
and what will she say?
She will say I was the man that got away
...przechodzący w rap, a później zmiany w tym samym, powtarzającym się motywie. Na tej płycie, poza
Unbreakable i
2000 Watts nie ma wg mnie lepszego utworu na parkiet.