Michael Jackson - Thriller: 25th Anniversary Edition
Wnioskując z danych przedstawionych w tabeli Charts, certifications and sales w artykule o Thrillerku 25th na angielskiej Wikipedii (czyli tutaj), można by pomyśleć, że krążek odniósł największy sukces właśnie u nas.
Jeśli specjaliści z otoczenia Michael'a, planują mu trasę koncertową, to mam nadzieję, że nie będą za bardzo dociekliwi i profesjonalni, tylko zerknął sobie w dane z tabelki i na liście umieszczą "POLAND" ;)
A tak nie na temat: http://www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl. ... c1226f3cfe
To już woła o pomstę do nieba.
Jeśli specjaliści z otoczenia Michael'a, planują mu trasę koncertową, to mam nadzieję, że nie będą za bardzo dociekliwi i profesjonalni, tylko zerknął sobie w dane z tabelki i na liście umieszczą "POLAND" ;)
A tak nie na temat: http://www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl. ... c1226f3cfe
To już woła o pomstę do nieba.
Nie wiedziałem gdzie to umieścić,taka mała ciekawostka.
OD teraz posiadacze Xboxa 360 i karty Xbox Live mogą kupować klipy Michael'a online właśnie po przez Xbox live.Z okazji 25 rocznicy albumu Thriller można kupić i pobrać na dysk 3 kultowe teledyski z albumu Thriller plus Black Or White i Bad.Koszt jednego klipu to 200 punktów.
Zdjęcie zrobione w nocy z mojego X-a:

http://majornelson.com/Default.aspx

OD teraz posiadacze Xboxa 360 i karty Xbox Live mogą kupować klipy Michael'a online właśnie po przez Xbox live.Z okazji 25 rocznicy albumu Thriller można kupić i pobrać na dysk 3 kultowe teledyski z albumu Thriller plus Black Or White i Bad.Koszt jednego klipu to 200 punktów.
Zdjęcie zrobione w nocy z mojego X-a:

http://majornelson.com/Default.aspx

"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
a odpowiem ci tu malakonserwo..o ile to odpowiednie miejsce, zeby nie smiecic w watku o Beat It
to proste jak budowa cepa pare beatow... oswajanie powinno przebiegac podczas 1 badz 2 przesluchania, bo to zadna ambitna muza ;)
remixy...maja byc innowacyjne, powinny dawac nowe o ile nie ciekawsze to intrygujace spojrzenie na dany kwalalek....nie musze ich smakowac i degustowac miesiacami jak nowa plyte Radiohead :P
a one sa wtorne, nie prezentuja nowej twarzy zadengo z tych utworow, do tego sa nudne...co jest juz totalna kleska dla kazdego mixu.
peace :)
troche czasu...o mamo :Pmalakonserwa wrote:Nie zgadzam się. Mi (też?) początkowo nie podobał się żaden remiks, ale przy bliższym poznaniu...wszystkie.
ratuja sie tylko ledwo ledwo P.Y.T i WBSS.
Myślę, że "P.Y.T.", "WBSS" i "TGIM" nie tyle "ratują się ledwo, ledwo" a wychodzą naprawdę obronną ręką i można się fajnie przy nich pokołysać.
homesick, może potrzebujesz trochę czasu?
Pozdrawiam trzeciomajowo.
to proste jak budowa cepa pare beatow... oswajanie powinno przebiegac podczas 1 badz 2 przesluchania, bo to zadna ambitna muza ;)
remixy...maja byc innowacyjne, powinny dawac nowe o ile nie ciekawsze to intrygujace spojrzenie na dany kwalalek....nie musze ich smakowac i degustowac miesiacami jak nowa plyte Radiohead :P
a one sa wtorne, nie prezentuja nowej twarzy zadengo z tych utworow, do tego sa nudne...co jest juz totalna kleska dla kazdego mixu.
peace :)
'the road's gonna end on me.'
- malakonserwa
Ok, homesick - już się przyzwyczaiłam, że rzadko kiedy się zgadzamy. Ale przecież w różnorodności piękno 
I uważam, że nawet z 'prostą' muzyką (choć to bardzo względne pojęcie, bo prostota może być nieraz bardziej intrygująca i szczera, niż coś 'ambitniejszego' i bardziej złożonego) czasem trzeba się oswajać więcej niż 1 czy 2 razy.
Radiohead tu nie porównuj bo w ogóle bez porównania
A swoją drogą, ja jestem taka 'prosta', że dla mnie praktycznie każda pioseneczka (nawet [niezbyt duży] 'gniot') może być piękna, tylko dlatego, że jest w niej absolutnie niesamowity wokal Michaela. I tyle.
PiS :)

I uważam, że nawet z 'prostą' muzyką (choć to bardzo względne pojęcie, bo prostota może być nieraz bardziej intrygująca i szczera, niż coś 'ambitniejszego' i bardziej złożonego) czasem trzeba się oswajać więcej niż 1 czy 2 razy.
Radiohead tu nie porównuj bo w ogóle bez porównania

A swoją drogą, ja jestem taka 'prosta', że dla mnie praktycznie każda pioseneczka (nawet [niezbyt duży] 'gniot') może być piękna, tylko dlatego, że jest w niej absolutnie niesamowity wokal Michaela. I tyle.
PiS :)
ja przychodze na fora dyskusyjne, zeby wlasnie z kims sie poNIEzgadzac ;)
edit;
a jeszce co do tej prostoty, to nie jest zarzut sam w sobie, bo ja bardzo lubie minimalizm....i tez jestem prosta dziewka.
mi wystarcza dwa dzwieki i pare slow wyspiewanych a capella i juz mozna mnie muzycznie uwiezc..a jescze bardziej lubie wlasnie prosta zimna muzyke elektroniczna bez ozdobek.
ale co innego prostota, a co innego miernota ;)
nie dziekuje. nie reflektuje
edit;
a jeszce co do tej prostoty, to nie jest zarzut sam w sobie, bo ja bardzo lubie minimalizm....i tez jestem prosta dziewka.
mi wystarcza dwa dzwieki i pare slow wyspiewanych a capella i juz mozna mnie muzycznie uwiezc..a jescze bardziej lubie wlasnie prosta zimna muzyke elektroniczna bez ozdobek.
ale co innego prostota, a co innego miernota ;)
malakonserwa wrote:PiS :)
nie dziekuje. nie reflektuje

'the road's gonna end on me.'
Zgodnie z posiadaną przeze mnie wiedzą, edycja 'kolekcjonerska' Thriller 25th Anniversary, która teoretycznie miała być dostępna w sprzedaży jedynie przez dwa dni, tuż przed oficjalną premierą w sieci salonów prasowych EMPiK, jest tam dostępna nadal (w wielu placówkach - między innymi w Warszawie).
Mimo iż różnice pomiędzy 'standardem' a 'ed. spec.' są niewielkie, to jeśli komuś zależało na zakupie właśnie tej drugiej wersji, ma na to jeszcze szanse (w warszawskim Juniorze na przykład całkiem sporo się tego zachowało - w razie czego służę pomocą kolegom i koleżankom z innych części kraju
).
PS. Album niedawno wypadł z TOP 20 sprzedaży w EMPiKu.
Mimo iż różnice pomiędzy 'standardem' a 'ed. spec.' są niewielkie, to jeśli komuś zależało na zakupie właśnie tej drugiej wersji, ma na to jeszcze szanse (w warszawskim Juniorze na przykład całkiem sporo się tego zachowało - w razie czego służę pomocą kolegom i koleżankom z innych części kraju

PS. Album niedawno wypadł z TOP 20 sprzedaży w EMPiKu.
A oto co znalazłem dzisiaj na FaN.pl: http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=12 ... rt=1260781
Limitowany, japoński pakiet singli z promocji Thriller'a 25!
Zdjęcie opakowania macie tu:
http://eil.com/shop/moreinfo.asp?catalogid=428318
[ 1 ]
1.The Girl Is Mine
Michael Jackson / Paul McCartney
2.Can't Get Outta The Rain
[ 2 ]
1.Billie Jean
2.It's The Falling In Love
[ 3 ]
1.Beat It
2.Get On The Floor
[ 4 ]
1.Wanna Be Startin' Somethin'
2.Wanna Be Startin' Somethin'
[Instrumental]
[ 5 ]
1.Human Nature
2.Baby Be Mine
[ 6 ]
1.P.Y.T. (Pretty Young Thing).
2.Working Day And Night
[ 7 ]
1.Thriller
2.Things I Do For You
[Live] By The Jacksons
Limitowany, japoński pakiet singli z promocji Thriller'a 25!
Zdjęcie opakowania macie tu:
http://eil.com/shop/moreinfo.asp?catalogid=428318
[ 1 ]
1.The Girl Is Mine
Michael Jackson / Paul McCartney
2.Can't Get Outta The Rain
[ 2 ]
1.Billie Jean
2.It's The Falling In Love
[ 3 ]
1.Beat It
2.Get On The Floor
[ 4 ]
1.Wanna Be Startin' Somethin'
2.Wanna Be Startin' Somethin'
[Instrumental]
[ 5 ]
1.Human Nature
2.Baby Be Mine
[ 6 ]
1.P.Y.T. (Pretty Young Thing).
2.Working Day And Night
[ 7 ]
1.Thriller
2.Things I Do For You
[Live] By The Jacksons
ZłE WIEśCI - roczne świętowanie Thrillera?
Podobno promocja reedycji thrillera ma potrwac rok! Nawet jezeli przyjmiemy, ze tzw. swietowanie rozpoczelo sie w grudniu 2007, to z glowy mamy praktycznie caly rok 2008!
zrodlo: http://www.nickcannon.com/
Czy istnieją inne zrodla, potwierdzające te informacje?
zrodlo: http://www.nickcannon.com/
"(...) roczne obchody 25-lecia najlepiej sprzedającego się albumu wszechczasów, pt. "Thriller"."Nick Cannon wrote:(...) a year-long celebration of the 25th anniversary of the world’s biggest selling album of all time, “Thriller”.
Czy istnieją inne zrodla, potwierdzające te informacje?
Właśnie o to mi chodzi. Ile można szykować materiał na nową płytę? Jak długo można zwlekać z premierą? Invincible nie odniósł tak porażającego sukcesu jak Thriller, Bad czy Dangerous. Nie trzeba czekać 4 czy 5 lat do wydania kolejnej płyty. Tymczasem mija już 7 rok.ZAQ84 wrote:Oby tylko nie przesunęło to (być może) wydania płyty na przyszły rok :(
Może założymy front anty-rocznicowy!?
huczek wrote:Może założymy front anty-rocznicowy!?

Precz z Thrillerem!

Nie no niech sobie tam celebruje swoje największe dzieło, ale niech zaskoczy czymś chociaż na koniec roku...
z tym to już go Willy zrobił w balona bo zrobił wydawnictwo, którego Jackson by się nie powstydził. Kto nie ma niech żałuje bo robota pierwsza klasa. Tak myślę czy nie będzie to następna nagroda w konkursach moich.ZAQ84 wrote:DVD Making Of Thriller
Okładek mam masę wydrukowanych, więc trzeba pomyśleć. Są chętni?

A wracając do tematu. Praktycznie to pomysły się kończą bo album, single cd, japońska edycja singli, książka i co jeszcze? Może...
MICHAEL JACKSON "Thriller 25 Live Celebrations - The European Tour"?

Wiem, wiem to tylko marzenia ściętej głowy

ps. Szkoda też że choć do jednego singla nie nakręcił video by móc sie pokazać światu i troszkę Nam z czymś nowym w tv

Mandey wrote:Praktycznie to pomysły się kończą bo album, single cd, japońska edycja singli, książka i co jeszcze? Może...
ZAQ84 wrote:ciekawe co wymyślą, płyta, plakat, wywiady, single, już były, w czerwcu książka, hm, zostaje im Making Of Thriller i... nie mam pomysłu?!

DVD - Victory Tour...na to jeszcze wyłożę im kasę...jak mi wyłożą tę pozycję na półkę...
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
W Japonii, Maro wspominał gdzieś w temacie...huczek wrote:Czy już ukazał się na singlu mix z Fergie?
A to akurat bardzo dobry pomysł, ale w 5.1 nie w stereocicha wrote:Zapomnieliście Panowie?
DVD - Victory Tour...na to jeszcze wyłożę im kasę...jak mi wyłożą tę pozycjna pókę...

Fajnie by było, to mieć.