Wasze odchyły od normy?

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
kuba

Post autor: kuba »

-Jak widzę źle ułożoną firankę zasłonę czy roletę to muszę ją poprawiać tyle razy aż będzie dobrze.

-Jak widzę jakąś rejestracje auta w POlsce to zawsze rozszyfruje dane miasto a jak nie wiem co to to jestem cholernie zły na siebie.
-Staram się poprawiać wszelkie błędy ortograficzne jakie znajde.Nie ważne czy u siebie w zeszycie czy u kogoś.

-Nałogowe rysowanie w zeszycie na lekcjach (zwłaszcza WOSk)

-Wychodząc z domu muszę mieć pewność ,że zamknołęm drzwi.Często zdarza mi się wracać i sprawdzać.

Jak coś mi sie przypomni to jeszcze dopisze ( a sporo może tego być)
Obrazek
Awatar użytkownika
maadziulaa

Post autor: maadziulaa »

Annie5 pisze:Jeśli chodzi o sen - spać po prostumuszę twarzą do najbliższej ściany, nie żadnej "otwartej przestrzeni"
Ja też tak mam.I raz przez to hmm...tak blisko ściany spałam,że sobie obdarłam buzie i miałam podbite oko :wariat: nie wiem jak to zrobiłam
-Jak się zamyśle i idę do łazienki,nie wiedzieć czemu schodzę na dół(chodź łazienka jest na górze)idę do kuchni,otwieram lodówkę i patrze w nią aż się nie zorientuje,że źle trafiłam :-)
-Jak słucham piosenek MJa wieczorem przed pójściem spać to zaczynam śpiewać i nie wiedzieć czemu na piżamę zakładam dżinsy,czasem kłade się tak to łóżka glupija
-Dzwi to mojego pokoju zawsze muszą być zamknięte,nawet jak nikogo nie ma w domu.A jeżeli ktoś jest wejdzie i nie zamknie,ide za tym kimś przyprowadzam do mojego pokoju,siadam na krześle i każe wyjść temu komuś jeszcze raz :-) aż się nauczy
-na lekcji,jak się stresuje jakimś sprawdzianem lub oddaniem klasówek,zawsze ruszam na zmianę mięśniami lewego i prawego uda xD
-Jak śpię,nawet bez kołdry,nie wystawiam nogi za łóżko.Uraz z dzieciństwa ,że coś spod łóżka wyjdzie glupija
-jak oglądam tv z rodzinką,czasem niepostrzeżenie wychodzę na środek i tańczę Billie Jean(Motown) :dance:
-Zawsze wszystko wkładam do prawej kieszeni spodni,nawet jak w lewej nic nie ma,próbuje do prawej wcisnąć telefon mp4 i portfel,ciekawe czemu bezskutecznie :wariat:
I wiele więcej
http://unpredictableamateur.deviantart.com/
Zapraszam do oglądania moich zdjęć :)
Awatar użytkownika
Jacksomanka

Post autor: Jacksomanka »

I ja coś ze sobą mam.

- Siedząc przy komputerze, muszę mieć szeroko otwarte drzwi, oraz bałagan na biurku.
- W zeszycie lub gdziekolwiek muszę pisać niebieskim długopisem, bo inaczej wszystko mi się nie podoba i potem wyrywam kartki.]
- Gdy zasypiam musi być włączone radio, jak nie to nie mogę sie skoncentrować na spaniu.
- Oprócz tego przed snem zawsze muszę pomyśleć i się zdołować, wtedy dopiero jestem gotowa do spania.- Gdy zasypiam/ śpię muszę mieć całkowicie zamknięte drzwi.
- Tak bardzo boję się w nocy burzy, że aż idę do mojej mamy do łózka. [ZAWSZE w nocy, nigdy w dzień się nie boje]
- Na biurku nigdy nie mogę mieć pusto, zawsze musi coś stać.
- Gdy odrabiam lekcje, muszę mieć włączoną muzykę, lub komputer.
- Gdy siedzę przed komputerem, muszę coś jeść.
- Jak zaczynam jeść nutelle, wtedy nic mnie nie powstrzyma i zjadam ją do końca w 1 dzień.
- Musze pójść równo o wymyślonej przeze mnie porze spać, inaczej nie zadowolona jestem totalnie.
- Musze spać 11 godzin co najmniej, gdyż inaczej wyspana nie jestem.
-
dirty_susie pisze:KrwawaMerry napisał:
-Jak w szynce lub w mięsie jest jakaś żyłka, chrząstka lub inne ohydstwo to zaraz przestaję to jeść bo mnie obrzydza xD
- Słodzę zawsze 2 łyżeczki cukru, nigdy więcej, ani mniej.
- Gdy jem tosty z ketchupem, to muszę mieć więcej ketchupu niż powinnam mieć.
- Nienawidzę gdy ktoś za mnie sprząta w moim pokoju szczególnie.
- Musze mieć parę rzeczy na leżących na podłodze, bo inaczej nie wyrobię.
-
calineczka pisze:- Zanim zacznę czytać jakąś książkę, dokładnie ją oglądam (nie wiem po co) zaglądam na początek, do środka i na koniec, później już tylko czytam, czytam, czytam i choćby bardzo chciało mi się spać, nie odłożę książki dopóki nie skończę rozdziału, w innym wypadku zaczynam od początku.
-
Szucia pisze:Nie moge znieść nieporządku w torbie do szkoły- wszystko musi być na swoim miejscu
- U mnie na ławce w szkole nie może leżeć więcej książek, niż tylko te potrzebne z danego przedmiotu.
- Zawsze jak myślę muszę gryźć coś
- Nie potrafię przestać sie śmiać, chyba że jest sytuacja dość poważna, lub na tyle poważna że nie umiem się zaśmiać nawet na chwile.
- Na lekcji muszę siedzieć bokiem, i tylko bokiem, dlatego siedzę od ściany.
- Nałogowo sie przytulam do różnych osób. Nie ważne czy chłopak czy dziewczyna, po prostu sie przytulam i koniec.
- Uwielbiam czesać sie na lekcji.
- Uwielbiam przedrzeźniać nauczycieli.
- Nie lubię ptasiego mleczka, ale jak jem delicje to najpierw obgryzam brzegi ciasteczka, potem jem czekoladę, a potem zajadam sie środkiem.
- Na lekcji Sztuki zawsze się śmieje, nie wiedzieć czemu. Zawsze !
- Gdy wracam ze szkoły, pierwsze co muszę zrobić - pójść do lodówki i zajrzeć do dobrego dzisiaj będę jadła, lub po prostu bezinteresownie.
- Tak samo przy obiedzie. Po obiedzie, mimo że jestem najedzona to muszę zajrzeć do lodówki.
Tyle ? Chyba tak .
Ostatnio zmieniony ndz, 04 maja 2008, 22:07 przez Jacksomanka, łącznie zmieniany 2 razy.
Living in a rhythm where the minutes working overtime.
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

Przypomniało mi się:
- kiedy nie wiem co mam w danym momencie powiedzieć lub jakim słowem zapełnić lukę, to zawsze mówię "to znaczy", często też "chodzi mi o to, że". Dziwne to (chyba)...
- nałogowo tańczę i śpiewam w domu; beatbox też często (chociaż raczej kiepsko mi wychodzi :wariat: )
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
maryska17

Post autor: maryska17 »

to ja jeszcze dodam:

>!! nie cierpię jak ktoś mówi 'se' SOBIE!!!
>!! UZALEŻNIŁAM SIĘ OD TELEFONU KOMÓRKOWEGO! glupija
>!! jem kwaśne cytryny
!! jabłko musi być: duże, twarde, zielone i kwaśne (innego nie zjem)
>!! rysuje w zeszytach, kiedy nudzi mi się na lekcjach

oto przykład: http://www.voila.pl/439/2z5oe/?1 lekcja 'treny' Kochanowskiego- i moje trumny, w urnie szczątki mojego miasta

numer 2: http://www.voila.pl/448/1e8ml/?1 to już nie wiem co było

!! i bazgrole po zeszytach, bo mi się nie chce pisać i mam taki komfort że nie chcą ode mnie pożyczać zeszytów (od września nikt mi nie oddaje mojego zeszytu do PO, nie pamiętam komu pożyczyłam glupija )

PS: śmieje się za dużo czasem. Kolega do mnie kiedyś taki tekst walnął, że go wyśmiałam, a mianowicie: 'Mój dziadek się nie śmiał i teraz nie ma zmarszczek, a ty będziesz je miała!'
(czasy wojny to nie miał się z czego śmiać :smiech: ) :smiech: :smiech:
Awatar użytkownika
kuba

-Banany jadam tylko w skórce
Obrazek
Awatar użytkownika
malakonserwa

Post autor: malakonserwa »

To akurat chyba dość normalne...? ;-)
(czasy wojny to nie miał się z czego śmiać Buhahahaha :smiech: )
Nie wiem czy to takie śmieszne jest...

Kolejny z moich "odchyłów" - muszę mieć pod łóżkiem telefon komórkowy i pilot od wieży. Inaczej autentycznie nie zasnę.
Obrazek
Awatar użytkownika
Diana_95

Post autor: Diana_95 »

maryska17 pisze:rysuje w zeszytach, kiedy nudzi mi się na lekcjach

oto przykład: http://www.voila.pl/439/2z5oe/?1 lekcja 'treny' Kochanowskiego- i moje trumny, w urnie szczątki mojego miasta

numer 2: http://www.voila.pl/448/1e8ml/?1 to już nie wiem co było

!! i bazgrole po zeszytach
noo nieźle :-) ale Ty nie widziałaś mojego zeszytu od biologii i od matematyki :smiech:
Come on baby, take a chance with us.
Come on baby take a chance with us.
And meet me on the back of the Blue Bus,
Doin' a blue rock.
Awatar użytkownika
Karolina

Post autor: Karolina »

Razem ze skórką? ;)

Jak się nudzę na matematyce, to zapisuję tytuły piosenek w postaci wyrażeń algebraicznych.
Awatar użytkownika
Smooth_b

Post autor: Smooth_b »

Karolina pisze:zapisuję tytuły piosenek w postaci wyrażeń algebraicznych
np? :)
Awatar użytkownika
whatever_

Post autor: whatever_ »

no ja też mam kilka nenene narazie te co pamiętam:

1. Mania dokładnośći: Ze mną spontan dzieje się bardzo rzadko. Zanim coś zrobie czy pójde gdzieś, analizuje sobie dokładnie o której będe, co zrobie potem i szczególnie kiedy pójde spać. Obmyślam dokładnie o której wstaje na drugi dzień i wtedy ustalam godzine kładzenia się do łożka tak abym na pewno się wyspała. Jeżeli coś pójdzie nie tak albo zostane gdzieś dłuzej niż sobie wymyśliłam (mimo tego, że jest np. na jakieś imprezie super) nie daje mi to spokoju, cały czas o tym myśle i dręczy mnie to. Jestem zła na siebie, że się nie wyśpie. :wariat:

2. (chyba najdziwniejsze) :wariat: Wszystkie zegarki u mnie w domu chodzą inaczej. Szczególnie te w moim pokoju. Zawsze się spóźniają a to dlatego, że ja lubie mieć komfort psychiczny, iż do jakiegoś obowiązku lub spotkania mam jeszcze czas. Zawsze patrze na taki zegarek i widze, że mam np. 15 minut ale tak naprawde wiem, że tylko 5 nenenen ale mimo tego jestem spokojna. Przydaje się to szczególnie kiedy musze rano wstać i mam dziwne wrażenie, że moge sobie jeszcze chwilke pospać choć tak nie jest.

3. Moje łóżko zawsze musi stać w rogu lub być osłonięte czymś chociaż z 2 stron. Inaczej nie zasne. Musze mieć wrażenie, że jestem po części jakby ''bezpieczna''.

4. Jak widze, że jedzie jakiś samochód, motor albo rowerzysta wyznaczam sobie cel np. drzewo które musze zdarzyć minać zanim z kolei mnie minie własnie ten kierowca motoru albo samochodu itd.

5. Jak ide ulicą i słucham jakieś piosenki to narzucam sobie cel, że musze dojść do konca ulicy albo nawet do samego domu zanim owa piosenka się skończy.

6. Mam taki troche dziwny nawyk, że jak wracam do domu to pierwsze co musze zrobić to nic innego jak umyć twarz. Rzucam plecak, torebke czy kurtke i od razu lece do łazienki. Dopóki tego nie zrobie nie będe mogła się skupić na niczym innym niz na tym, że mam nieumytą twarz :wariat:

7. Dziwne miny podczas malowania się. Jak już ktoś wspominał o dziubku przy malowaniu rzęs. Osobiście już nie uważam tego za coś dziwnego, ponieważ zauważyłam, że wiele moich koleżanek tak ma ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

- nigdy się nie spóźniam. obsesja punktualności.
- kiedy jem, ładuje do ust na maksa pokarmu. ogólnie szybko jem. nie jest to przyjemny widok, ale tak się nauczyłem.
- zawsze popijam każdy kęs.
- przed pójściem spać, gram jeden mecz w Pro Evolution Soccer.
- pijąc wódkę, zawsze biorę łyk zapitki, następnie wypijam kieliszek i znowu zapijam.
- zasypiam tylko wtedy, kiedy leżę na brzuchu prawą częścią twarzy do poduszki.
- idąc chodnikiem, staram się stawać tylko na całe płyty chodnikowe, omijając złączenia.

tyle na razie.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
kuba

Karolina pisze:
Razem ze skórką? ;)
No tak

-Mam problemy z odczytywaniem godziny na zegarku wskazówkowym
Obrazek
Awatar użytkownika
Sugar

Post autor: Sugar »

Jak można jeść banany ze skórką?
Awatar użytkownika
kuba

Łapiesz banana.Otwierasz usta i zaczynać jeść banana. Ja nie widze w tym nic trudnego.
Pierwszego banana w skórce zjadłem jakiś 1,5-2 lata temu (zakład)
Obrazek
ODPOWIEDZ