Michael zasługuje na utwór pochwalny
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
- Liberian Girl
- Speed Demon
- Liberian Girl
Jeszcze odnośnie tej sytuacji czytałem w The Magic and Madness że MJ zezwoli tylko na to jak zostanie zaproszony do Białego Domu i uhonorowany jakąś nagrodą typu Life achievement.Speed Demon pisze:Prezydent USA podziękował MJowi między innymi za to
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
- Liberian Girl
- Lady Justine
Jako, że bez sensu zakładać nowy temat pochwale się moją pracą (z drobną pomocą taty o tym jak słucham Michaela, bo sam jest tego świadkiem :p) na muzykę, z której w dniu dzisiejszym dostałam jako jedyna 6.
Do tego jako "przykład muzyczny" dałam Jam, co (ku mojemu wielkiemu zdziwieniu) okropnie się im spodobało, i aż pytali jak się ten utwór nazywa :O
A oto moje skromne dzieło:
„Muzyka moich zainteresowań”
Moimi ulubionymi wykonawcami są: Michael Jackson oraz Madonna.
Przedstawię tylko sylwetkę muzyczną Michaela, ponieważ Madonnie musiałabym poświęcić osobne opracowanie.
Michael Jackson urodził się 29 sierpnia 1958r. (dodam, iż Madonna jest z tego samego miesiąca i roku).
Karierę zaczął w zespole „Jackson 5”, który składał się z jego, braci oraz siostry- Janet Jackson.
W roku 1984 odszedł z zespołu, aby rozpocząć solową karierę.
W tym samym roku wydał płytę „Off the wall”. Płyta sprzedała się w wielu egzemplarzach, jednak Michael uznał, że kolejna będzie jeszcze większym hitem.
W 1982r. wydał płytę „Thriller”, która, jak sobie postanowił, podbiła rekordy sprzedaży
Po niej wydano płytę „Bad”, jest to moja ulubiona płyta, jednak nie odniosła ona aż takiego wielkiego sukcesu jak „Thriller”.
Następną płytą była „Dangerous”. Osiągnęła podobny wynik popularności jak jej poprzedniczka (ok. 29 mln sprzedanych egzemplarzy)
W roku 1995 MJ wydał płytę „HIStory” (według mojego tłumaczenia to jego historia, ponieważ HIS zostało wyszczególnione). Nazwa była trafna. Całość składała się z dwóch płyt. Pierwsza była tzw. „historią” czyli składanką najpopularniejszych piosenek Michaela z wszystkich poprzednich płyt. Druga to były już całkowicie nowe piosenki. Znalazł się tam również utwór „Scream” z udziałem siostry Michaela- Janet.
Kolejną płytą w dyskografii Michaela Jacksona było „Blood on the Dance Floor” . Zostały tam umieszczone nowe piosenki oraz remiksy utworów z „HIStory.”
W 2001r. MJ wydał płytę „Invincible”. Do utworu „You rock my world” zrobiono kolejny około 13-minutowy teledysk (kolejny, ponieważ „Thriller” również był taki długi).
W 2003 r. Jackson wydał płytę „Number Ones”, która zawierała tylko przeboje, które już znaliśmy z poprzednich płyt. Mówiąc krótko- nic nowego.
W tym roku (2008) wydano najnowszą płytę- „Thriller 25th.” Jak sama nazwa wskazuje z okazji 25 rocznicy wydania płyty „Thriller”. Znajdują się tam wszystkie utwory z pierwszego wydania (1982r.). Oprócz tego są tam remiksy piosenek: „Billie Jean”, „Pretty Young Thing”, oraz remiksy z udziałem innych artystów, czyli: „The Girl Is Mine” (z Will.i.am’em), „Beat It” (z Fergie) i „Wanna By Starrning Something” (z Akonem) dodam, że utwór z Akonem to jedyny, gdzie słychać na żywo obecnego Michaela. Poprzednie to tylko zremiksowane pierwotne wersje z dodatkiem głosów artystów, którzy śpiewają gościnnie, bądź sam remiks utworu.
Do mojej kolekcji płyt MJ’a należą: “Off The Wall”, “Thriller”, “Bad”, “Dangerous”, “HIStory”, “Invincible” oraz “Thriller 25th “
Słuchanie Michaela zaczęłam od oglądnięcia teledysku “Thriller”. Sama muzyka, i sposób w jaki teledysk został wykonany od razu mi się spodobał. Potem ciągle słuchałam tego utworu i za każdym razem podobał mi się coraz bardziej; ten hipnotyczny rytm, narastający nastrój grozy i popisy wokalne Michaela. Postanowiłam poszukać innych utworów tego wykonawcy. Od razu natrafiłam na utwór „Billie Jean”, a potem na wykonanie koncertowe gdzie MJ pokazał pierwszy raz swój słynny krok- „moonwalk”. Od tego czasu zaczęłam szukać informacji na temat Michaela Jacksona. I tak zaczęła się moja fascynacja „Królem popu”.
Wiem, ze o Michaelu jako o człowieku mówią różne rzeczy, być może to nawet prawda. Ale kiedy się go słucha nie myśli się o tym. Poddaje się tylko muzyce i odczuwa wielką satysfakcję.
Ta muzyka mi się podoba, ponieważ jest to połączenie świetnego głosu, doskonałej muzyki, oraz wielkiego talentu. Można jej słuchać godzinami i często tak robię.
Tylko to zdanie, które mi podsunął tata: "Wiem, ze o Michaelu jako o człowieku mówią różne rzeczy, być może to nawet prawda"- ja na to- nie prawda! A tata- ale jest wiele rzeczy, to nie mówię konkretnie co...
Myślę, że fanom Michaela jako tako się spodoba moja praca ;)
Do tego jako "przykład muzyczny" dałam Jam, co (ku mojemu wielkiemu zdziwieniu) okropnie się im spodobało, i aż pytali jak się ten utwór nazywa :O
A oto moje skromne dzieło:
Moimi ulubionymi wykonawcami są: Michael Jackson oraz Madonna.
Przedstawię tylko sylwetkę muzyczną Michaela, ponieważ Madonnie musiałabym poświęcić osobne opracowanie.
Michael Jackson urodził się 29 sierpnia 1958r. (dodam, iż Madonna jest z tego samego miesiąca i roku).
Karierę zaczął w zespole „Jackson 5”, który składał się z jego, braci oraz siostry- Janet Jackson.
W tym samym roku wydał płytę „Off the wall”. Płyta sprzedała się w wielu egzemplarzach, jednak Michael uznał, że kolejna będzie jeszcze większym hitem.
W 1982r. wydał płytę „Thriller”, która, jak sobie postanowił, podbiła rekordy sprzedaży
Po niej wydano płytę „Bad”, jest to moja ulubiona płyta, jednak nie odniosła ona aż takiego wielkiego sukcesu jak „Thriller”.
Następną płytą była „Dangerous”. Osiągnęła podobny wynik popularności jak jej poprzedniczka (ok. 29 mln sprzedanych egzemplarzy)
W roku 1995 MJ wydał płytę „HIStory” (według mojego tłumaczenia to jego historia, ponieważ HIS zostało wyszczególnione). Nazwa była trafna. Całość składała się z dwóch płyt. Pierwsza była tzw. „historią” czyli składanką najpopularniejszych piosenek Michaela z wszystkich poprzednich płyt. Druga to były już całkowicie nowe piosenki. Znalazł się tam również utwór „Scream” z udziałem siostry Michaela- Janet.
Kolejną płytą w dyskografii Michaela Jacksona było „Blood on the Dance Floor” . Zostały tam umieszczone nowe piosenki oraz remiksy utworów z „HIStory.”
W 2001r. MJ wydał płytę „Invincible”. Do utworu „You rock my world” zrobiono kolejny około 13-minutowy teledysk (kolejny, ponieważ „Thriller” również był taki długi).
W 2003 r. Jackson wydał płytę „Number Ones”, która zawierała tylko przeboje, które już znaliśmy z poprzednich płyt. Mówiąc krótko- nic nowego.
W tym roku (2008) wydano najnowszą płytę- „Thriller 25th.” Jak sama nazwa wskazuje z okazji 25 rocznicy wydania płyty „Thriller”. Znajdują się tam wszystkie utwory z pierwszego wydania (1982r.). Oprócz tego są tam remiksy piosenek: „Billie Jean”, „Pretty Young Thing”, oraz remiksy z udziałem innych artystów, czyli: „The Girl Is Mine” (z Will.i.am’em), „Beat It” (z Fergie) i „Wanna By Starrning Something” (z Akonem) dodam, że utwór z Akonem to jedyny, gdzie słychać na żywo obecnego Michaela. Poprzednie to tylko zremiksowane pierwotne wersje z dodatkiem głosów artystów, którzy śpiewają gościnnie, bądź sam remiks utworu.
Do mojej kolekcji płyt MJ’a należą: “Off The Wall”, “Thriller”, “Bad”, “Dangerous”, “HIStory”, “Invincible” oraz “Thriller 25th “
Słuchanie Michaela zaczęłam od oglądnięcia teledysku “Thriller”. Sama muzyka, i sposób w jaki teledysk został wykonany od razu mi się spodobał. Potem ciągle słuchałam tego utworu i za każdym razem podobał mi się coraz bardziej; ten hipnotyczny rytm, narastający nastrój grozy i popisy wokalne Michaela. Postanowiłam poszukać innych utworów tego wykonawcy. Od razu natrafiłam na utwór „Billie Jean”, a potem na wykonanie koncertowe gdzie MJ pokazał pierwszy raz swój słynny krok- „moonwalk”. Od tego czasu zaczęłam szukać informacji na temat Michaela Jacksona. I tak zaczęła się moja fascynacja „Królem popu”.
Wiem, ze o Michaelu jako o człowieku mówią różne rzeczy, być może to nawet prawda. Ale kiedy się go słucha nie myśli się o tym. Poddaje się tylko muzyce i odczuwa wielką satysfakcję.
Ta muzyka mi się podoba, ponieważ jest to połączenie świetnego głosu, doskonałej muzyki, oraz wielkiego talentu. Można jej słuchać godzinami i często tak robię.
Tylko to zdanie, które mi podsunął tata: "Wiem, ze o Michaelu jako o człowieku mówią różne rzeczy, być może to nawet prawda"- ja na to- nie prawda! A tata- ale jest wiele rzeczy, to nie mówię konkretnie co...
Myślę, że fanom Michaela jako tako się spodoba moja praca ;)
widzę że tata nie wytrzymał i skorzystał z zaworu bezpeczeństwa w postaci tego dopiska na końcu pracy;)Lady Justine pisze:Wiem, ze o Michaelu jako o człowieku mówią różne rzeczy, być może to nawet prawda
Mnie zdecydowanie lepiej sie czytało o Twoich prywatnych odczuciach wzgledem muzyki niż tzw świat w liczbach. Szkoda że to stanowi tę mniejszą połowe pracy:)
Ale szóstka się należy jak najbardziej
hm, jeszcze tylko tytuł...
jest Twój czy pomyślunek nauczycielki??hehLady Justine pisze:„Muzyka moich zainteresowań”
- Lady Justine
Tak Pani dyrektor kazała nam zatytułować pracę (pani dyrektor uczy nas muzyki )Smooth_b pisze:Lady Justine napisał:
jest Twój czy pomyślunek nauczycielki??heh
Tata lubi MJ'a jednak nie jest na bieżąco, i uważa, że Michaelowi odpadł nos i się wybielił :O Ja muna to,m ze nie prawda. Że ma chorobę a tata "to pewnie przez te lekarstwa co brał, żeby się wybielić".Smooth_b pisze:widzę że tata nie wytrzymał i skorzystał z zaworu bezpeczeństwa w postaci tego dopiska na końcu pracy;)
Porażka...
A co do pomocy- gdy już sama zrobiłam całość, to pomógł np.: dodać zdanie, przekształcić wyraz itp.
A to mi nowość:)Lady Justine pisze:W roku 1984 odszedł z zespołu, aby rozpocząć solową karierę.
Odszedł w 1984 i wydał w '84 płytkę Off The Wall a w 1982r. wydał Thrillera?
Off THe Wall-1979
Thriller-1982
Zakończenie współpracy z braćmi po trasie Victory-1984
A utwór One More Chance?Lady Justine pisze:W 2003 r. Jackson wydał płytę „Number Ones”, która zawierała tylko przeboje, które już znaliśmy z poprzednich płyt. Mówiąc krótko- nic nowego.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Jakoś mi nie podchodzi to wypracowanie. Co kolejne zdanie powtarza się słowo "płyta" czy w drugiej części "słuchałam" itp. Koncepcja niezła, ale stylistycznie odpada... Powinnaś zwrócić więcej uwagi na kolejne albumy. Brakuje mi twoich odczuć na temat każdej z płyt. Do tego ten dziwny błąd. Mało w tym Ciebie, a za dużo formułek. Osobie postronnej, wszystkie nazwy mogą się zlewać w jedną całość, uciekać drugim uchem, dlatego taka szkoda, że nie ma tu własnych refleksji.
Temat dobry...
Temat dobry...
Ja pisałam niedawno na jęz. polski wypracowanie na temat : "To człowiek o wielkim sercu - prezentacja wybranej osoby z literatury, filmu, muzyki lub życia codziennego."
Dostałam za to 5. ^^
Niestety nie zacytuję wam mojej pracy, bo jej nie pamiętam, a nauczycielka nie dała nam wziąść jej do domu... x>
Opiszę to tylko tak, że zapisałam 2 kartki A4 (myślałam, że wyjdzie więcej), opisałam w wielkim skrócie Jego dzieciństwo, procesy, Michaela jako człowieka, jakiego Go 'znam'... no i co o Nim myślę i dlaczego uważam, że ma złote serce... dałam trochę Jego słów, m.in. cytaty z "Moonwalkera"... jakoś to wyszło... xP.
Dostałam za to 5. ^^
Niestety nie zacytuję wam mojej pracy, bo jej nie pamiętam, a nauczycielka nie dała nam wziąść jej do domu... x>
Opiszę to tylko tak, że zapisałam 2 kartki A4 (myślałam, że wyjdzie więcej), opisałam w wielkim skrócie Jego dzieciństwo, procesy, Michaela jako człowieka, jakiego Go 'znam'... no i co o Nim myślę i dlaczego uważam, że ma złote serce... dałam trochę Jego słów, m.in. cytaty z "Moonwalkera"... jakoś to wyszło... xP.
"If you care enough
For the living
Make a little space
Make a better place... "
For the living
Make a little space
Make a better place... "
- Dangerous_Dominika
Lady Justine..w ktorej ty jestes klasie ze dostales 6 za wypracowanie ktore po pierwsze posiada bledy rzeczowe(ale nauczycielka mogla nie wiedizec) po drugie- bledy skladniowe-i to uniemozliwia prosty odbior
I po trzecia ciagle powtarzaja sie wyrazy
ta nauczycielka postawila tobie 6 moze dlatego ze sama kiedys sluchala Michaela:P
ta nauczycielka postawila tobie 6 moze dlatego ze sama kiedys sluchala Michaela:P
"Jestem
Powątpiewaniem w sens
Formą ponad treść
Bywam protestem, planem B
I wlepką w metrze" - HEY
Powątpiewaniem w sens
Formą ponad treść
Bywam protestem, planem B
I wlepką w metrze" - HEY
- Lady Justine
Bo nie patrzyła na daty, ja tylko szybko przeczytałam, a pani na kartkę nawet nie spojrzała bo od nikogo nie brała :pDangerous_Dominika pisze:Lady Justine..w ktorej ty jestes klasie ze dostales 6 za wypracowanie ktore po pierwsze posiada bledy rzeczowe(ale nauczycielka mogla nie wiedizec) po drugie- bledy skladniowe-i to uniemozliwia prosty odbior
To się nazywa moje myślenie...Maro pisze:Lady Justine napisał:
A to mi nowość:)
Odszedł w 1984 i wydał w '84 płytkę Off The Wall a w 1982r. wydał Thrillera?
Off THe Wall-1979
Thriller-1982
Zakończenie współpracy z braćmi po trasie Victory-1984
Może to dlatego, że wydawało mi się, ze płyta posiada tylko stare utwory :p a błąd popełniłam zapewne dlatego... że jej nie mam i nigdy nie słuchałam...Maro pisze: Lady Justine napisał:
A utwór One More Chance?
- Streetwalker