20 września 1996... Moje Odczucia ;o)

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
Kadia

Post autor: Kadia »

Erna Shorter pisze:
Ach...:surrender: niech się cofnie czas...
Erna, ja tam żyję nadzieją że kiedyś tam, po śmierci uda mi się cofnąć w takie czasy w jakie chcę i zobaczyć Majkela podczas koncertu ;-) To nierelane, ale miło sobie pomarzyć o takim wehikule czasu w niebiosach :smiech:
Awatar użytkownika
BlackDimension

Post autor: BlackDimension »

Michael ląduje w Warszawie ----> http://pl.youtube.com/watch?v=hROGeUr_TQU <------- tutaj można to obejrzeć :) niesamowite :)
Obrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

BlackDimension thanx nawet nigdy nie przypuszczałem że to gdzieś na YouTube może być... Wehikuł Czasu normalnie! :mj:
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
BlackDimension

ja na to trafiłam juz jakis czas temu :) z tego co wiem<osoba dodająca napisala o tym w komentarzach> to video nie jest z warszawy tylko "podkradzione" z koncertu z kopenhagi i zsynchronizowane z relacja z RMF FM,ale bardzo przyjemnie się ogląda prawda ?:D
Obrazek
Mandey

BlackDimension pisze:prawda ?
No jak najbardziej, żonie pokazałem bo ona nigdy nie widziała tej przejażdżki kolejką górską... Heh poznałem ją zaledwie 2 tygodnie po Jacksona koncercie. W niecały miesiąc później byliśmy już razem w Lubinie (60 km od mojej miejscowości) na koncercie uwaga... Backstreet Boys glupija glupija glupija
Miasto obchodziło jakieś lecie ich zaprosili... to byl samiuśki poczatek ich kariery. Ale skala porównawacza z Jacksonem? No comment :smiech:
Awatar użytkownika
BlackDimension

Mandey pisze:żonie pokazałem bo ona nigdy nie widziała tej przejażdżki kolejką górską...
i podobało się ?:) ja pamiętam,ze jak na to trafiłam to było tylko jedno wielkie : ŁAŁ !!! o kurcze ! nawet relacje polsatu nie wywołały we mnie takich emocji :P może dlatego,że tamte były bezpośrednio po koncercie Michaela a te nagranie znalazłam zaledwie kilka miesiecy temu :)

no tak Backstreet Boys kiedyś byli ehm... na topie :D ;-) ale ja mysle,ze nawet nie ma co robić skali porównawczej ich występu z występami Michaela :D masz rację Mandey :D No comment :smiech:
Obrazek
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Ciekawy tekst, dzięki za zamieszczenie. :)
Mandey pisze:Jeśli ktoś z będących na tym koncercie zna całą set listę z tego koncertu
Proszę (pogrubiłem utwory wykonywane w całości bez playbacku... jakkolwiek to wygląda ;) ):

1. Intro
2. "Scream"
3."They Don't Care About Us"
4. "In the Closet"
5. "Wanna Be Startin' Somethin'"
6. "Stranger in Moscow"
7. "Smooth Criminal"
8. "You Are Not Alone"
9. "The Way You Make Me Feel"
10. Jackson 5 Medley ("I Want You Back" / "The Love You Save" / "I'll Be There")
11. Off The Wall Medley ("Rock with You" / "Off The Wall" / "Don't Stop 'Til You Get Enough")
12. "Billie Jean"
13. "Thriller"
14. "Beat It"
15. "Come Together"
16. "D.S."
17. "Dangerous"
18. "Black Or White"
19. "Earth Song"
20. "Heal The World"
21. "HIStory" (na bis)

Potem z trasy wypadały kolejno Come Together, D.S., Off the Wall Medley, The Way You Make Me Feel, za to pojawił się Blood on the Dance Floor.

Niedawno korzystałem z archiwum Gazety Wyborczej celem odnalezienia materiałów do prezentacji maturalnej (bibliografia przedmiotowa) - przy okazji, skopiowałem artykuły jakie pojawiły się w tym dzienniku we wrześniu 1996 r. na temat przylotu Michaela do Polski. Świetna lektura - na dniach zamieszczę. :)
Mandey

Pank pisze:Proszę (pogrubiłem utwory wykonywane w całości bez playbacku... jakkolwiek to wygląda ;) ):
Dzięki wielkie... tak sobie wszystko układałem i brakowało mi...
Come Together, D.S.
Jako

Post autor: Jako »

Kiedy Michael był w Polsce to dał pieniądze na jakiś ośrodek dla dzieci...Coś takiego...prawda? To oni wreszcie wybudowali ten ośrodek? Istnieje?
Obrazek
Awatar użytkownika
Kara1992

Post autor: Kara1992 »

Cudowna relacja ! Ja chce tam być ! No i kiedy ja się urodziłam ;(
[*]

Obrazek
Daga

Post autor: Daga »

ale ci Mandey zazdroszcze...
ja wtedy miałam 3 lata, tak bardzo bym chciała byc na koncercie Michaela.
MJ--->4ever
Awatar użytkownika
eworrra

Post autor: eworrra »

Mandey, z Twojej mamy jaki spiskowiec! Powinna pracować w wywiadzie. ;-)

Twoja relacja z koncertu jest świetna, ale sądzę, że dokładnie nie da się takiego przeżycia opisać słowami. Ja po obejrzeniu koncertu z Bukaresztu nie wiedziałam co powiedzieć, a co dopiero musi się dziać kiedy to wszystko widzisz na własne oczy.
Naprawdę super, że mogłeś być na tym koncercie. Ja jeszcze wtedy nie słuchałam MJ'a więc nia miałam aspiracji by być na jego koncercie, ale teraz to już bym sobie tego nie odmówiła. ;)
Hey Joe, where you goin' with that gun in your hand?
Hey Joe, I said where you goin' with that gun in your hand?
I'm goin' down to shoot my old lady
You know I caught her messin' 'round with another man.
Huh! And that ain't too cool.
Mandey

eworrra pisze:Mandey, z Twojej mamy jaki spiskowiec!
Podejrzewam że myślała że psycha mi siądzie na całe życie jak mając
bilet z koncertu kupiony... nie pojechał wtedy tam.

Heh myślę że jednak by mi psycha siadła. glupija
Nie byłoby mnie dziś tutaj, bo chyba słuchając Jacksona bił bym się z myślami typu... ty kretynie, miałeś bilet i nie pojechałeś?
Ja już wtedy twierdziłem że to jest być może moja pierwsza, jedyna i ostatnia szansa by Go zobaczyć "live". Nie pomyliłem się chyba. ;-)
Nowe "World Tour" Jacksona jest dla mnie tak nikłe jak przywrócenie do życia Yody & Darth Vadera w kolejnych częściach Gwiezdnych Wojen :wariat:
Awatar użytkownika
Diana_95

Post autor: Diana_95 »

Co do koncertu MJa w Warszawie... codziennie mijam to lotnisko na Bemowie, z tej racji że chodzę tam do szkoły i przez większość mojego jakże krótkiego żywotu mieszkałam tuż obok.
Wiele osób (w tym moi rodzice) opowiadali mi że ludzie wchodzili na dachy, na śmietniki, na bramy, samochody byle tylko zobaczyć kawałek sceny, byle tylko usłyszeć fragment z tego co śpiewał.
Było to niemożliwe ze względu na tłumy ludzi, hałas i zamieszanie panujące wokół.
Ale sam fakt że gdzieś tam, na scenie, w odległości zaledwie 100 metrów jest sam Król Popu, był niesamowity.

Wszystkim uwierzyłam na słowo... :-)
Czasem patrząc na ten teren uśmiech pojawia się sam, kiedy sobie tylko wyobrażę że ten sam Michael był kiedyś tam, gdzie ja teraz.

No Mandey... zazdroszczę, nie powiem.
Miałam wtedy niecały rok ;-)
nieświadoma fanka ;-)
Come on baby, take a chance with us.
Come on baby take a chance with us.
And meet me on the back of the Blue Bus,
Doin' a blue rock.
Awatar użytkownika
Szucia

Post autor: Szucia »

Diana_95 pisze:nieświadoma fanka
pięknie opisane :))

Ja miałam hm...5... o MJ wiedziałam( moja kuzynka go uwielbiała---może była na koncercie!!?? chyba nie...)ale gdzie w tym wieku słuchać muzyki.
Mandey, zżera mnie zazdrość. A ta relacja super :)
Obrazek
ODPOWIEDZ