Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Smooth_b pisze: Jeśli mogę powiedzieć od siebie to Invincible jest wokalnie najlepsza i pod tym względem może dorównać jej tylko Dangerous.
Toż to szczera prawda jest, nie ma co wybałuszać oczu ze zdumienia ;-)
kaem pisze: Cry spadaj.
Widzę, że wyraźnie Ci już doskwierało... :hahaha:
Beat It, beat it Cry... a kysz!
Zaczęłam szczerze nienawidzić Cry... Wygrana ze Speechless to błąd! Niewybaczalny błąd :/

Już widzę co się dzieje... asekuracyjnie więc Privacy!
temat wytarty, jak para jeansów z pewex'u - i nie ma co ściemniać Tabloid Junkie bardziej chwyta!

NIE ODDAM walkowerem nieba, skoro może poczekać!
Na motyle również ZA WCZEŚNIE, wiosna zbyt długo nie chciała przyjść!

Wywalcie czym prędzej wszystkie ballady z Invincible :wariat:
Wywalcie...
Szybki Michael jest przecież taaakiiiii faaajnyyyy! glupija
Nie to, co te ciągnące się flaki z olejem...
Szczerze powiedziawszy... chciałabym już przestać "warować" , a zacząć głosować.
Niestety w obronie tego, co najbardziej kocham - zmuszona jestem tkwić w opozycji.
Jaki sens ma wpisanie teraz - powiedzmy: "Invincible", czy "Heartbreaker"
Żadnego... najmniejszego... można sobie tak pisać... pisać... i pisać... do X-znudzenia :(
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
Sugar

Post autor: Sugar »

Privacy
Awatar użytkownika
Klarison

Post autor: Klarison »

You rock my world
Obrazek
Awatar użytkownika
nikolka

Post autor: nikolka »

Ależ mi ciężko...musze zagłosować na jedną z trzech piosenek ktore bardzo lubie.hmm moim typem w dalszym ciągu jest Hertbreaker,ale wiem że głos na niego i tak nic nie da.Znowu Butterflies,Privacy,Heaven can wait, jeju łamiecie mi serce.Zastanawiam sie jak długo jeszcze wytrwm w tej zabawie bo coraz mocniej oddziałowywuje na mój układ nerwowy. :wariat:

Zrobię chyba wyliczanke- ene dułe rabe - głos na Butterflies

A tak poważnie to z pomiedzy tych trzech piosenek ,tą najłatwiej mi odrzucić.Chyba dlatego że działa na mnie dobijajaco w dniu(i tak beznadziejenym) dzisjejszym :zgon:
Obrazek
Awatar użytkownika
Małgosia

Post autor: Małgosia »

Tak, niech wreszcie odpadnie PRIVACY powinno odpaść już wcześniej, no ale jakoś przebolałam. Tekst doprowadza do szału, kolejna kopia Tabloid Junkie i innych pioseneczek "jakie to te media zue O_o"
Privacy- baj baj maszkaro glupija
Watch and see how fun I'm gonna be
Awatar użytkownika
Lucho

Post autor: Lucho »

Dla ratowania Heaven Can Wait...

Privacy
Awatar użytkownika
zu

Post autor: zu »

Heaven Can Wait.

Chciałabym jak zwykle uzasadnić. Ale ponieważ powiedziałam już wszystko, co mam do zarzucenia tej piosence, trzy myślniki główne, dla mnie najważniejsze:

- bardzo ambitny utwór
- który posiada chórki drażniące mi mózg
- oraz ryczący wokal Michaela, który miał pełnić funkcję kontrastu, a u mnie pełni funkcję jedynie podnoszącą ciśnienie.

Ach, no i żeby nie było: to, że HCW jest ambitny, nie jest wadą, jak ktoś mógłby wywnioskować z powyższych myślników. To taka uwaga ogólna. Bardzo, bardzo ważna.
ZAQ84

Post autor: ZAQ84 »

W moim prywatnym, subiektywnym zestawieniu 2 najsłabszych wg mnie w tej rundzie ogniw: Heaven Can Wait oraz Privacy, niechlubne miano zwycięzcy otrzymuje utwór PRIVACY.
Wpływ na moją decyzję miały następujące aspekty:
- powielenie tematyki, która pojawia się bagatela niemal 15 lat! licząc czasokres od Bad aż po Invincible; oby następny longplay przerwał tą statystykę...
- muzycznie HCW jest wg mnie ambitniejsze
- i mój największy zarzut (wspomniana już tu kwestia "energii" utworu), niech te wersy się wloką, cedzone przez zęby, niskim, zachrypniętym głosem, budują napięcie itd., no ale refren to powinno być wyzwolenie tej energii, a tu jakieś "yeah yeah"; w końcówce coś tam zaczyna iskrzyć, ale ognia z tego nie będzie ;-)
ZAQ
Awatar użytkownika
Szucia

Post autor: Szucia »

Jak dla mnie HCW jest dobre, nie żeby jakieś genialne. Privacy też od czasu do czasu lubię posłuchać. Nie mogę natomiast znieść, jak już pisałam, Butterflies<------
Obrazek
Awatar użytkownika
Ahsha

Post autor: Ahsha »

Ach...wróciłam właśnie z Zielonej Szkoły i co widzę?? Dwie rundy mnie ominęły!! I jeszcze na dodatek Cry wylecialo po Speechles :surrender: !! Jak to w ogóle mogło się stać??!!
A teraz, z całą swoją złością skieruję głos na Privacy
Mimo, że ta piosenka mnie rusza i wzbudza we mnie emocje, muszę ją odstrzelić, bo mi zaczęła zawadzać w tej rywalizacji:P
Awatar użytkownika
dirty_susie

Post autor: dirty_susie »

Privacy...
Obrazek
TheLostChild

Post autor: TheLostChild »

Jeśli można... również Privacy. Nie podoba mi się to, ponieważ jest nieambitne i kojarzy mi się z pewną głupią piosenką zespołu Lady Pank glupija
Obrazek
The life is difficult and full of zasadzkas;-)
Awatar użytkownika
dzina

Post autor: dzina »

łaaaaa ile już głosów padło na Heaven Can Wait...szok w trampkach. :-o Mój głos idzie na Privacy w obronie HCW.
Awatar użytkownika
Tiger Lilly

Post autor: Tiger Lilly »

Słowo się rzekło. Głos na Butterflies!
When everything starts to fall
So fast that it terrifies you
When will you hit the wall?
Are you gonna learn to fly?
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

ZAQ84 pisze:- powielenie tematyki, która pojawia się bagatela niemal 15 lat!
Też się dorzucę do Privacy.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Zablokowany