Michael Jackson - King of Pop (2008)

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Czy zamierzasz kupić kolejną składankę Michaela?

Tak, niezależnie co się na niej znajdzie
49
42%
Tak, o ile pojawią się na niej utwory mniej znane lub ciężej dostępne (np. "Got the Hots" czy "Say say say")
51
43%
Nie! Nigdy! W życiu! Nie dam się!
18
15%

Liczba głosów: 118

Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

Maro pisze:Fajnie by było jak by podłapali pomysły od fanów,15 "brand-new unreleased songs".Oby coś świeższego niżeli z lat 80-90.
takie cos to sie nazywa nowa plyta :P

boze nie widze tego, nie widze nikogo z polskiej sceny na tym tribute cd.

no chyba, ze Krzychu Krawczyk spiewajacy ot tak np Liberian Girl :smiech: albo Michas Wisniewski Bad...przerasta to granice mojej percepcji.
'the road's gonna end on me.'
Canario

Post autor: Canario »

homesick pisze:

no chyba, ze Krzychu Krawczyk spiewajacy ot tak np Liberian Girl :smiech: albo Michas Wisniewski Bad...przerasta to granice mojej percepcji.
Tym panom mowie stanowcze nie. Krawczyk to raczej cos z Elvisa by mogl zaspiewac,sam mowi ze jest jego fanem. Ale pomysl z Doda nie wydaje sie taki zly jesli spojrzy sie na niego z punktu widzenia komercyjnego i ilosci sprzedanych plyt. A Sony napewno w ten sposob patrzy. Poza tym plyta w Polsce nie musiala by byc promowana. Sama Doda wystarczyla by za promocje :-)
Ostatnio zmieniony śr, 21 maja 2008, 8:15 przez Canario, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
homesick

ja juz nawet widze okladke tej plyty ....

taka jak nowa okladka Thrillera 25, tylko, ze Michaela nie otaczaja potwory, a nasza czolowka artystyczna, nie trzeba ich charakteryzowac i upiekszac, sami sa tak groteskowi.

ooo tak zaczynam sie jednak przekonywac do tej koncepcji :smiech:
Awatar użytkownika
malakonserwa

Post autor: malakonserwa »

homesick, przestań snuć takie straszne wizje, bo mnie to przeraża, nie śmieszy...
:-( :-(
Obrazek
Awatar użytkownika
huczek

Post autor: huczek »

Będę się smucił, jeżeli sony wyda ponownie stary materiał.
Obrazek
Awatar użytkownika
malakonserwa

huczek, z dwojga złego wybieram stary materiał. Wolę to, niż hity Mike'a w wykonaniu polskich "gwiazd".
Obrazek
Awatar użytkownika
Liberian Girl

Post autor: Liberian Girl »

z dwojga złego wybieram stary materiał. Wolę to, niż hity Mike'a w wykonaniu polskich "gwiazd"
Ja pozytywnie nie jestem nastawiona do polskich gwiazd. Hity Michaela w wykonianiu naszych to nie jest dobry pomysł. Są oczywiscie jednostki które naprawde dobrze by to zrobiły ale to tylko jednostki.

Wydaje mi się ze dla wszystkich było by miłym zaskoczenie gdyby została wydana płyta z niepublikowanymi wcześniej utworami i może jakimiś dodatkami w postaci najlepszych hitów. Nieznane dotąd wielu osobom piosenki wniosłyby coś nowego.
Awatar użytkownika
eworrra

Post autor: eworrra »

homesick pisze:tylko, ze Michaela nie otaczaja potwory, a nasza czolowka artystyczna
:smiech:
To by było piękne... wyobraźnia działa ;)
Ja myślę, że jeżeli chodzi o męskie głosy to koniecznie Łukasz Zagrobelny, najlepszy polski "rockowy" zespół Feel, żeby było troszkę sentymentalnie musi się tam znaleźć Seweryn Krajewski albo Wojciech Młynarski.
Jeżeli chodzi o kobiety, koniecznie muszą zaangażować Gosię Andrzejewicz i Kasię Cerekwicką, pikanterii doda specjalny występ Violetty Villas, a nowe teksty do kawałków MJ'a napisze Jacek Cygan. I będzie cudownie. :]
Hey Joe, where you goin' with that gun in your hand?
Hey Joe, I said where you goin' with that gun in your hand?
I'm goin' down to shoot my old lady
You know I caught her messin' 'round with another man.
Huh! And that ain't too cool.
Awatar użytkownika
malakonserwa

Ja myślę, że jeżeli chodzi o męskie głosy to koniecznie Łukasz Zagrobelny, najlepszy polski "rockowy" zespół Feel, żeby było troszkę sentymentalnie musi się tam znaleźć Seweryn Krajewski albo Wojciech Młynarski.
Jeżeli chodzi o kobiety, koniecznie muszą zaangażować Gosię Andrzejewicz i Kasię Cerekwicką, pikanterii doda specjalny występ Violetty Villas, a nowe teksty do kawałków MJ'a napisze Jacek Cygan. I będzie cudownie. :]
eworra, weź sobie przysłowiowych jaj nie rób, bo ja się tu naprawdę zaczynam coraz bardziej bać jak tak piszecie :p
Obrazek
Awatar użytkownika
BlackDimension

Post autor: BlackDimension »

eworrra pisze:Ja myślę, że jeżeli chodzi o męskie głosy to koniecznie Łukasz Zagrobelny, najlepszy polski "rockowy" zespół Feel, żeby było troszkę sentymentalnie musi się tam znaleźć Seweryn Krajewski albo Wojciech Młynarski.

Eworrra Ty sobie oczywiście jaja robisz i to wszystko to jest jedna wielka ironia :D ?? chyba Gosi Andrzejewicz (tfu ! ) nie powierzyłabyś czegoś takiego ? tak samo jak innym osobom wymienionym przez Ciebie ;) w moich oczach na jakiekolwiek uznanie zasługuje jedynie pan Seweryn Krajewski....
Obrazek
Awatar użytkownika
Smooth_b

Post autor: Smooth_b »

Widze że napisaliście już scenario ale nie zapominajmy o innym naszym Elvisie, bo prócz Krawczyka mamy jeszcze Michała Milowicza. Programowo powinna wystąpić także troche pieśniarka, a trochę dojrzałe emo czyli Maryla Rodowicz. Plus finaliści 'Jak oni śpiewaja'.
Jeśli takie cos faktycznie będzie miało miejsce to ja przez 25 thrillerowskich lat bede w żałobie chodzić i nic nam już nie pozostanie jak tylko życzyć sobie kolorowych zniczów.

Jedno jest właściwie pewne- gdyby dostali propozycje to by na nia z entuzjazmem przystali i to w tym wszystkim jest najsmutniejsze.
Awatar użytkownika
eworrra

Post autor: eworrra »

BlackDimension pisze:Eworrra Ty sobie oczywiście jaja robisz i to wszystko to jest jedna wielka ironia :D ??
Dlaczego?? ;P Już nawet mam pomysł na okładkę... (zainspirowała mnie wizja homesick ;-) )
Obrazek
;-)
Hey Joe, where you goin' with that gun in your hand?
Hey Joe, I said where you goin' with that gun in your hand?
I'm goin' down to shoot my old lady
You know I caught her messin' 'round with another man.
Huh! And that ain't too cool.
Awatar użytkownika
Smooth_b

Post autor: Smooth_b »

żądam wyciecia stamtad MJa w trybie natychmiastowym
Awatar użytkownika
homesick

eworrra pisze:zainspirowała mnie wizja homesick
zadam bycia w creditsach jako pomyslodawczyni :]

poliż your thriller, zaiste.... :banan:

najlepsze, ze to wcale nie jest czarny humor, a juz niedlugo moze byc rzeczywistosc.
Mandey

Post autor: Mandey »

eworrra pisze:Dlaczego?? ;P Już nawet mam pomysł na okładkę... (zainspirowała mnie wizja homesick )
To jest profanacja! nenene
A gdzie... Trubadzurzy, Laskowik, Kabaret Koń Polski!
Czy kurna babka Wiśniewski, Doda (Elektroda), czy
yyy, Stan Borys Czy chłopaki z Boys?
:smiech: :smiech: :smiech:
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
ODPOWIEDZ