Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
- Liberian Girl
Invincible jest z 2001 roku. W 2001 roku ukazała się już trzecia z kolei płyta Missy Elliott. Pierwsza ukazała się w 1997, druga w 1999 roku. Wszystkie trzy były wyprodukowane w całości przez Timbalanda. Wtedy były rewolucją w r'n'b w podejściu do beatu, który stał się głębszy, bardziej "tłusty" i zapętlony, nierówny. Jak Michael o tym nie słyszał, to niech lepiej głośno się do tego nie przyznaje, bo wyjdzie na ciołka. Tym bardziej, że były na tyle popularne, że jakiś człowiek z małego miasta w woj. katowickim o nich słyszał.Mandey pisze:Kiedy Jackson nagrywał "Invincible", Timbaland był ledwie znany... Jackson nie wiedział kim ten koleś jest w ogóle zapewne,...przypisujesz Michaelowi łatkę lekkiego plagiatora...gdzie był Timbaland jak ukazywał się vincek? No w powijakach był .
Nie przypisuję Michaelowi plagiatu, tylko imitację. Nie wiem, czemu nie sięgnął po oryginał.
Zgadza się. Poza Heartbreaker właśnie. To samo potraktowanie rytmu.Rodney to zupelnie inny "dłut" niż Timbaland...
Ostatnio zmieniony pn, 26 maja 2008, 22:52 przez kaem, łącznie zmieniany 1 raz.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Kim jest Missy Elliot? Gwiazdą R'n'b, ok. Ale gdzie wtedy na świecie głośno było o producencie? Chyba w stanach. Po tym jakie sukcesy jej płyty z nim odniosły śmiem twierdzić że Mike miał prawo go nie znać. Jej albumy "Supa Dupa Fly", "Da Real World" i "Miss E… So Addictive" odniosły sukcesik tylko na rodzimym rynku w USA. Więc ostanę przy swoim i stwierdzam że porównania Timbalanda z Jerkinsem producenckie sa jak dla mnie niezrozumiale. I tanx god ze Michael z nim nie nagrywal. Za to Jerkins robil juz Whitney, Brandy, Toni Braxton Jennifer Lopez czy nawet Spice Girls, wiec kogo mial Michael wybrac jak nie Jerkinsa.kaem pisze:W 2001 roku ukazała się już trzecia z kolei płyta Missy Elliott.
Ostatnio zmieniony pn, 26 maja 2008, 22:56 przez Mandey, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Hmmm. Michael, o ile wiem, to amerykański piosenkarz.odniosły sukcesik tylko na rodzimym rynku w US
"Sukcesik"? Te płyty odniosły spory sukces. Jestem z dość małego miasteczka w Polsce i o tych płytach wtedy słyszałem. Nawet były do kupienia w sklepie za rogiem, co- biorąc pod uwagę wielkość sklepu i miasta, w którym się znajduje ów sklep, coś znaczyło o popularności płyt.
Jak dla mnie ten zestaw to antyreklama Jerkinsa. Same argumenty na nie. A ostatni to już gwóźdź do trumny.Mandey pisze:Za to Jerkins robil juz Whitney, Brandy, Toni Braxton Jennifer Lopez czy nawet Spice Girls, wiec kogo mial Michael wybrac jak nie Jerkinsa.
Ostatnio zmieniony pn, 26 maja 2008, 23:07 przez kaem, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak najbardziejkaem pisze:Michael, o ile wiem, to amerykański piosenkarz.
Tylko że nie wiadomo gdzie on wtedy był
Ja też o tych dwu ostatnich, pierwszą znam słabo, ale to nie znaczy że Michael musiał je słuchać...kaem pisze:o tych płytach wtedy słyszałem
Ja już kończę dywagację, bo będziemy polemizować do rana...
Za starzy jesteśmy byśmy dali całkowicie za wygraną...
Młodszy jestem więc ustąpię
przypominam że głosuję na... Unbreakable,
a głos Maro nie powinien się liczyć bo na złość
Uważam Michaela za światłego człowieka i wolę zakladać, że raczej osłuchany jest (przynajmniej w działce, w której sam startuje), niż myśleć, że żyje w Ciemnogrodzie. Tym bardziej że w jedym z wywiadów zapewniał, że słucha wszystkiego. Ale kto wie, może masz rację.
Co do pierwszej płyty Missy, ten klip często śmigał wtedy na MTV. Były jeszcze trzy inne.
Maro, tłumacz się.
Co do pierwszej płyty Missy, ten klip często śmigał wtedy na MTV. Były jeszcze trzy inne.
Maro, tłumacz się.
Ostatnio zmieniony pn, 26 maja 2008, 23:25 przez kaem, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dangerous_Dominika