Pogaduchy o piłce nożnej :)

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik »

Na MŚ 1986 Włochy odpadły w drugiej rundzie przegrywając z Francją.
W 1998 podczas mundialu we Francji Włosi dotarli do ćwierćfinału gdzie znów przegrali z Francją, a na dodatek po rzutach karnych, które stały się przekleństwem Włochów do mundialu w 2006. Na Mistrzostwach Europy w 2000, Włosi dotarli do finału gdzie pechowo przegrali z Francją. Mimo prowadzenia 1:0 Francja wyrównała w ostatniej minucie meczu, a w dogrywce Francuzi strzelili "złotego gola".
Na mundialu w 2006 Włochy zdobyły mistrzostwo pokonując w finale Francję po rzutach karnych
Ave zrodło
Obrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

Hehe, rozbrajacie mnie chłopaki.
Każdy ma swojego faworyta.
Za nic kufa nie chciałbym aby Włosi czy Francuzi wygrali ten turniej!
Teraz czas na zmiany w dominacji.
Życzę wygranej Holendrom i naszym, ale nie Ci co wyżej i Niemcy!

Co do najlepszego piłkarza na świecie?
Heh w latach swej świetności brazylijczyk Ronaldo,
ale się zapasł (czyt: przytył) i kontuzje go wykończyły.
Pozdro
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Canario

Post autor: Canario »

O ile Polska nie bedzie mistrzem Europy (chociaz stawiam ze jednak bedzie ;-) ) to chcialbym zeby caly turniej wygrala Portugalia. Poprostu lubie pilke techniczna oparta na finezji oczywiscie najblizej tego jest Brazylia ale ich tu niestety nie ma. Do tego Portugalia ma obecnie najwieksza gwiazde na swiecie ktora moze pociagnac cala druzyne bardzo wysoko. Nie rozumiem tych atakow na C. Ronaldo ze kontroweryjny to zgoda ale Michael Jackson tez jest kontrowersyjny. Moze nawet bardziej. Mimo to jestescie jego fanami.
Awatar użytkownika
malakonserwa

Post autor: malakonserwa »

Ps. Najlepszym graczem całego wszechswiata i tak pozostanie Zidane, szkoda że juz nie zagra w reprezentacji.
Taa, szczególnie dobrze gra główką... :p
Ale szacunek, szacunek dla Zizou.
Nie rozumiem tych atakow na C. Ronaldo ze kontroweryjny to zgoda ale Michael Jackson tez jest kontrowersyjny. Moze nawet bardziej. Mimo to jestescie jego fanami.
Ale do Michaela (w przeciwieństwie do Christiano) raczej nie pasuje takie niecenzuralne stwierdzenie, pt. "wyżej sra niż ma"...
Trochę pokory, trochę pokory...
Obrazek
Canario

malakonserwa pisze: Ale do Michaela (w przeciwieństwie do Christiano) raczej nie pasuje takie niecenzuralne stwierdzenie, pt. "wyżej sra niż ma"...
Trochę pokory, trochę pokory...
To stwierdzenie bardziej pokazuje poziom intelektualny malejkonserwy niz Ronaldo.
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

malakonserwa pisze:
nie wiesz dziewczyno o czym mówisz.
przepraszam, ale nie potrafie słuchać takich bzdur w milczeniu.
:-) :-) :-)
? widać mało piłki oglądasz.
:smiech: :smiech: :smiech:

Pozdrawiam.
mnóóóóóóóóóóstwo kontrargumentów ;d

pozdrawiam również ; )
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
malakonserwa

Post autor: malakonserwa »

Wybacz majkel, ale tekst "nie wiesz dziewczyno o czym mówisz. (...) nie potrafię słuchać takich bzdur w milczeniu" to również jest żaden (kontr)argument :-)

No cóż widzę, że na tym forum niektórzy kibice piłki mówią wyłącznie prawdy objawione, z którymi po prostu nie sposób się nie zgodzić :-) Fajnie.

Nie odzywam się już w tym temacie, bo kompletnie nie umiecie uszanować drugiego dyskutanta. Nie lubię połajanek.
Zmywam się stąd.

Pozdrawiam.
Obrazek
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

ja nie rozumiem po prostu logiki mówienia o CR że jest słabym piłkarzem.
rozumiem, gdyby powiedzieć tak o Van Nistelroyu, Inzaghim, Kuyt'cie czy Johnie Carew, którzy jedyne co potrafią to strzelać gole plecami z 1 metra do pustej bramki, a gwiazdują jak potłuczeni.

ale ronaldo, który zasłużenie zdobył tytuły piłkarza roku w premier league i młodego piłkarza roku 2007, wg mnie może sobie 'pogwiazdować', bo ma do tego prawo.

taka jest prawda, takie są fakty.

ma dopiero 23 lata, więc przed nim jeszcze conajmniej 4 lata wspaniałej gry oraz 10 lat gry na dobrym poziomie.
życzę mu, żeby jeszcze nie raz zamknął usta krytykom wspaniałą grą.

malakonserwa pisze:Nie odzywam się już w tym temacie, bo kompletnie nie umiecie uszanować drugiego dyskutanta.
bo odnosze wrażenie, że Twoje słowa są kierowane prywatną niechęcią do piłkarza. bo nie wierzę, że nie widzisz jego talentu.
ObrazekObrazek
Canario

Polska 2-0 Niemcy. To moj typ na niedzielny mecz. Taki mam scenariusz na mecz ze nasi zaskocza i od poczatku przejma inicjatywe i w pierwszych dwudziestu minutach strzela bramke,potem beda umiejetnie odpierac ataki niemcow. I w drugiej polowie po 70 minucie kiedy juz niemcy przystapia do szturmu naszej bramki,my przeprowadzimy kontre i bedzie 2-0 :-) .
Mandey

Canario pisze:Polska 2-0 Niemcy. To moj typ na niedzielny mecz. Taki mam scenariusz na mecz ze nasi zaskocza i od poczatku przejma inicjatywe i w pierwszych dwudziestu minutach strzela bramke,potem beda umiejetnie odpierac ataki niemcow. I w drugiej połowie po 70 minucie kiedy juz niemcy przystapia do szturmu naszej bramki,my przeprowadzimy kontre i bedzie 2-0
Tak typuje większość moich kolegów z pracy, taki wynik jak Canario.
Bardzo mnie ten optymizm zaskoczył.
Ja ubłagałem szefa mojego działu i Mam Wolne! :happy: :happy: :happy:
Panie Mateuszu! Ale pan musi być w pracy jak oni przyjadą! Eh szefie ja się ostatnio fatalnie czuję, chyba będę musiał skorzystać z porad pani doktor.... Eh! no dobrze, daję panu wolne! Ale ostatni raz! :smiech:
Ja jako kibic i obserwator piłkarski :smiech: nie ekspert tylko obserwator,
zdaję sobie dobrze sprawę z kim gramy. Niemcy to potęga światowej piłki,
już może nie dziś taka wielka ale oni mają we krwi grę do końca.
Nasi jak to nasi ;-) Jeśli mecz potrafi się ułozyć od początku pod nas potrafimy grać na fali i kontrolować sytuację.
Jeśli jednak zaczyna się nie dobrze, gubimy się, brakuje pomysłu na grę.
Mam nadzieję że Beenhaaker wpoił im do głów że mecz trwa 90 min! Reasumując wszystkie za i przeciw w mojej głowie typuję...
1:1
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

hm, niby gramy z Niemcami, ale to już nie są ci Niemcy z mistrzostw świata, są słabsi. wtedy przegraliśmy 1-0, tracąc gola w końcówce, ale teraz mamy mocniejszą drużynę.

obstawiam tak jak Mandey 1-1, ewentualnie przy sprzyjającym szczęściu 2-1 dla Polaków, po bramkach Krzynówka i Smolarka.
ObrazekObrazek
Canario

Oj zle sie dzieje . Blaszczykowski kontuzja i do domu jedzie, za niego sciagaja Piszczka. Szkoda wielka.
Mandey

Canario pisze:Oj zle sie dzieje . Blaszczykowski kontuzja i do domu jedzie, za niego sciagaja Piszczka. Szkoda wielka.
No właśnie z Kopciem rozmawialiśmy na chacie i podał mi tego newsa :-/
Szkoda, bo myślałem ze gość pociągnie troszkę lewą lub prawą stronę.
Łukasz Piszczek... No zobaczymy. W tym momencie szansa gry w pierwszym składzie otwiera się przed Wawrzyniakiem z Legii.
Awatar użytkownika
Liberian Girl

Post autor: Liberian Girl »

A ja obstawiam 2-1 dla Niemców. Juz tyle razy nas zgubiło podejście a bo my mamy lepszą drużynę i tak wygramy....dlatego wolę dmuchać na zimne. Dopuszczam do siebie również remis 1-1.
Życzę im powodzenia bo się przyda :)
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Nigdy nie wygraliśmy z Niemcami(RFN),

03.12.1933, Berlin: Niemcy - Polska 1:0
09.09.1934, Warszawa: Polska - Niemcy 2:5
15.09.1935, Wrocław: Niemcy - Polska 1:0
13.09.1936, Warszawa: Polska - Niemcy1:1
18.09.1938, Chemnitz: Niemcy - Polska 4:1
20.05.1959, Hamburg: RFN - Polska 1:1
08.10.1961, Warszawa: Polska - RFN 0:2
10.10.1971, Warszawa: Polska - RFN 1:3 - el.ME
17.11.1971, Hamburg: RFN - Polska 0:0 – el.ME
03.07.1974, Frankfurt n.Menem: RFN - Polska 1:0 - MŚ
01.06.1978, Buenos Aires (Argentyna): Polska - RFN 0:0 – MŚ
13.05.1980, Frankfurt n.Menem: RFN - Polska 3:1
02.09.1981, Chorzów: Polska - RFN 0:2
04.09.1996, Zabrze: Polska - Niemcy 0:2
14.06.2006, Dortmund: Niemcy - Polska 1:0 - MŚ
źródło Futbol.pl

PANOWIE i panie,kiedyś musi być ten pierwszy raz,NIE?

obstawiam z czystym optymizmem 2-1 dla naszej reprezentacji,zapewne wszystkie gole strzelą POLACY ;-)
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
ODPOWIEDZ